Ali Usta Sorunsalı...
daha önce forumda da bahsettiğim motorumla geçirdiğim ufak kazanın ardından motorumu servisten geri aldığımdan beri yaşadığım problemler...
(ayrıca 500 km bakımı ardından ortaya çıkan problemler de diyebiliriz...)
1-motorumun amortisöründe herhangi bir kasnama/takılma yoktu kazanın ardından servise giderken(b.çekmece'den mecidiyeköy'e gittim,bir durup düşünün hele,devamında anlatacağım şeyin ne olduğunu daha iyi anlayacaksınız...artık o yorumu ben yapmak istemiyorum ama fazlasıyla ortada gibi olup biten!!!),sadece direksiyonun hafif sağa çekme eğilimi vardı virajlarda...artık pek muhterem ali usta hazretleri ne gibi bir müdahalede bulunduysa motoruma,geri aldığımda amortisörüm dibine kadar inmiş bir halde kasnamıştı...bana amortisörüm eğrildiği için böyle olduğunu,sağ amortisörün değişmesi gerektiğini söyledi...ben de kendisine karşılık olarak neden geçen 1 hafta içinde değişmediğini,ne yapılması gerekiyorsa onu yapmasını,masraftan kaçınmayacağımı belirttiğimi hatırlattım...beni cepten aradığını ama ulaşamadığını,bunun üzerine parçayı getirtmediğini söyledi...hemen babamı arayıp durumu anlatıp ne yapmam gerektiğini sordum...peder bayağı bir trip attığı için ali beye benden haber beklemesini,1 ya da 2 gün içinde kendisine haber vereceğimi söyledim amortisör konusunda...(sipariş etmesi için-ki o da ayrı bir konu,ana bayii & serviste yedek parça stoğu yok!!!)kendisi bunun üzerine haber vermeme gerek olmadığını,kendisinin zaten bu parçayı elinde bulunması açısından sipariş edeceğini söyledi...(bkz. geçtiğimiz hafta pazartesi gerçekleşiyor bu olay...)ben yetinmedim cumartesi günü babamı yolladım servise...babama pazartesi parçanın ellerinde olacağını,montajını hemen yapabileceklerini söylediler...bu sabah aradığımda telefona çok afedersiniz konuşma özürlü bir arkadaş (bilin bakalım kim-dağdan indim şehire modeli insan da diyebiliriz!!!) çıktı ve parçanın gelmediğini söyledi...1 hafta boyunca yaşananları ve yapılan konuşmalardaki diyalogları hatırlattığım halde pek anlıyor gözükmedi kendisi...(zira ben türkçe konuşuyorum ama arkadaşın bundan anlayabildiğine pek emin değilim!!!)
2-motor buz gibi olduğu halde (dile kolay 1 hafta aykon'un altındaki otoparkta yattı) ilk çalıştırma anında hararet müşürü yanıyor ve 10-15 dakka tam yol gitmeden normale dönmüyor...(fanın çalışmasında bir problem yok allah'a şükür,o canavar gibi)her sabah ve her uzun süreli parkın ardından rutin hale geldi bu olay...
3-motoru satın alıp ilk teslim aldığım günkü ani ataklık hali (kalkışlardaki) 500 km rodajyonun sonlarına yaklaşırken neredeyse tamamen ortadan kalkmıştı,motoru bakımdan teslim aldığımda gördüm ki yeniden başlamış...
4-motorun alt-ön tarafından bir zırıltı gelmeye başladı ki,(özellikle orta-alt devirlerde) bende didona kafa atma isteği uyandırmaya başladı sıkışık trafik gibi ortamlarda...
5-arka fren hala gerekli performansı gösteremiyor,fazlasıyla zayıf kalıyor ani durumlarda...(hesapta ayarlamıştı adamın biri!!!)
6-arka sol çantanın üzerindeki reflektör "pufff" oldu...yerinden çıkmış giderken!!!artık "yok artık LeBron James" demek istiyorum...servisten çıktığından beri rodajyon sırasında neredeyse yokolmuş olan vibrasyon adeta yeniden hayat buldu,bu da böyle sorunlara neden oluyor(plakamda düştü,30 TL daha plaka masrafı yaptım tekrar çıkartmak için,o apayrı hiç girmeyeyim o mevzuya,ağzım bozulacak yoksa!!!)...sahi merak ediyorum...bu adam vida sıkmak ve 20 milyonluk yağı 35 milyona satmak(eh satmışken değiştiriyor da sağolsun!!!) dışında ne yapar???ayrıca ne marka yağ kullandığını da pek merak etmekteyim...
7-sabahları ilk çalıştırmanın ve motoru ısıtmanın ardından vites değişimi yapıldığında gerçekleşen takırtı ve stop etme eylemi debriyajı 1-2 kere pompalamayı bırakın 8-10 defa pompaladığım halde halen daha olmakta...
8-ve bombayı sona sakladım...sanırım radyatörüm delindi dün akşam üzeri benim de...işe giderken kupkuru asfaltta yüzüme ve kollarıma minik su damlacıkları gelmeye başladı...(80 km/h sürat,önümde taşıt yok,yol kupkuru,hava bayıltacak kadar sıcak!!!)
ben hiçbir şey demek istemiyorum ama sanırım sizler neler hissettiğimi anlamışsınızdır...bu motor 3 haftalık henüz,buna rağmen motora ait olmayan kusurlar nedeniyle (radyatör hariç) bunaldım fazlasıyla...katrancı inşallah bana da çözüm olur diğer arkadaşlara olduğu gibi,zira fazlasıyla soğudum şu yaşadıklarım yüzünden kızımdan...o derece ki kendimi işime gücüme veremiyor,adam gibi bir izin günü geçiremiyorum!!!
tuncay ve murat abileri tenzih ederim,onlar çok iyi ve ilgili insanlar...ama malum şahıs varya o malum şahıs...aykon'un ismine daha çok zarar verir bu gidişle...acaba fidan hanımın bu olan bitenlerden haberi varmı asıl onu merak ediyorum ben!!!bilmem anlatabildim mi!!! (kısacası ben olsam bu adamı bir saniye yanımda çalıştırmazdım!!!fidan hanım eğer bunları okuyorsanız firmanızın prestiji açısından nasıl hareket etmeniz gerektiği konusunda bir kanaat edinmişsinizdir muhakkak...yanlış anlamayın,asla ama asla size işinizi öğretmek gibi bir küstahlıkta bulunmuyorum,bunu yapamam da zaten...sadece bu kadar fazla sayıda ve nitelikli şikayete tepkisiz kalmamanız gerektiğini belirtiyorum...umarım benim ve diğer arkadaşların sesi ulaşır bir şekilde size...)