Dayanamadım Aldım - RKS SRK250 (TNT250)

Kusura bakma söyleyip de paylaşmayı unutmuşum😂😂😂
https://www.qjmotor.my/img/product/...MANUALQJMOTORSRK250-SRK250-20240820091156.pdf

Hocam titreşim dedin gözüm korktu. Lifan KP150 vardı titreşim yok gibi bir şeydi.

Ses konusunda bunun bir de Racing versiyonu var sanırım onda daha iyi gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ben de 5-6 yıldır kullanmadım😂 sen hangi şehirde sin?

Bu arada QJ motor globale mesaj çektim. RKS'nin yaptığı bu açgözlülüğü söyledim. Bakalım tepkileri ne olacak.

12 bin nerede 2 bin nerede

Attığınız manual'i inceledim, kesinlikle dolandırıcı bu RKS :) Yanıt alırsanız buradan da paylaşır mısınız?

Valla çok güzel model. Her ne kadar ben de motora biraz ara vermiş olsam da halen radarımdaki aklımdaki modellerden biri. Şase ve blok eski tnt250 tnt249s ile aynı, harika egzoz sesi de olduğu gibi duruyor. Keyifle sürün inşallah.
Teşekkür ederim, sağ olun.
Akıllarınca milleti ütecekler. 12 bin nerede 2 bin nerede.
İlk bakımı onlara yaptırıp, kalanını kendim 6bin km'de bir mi yapsam diye düşünüyorum.
Burada olay 2ye ayrılıyor, RKS markası QJ olarak satılan modeli marka basılma aşamasında alıp kendi markasını bastırıyor olabilir ya da QJ motoya sipariş verip aynı motoru şu bütçe ile üret diyip kalitesel olarak düşürtüyor olabilir.

Birebir aynı gözüküyor diye tamamen aynı parça kalitesi oldugunu düşünmeyin, aynı marka aynı parçanın aynı görünümlü aynı üreticiden çıkmış birden fazla kalite versiyonu oluyor, model numarası aynı olup sadece alt model noyu değiştiriyor olabilirler.

Açıkçası bu model için de benzer bir durum olup, alt kalite versiyonu olabileceğini düşünüyorum
Bence farklı bir üretim değildir. Çünkü motorun üzerindeki stickerlar, motor bloğundaki ve fren kaliperlerindeki yazılara kadar her yerde qj motor yazıyor. RKS sadece anahtarlıkta ve grenajlarda ufak logo olarak var.

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Merak edenler için rksden cevap geldi yedek parçaları yetkili servise gidip sipariş oluşturarak alabiliyorsunuz internet üzerinden satılmıyormuş

Motosikleti
D400
Bence farklı bir üretim değildir. Çünkü motorun üzerindeki stickerlar, motor bloğundaki ve fren kaliperlerindeki yazılara kadar her yerde qj motor yazıyor. RKS sadece anahtarlıkta ve grenajlarda ufak logo olarak var.

demeye calıstıgım aslında buydu, evet yazabilir.

Örnek veriyorum blog üretimi için hepsinde eşşek kadar XA123 gibi zımbırtılar yazar, fakat başka bir noktada ikinci bir alt kod ya da XA123-B gibi bir ayrım ile kalite farkını gösterir.

hatta çin olduğu için bu farkı direk koymayıp ürünün seri numarası üzerinden malzeme ağacından da yönetebilir.

bu nedenle net birşey söyleyemiyprum.

demeye calıstıgım aslında buydu, evet yazabilir.

Örnek veriyorum blog üretimi için hepsinde eşşek kadar XA123 gibi zımbırtılar yazar, fakat başka bir noktada ikinci bir alt kod ya da XA123-B gibi bir ayrım ile kalite farkını gösterir.

hatta çin olduğu için bu farkı direk koymayıp ürünün seri numarası üzerinden malzeme ağacından da yönetebilir.

bu nedenle net birşey söyleyemiyprum.
Demek istediğiniz buysa pek katılamıyorum. Yani belki enstürmanlar(gösterge paneli, tuşlar) falan için olur ama blok gibi hata vermesin diye çok uğraşılan parçalarda hele de kendi markalarını koyduktan sonra bunu yapmaları kafasızlık olur. He, yapmazlar diyemiyorum çünkü bazen firmalar aşırı kafasız oluyorlar ama yapmalarına pek ihtimal veremedim. Lakin filtre, vida falan gibi şeyler de kalite düşürseler yada montajda daha az dikkat etseler şaşırtıcı olmaz.

Motosikleti
D400
Demek istediğiniz buysa pek katılamıyorum. Yani belki enstürmanlar(gösterge paneli, tuşlar) falan için olur ama blok gibi hata vermesin diye çok uğraşılan parçalarda hele de kendi markalarını koyduktan sonra bunu yapmaları kafasızlık olur. He, yapmazlar diyemiyorum çünkü bazen firmalar aşırı kafasız oluyorlar ama yapmalarına pek ihtimal veremedim. Lakin filtre, vida falan gibi şeyler de kalite düşürseler yada montajda daha az dikkat etseler şaşırtıcı olmaz.

Çin olduğu için herşey beklenir =)

Mesela kanger diye bir çin cam firması var, sizin fırınlarda ocaklarda kullanılıyor. dışardan baktıgınızda birebir aynı, sol üst köşede kendi logoları fix konuluyor. ama 50 euro olan versiyonu da var 10 euro olan versiyonu da.

ben kesin öyledir demiyorum fakat şu an çinden aynı üreticiden cıkan bildiğim 6 farklı kalitede birebir aynı görünümlü ve logolu malzemeler tedarik ediyoruz. avrupa gibi sıkı kurallar uygulamıyorlar satış yapmak için.

bilemeyiz, büyük ihtimal tedarikci firmanın garantiden cıkarma taktiği ve servise fazla götürtüp para kaznama taktiğidir fakat aynı motoru görünüş aynı olup bir tık düşük ürettirmiş olma ihtimali de var

Çin olduğu için herşey beklenir =)

Mesela kanger diye bir çin cam firması var, sizin fırınlarda ocaklarda kullanılıyor. dışardan baktıgınızda birebir aynı, sol üst köşede kendi logoları fix konuluyor. ama 50 euro olan versiyonu da var 10 euro olan versiyonu da.

ben kesin öyledir demiyorum fakat şu an çinden aynı üreticiden cıkan bildiğim 6 farklı kalitede birebir aynı görünümlü ve logolu malzemeler tedarik ediyoruz. avrupa gibi sıkı kurallar uygulamıyorlar satış yapmak için.

bilemeyiz, büyük ihtimal tedarikci firmanın garantiden cıkarma taktiği ve servise fazla götürtüp para kaznama taktiğidir fakat aynı motoru görünüş aynı olup bir tık düşük ürettirmiş olma ihtimali de var
Yani bu durumun olma ihtimalini destekleyen tek nokta aşırı ucuz olması. 150 bin'e sıfırı var. Anlaması zor. Tabi 220'ye sıfırını satan da var ama 150'ye satılması aşırı garip. Bu arada çinli motorlarda çok fazla 2024 model 0 motor var. Euro standardı falan mı geldi yeni? 2026'lar umarım çok pahalı olmaz. Lifan KPT400 gelecek nasipse bu sene Mart gibi. Acaba kaça gelecek. Şahsen bu motoru almak istiyorum bir yandan 150 bine varken ama bilemiyorum da.

Ben bu modeli yeni gördüm, gözlerimi kısarak baktığımda kendi motosiklerimi görüyorum(TNT249-S).

Servis manueli göremedim ama gözle kontrol ettiğimde birçok parçanın tnt249-s ile uyumlu olabileceği görünüyor. Kg ve yükseklikleri vs de aynı. Manuel içerisinde kaç valf olduğu yazmıyor, ama görünüş olarak ve değerler olarak neredeyse aynı blok gibi.

Aktif olarak 10k km civarı yaptım yağını suyunu zamanında koydukça sorun yaşamazsın.

Olurda eğer bir sorun yaşarsan kendin usta olana kadar sorunu çözemeyeceksindir(forumda farklı farklı arızalarla ilgili konularım olmuştu). Ama neyseki en azından parça var.

Güle güle kullan.

@zebercet attığım klavuzda yağ kısmına bak istersen. Tam sentetik ve 10w50 için SJ, 15w50 için SN standardını sağlasın diyor.

Peki; TNT250 nin verdiği o muazzam sesi, bu da veriyor mu?
Hayırlı olsun...
Teşekkür ediyorum. TNT250'de ses 9/10 ise bunda en fazla 7/10 diye düşünüyorum. Gerçi motoru 1 kez kullandım, yorumlarımı bunu bilerek dikkate alın :)
@zebercet attığım klavuzda yağ kısmına bak istersen. Tam sentetik ve 10w50 için SJ, 15w50 için SN standardını sağlasın diyor.
Baktım, TR çevirisini yapıp lokal olarak yedekledim bile :) İlk bakıma götürürüm, sonrasında gitmem diye düşünüyorum. 3000 TL falan düdüklerler muhtemelen :D

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Arkadaşta aldı bu motordan, dün inceledim biraz, ön amortisör sertliği tadında fakat arka amortisör çok yumuşak yani yolcu otobüsleri gibi yaylanıyor, tuhafıma gitti ama sonuçta racing ruhu taşıyan bir motor olmadığı için ben en azından konforlu yolculuk olacağını düşünerek sorun değil dedim.

motor titreşimi beklediğimden daha az geldi, motor henüz 3 bin km de bile değil belki bununda etkisi olabilir bilmiyorum ama titreşim rahatsız edecek seviyede değildi. Kuvvet olarak zayıf geldi bana, yani benim kilo 60 ve arkadaşında kilosu o civarda, iki kişi biraz 0-60 denemesi yaptım ama 60 km hızı görmeden geri bıraktım gazı çünkü ara sokaktayız ve caddedeyiz diye 60 km hıza çıkana kadar yolun risksiz yerleri bitiyordu ve riske girmeyeyim diye hızlanmayı kestim, uzun sürüyor yani hızlanması. Hava soğuk diye az gezdik, fazla turlamadık onun motorla.

motor çok küçük geldi bana, yani "bajaj pulsar rs 200" için kız motoru diyorduk ve o gruba bir tane daha eklenmiş, hatta ben motoru test ederken motorun sahibi arkadaş "altında oyuncak gibi kaldı" dedi.. öyle dedi ama şimdi ben zayıf biri olduğum için aslında durum pek öyle değil ama beni büyük motorla görmeye alıştıklarından dolayı ufak motorla görünce öyle izlenim olmuştur belki de.

motorun dengesi çok hoşuma gitti bu arada, motoru satın alan arkadaş acemi birisi olduğu halde artçı taşımış yani oda dengesi iyi dedi... biraz test sürüşü yaptık ve ben dengesini beğendiğim için 8 çizeyim biraz dedim ve arkadaşa videoya almasını söyledim, motor emanet ve bende çok iyi bir sürücü olmadığım için sadece dengesini ve kolay U dönüşünü göstermek için videoya alalım dedim.. motoru daha fazla yatırıp daha fazla gaz vererek keskin ve rahat dönülebilir.

arkadaşın motorla biraz gezdikten sonra birazda benim motora bindik ve hava soğuk diye fazla dolaşmayalım dedim ama arkadaş benim motora bayıldı ve soğuk falan unuttu, biraz turlayalım dedi :D G kuvvetini aldıktan sonra o adrenalin ile soğuk falan yok oldu arkadaşta, tabi tip olarak onun tarzı değilmiş, gücünü yani hızlanmasını çok beğenmiş benim motorun, 1000cc racing gibi olmasa da baya kuvvetli makine, hatta bir kaç gün önce 0-100 hızlanmasını test ettim ve youtube ye yükledim ekstra veri olsun diye, kamera olayını çözemediğim için telefon tutucudan ağrı gösterge panelini çekecek şekilde büktüm, görüntü biraz dandik ama en azından motorun performans verisini görmek için ek bir veri kaynağı olsun diye video yükledim, iyi bir kamera alınca daha temiz bir video atacağım.

Arkadaşta aldı bu motordan, dün inceledim biraz, ön amortisör sertliği tadında fakat arka amortisör çok yumuşak yani yolcu otobüsleri gibi yaylanıyor, tuhafıma gitti ama sonuçta racing ruhu taşıyan bir motor olmadığı için ben en azından konforlu yolculuk olacağını düşünerek sorun değil dedim.

motor titreşimi beklediğimden daha az geldi, motor henüz 3 bin km de bile değil belki bununda etkisi olabilir bilmiyorum ama titreşim rahatsız edecek seviyede değildi. Kuvvet olarak zayıf geldi bana, yani benim kilo 60 ve arkadaşında kilosu o civarda, iki kişi biraz 0-60 denemesi yaptım ama 60 km hızı görmeden geri bıraktım gazı çünkü ara sokaktayız ve caddedeyiz diye 60 km hıza çıkana kadar yolun risksiz yerleri bitiyordu ve riske girmeyeyim diye hızlanmayı kestim, uzun sürüyor yani hızlanması. Hava soğuk diye az gezdik, fazla turlamadık onun motorla.

motor çok küçük geldi bana, yani "bajaj pulsar rs 200" için kız motoru diyorduk ve o gruba bir tane daha eklenmiş, hatta ben motoru test ederken motorun sahibi arkadaş "altında oyuncak gibi kaldı" dedi.. öyle dedi ama şimdi ben zayıf biri olduğum için aslında durum pek öyle değil ama beni büyük motorla görmeye alıştıklarından dolayı ufak motorla görünce öyle izlenim olmuştur belki de.

motorun dengesi çok hoşuma gitti bu arada, motoru satın alan arkadaş acemi birisi olduğu halde artçı taşımış yani oda dengesi iyi dedi... biraz test sürüşü yaptık ve ben dengesini beğendiğim için 8 çizeyim biraz dedim ve arkadaşa videoya almasını söyledim, motor emanet ve bende çok iyi bir sürücü olmadığım için sadece dengesini ve kolay U dönüşünü göstermek için videoya alalım dedim.. motoru daha fazla yatırıp daha fazla gaz vererek keskin ve rahat dönülebilir.

arkadaşın motorla biraz gezdikten sonra birazda benim motora bindik ve hava soğuk diye fazla dolaşmayalım dedim ama arkadaş benim motora bayıldı ve soğuk falan unuttu, biraz turlayalım dedi :D G kuvvetini aldıktan sonra o adrenalin ile soğuk falan yok oldu arkadaşta, tabi tip olarak onun tarzı değilmiş, gücünü yani hızlanmasını çok beğenmiş benim motorun, 1000cc racing gibi olmasa da baya kuvvetli makine, hatta bir kaç gün önce 0-100 hızlanmasını test ettim ve youtube ye yükledim ekstra veri olsun diye, kamera olayını çözemediğim için telefon tutucudan ağrı gösterge panelini çekecek şekilde büktüm, görüntü biraz dandik ama en azından motorun performans verisini görmek için ek bir veri kaynağı olsun diye video yükledim, iyi bir kamera alınca daha temiz bir video atacağım.

Hocam arkadaşınızın motoru Srk250 RS mi? Öyleyse bu konuda bahsedilen motordan farklı. Arkadaşınız ki tek silindir 25 beygir civarı motor. Başlıkta bahsedilen çift silindir 31 beygir civarı ve ağır da bir motor.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Hocam arkadaşınızın motoru Srk250 RS mi? Öyleyse bu konuda bahsedilen motordan farklı. Arkadaşınız ki tek silindir 25 beygir civarı motor. Başlıkta bahsedilen çift silindir 31 beygir civarı ve ağır da bir motor.
evet arkadaşımın aldığı motor tek silindir, "srk 250 rs" modeli,

bu konudaki motor naked galiba, ben hatları karıştırdım biraz. birde srk 250 rr varmış yani srk 250 olarak 2 tane farklı 250cc racing kasa üretmişler nedense.

My2

Motosikleti
Tracer 7
Hayırlı olsun. Kasklarda % 20 kdv kalktı bilgin olsun.

evet arkadaşımın aldığı motor tek silindir, "srk 250 rs" modeli,

bu konudaki motor naked galiba, ben hatları karıştırdım biraz. birde srk 250 rr varmış yani srk 250 olarak 2 tane farklı 250cc racing kasa üretmişler nedense.
Biri tek silindirdir diğeri çift muhtemelen. Sizin bindiğiniz SRK 250s modelinin racing hali olmalı. Tek silindir. Ben de bu konuda geçenin tek silindir olanını gördüm yani sizin baktığınız racingin naked hali sanırım. Boyut olarak rakamlarda birbirlerine yakınlar çift silindir nakedla.
Bana biraz küçük göründü motor. Çift silindir olan da böyleyse görünümde küçük gibi

Motosikleti
CB125F
hayırlı olsun, hazır yeri gelmişken dile getireyim, dün işten eve dönerken "cfmoto 250 sr" gördüm, aynaları kapatmış, doberman mı diyorlardı neyse işte, sinir oldum ve elamana korna falan çaldım sonra dönüp bana bakınca el kol hareketi yaptım biraz ve aynaları gösterdim bir kaç sefer ve bu umursamadı.. ben ayar oldum buna, sinir oldum baya, aynalar bir yerine girsin dedim içimden ve baya sövdüm.

ayrıca acemi olduğu belliydi çünkü dün ben Tvs Apache sürüyordum ve eleman benim 150cc motora yetişemiyordu, yani aralardan gitmeyi de beceremiyor ama artistlik yapmaktan da geri kalmıyor... neyse işte yoğun trafiği atlattıktan sonra ben hızımı 80 km ye sabitledim rahat rahat giderken bu yanımdan uzadı geçti ve bir kaç kez daha sövdüm öküze ben...

doberman aynalar bir yerine girsin ......... diye sövdüm. neyse biraz gittik ve trafik yine sıkıştı ileride ve trafik polisi arabası gördüm, emniyet şeridinde durmuş, normalde orada hiç durmazlar yani ilk defa denk geldim, yavaşladım ve sakince yanından geçeyim derken bilin bakalım ne gördüm? bu aynaları doberman yapmış dallamayı gördüm, polis bunu durdurmuş, abi bir yağlarım eridi anlatamam, aynaları açtırmıştı öküze, umarım ceza da yazmıştır dedim içimden.

aynaları doberman yapanlara ayar oluyorum, yanlarsınız anlarım, teker yaparsınız onuda anlarım, her türlü hıyarlığı yaparsınız anlarım ama bu ayları açın yada bir tarafınıza sokun sizde rahatlayın bende rahatlayayım..

yok yani yollar babanızın malı mı? arkanızdan gelenleri göremeyecek misiniz? en basit örnek yani bu 250 sr kullanan dallama daha benim 150cc Tvs ye kafa tutamazken birde ayna kapamış, ulen benim ayna açıklığım ile onunki aynı ama ben iğne deliğinden bile geçerken bu aralara pek giremiyor, madem acemisin giremiyorsun peki aynayı niye katlıyorsun o zaman?

kusura bakmayın ben yine kızdım biraz içimi döktüm, polise durup teşekkür edecektim ama kulaklık takılı müzik dinliyordum o sırada, eldivenden dolayı telefona müdahale edip müziği durduramadığım için es geçtim.

.........
Edit: abi motor süren zaten apaçilik ruhunda olabilir, yani en düzgünü bile bazen coşabilir yani motorculuğun ruhunda bu olabilir tamam ama biraz beyefendi olmak lazım, adam olmak lazım, yani motorla şov yapmak için aynayı katlamanıza gerek yok, yeteneklerinizi ayarında sergileyin geçin abi, abartmayın ve gereksiz ve şeylerden kaçının, yahu şu ayna katlamayı inanın ben anlamıyorum ya, trafiğin en leş olduğu yerde ben adv motorla aralardan giderek sürüyorum ve kamera işini halledebilirsem biraz paylaşım yapacağım...

aralardan girmek için ayna kapatmaya gerek yok, şu aynaları kapatmayın,
Konu ile alakalı olarak hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin yaz kış motosiklet kullanıyorum çok keyifli mecbur kalmadıkça araba kullanmıyorum 😅
1 senelik acemiyim diyorum hâlâ araba kadar rahat kullanamıyorum arkasını görmeden nasıl gidiyorlar Allah'a emanet 🤦

Aldığım günden bu yana kapalı alanda duran, ekipman almamı bekleyen motoruma kısmetse bu hafta itibari ile kavuşuyorum :)
Ekipman olarak;
Kask: Blauer FF01
Mont: Shima Drift+
Bot: TCX Ikasu 2 WP aldım.

Eldiven ve pantolon(dizlik) kaldı. Bayiden alıp getirdiğim gibi duruyor 2 aydır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar