Olay işte servisin bireysel kalitesine kalıyor demekki. Bu arada illa cf moto servisine gitmek zorunda değilsiniz. Mondial servisleri de aslında yetkili servis. Benim de hız sensörüm bozuldu. Ben mondial servisine gittim. Ama yapan usta o kadar iyi ki nakış işler gibi taktı çok memnun kaldım.
hız sensörü ön tekerde. öyle değil mi hocam? arka lastik 140/60/17 bulunmadığı için 140/70/17 taktırdım eğer arkadaysa km göstergesinin de bozulması lazım. (hesaplarıma göre %5 düşük göstermesi lazım gerçekten) fakat normal gibi. o zaman km sensörü ön taraftadır diye düşündüm ama bir kaynak ta bulamadım bununla ilgili.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------
Gün geçmiyor ki bu motordan bi ses daha gelmesin dün garip bi ses vardı 3 ay önce değiştirdiğim egzanstrik sesine benziyordu ustayı aradım yine değiştiricez bu kadar kolay bozulacak bişey mi bu allahtan garantiye giriyor
egzantrik gergi yayı sanırım o. kronik sorunlardan biri bu motorda. 2021 de düzeltmişlerdir inş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------
Hız sensörü şanzımana bağlı o yüzden hız değişiyor. Bende 140 70 lastik taktırdım. Lastik değişiminden önce 161 gören motor bir daha 150.yi geçmedi
lastik çapı 28mm büyümüş oluyor. mantık olarak %5 civarinda son hızının artması lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------
En son güncelleme krank mili ve denge çubuğu geldi fabrikadan takacak yarın usta.. birde motor için sıvı conta parası bayılacak mışım.. neyseki fazla birşey değil.. sağolsun bir arkadaşım sormuş sorun eksantrik tansiyonerinde olmuştu oda başıma geldi maalesef onu değiştirmiştim.. bu sorun ondan değil sözün sonu bu makineyi çok isteyerek almıştım ama şuan kim sorsa Allah'a yakın bu motora uzak dur derim.. herkese iyi günler arkadaşlarım..
2021 modellerde bu eskilerde olan kronik sorunları düzelttiler mi acaba? doğru dürüst bilgi de yok bir yerde. sadece civata ve somunların loctite lı olduğunu biliyoruz yeni modelde. kroniklerden iyileştirme olarak...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------
Ben oğluma aldım.
İlk motoru.
İlk işim lastikleri değiştirmek ve koruma demiri takmak oldu.
Şu an 1,000 km yaptı.
Memnunuz.
Bu fiyata bu, şikayet etmeye gerek yok.
katılıyorum. ben de aynısını yaptım. pirelli diablo rosso 2 taktırdım ön-arkaya.
**********ten de büyük, ikili koruma demiri. ve bundan 2-3 gün sonra da motoru sola yatırdım 1-2 km hızla.

adamları takdir ettim yalnız. koruma demirini öyle güzel ayarlamışlarki. motoru yana yatırdığınızda yere temas eden 3 nokta var:
ön teker, arka teker ve koruma demiri. ne gidon topuzunda, ne manette, ne peglerde, ne karenaj da en ufak çizik oluşmadı.
motoru yatırma sebebim de CST lastikler kötü diye aldığım rosso2 ler oldu. 1 parmaklık bir çıkıntıdan çıkamadı ön teker kaydı. suçu lastiğe atmıyorum tabi. suç yine bende. daha üstündeki mumlar, kimyasallar erimemişken ankara akay kavşağından kızılaya istikametine giderken sağdaki 1 karışlık mermer su arkına girmiştim. (su arkı dediğime bakmayın asfalttan 1 parmak aşağıda) asfalta çıkarken ön teker kaydı. o kadar da ihtimal vermemiştim ama daha fazla dikkat edeceğim artık. en azından 150-200 km lastik rodaji bitene kadar.