Merhaba arkadaşlar ben yeni motor alicam bu motoru düşünüyorum öyle her hafta sanayiye gitmek istemiyorum çin malı diyolar ama her motor kul yapımı sonuçta elbet arızaları çıkacak onemli olan sürekli olmaması kullanan arkadaşlar için soruyorum kronik bir sıkıntısı varmı motorun bide uzun yola gidermi sisermi motor
Kardeş ben henüz 2000km kullandım. Herhangi bir sıkıntısına rastlamadım. Ancak bu gerçekten kronik bir arıza olup olmadığını anlamak için çok düşük bir mesafe. Uzun yolla ilgili soruna gelince, 150 cc su soğutmalı bir motorun şişmesi gerçekten çok zor. Hala yaz sıcaklarında deneyimleme fırsatım olmadı ancak CBF 150 bile zar zor şişiyorsa su soğutmalı bu motor hayatta şişmez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
yaklaşık 2 haftadır bu ışıkla uğraşıyorum boş viteste 1 viteste 5 viteste fark etmiyor o EFI ışığı bir ufakta olsa yanıp sönüyor sıfırlama yapıldı 2 kere olmadı halen aynı. Fabrikada anlamıyor galiba bu işten kaç kere fabrika arandı çözüm yok sorun çok.
Devamlı yanmadıktan sonra bir arıza çıkaracağını sanmıyorum. Ancak tabii ki mide bulandırıyor kıpraşması da doğru değil. Bu motorun en büyük eksisi de bu sanırım, servis... Alanında yetkili, muhattap alabileceğimiz bir servis yok karşımızda. Varsa yoksa Mondial servisi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------
Rebornx4 paylasım cok guzel olmus tesekkur ederım yararlı bır bılgı kullanan arkadaslarımdan samımı bır acıklama beklıyorum ben yakın zaman da alıcam naıpse ama pulsar 160 euro4 cıkardı fiyat 9800 kafamı cok karıstırdı gercekten cf150 almalımıyım cok guzel bır motor ama sahıbındene bakıyorum adam almıs 1 ay sonra satıyo bin km olmus satıyo acaba kronık bı sıkıntısımı var bu biraz korkutuyo sizce cf 150 mı pulsar 160 ns euro4 mu
Ciddi manada çok farklı motosikletler. Ben CF'yi daha çok konfor ve enjeksiyonlu olduğu için tercih ettim. Bunun yanı sıra çift disk olması ve su soğutmalı olması da cabasıydı. 160 ns bundan çok daha güçlü bir motor, ayrıca ABS var. Ancak az biraz titreşimli, yağ soğutmalı ve ne hikmetse önde ABS varken arkası kampana.
Bu şartlar altında ben olsam Pulsar alırdım. En azından servis sıkıntısı yok. Motorların biri 9000 diğeri 10000. Deli fiyatlar ancak mevcut kurla ithalatçıların çok da fazla şansı yok. Burada tamamen senin beklentilerin önemli.
Birbirlerine olan artılarını sayarsak:
CF: Su soğutma + çift disk + 1000 lira düşük fiyat
Bajaj: ABS + 15.5 BG güç + Yaygın servis
Düşün taşın, kararını ver dostum. Dediğim gibi tamamen beklentiyle alakalı...