Gecmis olsun. Herkesin sizin gibi sansli olmasi dilegiyle.
Geçmiş olsun. Ne güzel haberdir bu böyle. Biraz daha toparla kendini sonra vur dağlara daşlara. Biraz gezip temiz havayı ciğerlerine çek.
Korona olduğumu öğrendim ateş ve halsizlik vardı eve gittim 3 saat uyudum uyandım en ufak bir belirti kalmamış öylece de atlattım ilaç falanda kullanmadım. Geçmiş olsun sizede
Geçmiş olsun kardeşim.
Yeni gördüm, zira ben de 1 -20 ağustos arası corona karantinadaydım. Çift sinovav yapılmıştım.
Evde kal uygulamasına göre " hızla yayılan yeni varyant " tanımlaması vardı.
14. Gün yeni test yapılmam istendi. 14. Gün 2. testte pozitif çıktı. 6 gün uzatıldı.
20. Gün negatif çıktı.
İlk test günümde ilacım verildi.
Aksatmadan içtim.
İştahsızlık ve mide krampı başladı
Halsizlik, öksürük vardı. Ateş vs yoktu ama çabuk yoruluyordum.
Takviye c vitamini+d3+kalsiyum desteği aldım.
Ağır geçirmedim.
Dikkatli olmakta fayda var.
Bir varyant olan kişi, diğer varyantı da geçirebiliyor. 3 kez corona olan birini tanıyorum.
Sağlıcakla..
Birkaç ay önce bende oldum. Zaten çevremdekilerde vardı bende aynı hastalık olduğunu bildiğimden test bile yaptırmadım. Kendi kendimi karantinaya aldım.
Bünyem sağlamdır boğazıma düşkünüm. Bi hastalığım filanda yok çok şükür. Bana bişey yapmaz korona derdim hep. Öyle dememek lazımmış.
Bir hafta yerimden kalkamadım. Yemek filan yiyemedim. Öksürük ateş yoktu bende hiç olmadı. Ama aşırı eklem ağrısı vardı. Bazen kemiğimden etimi bıçakla kazıyorlarmış gibi ağrım vardı. Bir hafta yataktan dahi çıkamadım. Toparlanmaya başladığımda çaya ne kadar şeker atarsam atayım tuzluydu. En sevdiğim yemeklerden dahi tad alamadım.
Sonraki hafta biraz toparlandım ama yine yatmaya devam. En azından ölü gibi yatmıyordum arada bi tv telefon vs bakacak dermanım vardı.
Avm vb yerlere girişte ateş ölçümünün saçmalığını görmüş oldum. Ben hiç ateşlenmedim. Öksürme veya hapşurma olmadı bende. Yani ben o şekilde dışarı çıksaydım kimse farkedemezdi koronalı olduğumu. Test yaptırmadığım için hes kodumda temiz çıkıyordu. Ben kimsenin vebalini almamak için dışarı çıkmadım ama bu şekilde çıkan çok kişi var. Hatta hasta olduğunun farkına varmayıp dışarı çıkanlarda var. Kız kardeşim ve eşi doktor. Kız kardeşim benim gibi ağır atlattı ama eşinin sadece ilk gün başı ağrıdı. Kardeşim hastalanmasaydı ve test yaptırmasalardı farkına bile varmazdı yani hasta olduğunun.
Böyle değişik saçma bi hastalık işte. Komplo teorilerine inanasım geliyor böyle şeyleri gördükçe.
He bu arada ben ilaç kullanmadım. Bitkisel şeylerle atlattık biz.
[/COLOR]Saman mı çiğniyorum yemek mi yiyorum belli değil şerefsizim.
Geçmiş olsun. Sağlıklar dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
Erkanım bende hiçbir halsizlik ateş öksürük vb. şeyler olmadı. Sadece koku ve tat alma duygusu tamamen kayboldu o kadar. 15 gün oldu hala koku-tat alma yok. Ne çeşit bir hastalık anlamış değilim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------
Saman mı çiğniyorum yemek mi yiyorum belli değil şerefsizim.
En sevdiğim çaydan birşey anlamadım bi dönem. O duygu çok kötü. Avuçla şeker atsam yine tuzluydu çay. En sevdiğim yemekleri yiyordum dediğin gibi saman gibi oluyordu. Çabuk geçti ama bende tad duygusu. Bikaç ay geçmeyenler olmuştu.
Yalnız bu tat alamama durumu Corona'ya özgü değil, benim çocukluğumdan beri grip olduğumda tat alma duyum kaybolur, malum burun koku alamayınca dil tat alamıyor zaten ..
Burun ameliyatı olduktan sonra tekrar yaşamadım bu durumu ama ömrüm hasta olunca tat alamamak ile geçti ..
Geçmiş olsun olan ve olacak herkese ..
Geçmiş olsun,tez zamanda eski sağlığına kavuşursun
Valla ben aşı olmayana saygı duyamayacağım. Hic kimsenin bir başkasîna hastalik bulaştırmaya hakkı yok.İlk sayfa ile son sayfa arasında uçurum var. Ne olduda konu dine geldiNeyse aşı olmak istemeyene saygım var. Biz motora binioz diye doğal seleksiyon diyende var. Çokta şeee etmemek gerek. Her koyun kendi bacağından misali.. Neyse arkadaşa geçmiş olsun. Yakın bir arkadaşımda ciddi ciddi 5g falan olaylarını kafaya takıp olmadı şimdi hastanede umarım iyileşir tüm hastalar..
Gürcan sen benim o kadar yazdığım şeyi -- sarımsak ye kurtul -- diye mi anladın. Bu covid 19 belasi çok iyi tanidığım 6-7 kişinin ölümüne sebep oldu. Ben sarımsağı yalnızca ilave tedbir olarak yazdım.
Ayrıca çok sarımsak yemenin kimsenin ölümüne sebep olacağını sanmiyorum. Olsa olsa kokusu rahatsız eder. Tekrar yazayım; şubat 2021 de ilk, mart 2021 de iknci, haziran 2021 de de üçüncü aşımı oldum.
Tanıdığım , bildiğim her bireyi de aşı olmaya zorladım. Selamlarla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:40 ----------
Valla ben aşı olmayana saygı duyamayacağım. Hic kimsenin bir başkasîna hastalik bulaştırmaya hakkı yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:47 ----------
Mustafa tekrar geçmiş olsun.