Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

buji

yaw millet. Bu forumda bi kaç mübarek adam var dediydiler vakti zamanında atın orijinal bujileri yenisini takın diye. Ama dinlemedim. Alet daha 230km de çalıştırdım. 1 dakika sonra stop etti. Bi daha da tövbe çalışmadı. :pr: Cikleylemi oynamadım, rölanti ayarını mı kurcalamadım. Tam da iyi havalar denk gelmişti biraz süreyim demiştim. Bujileri çıkardım, kuruttum yok. birini dışarda gövdeye temas eder şekilde denedim. kıvılcım normaldi, diğerini denemedim. Ertesi gün gene aynı şey aküyü doldurduktan sonra. Nihayetinde ötekini de çıkardım denedim. Kıvılcım iki uç arasında atacağına ortadan kenarlara yayılarak seramiğin çevresinde yok oluyordu. Allah bilir öteki de ıslakken aynı şeyi yapıyordu. Neyse değiştirdim (NGK ile) ikisini de. Tabii bu arada rölanti ayarının olması gereken yerini bile bilmiyordum artık. Ama tek başışta çalıştı. Daha sonra ayarları normale getirdim. Sözün kısası eskiler beş para etmez. ikisini 10 kağıda aldım. Büjileri aldığım servis/bayii de biz toplarken orijinalleri NGK ile değiştiriyoruz dedi. Aletin sesi de çekişi de değişti. Bilgilerinize... Toplantıya beni de yazın. ben de daha acemiyim ama o zamana kadar ilerlerim herhalde. birkaç güne kadar ehliyet de tamamdır. Karadeniz iyi olurdu ama farketmez. heryer olur. Hani kamp yapacak yer olursa daha iyi olur. Tabii işlerin yoğun zamanına gelmemesi kaydıyla.

birazda şans sanırım, motorum 2400 km de üzerinde orjinal buji var. Daha tekleme sorunu yaşamadım.Soğuk havalarda iki ya da üçüncü çalıştırmada alıyor . hepsi bu

Merhaba Raptorlar...nasilsiniz...ben çok Iyiyim...hem De Fazla Iyi...benim Eşekten 100 Kez Helallik Istedim...bişeyciği Yokmuş Garibanin...aldim Bir Akü Canavar Gibi Oldu...yarim Marşta çalişiyor şerefsiz...o Kadar Iyi Oldu Ki,19 Mayista Ki ürgüp Gezisini Nemrut Dağina Uzatmayi öneriyorum Anasini Satiim (galeyana Gelip Fazla Mi Salladim Acaba?)...bu Arada Kuru Akü Aldim...bir Arkadaşim (şu Meşhuuurr Jinlun Cu) önerdi...şimdilik çok Memnunum...siz Ne Dersiniz...yahu çok özlemişim Keratayi Bee...bakkala Bile Onunla Gider Olduk....

Herkese merhaba,
Yahu cocuklar benim sinyali kırmıslar , ama ön sağ sinyalin içindeki ampullun olduğu kulaklıklı aparatvar ya işte o.. devamı sağlam , komple sinyal yerine sadece bunu alsam yeterli nereden bulurum.. Anadolu tarafında bilen var mı?
olmadı japonla yapıstırıcam.. Ama bu seferde ıleride ampul yanarsa komple sinyali değiştirmem gerekir..

adi kurt ne oldu siteye...

selam arkadaşlar. motorumu alalı şubatta 1 yıl olacak. ruhsatımda vize süresi 1 yıl olarak yazıyor. bazı arkadaşlar vizenin 2 veya 3 yıl sonra olması gerektiğini söylediler. sizlerin ruhsatlarında vize süresi kaç yıl.

selam arkadaşlar. motorumu alalı şubatta 1 yıl olacak. ruhsatımda vize süresi 1 yıl olarak yazıyor. bazı arkadaşlar vizenin 2 veya 3 yıl sonra olması gerektiğini söylediler. sizlerin ruhsatlarında vize süresi kaç yıl.

ben geçen hafta ruhsat aldım, ilk vizem 3 yıl sonra, forumda daha önce yazıldığı için ben takipçiye özellikle hatırlattım.

plk2bw.jpg

Bu arada fotoşop marifetiyle böyle bir plaka imal ettim. imzaya eklemek istedim ama sanırım bu mümkün değil, yolunu bilen var mı

ben geçen hafta ruhsat aldım, ilk vizem 3 yıl sonra, forumda daha önce yazıldığı için ben takipçiye özellikle hatırlattım.
Benimki de üç yıl sonra.

Bu arada fotoşop marifetiyle böyle bir plaka imal ettim. imzaya eklemek istedim ama sanırım bu mümkün değil, yolunu bilen var mı
Abi bir ara ben de güzel imza yapayım diye uğraşmıştım ama olmadı, imzaya resim eklemenin yolunu bulamadım, mümkün olsaydı moderatörlerde olurdu diyorum.

Herkese merhaba,
Yahu cocuklar benim sinyali kırmıslar , ama ön sağ sinyalin içindeki ampullun olduğu kulaklıklı aparatvar ya işte o.. devamı sağlam , komple sinyal yerine sadece bunu alsam yeterli nereden bulurum.. Anadolu tarafında bilen var mı?
olmadı japonla yapıstırıcam.. Ama bu seferde ıleride ampul yanarsa komple sinyali değiştirmem gerekir..

adi kurt ne oldu siteye...
baba valla sansımıza tukureyım 3 yıldır host veren bır fırmadan almıstım adamların ılk defa serverları cokmus oda bıze denk geldı ama en sonunda halletmısler bılgılerı kurtarmak ıcın bu kadar uzun surmus allah ızın verırse bıda kapanmamak uzere bu gece falıyete gecıcek

yaw millet. Bu forumda bi kaç mübarek adam var dediydiler vakti zamanında atın orijinal bujileri yenisini takın diye. Ama dinlemedim. Alet daha 230km de çalıştırdım. 1 dakika sonra stop etti. Bi daha da tövbe çalışmadı. :pr: Cikleylemi oynamadım, rölanti ayarını mı kurcalamadım....
Neyse değiştirdim (NGK ile) ikisini de. Tabii bu arada rölanti ayarının olması gereken yerini bile bilmiyordum artık. Ama tek başışta çalıştı. Daha sonra ayarları normale getirdim. Sözün kısası eskiler beş para etmez. ikisini 10 kağıda aldım. Büjileri aldığım servis/bayii de biz toplarken orijinalleri NGK ile değiştiriyoruz dedi. Aletin sesi de çekişi de değişti. Bilgilerinize...

Arkadaşım , bizim RegalRaptor'ların bazılarında bu buji ıslatma konusu maalesef oluyor. Bende de defalarca oldu. Bujilere kabahat bulmak, buji değiştirmek yalnış şeyler. Çin bujileri de -ki bunlar da NGK'dir- Japon bujileri de aynı şeyi yapabiliyor.
Önemli olan jikle- karbüratör- ayarı ve buji tırnak ayarı. Jikle silindirlere fazla benzin yollanmasına yol açarsa, buji tırnak ayarı uygun değilse ateşleme olmaz. ya da çok zor olur soğuk motorda. Dikkat edin, motor sıcakken aynı durum asla başınıza gelmez. Kaç usta bujinizi takarnen tırnak açıklığını kontrol etti şimdiye kadar?!:bounce:

sea scout´isimli üyeden Alıntı

Bu gün ruhsatı aldığım Trafik Tescil Bürosuna gittim. Bir yıl olan muayene süremi 3 yıla çıkarmak için;
a) bir basit dilekçe yazdım,
b) Şöförler Odasından 1 YTL aldığım "ek 1" denilen Trafik Tescil İşlem formundan alarak doldurdum,
c) Mali mesuliyet sigorta poliçemi belgelerime ekledim,
d) 32,5 YTL ödedim. Ve Trafik Belgem yenilenerek ilk muayene sürem 3 yıla çıkarıldı. :cat: Duyururum.

Tırnak ayarının speclerini bilen var mı?

bu rr.net gene çöktü dün ben okurken ve hala gelmedi.

Son düzenleme:
Bu gün ruhsatı aldığım Trafik Tescil Bürosuna gittim. Bir yıl olan muayene süremi 3 yıla çıkarmak için;
a) bir basit dilekçe yazdım,
b) Şöförler Odasından 1 YTL aldığım "ek 1" denilen Trafik Tescil İşlem formundan alarak doldurdum,
c) Mali mesuliyet sigorta poliçemi belgelerime ekledim,
d) 32,5 YTL ödedim. Ve Trafik Belgem yenilenerek ilk muayene sürem 3 yıla çıkarıldı. :cat: Duyururum.[/QUOTE]

Arkadaşlar bende bir kaç gün önce trafiğe gittim. Aynı şekilde belge doldurmamı ve para ödememi istediler.. "Bende ödememe ve belge doldurmaya ne gerek daksille üzerinden düzeltin bir daha pvc yapabilirsiniz." bu şekilde yaptıran arkadaşlarım var muamelecinin hatasını bana ödetmeyin dedim. Biraz bekle dediler ve Ruhsatın üzerine daksille bi şerit çekip daktilo ile yazdıktan sonra tekrar Pvc yapıp verdiler.. Sadece zaman kaybı dışında bi masrafım olmadı.. Hala yaptırmamış arkadaşlara duyururum..

arkadaşlar sis farı takmak istiyorum ve de sanırım birçok arkadaş takmış.55w lık helojen far buldum röle yardımıyla onları takmak istiyorum fakat akünün sorun çıkarabileceğini söylediler sizin görüşleriniz nelerdir vede takan arkadaşlar helojen ampül mü takmışlardır?şimdiden teşekkürler.

Cry

Arkadaşlar vergisini ödeyen varmı?Ne kadar tam olarak banka şubesinden ödeyebiliyormuyuz.Birde muayene süresini üç yıl olması bize ne gibi avatajı olur?

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Arkadaşlar vergisini ödeyen varmı?Ne kadar tam olarak banka şubesinden ödeyebiliyormuyuz.Birde muayene süresini üç yıl olması bize ne gibi avatajı olur?

nasıl ne gibi bir avantajı olur?
her sene muayeneye gitmek, vakit kaybetmek ve para ödemek zorunda kalmican işte, daha ne...

Super Moderator
bizim motorların verrgisi yıllık 64,00YTL
biz ilk taksidi 32,00YTL olarak ödüyoruz ister bankaya ister vergi dairesine
ayrıca günü geçirdiyseniz arkadaşlar gecikme cezası ödüyorsunuz
gecikme bedeli olarak 1,00 ytl alıyorlar böylelikle ilk taksit 33,00 ytl olmuş oluyor yani gecikme yaşayan arkadaşlar çok bişi kaybetmiş olmuyorlar
herkese keyifli sürüşler dilerim

dadyw dd250 e 9B uzun gidon modelinden var bende şu an 13000 kilometrede ve saolsun tık yok motorda nazar değmesin tamam belki öle aman aman bir performans motoru değil ama izmir muğla denizli balıkesir her yeri gezdim ve gerçekten lastik patlaması harici bir sorun yaşamadım ;)

arkadaşlar sis farı takmak istiyorum ve de sanırım birçok arkadaş takmış.55w lık helojen far buldum röle yardımıyla onları takmak istiyorum fakat akünün sorun çıkarabileceğini söylediler sizin görüşleriniz nelerdir vede takan arkadaşlar helojen ampül mü takmışlardır?şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım merhaba.
Bende sis farı taktırdım ve bak neler oldu.
sisleri uzun farlara bağlattım ve gündüz farları açarak gezeyim dedim.
yalnışlıkla stop ettirp marşa bastığımda basmadı ve motoru ittirerek çalıştırmak zorunda kaldım:pr:
daha sonra sağ sinyel çalışmamaya başladı:pr:
ve bir süre sonrada korna çalışmadı:silent:
mecburen sislerin bağlantısını kopardım ve her şey normale döndü.:cyclopsan
olanlar bundan ibaretti ancak ben röle kullanmamıştım sanırım röle tesisatı korumak için takılıyor ancak aküye bir etkisi yokmuş.
Araştırıyorum belki daha güçlü bir akü bulursam sorun çözülür.
duyrulur.

Cry

Selam arkadaşlar
Nurettin bende aynı senin yaptığın gibi yaptım sisleri uzunlara bağladım ama bende hiç bişe olmadı hatta elektrik tesisatını arkadaşla beraber yaptık :silent: hiçbir problem yaşamadım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar