freeman' Alıntı:
merhaba sevgili rr ciler
genelde forumunuzu takip ediyorum.
daha çok bursa-mt grubunda faal olarak yazışıyorum.
3 hafta önce ikici el 4000 km de RR aldım.
genel anlamda sorunu yok.
fakat şu sabahları çalıştırmada problem yaşaıyorum.
henüz aldığımda değiştirilmiş olan sıfır aküyü 2. kez bitirdim.
muhtemelen benim acemiliğimden oluyor fakat yinede tüm hevesimi kursağımda bıraktı.benim ilk motorum ilk gerçek anlamda kullandığım motor.
asıl sorunum çalışmaması.
1 gece bile bekledikten sonra sabahları çok zorlanıyorum.dediğim gibi 2. kez aküsünü bitirdim.

r:
sizden ricam bana özellikle bu konuda yardımcı olmanızdır.
birde genel anlamda sorunlarını kısaca sıralayabilirseniz çok memnum olurum.çünkü forumunuzu en baştan okumaya çalıştım fakat işin içinden çıkamadım lakin forum sayfa sayısı muhtemelen diğer kısımlararın toplam sayfa sayısı kadar zannedersem.:cat:
dediğim gibi yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla
DOSTUM ÖNCE HAYIRLI OLSUN . KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER. :rendeer:
Anlattığın sorun, yani sabah çalışmama problemini, motorunu sıfır alsaydın hemen bujileri değiştir düzelir diyecektim, ama bu motor 4000 de diyorsun orjinal bujiyi zaten değiştirmişlerdir.:cat:
Sana önce motoru normal şartlarda nasıl çalıştıracağını anlatayım sen nerede hata yaptığını anlarsın.:silent:
1- Kontak anahtarını yerine tak çevir, yeşil lamba yanacak yani vites boş lambası.Lamba yanmıyorsa vites boşta değildir debriyajı sıkmadan çalıştıramazsın, ama sen motoru boşa al yeşil lamba yansın öyle çalıştır.
2- Sağ kol üzerindeki kırmızı stop şalterinin aşağıda yani çalışma durumunda olmasına dikkat et.
3- Eğer park ayağındaki, ayak açıkken motorun çalışmamasını sağlıyan elektrikli düzenek iptal edilmemişse, ayağı kapat motorun üzerine bin.
4- Benzin musluğunu aç.Benzinin olup olmadığını kontrol et.
5- Sol kol üzerindeki jikle kolunu sonuna kadar çek, (Jikle telinin kopuk olmadığını kontrol et,jikleyi çektiğinde karbüratördeki kolu çekiyormu bak) sonra asla gaz vermeden marşa bas ilk basmada çalışmazsa, marşa uzun süre basma, marşı bırak sonra tekrar bas, çalışacaktır, bir müddet bekle ısınsın 30 saniye sonra jikleyi kapatırken gaz kolundan gaz ver , istersen karbüratörden rölantasını biraz yükselt, daha sonra eski haline getirirsin.
SAKIN MARŞA ÇOK UZUN SÜRE BASMA.:farao:
BU ŞEKİLDE ÇALIŞMIYORSA::farao:
1- Bujiler kurum yapmıştır, sökülüp ya değişecek yada temizlenecek, kurum yapma sebebi, motor uzun süre jikle çekik çalıştırılmış olabilir yada yanlış benzin kullanıyorsun,katalogta kurşunsuz benzin kullanacaksınız diyor, ben kurşunsuz95 oktan kullanıyorum.Bujilerinde yanlış olabilir, servise göstersen iyi olur.:cat:
2- Karbüratörde sorun vardır, jikle kumanda etmiyordur.:farao:
3- Ateşleme sisteminde bir arıza vardır, kesinlikle servis tarafından halledilmelidir ki sende bu yok çünkü sonunda çalışıyor diyorsun.
BU MOTORLARDA SABAH ÇALIŞMAMA PROBLEMİ GENELLİKLE YOK,:cat: :cat:
Bu motorların en büyük sorunu ithalatçı firmanın daha henüz servis ve yedek parça alt yapısını tam oturtturamaması dır. Kendine iyi bir servis bulman gerekiyor, biz İstanbulda bu konu ile ilgili her yeri ayağa kaldırdık, bugünlerde artık yavaş yavaş bu sorunlar ortadan kalkıyor, YANİ HAKKINI ARIYACAKSIN KARDEŞİM, hiçbirşeye eyivallah deme üstüne üstüne git halloluyor,

r:

r:
BU MOTORLAR BENCE TÜRKİYE YE GİREN EN KALİTELİ ÇİN MOTORU, BEN RADYATÖR DELİNMESİ DIŞINDA HİÇ SORUN YAŞAMADIM ONUDA SAĞOLSUN
KATRANCI OTOMATİV SERDAR KATRANCI VE ONUN DEĞERLİ USTASI COŞKUN ANINDA HALLETTİ. :cat: :cat: