Çılgın CG yatış tekniğini kim icad etti

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Flat-Out-The-Rollie-Free-Story-The-Vintagent-bathing-suit-1024x768.jpg
CG ci kardeşlerimizin modifiye ederek otoyollarda yarıştığı motorların üzerinde uçarcasına yatmaları cahil cesareti ya da kendi icatları değil.

Bu aslında free lying Prone ya da kısaca “ Prone “ adı verilen bir teknik. Prone un babası 40 lı yıllarda Bonneville tuz çölünde motosiklet dünya hız rekorunu kırmak için uğraşan motosiklet yarışçısı Rollie Free dir.

1948 yılında hız rekorunu kırmak için motorun üzerine yattığında , rüzgar direncini azaltabilmek için neredeyse çıplaktır. Vincent Black Shadow motosikleti ile 150 mil (241 kmh) hıza motosiklet ile ulaşan ilk kişi olmuştur.

Pronun doğuşu

Bu teknik 1985 yılında Paris Dakar rallisinde Gagiva takımı pilotları tarafından da kullanılarak çöl kumu üzerinde 180-190 km hızlara ulaşılmıştır .

1985 Paris Dakar Prone

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Benim alüminyum çantalı, SWAT kalkanı gibi camlı V-Strom'umla bi bakıştık abi. 😂 😂

Ayak uçlarıyla da aslında negatif "downforce" etkisi yaratmaya çalışıyor, fazla olursa ön amortisörleri rahatlatacağından belki tekeri yerden bile kesebilir.
Hem eylemsizlik(sürekli hızlanan, pozitif ivmede) hem de ağırlık transferi sebebiyle yükü en uca taşımak, motosiklete tam anlamıyla yapışmak falan derken muazzam bir yetenek istiyor. Övdüğümden değil, zor iş olduğunu kabul ediyorum.
Ki dizayn olarakta kafa hizasında dashboard yada furş başlığı, gidon boğazı bırakılmış, alttaki takım taklavat(motorun) şasi yapısının en önüne alınmış, normal motosikletlere göre muhtemelen çok çok daha kısa bir kadro uygulanmış.

Şimdi ki motorlarda 220 km/s cruise control limiti falan var... Vay be teknoloji...

Teşekkürler hocam paylaşım için ama bizim için bu "Adana Styla" olarak kalmaya devam edecektir. 😈

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
DEli midir nedir ya, tovbe estagfurullah😂
Bu kadar ugrasmis ama kendisi biraz dobis. Kilo verse daha etkili olabilirdi, ya da bi jokey kullansa su motoru😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Prone pozisyonu güzeldir nitekim... (Tövbe tövbe kafa nereye gitti? Şu görselden önce "prone" dendiğinde benim aklıma çok başka şeyler gelirdi nitekim.)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Prone pozisyonu güzeldir nitekim... (Tövbe tövbe kafa nereye gitti? Şu görselden önce "prone" dendiğinde benim aklıma çok başka şeyler gelirdi nitekim.)
Aman, aman.. Birisi başlarsa tutamayız kimseyi, aman abi... 😈 😂 😂

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Türkiye'de çok videoya rastlamadım ama hindular yapıyor bu işi :d

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şimdi hocam bizim tuz düzlüğümüz vardı da, biz mi yatmadık? Daha okullara tuvaleti yeni yaptılar. Buna da sıra gelecek.
Büyük şirketlerin kuruluşu hep garajlarda, bizim garajımız yok sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Tesis eksik. Yoksa çoktan uçan ve koşan motor yapılırdı.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Şimdi hocam bizim tuz düzlüğümüz vardı da, biz mi yatmadık? Daha okullara tuvaleti yeni yaptılar. Buna da sıra gelecek.
Büyük şirketlerin kuruluşu hep garajlarda, bizim garajımız yok sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Tesis eksik. Yoksa çoktan uçan ve koşan motor yapılırdı.

50 sene önce ben okula başladığımda tuvalet vardı sen hangi vilayette yaşıyorsun yahu ???

Garaj işi yalan işin gerçeği farklı

Soichiro Honda aslında piston üreticisiydi , Toyota pistonları almayınca elinde patlayan mallardan motosiklet yaptı. O yüzden Toyota motosiklet diye birşey yok.

Arşimed kaldırma kuvvetini hamamda buldu.

Hamamdan bol birşey yok memlekette , git ve sende birşeyler icad et 🤪🤪🤪🤪🤪

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar