Şu geyik de bir bitmedi ya. Bitmedi dedikleri Faz 3, Kasım 2020'de normalin 10 katı test yapılarak bitti.
Faz 3, birkaç bine kadar gönüllüyle yapılan, aşının etkinliğini ve yan etkilerini ölçen bir aşama. Pfizer/Biontech 40 küsür bin gönüllüyle yaptı bu testi ve aşının etkin, yan etkilerinin minimal olduğunu 2020'de belirtti. Bu sonuçları yetkili kurumlar(FDA, sağlık bakanlıkları vs) da inceledi, "tamam, halk bu aşıyı kullanabilir" dedi.
Faz 4 ise aşının uzun vadede etkilerinin araştırıldığı, geliştirildiği, seneler süren bir aşama. Bu aşama sonunda, uzun vade yan etkileri ilacın faydasını gölgeliyor ise ilacın satışı durduruluyor. "Ay oram ağrıyor, buram kaşınıyor" dediğinizde eczaneden sakız gibi alınan ilaçlar da bu aşamada olabiliyor.
Faz 4'ü bitmemiş ilaç kullanmamayı kesinlikle anlıyorum. Pandemi de olsa, makul bir düşünce.
Asıl komplo, faz 4'teki aşı için yalan yanlış "faz 3'ü bitmedi onun daha yeğenim" diye dezenformasyon yapmak. Bunu yapanların amacı nedir hiçbir fikrim yok.
kardeşim sadece ülkemizde değil ,bütün dünya da hem de azımsanmayacak kadar aşı karşıtları var ,ilk aşı sonrası 2 ve 3 doz aşı olanların oranı çok düşük, biz batı gelişmiş derken, batı kendi içinde adaletli derken, batının gdo su bozuk tohumunu, batının kanser riski taşıyan tarım ilaçlarını ,batının Afrika da ki gibi ülkelerde aşı deneylerini, batının hain işbirlikçilerini alalım kullanalım demedik, ben nasıl aşı olana karışmıyorsam, olanda bana karışamaz, Hesap soracak olan gitsin Abd ye Çin e hesabını sorsun, gitsin davamı açıyor protestomu ediyor etsin, bu konular öyle basit konular değil, 1 2 dozdan 3 doza çıktı hatta bağışıklık sistemini güçlendiren bu aşıları olduktan sonra bağışıklık sisteminin ne tepki vereceği de muamma bunu uzmanları açıklıyor, mutasyon geçiren virüse aşı etki etmez diyende uzmanlar, nasıl ki her sene grip geçiriliyor, bu virüste bir tık üstü, sağlıklı beslenin diyende uzmanlar
madem sağlımızı bu kadar düşünüyor bu yöneticiler önce bozulan yediğimiz içtiğimiz gıdaların doğalını önümüze koysunlar, mecliste onlarca çeşit 5.10 liraya her gün et yiyor milletvekilleri, biz neden yiyemiyoruz? madem sağlımızı düşünüyorlar
kardeş ben sapasağlam 16 yaşında kanser olan ve 1.5 sene sonunda acılar içinde yakınımı toprağa vermiş birisiyim öldüğünde de raporunda bulaşıcı olamayan doğal hastalıktan ölüm yazıyordu, ben şimdi sana ne anlatayım, sayfalarca yazarım ama başımda belaya girer, gidin araştırın şuan günümüzün en belalı hastalığı kanser, neden kansere çözüm bulunamıyor ? satılan kemoterapi kök hücre nakli v.b ilaçların fiyatlarını araştır hepsi de yabancı 1 tane hapa 1.2000 euro dolar isteniyor, ben şimdi sana ne anlatayım
kanser 2000 li yıllardan önce tek tük görülürken ortalama 20 yılda neden toplumun yüzde 20 si kanser olmuş, ölmüş ve yüzde 40,50 sini ciddi halde tehdit olmuş ?
eskiden yerli aşılarımız vardı şimdi çocuklarımıza yabancı aşılar yapılıyor, sonucu ne ?bilen, araştıran yok, kısırlık toplumun yüzde 50 sine gelmiş ,sakatlar çoğalmış ,kanser patlamış ve sebebi yok, geçiniz bunları, yeni çocuğum olsa aşı da yaptırmam ,çünkü aşılardan da şüpheleniyorum
gene yazayım sapa sağlam sağlıklı çocuk 16 yaşında eklemlerinde ağrı başlıyor testler falan kemik kanseri çıkıyor, geçmişinde hiçbir problem yok ve bütün vücuda yayılıyor ,kemoterapi ameliyatlar v.s önüne geçilemiyor, sonuç ağrılar içinde vefat, hastanede 1,5 sene geçirdim orada diğer kanserli çocukları yakınımı gördükçe içim kaldırmıyordu, bütün profesörlere ,doçentlere sordum kanserin sebebi nedir diye tek denilen yenilen içilen gıdalar, madem büyüklerimiz bizi çok seviyor bize doğal yiyecekler sunsunlar gidin çocuk onkolojisi bölümlerini gezin oturur ağlarsınız ,isyan edersiniz
umarım anlatabilmişimdir kardeşim