Ayak pegi dökümleri çok dandik hakikaten. Bende de dökümdeki boyalar açılmaya başladı. Botun iç topuk kısmına geçiyor boyalar. Nasıl kullanacağız topuk hiç değmeyecek mi anlamadım... Hava bir türlü açmadı fotoğraf çekip koyacağım buraya.
Arkadaşlar merhaba,
Kısmetse ilk motorumu alacağım ve her acemi gibi başlangıç motorumu seçme aşamasında ciddi bir travma yaşadım![]()
Hiçbir markanın fanatiği olmadan Çin, Hint, Japon ve İtalyan markalarını derinlemesine inceledim. Tabii bir süre sonra motosiklet markasına değil motorun ne kadar kaliteli olduğuna önem verdiğimi farkettim. Eminim aynı şey sizlerin de başına gelmiştir.
Yaptığım uzun araştırmalar, analizler ve kıyaslamalar sonucu
şeklinde oluşturduğum tercih listemden Benelli TNT 25 ve KTM Duke 125 galip çıktı. Ancak gel gelelim araştırmalarımın devamında CF Moto adlı Çin markasıyla tanışmamın ardından ciddi bir şok yaşadım. Kiska adlı tasarım firmasının neredeyse Duke 125'in tasarımını bire bir kopyaladığı (yer yer Benelli TNT 25'le de benzerlikleri var) bu 150 NK'nın cazibesine kendimi kaptırdım
- Honda CBF 150 (Commuter)
- Honda MSX 125 [Monkey Naked
]
- Yamaha YBR 125 (Commuter)
- TVS Apache RTR 180 (Commuter)
- Hero Thriller (Veya Hero'nun bilimum muadil modelleri) (Commuter / naked adını sen koy tadında)
- Bajaj Pulsar NS 150 (Naked)
- Yamaha MT-125 (Naked)
- Benelli TNT 25 (Naked)
- KTM Duke 125 (Naked)
- CF Moto 150 NK (Naked)
Çok yakında nasipse 150 NK kulübüne ben de dahil olacağım.
Aşağıda yeni bir kullanıcı olarak merak ettiğim önemli noktaları (bu motora hiç dokunmayan binmeyen arkadaşlara değil) 150 NK'yı aktif olarak kullananlara sormak istiyorum;
Öncelikle motosiklete yeni başlayan biri olarak genel olarak 150 NK'da bulduğunuz olumlu ve olumsuz yönler nelerdir?
KTM ve Benelli haricinde yukarda belirttiğim listedeki motorlar hava soğutmalı, naked modelinde ender görülen bir özellik olarak su soğutmanın bu motora bir artısı var mıdır?
En çok merak ettiğim kısımlardan biri de titreşim... Titreşim yolcuda ve artçıda ne düzeyde? 90 km'ye kadar uzun veya kısa mesafeli yolculuklarda sürüş konforundan memnun musunuz? Sonuçta sıklıkla olmasa da eşimle canımız sıkıldığında şehir içinde konforla seyahat etmek, gezmek istiyorum. Yani kısaca 2 kişilik yolculuk açısından durum nedir?
Bu sorular dışındaki tespitlerim;
Yukarıdaki listeye baktığınızda 150 NK, su soğutması, BOSCH EFI ateşleme sistemi, çift disk freni, ters süspansiyonu, parça kalitesi ve motorda kullanılan teknoloji bakımından (Duke 125 ve TNT 25'te de var) motor piyasasını ve çıplak motor muadillerini bugün ve gelecekte ciddi anlamda sarsacağını düşünüyorum. Özellikle CF Moto Euro4 standartına geçmiş modeli henüz piyasaya sürülmedi ama fiilen kullandığı teknolojilerle şu anki 150 NK'sında kısmen de olsa bu geçişi sağlamış olduğunu düşünüyorum. Fiyat-kalite endeksli baktığımızda Honda, Yamaha gibi devlerin Naked motor sınıfında (yüksek cc'li olanları saymıyorum) bu düzeyde ürettiği bir motor olmadığı ve var olan diğer sınıftaki motorlarına tasarım ve teknoloji anlamında hiçbir yenilik katmadığı için ister istemez motosiklete başlayanlar -ben dahil- alternatif marka arayışlarına giriyor.
Hint motorlarında durum böyle olmasa da parça kalitesi, motor kullanıcısının aklını karıştıran bir markanın aynı özelliklere sahip birkaç çeşit model üretme durumu, kullanılan teknolojinin çok öteye gidememesi gibi durumlar beni malesef Hint markalarından biraz soğuttu.
Arkasında Mondial gibi servis ağı ve piyasa hakimiyeti bakımından kendini ispatlamış bir firma olması, daha Türkiye piyasasına yeni adım atmış olmasına karşın yedek parça satışında sorun olmaması beni CF Moto'ya daha da yaklaştırdı. Uzun lafın kısası, bu motoru yeni başlayan bana tavsiye eder misiniz?
Değerli yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Bugün kaynakçıya gidiyorum. Döküm olduğu için pek ihtimal vermiyorum ancak gene de yapabilirsem iyi olacak. Bu arada UMA yedek parçayı aradım. 300 lira falan değilmiş. Ancak sağ ayak pegi civatası somunu her şeyi dahil 150tl. Ben de bütün hepsine gerek olmadığını, alttaki lastiksiz ve somunsuz 24 numaralı döküm parçayı istediğimi söyleyip fiyatını sordum. Pazartesi geri dönüş yapacaklarmış bakalım ne olacak...
https://i.hizliresim.com/y3lVLk.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------
Kaynakçıya gittim. 2 yerden kırıldığı için "Buna dolgu yaptır, sonra ortasına tornacıda delik açtır" dedi. Ben de kaynaktan vazgeçtim mecburen yenisini alacağız. Yukarıdaki 30 numaralı set 150tl. Ben bir tek 24 nolu parçayı almaya çalışacağım. Lastiğine kadar söktüm basamağın, yenisine takarım. Fiyatı paylaşırım arkadaşlar.
Motor ile geçen 1 seneden fazla deneyim ile şunları söyleyebilirim,
Çevremde duyduğum veya benim yaşadığım herhangi bir kronik arıza veya sorun ile karşılaşmadım. oldukça stabil bir motor. insanı terletmeye başlayan sıcaklarda şehir içinde sürekli dur kalk yaparsan fan açıyor, diğer türlü 1. vites sürekli yokuş yukarı çıkmadıkça fan açtırmak imkansız. soğutma sistemi işlevini çabuk yerine getiriyor. 25-30 saniye içinde soğutmayı tamamlayabiliyor.
Sele ile ilgi pek bi sıkıntı yaşamadım açıkçası. 175cm 78 kiloyum 1 saate yakın süreli sürüşlerde ağrıtabilir. çok mu iyi derseniz değil biraz sertliği mevcut. sıfır aldığımda taş gibiydi ama o zamana göre sele baya yumşadı.
Amortisörlere gelecek olursak çok sert değil, aşırı yumşak da değil işlevini çok güzel yerine getiriyor. Virajda lastik salmadıkça istediğin şekilde girer çıkar. lastik demişken soğuk lastik ve ilk yağmurda aşırı dikkat gerekebilir, güven vermiyor. hele ki şu virajlara çekilen sarı veya beyaz uyarmak amaçlı yapılan şeritler var. onlarada çok çok dikkatli olmanız lazım viraja yatarken her çizgi geçisinde arka lastiğin dışa doğru saldığı bariz belli oluyor. Tedirginlik ve frenleme ile kötü sonuçlar doğurabilir.
Fren performansı bu motor için çok iyi iş görüyor, yetersizliğini bana asla hissettirmedi.
Bu motor ile 90-100km hız bandında rahatça gidiliyor, daha yüksek hızlarda (her zaman 115-120 gibi) sürekli kullanmak motoru zorlar ve ömründen yer. Ama o hızlarda kullanımda asla şişme yapmıyor.
Aramızda parça kıran arkadaşımız var (geçmiş olsun) belki taşıma esnasında darbe almış veya baskı altında kalmış olabilir kolay kırılacak gibi değil çünkü çok zıpladım hopladımBu zamana kadar kullanımımda herhangi bir parça kırılmadı, dökülmedi, gevşemedi. rodajdan sonra bir iki kere bütün vidaların ve plastik aksamların bağlantıları kontrol edildikten sonra sıkıntı yaşatmaz. Sözüm meclisden dışarı asla alınmayın, Eğer umursamaz ve hor kullanır kontollerini yapmazsanız gelip bura döküldü kırıldı demeyin, bu kullanımda kaiteli japon malları bile bi yere kadar dayanır.
Kullanan diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi parça fiyatları biraz pahalı. Yedek parça ile bilgiyi çağrı merkezinden temin edebilirsiniz. Herhangi bir sorununuzla hemen ilgileniyorlar. Çözümü zor olan konularda Arayarak geri dönüş bile yapabiliyorlar.
ayrıca Servis konusunda işini layıkıyla yapan dört dörtlük servisler de mevcut bulunduğunuz bölgede biraz araştırma yapmanızı öneririm.
Yedek parça sorunu ve bu parça fiyatları bana bu motoru satırır...