CF Moto Hakkında Düşünceleriniz neler?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
[ Bilgi/Tecrübe/Görüş Paylaşım Konusu ]

CF Moto Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1.5 sene oldu 6bin kmyi geçti cfmoto 250srım var sadece motosiklet sürmeyi öğrenmek için kullanıyorum ya da günü birlik şehirlerarası gitmek için satın aldığım bayi ve servisten hiç memnun değildim başka bi servise gitmeye başladım oradan da çok memnun kaldım kaza yaptım ön fren hidrolikle birlikte değişti gittim depodan çıkarıp parçayı değiştirdiler yanımda çinden orijinal parçaları getiren distribütörle konuşuyorlardı uğraşıyorlar yani yine aynı gün motoruna hiç yazılım atıldı mı diye sordular atılmadığını söyleyince de fan açma sorununu çözdüler ben istememe rağmen üzerine motorumu yıkadılar zincirini yağladılar bütün bu işlemlere 500 tl işçilik almışlardı diğer servis de 1 ay peşlerinden koşturmuştu aynı sorunu çözmek için yani servis olayı şans ama çoğunluklu merdiven altı servisleri var aldığımda 135bin tlye almıştım şuan 155bin tl bence bu fiyata alınabilecek aletler ama narinler bakımını eksik etmediğin sürece bir şey olacağını sanmıyorum oluyorsa da garantiden değiştiriyorlar zaten

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1.5 sene oldu 6bin kmyi geçti cfmoto 250srım var sadece motosiklet sürmeyi öğrenmek için kullanıyorum ya da günü birlik şehirlerarası gitmek için satın aldığım bayi ve servisten hiç memnun değildim başka bi servise gitmeye başladım oradan da çok memnun kaldım kaza yaptım ön fren hidrolikle birlikte değişti gittim depodan çıkarıp parçayı değiştirdiler yanımda çinden orijinal parçaları getiren distribütörle konuşuyorlardı uğraşıyorlar yani yine aynı gün motoruna hiç yazılım atıldı mı diye sordular atılmadığını söyleyince de fan açma sorununu çözdüler ben istememe rağmen üzerine motorumu yıkadılar zincirini yağladılar bütün bu işlemlere 500 tl işçilik almışlardı diğer servis de 1 ay peşlerinden koşturmuştu aynı sorunu çözmek için yani servis olayı şans ama çoğunluklu merdiven altı servisleri var aldığımda 135bin tlye almıştım şuan 155bin tl bence bu fiyata alınabilecek aletler ama narinler bakımını eksik etmediğin sürece bir şey olacağını sanmıyorum oluyorsa da garantiden değiştiriyorlar zaten
ikinci eli bile 160bin TL sıfırı cfmotonun paylaştığı fiyat listesinde ₺199.970 lira. Bu fiyata daha iyi performans verecek motorlar var. Ama yakışıklı motor hakkını yememek lazım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ikinci eli bile 160bin TL sıfırı cfmotonun paylaştığı fiyat listesinde ₺199.970 lira. Bu fiyata daha iyi performans verecek motorlar var. Ama yakışıklı motor hakkını yememek lazım.
değil
8rgpo9n.png

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
2 yıl 10.000km 250clx kullandım
-kalkışı gidişi torku tatmin edici
-sıfır km alınmaz 2.elde para etmediği için çok uyguna ilanlar var (yamaha honda hariç hepsinde şuan bu durum var)
-servisleri çok kötü ilk bakımdan sonra garantiyi bozdum
-ilk motorunsa neyin ne olduğunu bilmeyip vida sıkmaktan acizsen alma
-yazılım güncellemesi ile sensör sorunlarını çözdüler
-parça konusu şans işi biraz ummadığım parçaların ilanlarını görüyorum ama basit ürünleri arayanlar gördüm 2yıl 10k kmde aküden bile sıkıntım olmadı
-bence fiyatına göre kalitesi ideal 250cc de daha uygun marka model yok

Motosikleti
CB650R
4500km 250 CLX, yaklaşık 1500kmdir 700 CLX Sport ile CFmoto kullanıyorum
Anlatım biraz atlamalı oldu ama gerçek yaşanmış tecrübelerdir

+Ne sürdüğünü bildiğin, hart kürt sürmediğin, bakımları aksatılmadığı sürece problem yok.
-Alternatif OEM parça çok az
-Aksesuar seçenekleri az
-UMA Kaynaklı parça problemleri var
-Küçük şehirlerde servis/bayi yetersizlikleri çokça

Avrupa'da USA tarafında problemler yok. Milletin söylediği anlattığı ( bir çoğunun da ruhsat sahibi bile olmadan abarttığı ) problemlerin hepsi UMA kaynaklı. Parça probleminden tutun, montaj hatasına, servis yetkinliksizlerine hepsi UMA kaynaklı şeyler

Eğer ki CFmoto kendi bayilik yapsa çok çok farklı yerlerde olurdu, özelliklede 2024 sonuna kadarki süreçte

Şimdi fiyatlar çin menşei sebebiyle japonla birbirine yaklaştı, bir artısı kalmadı. Bayiler ellerindeki motorları harika indirimlerle sattı, şu an da güzel indirimlerle halen satış devam ediyor. Tahminimce CFMotonun kaderi yaklaşık 2-3 sene içerisinde Hyosung gibi olacak . UMA bir çok modeli getirmemeye başlayacak, parça problemleri iyice artacak en son illalah edecek insanlar. Hyosung ile karşılaştırma olarak daha fazla motosiklet sattığı için yüksek ihtimalle daha farklı bir kanayan yara olacak. Türkiye'deki Motosiklet tarihine de adını lekeli bir şekilde geçirecek

Yukarıda samstone arkadaşın da dediği gibi alınan hizmet servisten servise değişiyor. Eski harley ustası yeni CFmoto, Bajaj servisi birisine gidiyordum, ilgilenmek ile ilgilenmemek ustanın o anki psikolojik durumuna bağlıydı. UMA'nın parça sıkıntılarından dolayı çok uğraşmak istemiyordu. 250CLX ile beraber motosikletimi aldığım yerde kurulumu yapan usta kendi yerine davet etti, oradan çok memnunum, adamlar eski Supersport ustası keza kapıda da eski/yeni bir çok +600cc makine var. 700CLXde hava filtresi değişeceğiz, açık açık hiç sökmedik ama halledeceğiz diyip liftle aldılar direk, güven veriyor kafada soru işareti olmuyor.

Büyük şehirde olmamın bir avantajı sayılabilir, servis/bayi olarak seçenek çok. Görüyorum gruplarda UMA'dan kaynaklı bir çok bisikletçi servis var şaka gibi ama gerçek.

700 CLX Sport halen yedek parça portalına assembly olarak girilmedi, 650NKdan 450CLCden 700MTden uyumlu parçalarla yedek parça siparişi açıyor servisler. Bunu bilmeyen servislerde parça yok diyip gönderiyor misal

Bende de 250 CL-X vardı şuanda 700 CL-X Heritage modeline geçiş yaptım @f0cus gibi benimde yaklaşık km'ler (250 clx 5k küsür / 700 clx 1k civarı olması lazım). Bu motorlar düşüncem yanlışta olabilir kusura bakmayın diğer bilindik motorlar kadar zorlamaya gelmez ne kadar ekmek o kadar köfte misali aslında aldığında sakin sakin kullanımda hiç bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum istisnai durumlar hariç.

Aksesuar işini ben kendim tasarlayıp bastırarak çözecem gibi öyle bir imkanın varsa aksesuar konusunda da çok bir sıkıntı yaşamazsın. onun haricinde 700 clx için kronikler haricinde bir sıkıntım yok şuanlık. (vites müşürü ve benzin göstergesi)

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Tipini beğendiğim için 0 km 700 clx sport kullanmıştım. Motor sesi, estetik görünümü çok hoş olmakla beraber korkunç bir yakıt tüketimi ve titreşimi vardı. Zaten çok tutmadan 450 km de sattım. Aldıktan sonra 200 km yaptım ve Okty Motora götürdüm, şuna bir bakın, hem çok yakıyor hem de 4500 devirden sonra çok titremeye başlıyor demiştim, baktılar, yağ filtre ( değişimini ben istemiştim ) değiştirip bu yakıt ve bu titreşim normal deyip gönderdiler :)
Düşünün 700 cc bir alet 8 lt yakarken şehir içinde, şu an kullandığım 950 cc lik alet 5,5 ile 6,5 arasında harcıyor yakıtı.
Sonra da artık assssla CF motonun yanından geçmemeye yemin etmiştim.
Ben de çoğu motorsever gibi japona döndüm.

Motosikleti
Forza 250
Bu motorlar bu fiyatlara verilmiyor olabilir ama,arkadaşıma rtr200 aldık ilanların %60-70inde eski liste fiyatı olan 108-109k gibi bişey yazıyordu,çoğunu aradık güncelleme geldiğini yeni fiyat olan 135kdan verdiklerini söylediler

Motosikleti
CB650R
Bende de 250 CL-X vardı şuanda 700 CL-X Heritage modeline geçiş yaptım @f0cus gibi benimde yaklaşık km'ler (250 clx 5k küsür / 700 clx 1k civarı olması lazım). Bu motorlar düşüncem yanlışta olabilir kusura bakmayın diğer bilindik motorlar kadar zorlamaya gelmez ne kadar ekmek o kadar köfte misali aslında aldığında sakin sakin kullanımda hiç bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum istisnai durumlar hariç.

Aksesuar işini ben kendim tasarlayıp bastırarak çözecem gibi öyle bir imkanın varsa aksesuar konusunda da çok bir sıkıntı yaşamazsın. onun haricinde 700 clx için kronikler haricinde bir sıkıntım yok şuanlık. (vites müşürü ve benzin göstergesi)
Vites müşürü ve benzin şamandırasını EU ve USA'da şaseden çağrı yaparak değiştirdiler, yeni gelen motosikletlerinde parçalarını güncel getirdiler çözdüler. Ama UMA ne yapıyor halen 2022,2023 üretim şamandıra gönderip aynı sorunu tekrarlattırıyor 🤡
Tipini beğendiğim için 0 km 700 clx sport kullanmıştım. Motor sesi, estetik görünümü çok hoş olmakla beraber korkunç bir yakıt tüketimi ve titreşimi vardı. Zaten çok tutmadan 450 km de sattım. Aldıktan sonra 200 km yaptım ve Okty Motora götürdüm, şuna bir bakın, hem çok yakıyor hem de 4500 devirden sonra çok titremeye başlıyor demiştim, baktılar, yağ filtre ( değişimini ben istemiştim ) değiştirip bu yakıt ve bu titreşim normal deyip gönderdiler :)
Düşünün 700 cc bir alet 8 lt yakarken şehir içinde, şu an kullandığım 950 cc lik alet 5,5 ile 6,5 arasında harcıyor yakıtı.
Sonra da artık assssla CF motonun yanından geçmemeye yemin etmiştim.
Ben de çoğu motorsever gibi japona döndüm.
Şehir içi 6lt-10lt arası geziyorum şu an, elektronik gaz kolu ile hem vtecli şekilde (10lt) hemde normal hızlanma, yüksek devir, vites yükseltme şeklinde(6lt) yakıtı da düşürebiliyorum. Son bahsettiğimi fark etmem yaklaşık 500kmi aldı. Motor ne olursa olsun 5500 ve 7500 de vtec açıyor sanıyordum meğerse gaz kolunu stabil çektikce vtecsizde yüksek devirlere çıkılıyormuş. Karma sürüş 8lt civarı yine yüksek ama ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Titreşim konusu bence sizdeki motora özgü bir problemle ilgili olabilir, ben aman aman bir titreşim hissetmiyorum. Tabi titreşim ve diğer konular için kıstaslarım da aynı şekilde çinliler bunun etkisinin olması da muhtemel demek lazım

Semtimde ne zaman 250sr görsem gidip bir bakarım etrafına. Yağmurda kullanan arkadaşların genelinde şasede paslanma problemi var. Bu sadece 250sr'da mı var genelinde mi var bilinmez. Ama 450sr dikkat çekiyor tabi.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Tahminimce CFMotonun Türkiye'deki kaderi yaklaşık 2-3 sene içerisinde Hyosung gibi olacak . UMA bir çok modeli getirmemeye başlayacak, parça problemleri iyice artacak en son illalah edecek insanlar. Hyosung ile karşılaştırma olarak daha fazla motosiklet sattığı için yüksek ihtimalle daha farklı bir kanayan yara olacak. Türkiye'deki Motosiklet tarihine de adını lekeli bir şekilde geçirecek.
Küçücük bir ifade farklılığı ekledim.

Diğer yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.

Bütün Dünya çatır çatır CF Moto + Kove binerken bizde konuşulan konulara bak...

Bahsettiğiniz servis İzmir'deyse kim olduğunu tahmin ediyorum; deli-dahi bir adamdır. Eğer başka ülkede olsaydı çok farklı yerlerde olurdu.

Ne zaman bir taraflarını yırtarak gelen bir motosiklet sesi duysam başımı bile çevirmeden CF ya da NK olduğunu anlayabiliyorum.
Krankından eksantriğine kadar bu kadar uyumsuz çalışan bir makine henüz üretilmedi.
Bir de sözleşmişler gibi kullanıcıları son derece yeteneksiz, çapsız, cahil cühela ayak takımı.
CG bile daha sağlıklı bir teknolojiye bu çöplerin yanında.
Almayın, aldırmayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
250 Nk ve 250 Sr özelinde konuşayım; İzmir'de kullananların büyük bir kısmı tam birer ruh hastası ve köteklik.

ess

buradaki önyargıya sahip insanlara bakmayın tam bir f/p motorlarıdır. şu ana kadar 3 tane sahip oldum. sorun çıkarmaz mı evet çıkarabilir ama öyle instagramda youtube'da abartıldığı kadar değil.
bir de hyosung gibi olur demişler bence tam tersi japonlar gibi olacak ilerde. adamlar moto3'te şampiyon oldular geçen sene bu sene de moto2'de yarışıyorlar. ne yazık ki gerçekler bu şekilde :D

Motosikleti
Dominar 250
Bajaj'dan daha kaliteli motorlar yapıyorlar bence. Diğer Çinliler ile kıyas kabul etmez zaten.

Fakat Türkiye'de fiyatlandırması bence yanlış. Gerçi gene uygun kaldı sayılır fiyatları ama, çöp Pulsar bile 170+ lira, Dominar 200+ artı oldu. Bu fiyatları hak eden motorlar mı? Ki kendim de kullandım, bence asla.

CF Moto'nun bence Türkiye'ye kendi girmesi, fabrika açması, servis ağı kurması lazım. Bana kalırsa Japon'un esamesi okunmaz böyle olursa. Fiyatlandırmalar artık absürt bence.

Ben Çinli'ye soğuk bakmıyorum ancak parça, servis ve satış sonrası beni çok düşündürür niyetlenmiş olsam. Ki şu ortamda biliyorsunuz Japonlar da saçmalıyor. Suzuki'nin(motor değil, araç kısmında) geçen senelerde bir rezaleti vardı paslı araç satma konusunda.

Hadi bizim insanımız ahlaksız da, ulan Japonya'dan bile "ülkenizin adalet sistemi çok kötü, al uğraş dur" minvalinde yaklaşmaları... Sorsan Çinliler şeytan.

Üzülüyorum... Keşke daha iyi koşullarda yaşayabilsek... Buradaki çoğu insanın ana hobisi Motosiklet ve aslında olabildiğince ulaşılır olan şeyin git gide bizim için ulaşılamaz hale gelmesi. Ev parasına motor satıyorlar utanmadan, ki sadece satanı suçlamıyorum ama saçma sapan, algımızın yerle yeksan olduğu bir düzen oldu maalesef.

Motosikleti
D400
Bajajdan daha kaliteli mi? :D Yapmayın allah aşkına ya. Daha teknolojik dersin, daha şekil şukul dersin tamam ama bajajdan da kaliteli değil.

Japon 10/10 ise Bajaj 10/6 falandır da cf moto kalite olarak 10/4 e gelemez bile. Ne fiyat ne yedek parça ne servis ve garanti tamamı işlemez durumda. Sadece ambalajı güzel.

Civarımda bu motora sahip olup bir tane memnun adam görmedim; sanırım problem yaşamayan kişiler ya da youtube tanııtım videosu çekenler ya da bu forumda olanlar nedense :D

Musatti bile cfmoto yanında kaliteli kalıyor.

Bazı modellerde geçmişteki kalitesiz durumları güncel yıllarda düzeltmeye çalıştılar; hatta fuardaydı sanırım cfmoto yönetimden birisi de yaşadıgımız aksaklıkları çözmek için çaba sarf ettik diye roportajı var; ah be adam demezler mi madem problemi biliyorsun neden piyasaya sürüyorsun hala o şekilde diye.

ama yine de motora su vurunca aşagıdaki keçi gibi yamulan motordan hayır gelmez :D

Dipnot: X etkinliğe katılması Y ödülünü alması Z yarışlarına katılması falan bir markayı kaliteli yapmaz ambalajını iyi yapar.

bayilan-keci.gif

Motosikleti
Dominar 250
Mt650'ye sahip oldum, Ns200 ve D250 kullandım, daha kaliteli bir motordu kesinlikle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar