yani ben yıllardır söylüyorum ben Türk üm müslümanım , İslam ı tarikatlardan değil Kuran dan ve gerçek Hadislerden uygularım ilk emri oku dur oku öğren araştır bu tarz görüşler zaten bu coğrafyayı bitirdi savaşımız birde bunlarla çalana soyana ses çıkarma domuz haram zina haram böyle olduğu için bu hale geldik İslam da işi ehline ver der inançsız bile olsa işinin uzmanı ise ona görev verilir ama yok işte eş dost akraba gidiyor memleket neyse ben domuz meselesini anlamadım bana itham eden varsa amaç ne demek istedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
neyse aşı karşıtlığı ayrı benim tamamlanmamış şüpheliyim demem ayrı konuydu, biraz karıştı, fabrika dan çıkan araç gibi düşünün, testleri bitmemiş ama ihtiyaç var ,risk alıp kullanılacak mı kullanılmayacak mı tartışılması gereken konu buydu kolay gelsin
Olm xterkan,hokahey den sonra en goygoycu adam sensin bence
İlk emri okudurdan ogren,arastir anlami cikariyosan dinde reform yapmak amaci tasiyor olmalisin..guzel bisey aslinda elestirmeyecem seni.
Goygoy bizim ata mesleğimiz hırboneneskiden üniversite yıllarında bir ateist arkadaşı hak yoluna davet etmek için bir grup kurmuşlardı fakat Beni aralarına almadılar. Sebep: goygoy yapıp meseleyi sulandırıyormuşum
)
Benim en yakın arkadaşlarımdan biri Ermeni, haliyle Hristiyan. Geçmişte sormuştum; "Kanka sen Allah'ın varlığına ve birliğine inanıyor musun?" "evet" demişti. "Peki sence Hz.Muhammed son peygamber mi?" diye sordum , yine "evet kanka" dedi. Kanka dedim sen Müslümansın. Şaşırdı, "nasıl yani?" dedi.
Bu arada asi karşıtlığı sadece bizde yok. Haberin kaynağına ulaşmak zor ama Taliban da karşıymış, hem de sadece COVID değil, çocuk felcine aşısına bile.
İlk sayfa ile son sayfa arasında uçurum var. Ne olduda konu dine geldiNeyse aşı olmak istemeyene saygım var. Biz motora binioz diye doğal seleksiyon diyende var. Çokta şeee etmemek gerek. Her koyun kendi bacağından misali.. Neyse arkadaşa geçmiş olsun. Yakın bir arkadaşımda ciddi ciddi 5g falan olaylarını kafaya takıp olmadı şimdi hastanede umarım iyileşir tüm hastalar..
yazdıklarımın hepsi ünvanlı ve dalında uzman doktorlar bildiğiniz hastanedeki doktor
Ben sağlık bakanlığını bug'a sokup 4. doz aşımı oldum bu aradaama bu sefer aşı biraz yordu ateşim yok ama mafsallarım birazcık ağrılı ve halsizlik
vardı. ilk defa böyle bir durum için ağrı kesici içtim.
Genelde ilk doz etki yapmıyor ama ikinci doz 1-2 gün süreyle hafif halsizlik yapabiliyor.Dün akşam bizim hanım 2.doz biontech aşısını oldu.Bu gün üşüme sırt ağrım var diyor.Akşama azalır muhtemelen.
Bende 1 ve 2. dozda aynı şekilde salladı 2 gün.
Genelde ilk doz etki yapmıyor ama ikinci doz 1-2 gün süreyle hafif halsizlik yapabiliyor.
kardeş olay nerelere gittiben aşı karşıtı değilim ama testleri tamamlanmamış bir aşıya da şüpheliyim diyorum, senin yaşadığın Amerika da bile karşıtlar var mı var, ol diyende doktorlar olma diyen yada tamamlanmasını bekleyelim diyende doktorlar ,bence sen denilenler o dediyse doğrudur gibi yaklaşıyorsun geçenlerde bir taksici Abd de aşı olanı maske takanı aracıma bindirmem diyordu dikkat et binme tarifeden geçirir
bu firma geçen aylarda Abd lilere milyonlarca dolar tazminat ödemedi mi ? kanser e sebep olan tarım ilacından sebep
Burada dinç ve hafif semptomlarla atlattığını görmek güzel oldu. Umarım böylece biter ve test sonuçların negatife döner. Ayrıca, düşündüğün gibi değil. Bizim tanıdığımız doktor en başından sıkı tuttu işi, aşılarını oldu, sonuç entübe ettiler. 2 doz sinovac olan ahaliden. Daha geçen hafta gencecik çocuğun vefat haberini aldık. İş abartılacak gibi değil ve sadece sen ile bitmiyor, yakın çevrenin vebali de sana bağlı oluyor.