çin malı arabalar türkiyede

kimo_24.jpg
[/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG]çin malı otomobil bugun haberde gördum sizlerle paylaşmak istedim buyrun bakın belki alırsınız:cherry:

markası chery

resimleri
0001.jpg

arabalaralar nasıl arkadaşlar karızma felan ii

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
%100 karşı olduğum bir durum:farao: neden kendimiz üretip satmıyoruz:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
%100 karşı olduğum bir durum:farao: neden kendimiz üretip satmıyoruz:silent:

Katılıyorum :silent:

Kendimize ait bir otomobil markamız neden yok :silent: :silent: :silent:

Sevgili din kardeşlerim bu iş bu kadar basit bir iş değil. En basitinden bir örnek vermek gerekirse.. Çinde işçiler günlük 1 usdden çalışıyor. Maliyet düşüyor doğal olarak.

bu araçlar uluslararası euro ncap testlerinden geçemedi önden ve yandan çarpışma testlerinde hanelerine eksi puanlar yazıldı 2 yıldız bile alamayan bu araclar nasıl olurda tr pazarına girer bukadarmı ucuz can güvenliği bu aracı tr kapısından içeri sokanları şiddetle kınıyorum !!!!

Fulish abim, Türkiye'de Renault'un falan fabrikası var diye biliyorum :silent:
Renault üretileceğine, Türk markası üretilemezmi :silent:
Renault otomobilin motorunu nereden alıyorsa bizde oradan alırız burda üretip satılır...
Türkiye'de artık tasarım yapabilen genç arkadaşlar çok...
Araba tasarlayıp çok rahatlıkla üretime geçilebilir.. :silent:

Bi aralar İMZA die bi Türk markası vardı, ama satışa geçemeden üretimi durdu..
Devlet böyle bir şeyi desteklese, çok rahatlıkla yapılabilir herşey...

Polis otoları, taksi, zabıta vs gibi araçlarda, bu markayı kullanmaya zorunlu tutulur ekonomide canlanır.. :cyclopsan
Dışarıya para gitmez :cyclopsan

Ama maalesef gerçekleşemiyor :pale:

Haberlerde ızledım abılerım ve ablalarım dıokı ;

Orta sınıf araclar 25-35 mılyar arası degısıo bunu duyunca çüşşşşşşş dedim :)

Düşük seviyedeki araclar ise 20-25 arası degişiyormuuş

Yanı bu kadar pahalı gelın sımdı MAİDİN CHANE ALIN :).

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sevgili din kardeşlerim bu iş bu kadar basit bir iş değil. En basitinden bir örnek vermek gerekirse.. Çinde işçiler günlük 1 usdden çalışıyor. Maliyet düşüyor doğal olarak.

gelişmiş bir devlet her zaman üretim yapar önemli olan kalitedir çinliler bizden ucuz olacaktır ama bizimkide kaliteli olacaktır işin bu yönünden bak lütfen rakibini geçmek istiyorsan rakibinin taktiğini uygulamazsın...senin dediğine göre almanyada işçilik pahalı almanya ozamn bmw yi vs vs üretmemesi lazım değilmi ama:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bu araçlar uluslararası euro ncap testlerinden geçemedi önden ve yandan çarpışma testlerinde hanelerine eksi puanlar yazıldı 2 yıldız bile alamayan bu araclar nasıl olurda tr pazarına girer bukadarmı ucuz can güvenliği bu aracı tr kapısından içeri sokanları şiddetle kınıyorum !!!!

O testten geçemeyen o kadar araç girdiki ülkemize.... 50 milyarlık arabada bile yok....

Bence girsin.... Hayatı boyunca araba alamayan insanlar belki sebeplenir.......:cat:

ya üstadlar şimdi böyle diyorsunuz ama türk arabaları diye ürettikleri çokmu sağlamdı sanki.:cat:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Turkiye'de daha pahali ama daha kaliteli bir marka yaratilabilir. Bu yonde gorus bildiren arkadaslara katiliyorum. 70 Milyonluk bir ulkede bir araba markasi yoksa, bir motosiklet markasi yoksa vah ki ne vah! :cyclopsan

belki sağlam değildi ancak bizimdi!!!!istesek okadar sağlam yaparızki ama bi şekilde olmuyor işte.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya üstadlar şimdi böyle diyorsunuz ama türk arabaları diye ürettikleri çokmu sağlamdı sanki.:cat:

Belki sağlam araba üretemedik ama sırf bu yüzden ülkemize dandik arabamı ithal ettireceğiz alakası bile yok bu ülkeye giren malı incelememiz lazım... neden daha (fiyat/performans acısından) uygun olanı varken bunu ülkemize ithal ettirelim..?

biz en kötü zehir olan sigarayı bile dışarı veriyoruz sonra onlardan geri alıyoruz. tabi paket halinde. Olmayacak bişey değil ama demekki şartlar elvermiyor.

Belki sağlam araba üretemedik ama sırf bu yüzden ülkemize dandik arabamı ithal ettireceğiz alakası bile yok bu ülkeye giren malı incelememiz lazım... neden daha (fiyat/performans acısından) uygun olanı varken bunu ülkemize ithal ettirelim..?

güzel kardeşim öyle diyorsunda işte, biz istesekte istemesekte giriyor piyasaya. varsa böyle yatırımcı ve üretici birisi yapsın sağlam bi tamamen türk arabası binelim.:cat: bizde ülkemizin malını kullanmak isteriz heralde..:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar