Arkadaşlar tartıştığımız konu Çin - Japonsa bunun bir anlamı yok aslında...Hepimiz japonların daha kaliteli olduğunu biliriz zaten...Yani Çinde üretilen bir Honda veya bir Yamaha modeli de aynı 100 usd yi alan işçiler tarafından yapılıyor diğer Çin malı dediğimiz piyasada bolca bulunan modellerde...Aralarındaki tek fark; isim yapmış şirketler Japonyada kullandıkları parçaların mühendislik ve hammadde yönünden aynılarını Çinden çok daha ucuza mal edip, düşük işçilik maliyetiyle ürünü daha ucuza üretiyorlar ve bu onların kar marjlarını olumlu yönde etkiliyor...bunu da iyi biliyoruz...
Söylenildiği gibi kazaların arttığı da doğru Çinlilerin gelmesiyle...Ama sorun Çinlinin falan gelmesi değil arkadaşlar; sorun ülkemizde MOTORSİKLET kültürünün daha yeni yeni gelişiyor olması...Biraz çarpık bir gelişme belki ama olumlu gelişmelerinde fazlasıyla olduğunu en azından bu sitede okuduğum bazı sohbetlerde görebiliyorum...Çarpık bölümünü ise hergün sokaklarda fink atan belli tipteki motor sürücülerini (ki hepimiz biliriz bu tipleri) izleyerek görebiliriz...
Km olayına da fazlaca takılmışız bu konu başlığı altında...
Evet abi verirsin 12.000 Ytl alırsın bi Shadow yada ne istiyorsan git Fizana kadar kim tutar seni...eyvallah sözüm yok ama herkesin ekonomik durumu da belli...Açıkçası benim 10.000 Ytl verip 50.000 km yapacak param yok birde bu açıdan bakarsanız iyi olur diye düşünüyorum...Evet yanımdan Vıınnnn diye de geçebilirsiniz ona da birşey demiyorum...Ama şunu biliyorum 3.500 Ytl verebilirim...250 cc lik dandik te olsa bir motorum olur ve ben onunla yavaş yavaş öğrenirim, tecrübe kazanırım modeli yenidir masrafı az olur tepeden tırnağa bakımını yaptırırım 200ytl veririrm yeter bakımına zaten sonra depoyu doldurur gezerim tozarım eğlenirim...Belki Hondam olsa yılda 1 kez bakıma götürürüm 1000 Ytl ye çıkarım ortalama...ama dandik Çinlimin(ki yok) 280 Ytl ye grankını değiştirir yine giderim...Benim derdim Çinliyle 100.000 km yapmak değil zaten hevesimi almak ve bu makinelere daha çok bağlanıp daha iyisinin hayalini kurmak...Ve daha iyisine sahip olmak tabiki...Gerçek te şudur bu sitedeki herkes bir Japon veya Amerikan malına sahip olmayı ister eminim...Hatta bence Cİhanın cillop gibi 1100 cc lik bi japonu olsaydı eminim onun bakımına vereceği para 5.000 de olsa hevesi için gözünü kırpmadan verirdi o parayı...ben de verirdim şahsen....Tabi 1100 lük canavarı besleyecek gücümüz olsaydı...şu an...
Sonuç olarak arkadaşlar marka model evet önemli ama en az onun kadar önemli 3 şey var bence HEVES, BAKIM ve KÜLTÜR
Elinizdeki makine neyse ne abi iyi bakın...her makine bozulur öyle veya böyle...
Ben babamın arabasıyla(benim yok) yola çıkarken 120km de olsa gidip tamircime 30dk zaman harcayıp rahat çıkıyorum yola...Araba Ford olmasına rağmen...Yani AMERİKAN BİDE DÜŞÜNÜN:mrgreen: Gerek yok bakıma falan nası olsa 150.000 de:mrgreen: Şaka biryana arkadaşlar elinizdeki makineyi sevin ama makineyle değil kendinizle övünün ona ne kadar iyi baktığınızla övünün...:cat: