Çok zayıf olup kilo almayı başarabilen babayiğit var mı ?

Cümleten iyi geceler.
Çocukluğumdan beri zayıfım. Kariyer rekorum 67 kg. Boyum da şu anda 1.85. Küçükken büyüyünce alırsın derlerdi hep ama üniversiteye gelince ne hikmetse daha da vermeye başladım. Sağlıkla ilgili bir problemim yok bütün değerler normal aralıkta. 2 defa spor ve beslenmeye abanmakla kilo alma girişimim oldu ancak bir süre sonra iki girişimde sonuçsuz kaldı. Benimle aynı durumda olup ideal kilosuna ulaşabilen biri var mı aranızda ? 😃 Birilerinin bunu başardığını görürsem belki 3. kez başladığım ve devam eden girişimimde motivasyon kaynağı olur bana.

16 yaşındayken yani 2012 yılında 60 kiloydum 8 ay sonra 85 kilo kaslı 43 cm kolum, geniş omuzlarım ve sağlam göğüs yapım vardı. Sonra sakatlıklar yaşadım ama kalıplı kaldım 75 kiloya düştüm kaldım. Sarj az sorun varsa yaz sonra yazarım

Sabahları pekmez ve her fırsatta fındık ezmesi ye. Ben guatrdan dolayı bayağı kilo vermiştim. 1,5 ayda 8 kilo aldım.

6 aylik değişim. Ilk basladigimda 53 kg idim. En son 78e çıktım

F54

arkadaşalr kilo güzel birşey değildir
dünya da bu kadar obez/şişman insan kilo vermeye uğraşırken sizin iş te bi yanlışlık var
bence fabrika ayarlarınız la fazla oynamayın

fitness e digip değişik poreteinler alıp ta kilo aldım diye ortada dolaşan arkadaşlar
size tavsiyem eğer gıda takviyesi adı altında bi takım tozlar içiyorsanız kilo alayım derken karaciğerinizi yoruyorsunuz
çok sakıncalı bi durum zaten zamanla vücudunuzun değişik yerlerinde garip garip sivilceler lekeler çıkamaya başlayacak bu karaciğeriniz yorulduğuna işarettir
kilo alacağım diye sağlığınızdan oluyorsunuz..

arkadaşalr kilo güzel birşey değildir
dünya da bu kadar obez/şişman insan kilo vermeye uğraşırken sizin iş te bi yanlışlık var
bence fabrika ayarlarınız la fazla oynamayın

fitness e digip değişik poreteinler alıp ta kilo aldım diye ortada dolaşan arkadaşlar
size tavsiyem eğer gıda takviyesi adı altında bi takım tozlar içiyorsanız kilo alayım derken karaciğerinizi yoruyorsunuz
çok sakıncalı bi durum zaten zamanla vücudunuzun değişik yerlerinde garip garip sivilceler lekeler çıkamaya başlayacak bu karaciğeriniz yorulduğuna işarettir
kilo alacağım diye sağlığınızdan oluyorsunuz..
Obezlik ve şişmanlık nasıl psikolojik, sosyal ve sağlık açısından sakıncalıysa ideal kilonun fazla altında olmakta aynı derecede sıkıntılı bir durumdur. Burada kimse şişman olmak istiyorum demedi. Biz zayıfların tek gayesi var o da İDEAL KİLO :) iyi geceler.

Ben de lise sona kadar 60 61 kg falandım. Şimdi üni 2. Sınıfım 76 kg falanım. Yıllarca zayıftım uzun boylu sıska bi tiptim sonra birden kilo almaya başladım. Spor falan da yapmadım. Kendiliğinden belli zaman sonra oluyo.

Benim arkadaş var aynı senin gibi,polen,balık yağı falan yedi,takviye gıdalar kullandı,gece uyumadan 2tabak makarna yedi falan ama yok sonuç alamadı.Gerçekten inanman gerek ilk olarak ve uzun süre pes etmemen gerek. Birde ergenliğini bitirmeden değişen kişiler için gayet normal ama 20 li yaşlardan sonra böyle değişim gösteren birisi çok çok zor çıkar.

Hep inceydim. Evlenince kilo alırsın dediler. Evlendim, kilom değişmedi "Bu hatun bozuk demek ki!" diyip boşandım. :queen:

Kırkı geçince kilo alırsın dediler, yine almadım. Boyum 1 90, kilom 68 idi. Sonra fark ettim ki NORMAL insanlardan az yiyorum. :pr:

Normal insanların yemek alışkanlıklarını taklit ettim, o süre içinde de hafif spor yaptım. 79 kilo oldum. Artık çok umursamıyorum. Zaten ideal kilo, vücudun sabit durmak istediği kilodur. Zorlayarak bunu değiştirmeye çabalamak sağlıksız bence.

Bolca yemek yiyeceksin başka çaresi yok. Kaliteli besleneceksin protein ağırlıklı.

201402bruce_lee_resimleri_13.jpg

uzun zaman hep zayıf takıldım askerde bile hep zayıftım tören mangasıydım tören elbisesi üstüme olsun diye belime içlik kuşak falan doluyodum 62 kilo 185 cm dim..yani bu zayıflık olayını çok iyi bilirim.sonra askerden geldim sigaraya başladım 10 sene boyunca içtim çocuğum olunca bıraktım sigarayı sonra hızla kilo aldım zayıflık candır kilo almak problemdir şuan 185 cm 95 kiloyum çok kötü nefes problemi var bende.he ben kilo almak istiyorum diyen arkadaşlara tavsiyem kilo almak ne bulurlarsa yemek falan değil fitness falandır.nefes açmak asla yorulmamak olabildikleri en zayıf olmak ama asla yorulmamak vücut yapmak ama asla yorulmamak bunun için sürekli spor yapmak bunun anahatarı budur.asla yorulma nedir bilmemek nefes açmak bunun gibi şeyler kendinizi sağlıklı hissedebileceğiniz en güzel pozisyon

171 boyum var 47 kiloydum 6 ay önce, şu an 60 kiloyum. Bastım ton balığını bastım ton balığını, ekmeği azaltıp protein kastım. Günlük 200 gramdan fazla et tüketiyorum.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Spor yapmadan deli gibi yersen, alsan bile biçimsiz ve sağlıksız kilo alırsın.

Şu an senin yerinde olmak için neler vermezdim :)

Çünkü kontrollü bir şekilde kas büyüterek kilo alıp vücudunu şekle sokabilirsin.

Protein oranını arttırıp sıkı bir diet ile ve de çok sıkı ağırlık çalışarak kaslarını büyütmelisin. Bölyece vücut hacmin artmış olacaktır.

Yani bu resimdeki gibi değil de;

ideal-kilo-hesaplama-350-x-338-300x290.jpg

Bu resimdeki gibi kilo almalısın;

muscle-may-ectomorph-transformation-jared-polowick-1170x684.jpg

Mrb universltede 183. Boy 56 kilo idim sonra. Agir spor yaptim oyle boyle kilo alamiyotum midem yemek almiyor o bu derken yaslandikca yeme aliskanliklarim degisti kilo almaya basladim su an 86 kiloyum yasla alakali diye dusunuyorum sevdigin seyleri yersen kilo alirsin. Ama kilo gercekten cok kotu birsey kilolu insanda kuvvet olabilir ama hemen kesilir zayif insan ari gibidir dedem ciftci idi kendisi zatyif ve kisa boyluydu onun bir lafi var iri insanlar icin bu is yapamaz calisamaz derdi kendisinin nasil calistigini biliyorum gercektende oyle kilo kotudur hic bir boka yaramaz sadece goruntu

Dört yıl öncesine kadar, yani 33 yaşına kadar max. kilom 75 ti, o da askerde. 70-72 lerdeydim. Boyum 180. 2012 de bodybuilding yapmaya başladım. Sıkı çalıştım, hiç bir protein tozu v.s. kullanmadım, spordan döndükten sonra bazen 1 bütün kızarmış tavuk, 2 tabak pilavi yiyebiliyordum. 3 ay sonunda tam 90 kiloya çıktım. Ardından sporu azalttım, 95 kiloya kadar çıktım, şu an 92 kiloyum fakat göbek çıktı.
Daha önceleri restaurant işletmeciliği de yaptım, günde 6 öğün kadar yemek yerdim bazen, ama kilo aynıydı.
Düzenli beslenme ve spor yapmayı tavsiye ederim.

Bundan 4 sene once spora basladigimda 53 kiloydum.boyum 1.72.3 ay icinde gayet gobeksiz fit kollar 42 cm 70 kiloya ciktim.Protein tozu,gainer ( karbonhidrat ),bcaa,glutamine,creatine ne varsa kullandim.bunlari kullanmak bisey ifade etmiyo tabi bunlar takviye,yaninda deli gibi beslendim.hic pisman dglm.2 yildir spor yapmiyorum 64 kiloya dustum ve gobegim var.Supplementlerin yaninda diyetini dogru yaparsan cok memnun olursun emin ol zararli diyenlere kulak asma

evlendikten sonr 4 kilo aldım. Hanım aldı başını gitti. Hayret ediyor bana nasıl aynı kiloda kalabiliyorsun die... :cherry:

Sıkıntıya tribe girme kilo alamayacagim diye. Yapman gereken basit. Herhangi bir spora başlıyorsun. Bak bu cok onemli, fitness demedim. Futbol basketbol yüzme crossfit fitness tenis . Ondan sonra kendine gore bi beslenme programi yaziyorsun. Sabahlari protein ağırlıklı öğlen karbinhidrat gece protein ve karbonhidrat agirlikli. Bu 3 ana öğün ün arasinda gunluk alman gereken mineralleri vitaminleri yağları alman gerekir. Mesela bi ogle yemeginden once bir elma ve bir sandvic yiyebilirsin. Aksam ve ogle arasinda ise muzlu sut yada akdeniz salatası yapıp icine ton baligi koyabilirsin. Sana tavsiyem her konuda olduğu gibi hiç bir seyi abartmaman. Adam gibi beslen adam gibi spor yap. Ve zamana bırak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar