denge merkezi(bu resimdeki olay mümkün mü?)

bu denge mümkün mü?resim de hile mi var?
00019facou5.jpg

oLabilir :) Ben de bardakla buna benser bi oLAY Yaratıyodum :) ama şimdikin unuttum nası olduğunu :) Bence bunda HiLe YoK :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
olabilir neden olmasın gönül istedimi oluyormuş:)

Ben yaparım aynısını ama kaliteli fotoğraf makinası lazım... :queen::queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence imkansız...... Fake resim bu..... İnanmayanlar denesin....

Şekil göz aldanmasına sebep oluyor.
şekildeki siyah çizgiyi masa olarak kabul edin, Kırmızı cisimde cetvelle çekicin oluşturduğu kütle. Kütlenin ağarlık merkezini masaya tutunduğu noktayla aynı hizzaya getirdiğiniz anda cisim düşmeden dengede kalıcaktır. İki taafdaki ağırlıkların birbirinden aşağıda yukarıda olması, bir tarafın ince uzun bir tarafın kısa ve kalın olması durumu değiştirmez.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şekil göz aldanmasına sebep oluyor.
şekildeki siyah çizgiyi masa olarak kabul edin, Kırmızı cisimde cetvelle çekicin oluşturduğu kütle. Kütlenin ağarlık merkezini masaya tutunduğu noktayla aynı hizzaya getirdiğiniz anda cisim düşmeden dengede kalıcaktır. İki taafdaki ağırlıkların birbirinden aşağıda yukarıda olması, bir tarafın ince uzun bir tarafın kısa ve kalın olması durumu değiştirmez.

Çizdiğin resimle bi alakası yokki yukardaki resmin..... Birdaha bak istersen....

Çizdiğin resimle bi alakası yokki yukardaki resmin..... Birdaha bak istersen....

Benim demek istediğimde bu zaten. Göz aldanmasından başka bişey değil alp_tunay. Masaya tutunan noktanın sağ ve sol tarafları ayrı ayrı düşünmeye çalışmak lazım. Benim çizdiğim şekildeki gibi olmadığını bende biliyorum sağ tarafdaki ağırlığın (yani cetvel ve çekic sapını temsil eden kısmın) biraz daha küçük ve uzakta olması lazım. Bu durum tamamen fizikle alakalı birşey. Bundan 6 sene önce öss ye girdiğim dönemde deneme sınavlarında kafa karıştırmak için cisimlerin şekilleriyle oynarlardı. ama fizikden anlamayanlar yapamazken ben nedense hep full çekerdim :queen:

pardon ya özür dilerim konuyu unutmuştum.denedimoluyor.
düzenek çok basit aslında .siz de deneseydiniz aynen yapardınız.gerekli malzeme:
bir tarafta ağırlık çok olan nesne(örneğin çekiç),biraz ip ve bir adet uzunca çubuk(cetvel,demir boru,ızgara şişi vs....)
ilk fotoğraf olduğunu gösteriyor.
ikinci fotoğraf düzeneğin şeması.yalnız ufak bir yanlış var ikinci resimde oda şu:tam dengelendiğinde temas noktası ile ağırlık merkezi ekseni üst üste gelecek.

dikkat edilecek husus bağlanan ipin çekicin sapından kaymaması için sıkı bağlama;çekicin ağır başının değme noktasından geride,yani masanın altında olması.bu kadar basit.

Son düzenleme:
resimdeki dooru çünki çekicin ağır kısmı masanın altında kalıo,yükü çetvelin ucu yiyo

hic moment gormemis olsak inanacagiz. Bart'in yazdiklari yanlis. cekicin agir kisminin masanin altinda kalmasi hic bir anlam ifade etmez cunku tek onemli olan cekicin agirliginin hangi noktadan kuvvet vektoru olusturacagidir. cekicin cetvele dokundugu 2 nokta "kuvvet koludur" ve tam o noktadan cetveli asagi dogru moment vermeye (dondurmeye) calisir (cunku oradan itibaren saga dogru hicbir kaldirac noktasi yok).

bu resim imkansiz mi? degil. ama nasil? cetvelin masanin uzerinde kalan 5 milimlik kisminin ozgul agirliginin normalinkinden 100 veya 1000 kati fazla olmasi gerekir ki, masanin tam bittigi noktadaki donme momentleri birbirinin sifirlasin ve dengede kalinsin.

Son düzenleme:
pardon ya özür dilerim konuyu unutmuştum.denedimoluyor.
düzenek çok basit aslında .siz de deneseydiniz aynen yapardınız.gerekli malzeme:
bir tarafta ağırlık çok olan nesne(örneğin çekiç),biraz ip ve bir adet uzunca çubuk(cetvel,demir boru,ızgara şişi vs....)
ilk fotoğraf olduğunu gösteriyor.
ikinci fotoğraf düzeneğin şeması.yalnız ufak bir yanlış var ikinci resimde oda şu:tam dengelendiğinde temas noktası ile ağırlık merkezi ekseni üst üste gelecek.

dikkat edilecek husus bağlanan ipin çekicin sapından kaymaması için sıkı bağlama;çekicin ağır başının değme noktasından geride,yani masanın altında olması.bu kadar basit.

aynen dediğin gibi arkadaşım, doğru açıklama budur..

hic moment gormemis olsak inanacagiz. Bart'in yazdiklari yanlis. cekicin agir kisminin masanin altinda kalmasi hic bir anlam ifade etmez cunku tek onemli olan cekicin agirliginin hangi noktadan kuvvet vektoru olusturacagidir. cekicin cetvele dokundugu 2 nokta "kuvvet koludur" ve tam o noktadan cetveli asagi dogru moment vermeye (dondurmeye) calisir (cunku oradan itibaren saga dogru hicbir kaldirac noktasi yok).

bu resim imkansiz mi? degil. ama nasil? cetvelin masanin uzerinde kalan 5 milimlik kisminin ozgul agirliginin normalinkinden 100 veya 1000 kati fazla olmasi gerekir ki, masanin tam bittigi noktadaki donme momentleri birbirinin sifirlasin ve dengede kalinsin.

eğer ağırlık merkezi çekicin masaya değdiği nokta ile masanın ucu arasındaysa döndürmeye çalışmaz( yani döndürmeye çalışır tabiki ama kuvvetler birbiriyle dengede kalır), sistem dengede kalır. burda momentuma falan gerek yok, sisteme dışarıdan herangi bi kuvvet yok, ağırlık merkezi olayı açıklamaya yeterli.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar