Debriyaj Balatası

Motosikleti
RK125S
rks rk125s debriyaj balatası değişecek servise bayiye gittim 3.5k fiyat çektiler bizim bi tanıdık usta var 20 25 yıldır motor işi yapıyor 4kya bakım ile debriyaj balatasını filtre vs vs genel tüm bakımları ile birlikte 4k fiyat çekti debriyaj balatası pahalı bir şey mi internetten baktığımda rks adı altında 125lik olan çoğu motorun debriyaj balatası 1kdan aşağı fiyatta satılıyor bilgili arkadaş bilgilendirirse sevinirim

Motosikleti
Motorsuz
2500km de değil miydi senin motorun balata nasıl bitiyor ya :D

Motosikleti
RK125S
kral gittim sordum bitmiş dediler yarım debriyaj kullanıyordum ara sıra biraz da zorladım açıkçası çok değil usta bana biraz ondan dedi bilye falan bir şeyler dedi dediğim gibi pek fazla anlamıyorum 🫥
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

söylemeyi unuttuğum bir şeyde var servisinde hiçbir ayarı yapılmamış gaz kestiği için yarım debriyaj kullanıyordum kalkarken fln sıkıntı oluyordu bizim tanıdık dedi hiçbir ayarı yapılmamış vs ilk motorum olduğu için normal karşıladım bu durumu da sonra sorun olduğunu öğrendim

motosikletçi okumalı biraz da kullandığı kadar, debriyaj balatasının bitme emareleri nelerdir, motosiklet nasıl tepki verir, bunları gözlemlemeli, ustaya gittim bitti dedi, o zaman verilecek o 4k

Motosikleti
RK125S
motosikletçi okumalı biraz da kullandığı kadar, debriyaj balatasının bitme emareleri nelerdir, motosiklet nasıl tepki verir, bunları gözlemlemeli, ustaya gittim bitti dedi, o zaman verilecek o 4k
hocam konuya ilk yazan arkadaş diğer açtığım konuda ne olduğunu biliyor ben anlatmayı unuttum tabii kusura bakmayın gaz açıyorum 3. vites 30 ile gidiyorum gaz açıyorum 8-9k devire direkt olarak geliyor motor bağırıyor ama gitmiyor yavaş hızlanıyor aynı şekil 4. ve 5. viteste de öyle 2. viteste de 20 ile giderken gaz açıyorum direkt olarak 9k devire geliyor ama gitmiyor servise de gösterdim ustaya da gösterdim ikisi de aynı şeyi dedi ilk motorum diye biraz full yarım debriyaj vs kullandım yarım debriyajda biraz zorladım açıkçası sorunun debriyaj balatasının olduğunu söylediler ikisi de ama aklım şunu almıyor balata değişimi için sadece yeni balata mı gerekiyor ekstra olarak yağ vs vs bir şeyler demişlerdi serviste pek hatırlamıyorum o yüzden konu açma gereksinimi duydum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hocam konuya ilk yazan arkadaş diğer açtığım konuda ne olduğunu biliyor ben anlatmayı unuttum tabii kusura bakmayın gaz açıyorum 3. vites 30 ile gidiyorum gaz açıyorum 8-9k devire direkt olarak geliyor motor bağırıyor ama gitmiyor yavaş hızlanıyor aynı şekil 4. ve 5. viteste de öyle 2. viteste de 20 ile giderken gaz açıyorum direkt olarak 9k devire geliyor ama gitmiyor servise de gösterdim ustaya da gösterdim ikisi de aynı şeyi dedi ilk motorum diye biraz full yarım debriyaj vs kullandım yarım debriyajda biraz zorladım açıkçası sorunun debriyaj balatasının olduğunu söylediler ikisi de ama aklım şunu almıyor balata değişimi için sadece yeni balata mı gerekiyor ekstra olarak yağ vs vs bir şeyler demişlerdi serviste pek hatırlamıyorum o yüzden konu açma gereksinimi duydum
motosiklette balatalar motor yağı içinde diye biliyorum, yani balata değişimi için debriyaj sökülünce yağı da boşalıyor haliyle hazır açılmışken yeni yağ konur diye kalmış aklımda.

Motosikleti
RK125S
motosiklette balatalar motor yağı içinde diye biliyorum, yani balata değişimi için debriyaj sökülünce yağı da boşalıyor haliyle hazır açılmışken yeni yağ konur diye kalmış aklımda.
teşekkürler peki balata bitmiş halde 1-2 hafta idare etsem bir problem bir sorun yaratır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar