çin Mi Paranizi çöpe Atmayin

Katılım
24 Şub 2006
Mesajlar
227
ASYA 150T ALALI 3 HAFTA BİLE OLMADAN SORUNLAR ORATAYA ÇIKMAYA BAŞLADI İLK BAŞTA AYNALAR YALAMA OLDU SONRA ELEKTRİKSEL PROBLEMLER ORTAYA ÇIKTI BENCE ÇİN MALI ALMADAN ÖNCE Bİ DAHA DÜŞÜNÜN:pr:
 
Katılım
12 Eyl 2005
Mesajlar
367
valla sen bardağa boş tarafından bakıyorsun bence ben de de t1 var bu güne kadar bir kaç kez elektriksel proglemler yaşadım ama yarım saatte garantiden değiştirdiler ne olacak ki kaldı ki çok sorunlu parçaları japonlarıyla değiştirirsin olur biter
 
Katılım
29 Eyl 2005
Mesajlar
4,008
MONDİAL BİTTİ ŞİMDİ asya saldırısı başladı nedir bu çin düşmanlığı milletin gücü anca buna yetti aldı ileride herkez bazı eksikleri fark edecek ve arzu ettiği motora gönlünden geçene sahip olacak gücü yettiğince bakalım daha hangi motorlar böyle küçümsenecek bırakın millet gezsin hava alsın bir çoğumuz bu yola mobiletlerle başladık unutmayın
 
Katılım
3 Şub 2006
Mesajlar
1,961
Motosikleti
Mondial Virago 50i
Bu tür laflar belki sıktı ama tekrarlayayım Çin malı motorlarda kendi ustanız olacaksınız aslında başlangıç için çok faydalı buluyorum ben. Motor bilginizi geliştirmek açısından pek tabi. Benzini koyarım marşa basar uzarım diyenler için değil Çinliler. Sağına soluna bakmak, civatalarını sıkmak biraz kendi tamirciniz olmanızı gerektiriyorlar. Daha önce de söylemiştim oturduğum sitede 3 tane var ve hepsi motorlarından son derece memnunlar. Bence çinliler paralarının hakkını veriyor. Kalite istiyorsanız 3 katını verip Çin üretimi Japon alacaksınız arkadaşlar. :)
 
Katılım
5 Kas 2005
Mesajlar
308
bendede as150t vardı, 6400 km yol yaptım, mondial zat 150 aldığım için geçen ay sattım, bakımlarından hariç 2 kere kayış kopması dışında hiç servise tamire götürmedim, kopan kayışlarıda garantiden değiştirdiler, bunun dışında tonavida bile deymedi ve satana kadar tepe tepe kullandım çevremdede çok şikayetçi olanlar var bana çok şanslıymışın diyorlardı şimdi devamlı zatın üzerindeyim kilometresi 12000'i geçti mondial içinde çok şikayetler var + bunda birde parça sonrunu olduğu söyleniyordu 2 hafta önce kaza yaptım sağ yandan araba çarptı. arabanın çarptığı tarafta yan gıranajlar, arka stop ve ön farlar sinyalle beraber kırıldı araç suçlu olduğu için kaskosu bütün masrafı karşıladı ve bir hafta sonra eskisinden daha güzel bir şekilde motorumu teslim aldım parça sorunuylada karşılaşmadım benim şansımamıdır yoksa sizin şanssızlığınızdanmıdır bilmiyorum ama sorunun sadece çinmalı oluşundan kaynaklandığını sanmıyorum servislerin ve satıcı firmaların acele toplamalarındanda kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek olduğu için motorunuzun size gelene kadar el değiştiren firmalarıda araştırsanız daha iyi olur bence yoksa yargısız infaz yapmış olmuyormusunuz? tabii burda çin taraftarıda değilim ama çinli motorlar piyasaya girmeseydi çoğu arkadaşımız motor hasretiyle yanmaya devam edecekti ve kimseninde keyfi bir çin malı alacağınıda zannetmiyorum elbetteki maddi durumlarımızın ona yettiği için çin mallarına yaklaşıyoruz yoksa kimse yanından bile geçmezdi heralde.
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
172
bende çin motorlarından hoşlanmıyorum çin malı kullanan arkadaşlarımın motorlarını test etme şansım oldu allah korusun çok sakat motorlar çok dikkatli gitmek gerekiyor motoru zaten direksiyonundan tutup salladınmı ne olduğunu belli ediyor binincede ne amortisör ne fren güven vermiyor yani bilemiyorum gerçi kullandığım motorlar mondial rs 150 ve 110 ft idi özellikle 110 ft amortisör konusunda tam bir hüsran 150 rs ninde amortisör ve gidişi hiç hoş değil ama güç olarak ikiside tatminkar bence bu motorları kullananlar çok dikkatli olmalı motorlar kesinlikle güven vermiyor
 
Katılım
23 Ağu 2005
Mesajlar
269
Yahu arkadaşlar! Fuarı takip eden bugünlerde Çin motorsikletleriyle ilgili olumsuz mesajlar çoğalmaya başladı. Nedir bunun hikmeti? Nedendir bu anti-propaganda? 1989 yılından beri, bu benim üçüncü motorum. İlki Suzuki idi, ikincisi Yamaha. Şimdi Haojin kullanıyorum. Zamanında bakıma götürür, ufak tefek arızalarını kendim gideririm. Benimki, daha önceki Japon motorlarımdan daha kötü değil. Bir ülkeden gelen bütün ürünler kötü olamazki! Hem bunlar otomobil gibi bütün parçaları montajlı olarak gelmiyor, ayna gibi parçalar burada takılıyor. Ortada bir sorun varsa, çoğunluğu ülkemize girdikten sonraki aşamadan kaynaklanıyor. Yani kendi insanımızdan, bizden kaynaklanıyor. Yaşanan sorunların çoğunun Çin'le hiçbir ilgisi yok.

Ayrıca;

Müzik dinlediğiniz iPod'lar, bu yazıyı okuduğunuz bilgisayar ekranları, cep telefonunuzun pilleri, anakartları... Bunların hepsi Çin'de üretiliyor.

Şu anda dünyadaki ekonomik sistem kendi sınırlarını zorluyor. Uzatmalar oynanıyor anlayacağınız. Ürünler yıllarca kullanılacak kadar dayanıklı yapılmıyor ki, birkaç yıl sonra yenileri satılsın ve çarkların dönmesi devam etsin. Onun için sürekli olarak bir ürünün biraz değiştirilmiş yeni bir versiyonu piyasaya sürülüyor. Amaç hızla tükettirmek. Bugünlerde üretilen Japon, İtalyan, Alman malı motorsikletlerin çok mu sağlam olduğunu düşünüyorsunuz? İsteseler de yapmazlar, çünkü çarklarını döndüremezler. Açıp endurocu.com'u okuyun. Çin malı motorlarla ilgili tek bir cümle bulamazsınız, yok sayarlar, görmezden gelirler. Ama hepsinin sorunları vardır. Hem de aynanın yalama olması gibi basit sorunlar değil bunlar. Artık 1969 model BMW R60'ın dayanıklılığını, bugün üretilen F800S'den beklemesin kimse. Çünkü o devir geçti. O kadar sağlam ürünle çark dönmez.

Lafı çok uzattım, konu başka yerlere de gitti. Sözüm sadece bu başlıkla sınırlı değil, gereksiz eleştiren herkese. İçimi döktüm işte. Ohhh, iyi geldi.

Saygı ve sevgiler.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
22 Kas 2005
Mesajlar
1,051
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çin malı motor almak demek eski model araba almak gibi bişidir o bozulur siz tamir edersiniz herzaman böyledir ama ucuzdur ilk başda sonra aynı motora 1 motor masrafıı daha yaparsınız tıkır tıkır çalışmaya başlar olsun çin min bi motorunuz var en azından bak bende daha oda yok (ama olacak)
 
Katılım
24 Şub 2006
Mesajlar
227
arkadaşlar tabi ki piyasaya çin motorları girmeseydi çoğumuzun motoru hayallerde olacaktı ama ben şaşırdım bu kadar erken problem çıkarması canımı sıktı demin tekrar bindim motoruma bu sefer yolda giderken aniden lambaların gücü azaldı ibrelerin ışıkları söner gibi oldu telefon lambası dewamlı yanmaya başladı(yanımda tel yoktu) sonra motoru durdurdum tekrar elektrikle çalıştırmaya çalıştığımda motora elektrik gelmediğini farkettim ayaktan çalıştırdım normale döndü sizce bunun nedeni nedir?
 
Katılım
30 Ara 2005
Mesajlar
4,358
hyosung150' Alıntı:
bende çin motorlarından hoşlanmıyorum çin malı kullanan arkadaşlarımın motorlarını test etme şansım oldu allah korusun çok sakat motorlar çok dikkatli gitmek gerekiyor motoru zaten direksiyonundan tutup salladınmı ne olduğunu belli ediyor binincede ne amortisör ne fren güven vermiyor yani bilemiyorum gerçi kullandığım motorlar mondial rs 150 ve 110 ft idi özellikle 110 ft amortisör konusunda tam bir hüsran 150 rs ninde amortisör ve gidişi hiç hoş değil ama güç olarak ikiside tatminkar bence bu motorları kullananlar çok dikkatli olmalı motorlar kesinlikle güven vermiyor

arkadaşım bizim 110ft özel mal mı? bu tür başlıklar her gün açılıyor açan kişiler de tecrübeli kişiler değil. ben de normalin dışında bi titreme yok. ve fren mesafesi gayet iyi. aynalar gevşedi diye direk motor berbat denmez. bu tür başlıklar hergün açılıyor. bence bunları birleştirelim. forumda adamın biri özellikle de deneyimsiz kişiler aynaları gevşedi diye çin malı almayın wah tüh filan...:farao:

tabi benim mondial jupiterden geldi ondan sağlam. bence siz motor sürmeyi bilmiyosunuz :farao:
 
Katılım
11 Mar 2006
Mesajlar
152
Arkadaşlar geçen sene yaz başı Bozcaada da kullanayım diye asya 125 t almıştım. ilk hafta hız gösterge teli arızalandı telefon ettim anında değiştirdiler(garantiden) sonrada ciddi bir problem yaşamadım. Bu arada motor a üvey evlat muamelesi yaptım (nede olsa o bir çinliydi) yaz bitti ben istanbul a geldim motor dışarda kaldı aslında dönecektim ada ya ama bir takım sebeblerden dönemeyince motor bütün kışı dışarıda ve korumasız geçirdi. Bu sene için motor dan hiç bir beklentim yoktu çalışması adına.Dün arkadaşım Ada ya gitti anahtarı vermiştim bir baksın diye önce çalışmamış
ama arkadaş bir iki yerine bakıp ayarladıktan sonra denemiş veee motor saat gibi çalışmış. Ben hala inanamıyorum ama adam bana telefon edip motorunun sesini dinle dedi. Bütün kış yağmur, kar,rüzgar ve deniz suyu na maruz kalan motor şu anda saat gibi çalışıyor. Paslarınıda cif ve scochtbright ile temizlemiş şimdi oralarda parlıyormuş.
Sonuç olarak bu ÇİN İŞİ ŞANS İŞİ derim ben. Ayrıca kimse münferit olaylardan sonuç çıkarıp haksızlık yapmamalı. Eğer bu tip olayların yüzdesi çoğalırsa o zaman somut bir sorun var demeliyiz diye düşünüyorum.Siteye bir göz atarsanız pahalı ve kaliteli Japon motorlarından veya servislerinden de şikayet olduğunu göreceksiniz.O zaman onlarıda tu kaka yapalım olur mu? tabikii olmaz. Vee aradaki fiyat farklarını göz ardı edip daha pahalı olan motorlarla aynı performans ve kaliteyi beklemenin mantığınıda çözmüş değilim.
Bunları yazarken sakın beni çin motorlarının savunucusu olarak algılamayın.
Çünkü şu anda almayı düşündüğüm motor cbf 250 dir. Ben sadece insanların seçimlerinden kendilerininde sorumlu olduklarını hepimizin aklı başında insanlar olduğumuzu ve ucuz motorla pahalı motor arasındaki farkları baştan kabul etmemiz ve sonrasında da buna göre davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Herkese kazasız belasız günler dileği ile...
 
Katılım
11 Mar 2006
Mesajlar
152
valla değil ylmzzzz inan bana ve moralini bozmaa. ama şanssız olanlarda şunu bilsinlerki(en azından asya motor da) parça ve servis sorunu yok şimdilik:p Üstelik benim yaşadıklarım geçen sene idi yani bu motorların ilk geldiği zamanlardı.Buna rağmen hiç bir sorunla larşılaşmadım.
Ama yine söylüyorum ilk hedefim cbf 250 iiiiiiiii
 
Katılım
30 Ara 2005
Mesajlar
4,358
ben 5700km deyim ufak tefek sorunlar oldu. ayaklık kırıldı. servis para bila almadı zaten. bunlar gibi ufak tefek sorunlar yüzünden de çin malı b...tan filan demem :p 1250ytl para vermişim 5700km de yolda bırakmamış az yakmış. daha ne :silent:

tamam kalitesiz oolduğu doğrudur ama abartmayalım lütfen. etrafımda görüyorum adam scooterla kaldırımdan küüüt diye iniyor. sonra sağından solundan ses gelince çin malı diyor. önce sen motoruna iyi bak ondan sonra suçu at.

verdiğim paranın karşılığını fazlasıyla aldım. yağmur çamur şehirdışı heryere gittim. gezdim arakdaşlarla eğlendim. 1250ytl den fazla para veremezdim o an için bu yüzden ya motor almayacaktım ya da çin malı alıp 5700km ye kadar sorunsuz binecektim :mrgreen:

ben de diyorum honda hayat onda ama verdiğiniz paraya bakın bi de. paralarına göre bence çok güzel motorlar. 15 yaşında parçası olmayan 2. ele bineceğime dökülür motorum yedek parça bol tekrar toplarım daha iyi:p
 
Katılım
2 Kas 2005
Mesajlar
23
her üründe olduğu gibi motosiklettede keseye uygun çin malları geldi Türkiyeye. Bir arkadaşın bahsettiği gibi daha fazla kişi motora binmeye başladı. fiyatları çok uygun. ve bu sadece bizim ülkemizde değil avrupada da böyle.
ama bence bu işten anlayan zaten hangi motoru alacağını gayet iyi biliyor. ben şahsen hanımla biniyorum.altımdaki motora tamamen güvenmek isterim. arkadaşlarda duyuyorum kayış kopmalar falan. ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve motra yaptığım tek şey km lerinde yağını değiştirmek ve benzin almak. gersi sizlerin taktiri.
herkeze selam......Bence SYM
 
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
41
ariulu' Alıntı:
arkadaşlar tabi ki piyasaya çin motorları girmeseydi çoğumuzun motoru hayallerde olacaktı ama ben şaşırdım bu kadar erken problem çıkarması canımı sıktı demin tekrar bindim motoruma bu sefer yolda giderken aniden lambaların gücü azaldı ibrelerin ışıkları söner gibi oldu telefon lambası dewamlı yanmaya başladı(yanımda tel yoktu) sonra motoru durdurdum tekrar elektrikle çalıştırmaya çalıştığımda motora elektrik gelmediğini farkettim ayaktan çalıştırdım normale döndü sizce bunun nedeni nedir?

sigorta ya yandı yada yerinden çıktı
 
Katılım
28 Mar 2006
Mesajlar
22
çinli mi uzmanıyım ben

evet arkadaslar allah razı olsun o mondialden benide motor ustası yaptı wallahi.sağlam arıza yapmıyor diyenlere bir söz söyliyeyim onlarda bana kızsınlar.arkadasım benim mondial 125 mt vardı 6000 km ye kadar tık demedi sonra bi basladı ki evlere senlik en sonunda girişimlerim sonuc verdi de allahtan mondial motoru geri istedi evet yanlıs duymadınız.mondial serviste tutulan bir tutanakla motoru geri aldı ama ben ne yazıkki arkadasıma 1 milyara satmıstım yani plaka masrafı hariç 800 milyon girdi bana.o deişti motoru şimdi yeni mt sine biniyor ve ömrünün 10000 km oldugunun bilincinde motor fabriakaya geri giderken 9500 de falandı ve artık yürümem ben diyordu.gitmeyeceğim işte zorlama.ben en sonunda cbr 125 honda aldım..aylar önce gittiğim yalova bilecik arasındaki seyehat aklıma geldi bu aksamdan bilecike cbr la gittim aynı yolu cbr yarı yarıya az benzinle bitirdi tam 250 km ve 4 saatte gittim ve geldim.istikameti bilneler için(yalova altınova iznik ordanda bilecik)gidiş dönüş 250 km ve 4 saat.cbr hem daha hızlı hem daha saglam kendinden emin hemde daha ekonomik yaptı bu işi.üstelik durdugum her yerdede insanların ilgisi bambaskaydı.sırf zevk olsun diye bugün 4 te cıktım 8.30 sularında döndüm.maddi konuda çinli motora verecek paranızı tutun cebinizde günü gelince iyisini alın ama honda ama yamaha ama suziki ama bilmem ne.ama japon alın.apriilia bile dispritör nedeniyle sorunlu oldugu bir ülkede yasıyoruz.düşünün dünya devi aprillia bile bu ülkede sorunlu.sececiğiniz motor servis kalitesi hat safada olsun hem de malzemeleri kalite olsun ben derimki honda alın paranız ansa honda beat alın 2650 ytl ydi sanırım.farkı yasarak göreceksiniz.sahsen ben motorun zevkini yeni anlıyorum.neydi o tamircilik günleri be
 
Katılım
30 Ara 2005
Mesajlar
4,358
ben 5700km deyim 4300km kalmış benim :p buna da şükür:queen:
 
Katılım
20 Mar 2006
Mesajlar
129
valla arkadaşlar derlerya ucuz etin yahnisi bu kadar olur ..o kadar işte benceealırken düşünmek lazım derim ben ve arkadaşlara katılıyorum tamiri kendimis yapmamıs lazım ne zmn yolda kalıcak belli olmuyo
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst