4500km 250 CLX, yaklaşık 1500kmdir 700 CLX Sport ile CFmoto kullanıyorum
Anlatım biraz atlamalı oldu ama gerçek yaşanmış tecrübelerdir
+Ne sürdüğünü bildiğin, hart kürt sürmediğin, bakımları aksatılmadığı sürece problem yok.
-Alternatif OEM parça çok az
-Aksesuar seçenekleri az
-UMA Kaynaklı parça problemleri var
-Küçük şehirlerde servis/bayi yetersizlikleri çokça
Avrupa'da USA tarafında problemler yok. Milletin söylediği anlattığı ( bir çoğunun da ruhsat sahibi bile olmadan abarttığı ) problemlerin hepsi UMA kaynaklı. Parça probleminden tutun, montaj hatasına, servis yetkinliksizlerine hepsi UMA kaynaklı şeyler
Eğer ki CFmoto kendi bayilik yapsa çok çok farklı yerlerde olurdu, özelliklede 2024 sonuna kadarki süreçte
Şimdi fiyatlar çin menşei sebebiyle japonla birbirine yaklaştı, bir artısı kalmadı. Bayiler ellerindeki motorları harika indirimlerle sattı, şu an da güzel indirimlerle halen satış devam ediyor. Tahminimce CFMotonun kaderi yaklaşık 2-3 sene içerisinde Hyosung gibi olacak . UMA bir çok modeli getirmemeye başlayacak, parça problemleri iyice artacak en son illalah edecek insanlar. Hyosung ile karşılaştırma olarak daha fazla motosiklet sattığı için yüksek ihtimalle daha farklı bir kanayan yara olacak. Türkiye'deki Motosiklet tarihine de adını lekeli bir şekilde geçirecek
Yukarıda samstone arkadaşın da dediği gibi alınan hizmet servisten servise değişiyor. Eski harley ustası yeni CFmoto, Bajaj servisi birisine gidiyordum, ilgilenmek ile ilgilenmemek ustanın o anki psikolojik durumuna bağlıydı. UMA'nın parça sıkıntılarından dolayı çok uğraşmak istemiyordu. 250CLX ile beraber motosikletimi aldığım yerde kurulumu yapan usta kendi yerine davet etti, oradan çok memnunum, adamlar eski Supersport ustası keza kapıda da eski/yeni bir çok +600cc makine var. 700CLXde hava filtresi değişeceğiz, açık açık hiç sökmedik ama halledeceğiz diyip liftle aldılar direk, güven veriyor kafada soru işareti olmuyor.
Büyük şehirde olmamın bir avantajı sayılabilir, servis/bayi olarak seçenek çok. Görüyorum gruplarda UMA'dan kaynaklı bir çok bisikletçi servis var şaka gibi ama gerçek.
700 CLX Sport halen yedek parça portalına assembly olarak girilmedi, 650NKdan 450CLCden 700MTden uyumlu parçalarla yedek parça siparişi açıyor servisler. Bunu bilmeyen servislerde parça yok diyip gönderiyor misal