D Vitamini Eksikliği

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu kadar da detaya girmeseydik iyiydi
65bed647b5b17a3c92a0cead16e90bae.gif

Once kortizol seviyeleri düşecek, sonra flora (evet çok önemli) düzelecek. Kortizol seviyelerini düşürmek için çok etkili yollar var da yasal değil maalesef :) (Bob Marley'in askerleriyiz - hahaha - şaka tabi...)
İhtiyaçları varlıklar seviyesine indirip büyük şehirde hamster tekerleğinde koşmaktan vazgeçmek çok etkili bir alternatif olabilir...

alkoloidlerin dışında bir beşe-on kalasla da pambık gibin olunabiliyor :)
madalyonun bir yüzünde erişilecek (suni) ihtiyaçların artması dururken, diğer yüzünde dağılımlardaki adaletsizlik var
toplumdan soyutlanmak, bu kalabalıkta (çok az şanslı insanın haricinde) mümkün değil hem; bununla başa çıkmayı öğrenmemiz gerekiyor

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu kadar da detaya girmeseydik iyiydi

Gerek te yoktu... Resimde ustteki vucutta gunes isigiyla sentezlenen, Alttaki de bitkilerde sentezlenen vitamin D.

Besinle de alinsa, gunes isigi yardimiyla vucutta sentez de edilse, vitamin D inaktifmis. Aktiflestirildigi yer ise karaciger ve bobrekmis. Bu islem icin de gunes isigina gerek yok.

Yanlışınız var.

Besin yoluyla alınan Vitamin D güneş ile aktif hale getirilmek zorunda değilmiş.

Vücut besin yoluyla alınan Vitamin D'yi güneşe ihtiyaç duymadan kullanabiliyormuş.

Ancak güneş ışığı deri altında kolestroldan Vitamin D sentezlenmesini sağlıyormuş.

Güneş ışığı vasıtasıyla deri altında sentezlenen de, besin yoluyla alından da, vücut tarafından aynı şekilde kullanılabiliyormuş.

Sağlıklı olmak ve yeterince vitamin D üretebilmek için her gün belli bir miktar güneş görmek gerektiği iddiası yanlışmış. Çünkü vücudun ihtiyaci olan Vitamin D'nin çoğu besin yoluyla alınıyormiş.

Kaynak (Yale medicine): https://www.yalemedicine.org/stories/vitamin-d-myths-debunked/
Evet yazılanlar doğru tabii , ama bu kadar ayrıntıyı bilmek zorunda değil ki insanlar? Aklında kalacak şekilde anlatmak daha faydalı. Ayrıca bazı konular hala tartışmalı ve 2 ülke arasında sosyoekonomik farklılıklar var , birebir üstüste koyamıyoruz bilgileri. O yüzden besin + güneş söylemimin arkasındayım.

Güneş faydalıdır arkadaşlar. Aşırıya kaçmamak kaydıyla güneşlenin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Valla raşitizmin tedavisini bulan hemşire teyze çocukları güneşe çıkarıyormuş. Güneşin mutlaka bir ilgisi var. Ancak somon daha etkili herhalde ki Vikingler yarma yarma büyüyüp ortalığı tarumar etmişler zamanında. (Bir de bol Omega 3 tüketmişler...)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet yazılanlar doğru tabii , ama bu kadar ayrıntıyı bilmek zorunda değil ki insanlar? Aklında kalacak şekilde anlatmak daha faydalı. Ayrıca bazı konular hala tartışmalı ve 2 ülke arasında sosyoekonomik farklılıklar var , birebir üstüste koyamıyoruz bilgileri. O yüzden besin + güneş söylemimin arkasındayım.

İlginçtir, Amerika'da da insanların yüzde kırkı Vitamin D yetersizliğine sahipmiş. Onun için uzun süredir süte ve cereal'a vitamin D eklentisi yapılıyormuş, halkta vitamin D eksikliği olmasın diye...

Bir de deri rengi koyu olanlar güneşte vitamin D sentezini etkili yapamıyorlarmış.

Son düzenleme:
Laboratuvar sonuçlarının bilimsel karşılığı tartışmalı, belli bir gurubun ortalama değerleri alınıp üst-alt değerleri istatistiksel olarak bulunuyor.Ara değerler normal kabul ediliyor. Matematiksel olduğunu söylemek zor. 1000 yıl önce nasıldı o değerler ? Ya 1000 yıl sonra ? Doğrusu ne ? Belki de saçmalıyoruz. O yüzden laboratuvar sonuçları tedavi edilmez, hastalık varsa o tedavi edilir. (Çok az yapılsa da doğrusu budur)

Vaaay ne D vitaminiymiş yahu :)
Boşverin bu kadar detayı.

Sağlıklı beslenin , spor yapın,
stresten uzak mutlu yaşayın diyeceğim ama maalesef en zoru bu galiba :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

İlginçtir, Amerika'da da insanların yüzde kırkı Vitamin D yetersizliğine sahipmiş. Onun için uzun süredir süte ve cereal'a vitamin D eklentisi yapılıyormuş, halkta vitamin D eksikliği olmasın diye...

Bir de deri rengi koyu olanlar güneşte vitamin D sentezini etkili yapamıyorlarmış.

Amerikalılar çözümü bulmuş :)
Bizdeki iyot eksikliği için iyotlu tuz politikası gibi :)
Tabi gavurlar süt ve cerealle kahvaltı vs yaptıklarından bizde bu sökmez :) biz peynir ekmek zeytinciyiz :)
Tabi işin şakası :)

Walla işten eve servisle 2saatte gidiyorum. Eksiği yok fazlası bile olabiliyor. Stressiz iş nerede? Sabah akşam trafikte 4 saat harcıyorum. Bizim servisçi mülayim adamdı. Şimdi herkese korna çalıyor. Adam manyak oldu resmen.

Motosikleti
D400
Walla işten eve servisle 2saatte gidiyorum. Eksiği yok fazlası bile olabiliyor. Stressiz iş nerede? Sabah akşam trafikte 4 saat harcıyorum. Bizim servisçi mülayim adamdı. Şimdi herkese korna çalıyor. Adam manyak oldu resmen.

abi duydum ki istanbulda 1 saat yola "kısa mesafe" diyormuşsunuz, doğru mu bu :queen:

8 yıl önce Maltepe taraflarında oturuyordum, 4. Levent’te çalışıyordum.
Günde ortalama servisle 3 saat civarında trafikte vakit kaybediyordum.
Kaba hesap aynı şekilde 8 yıl çalışsam 1 yılı yolda geçecekti :)
Ben de kaçtım istanbul’dan ,
Şimdi 5 dakikada işteyim, ama arada özlediğim de oluyor İstanbul’u :)

abi duydum ki istanbulda 1 saat yola "kısa mesafe" diyormuşsunuz, doğru mu bu :queen:

Doğru. İzmir’de yaşarken Heryer bana yürüme mesafesi gibi geliyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:53 ----------

8 yıl önce Maltepe taraflarında oturuyordum, 4. Levent’te çalışıyordum.
Günde ortalama servisle 3 saat civarında trafikte vakit kaybediyordum.
Kaba hesap aynı şekilde 8 yıl çalışsam 1 yılı yolda geçecekti :)
Ben de kaçtım istanbul’dan ,
Şimdi 5 dakikada işteyim, ama arada özlediğim de oluyor İstanbul’u :)

1000rr var altında. İstanbul’a ateş almaya gelip gidersin walla. Geldiğinde de trafikle cebelleşmezsin :queen:

Lisede okurken Karataş ile Alsancak arası uzak yol gibi gelirdi. Maps'den baktım arası sadece 2,5 km imiş. Şimdi sadece ev -metrobüs- iş arası tek yön 1 km yürüyorum. Yani gidiş dönüş hergün 2 km sadece duraktan eve/işe yürüme mesafem var.

Beyler,motosikletim kapimin önünde dururken, o güzelim demir atımı terk ederek beni yürümeye ikna edebilecek arkadaşıma müteşekkir olacağım. Her ne kadar vücut kitle endeksi olarak gayet rahat bir şekilde OBEZ diye değerlendirilebilsem bile. Sanki o iki
teker mahzun ve üzüntülü bir durumda arkamdan bakıyor hissine kapılıyorum. Bizimki galiba yürümenin zor gelmesini motosiklet sevgisine yukleyebilmenin bahanesi.

Arkadaşlar da yazmış ama ben de ekleme yapayım.
Eski işimle evim arası yaklaşık 1 saat sürüyordu.

Acil durumda senin ev yakın diyerek hep beni çağırırlardı.

Motosikleti
D400
istanbullu arkadaşlara üzüldüm.

izmire bekleriz :queen:

Bu arada bugün gelen bir yazı ile Vitamin D tahlillerinde kısıtlama yapıldı , bu sorun da böylece çözülmüş oldu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Laboratuvar sonuçlarının bilimsel karşılığı tartışmalı, belli bir gurubun ortalama değerleri alınıp üst-alt değerleri istatistiksel olarak bulunuyor.Ara değerler normal kabul ediliyor. Matematiksel olduğunu söylemek zor. 1000 yıl önce nasıldı o değerler ? Ya 1000 yıl sonra ? Doğrusu ne ? Belki de saçmalıyoruz. O yüzden laboratuvar sonuçları tedavi edilmez, hastalık varsa o tedavi edilir. (Çok az yapılsa da doğrusu budur)

Genel olarak mantikli. Ancak Vitamin D konusu biraz cetrefilli. Vitamin D bagirsaktan Kalsiyum emilimini sagliyormus. Eksikligi durumunda kemikler zayifliyormus.

Malum insanlar artik cok yasiyor. Belli bir yasin uzerinde dusup bel kemigini kiran, sonrasinda da olume dogru hizla yol alanin bini bi para. Ustelik saglik sistemine yukleri de az degil...

Kemikler kullanıldıkça güçlenir , esas sebep hareket etmemeleri. Diğerleri tali sebepler. Unutmayın ki astronotların da uzayda kemikleri - kasları eriyor , çünkü kullanılmıyorlar , yaşla doğrudan ilgisi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar