HADİ NÜKLEER SANTRAL YAPALIM !!!!
YAŞASIN NÜKLEER!!!
KAHROLSUN ATOMLARIN BİRLİĞİ !!! HEPSİNİ PARÇALAYIP YOK EDELİM...
Bir Fizikçi olarak benim nükleer çalışmaları desteklemem gerek. Ancak düşünüyorum da bu işte çalışacak uzmanlar benle aynı eğitim sisteminde yetişmiş Fizikçi'ler olacak.
Sonra düşünüyorum, ben bu işi yapabilecek kadar iyi bir sistemde eğitim alıp bu işi öğrendim mi? Ya da bu işi yapabilecek adamlar bu sistemden yetişir mi?
Bırakın nükleeri mercekle yapılan Optik dersi deneylerinin bile bir kısmını yapamamıştık. Yetersiz imkanlardan dolayı. Üstelik Türkiye'nin en büyük ilk 5 üniversitesinden birinde okuyorum.
Unutmadan mercek için ödenek ayıramayan yönetim okuldan merkeze giden yolu baştan aşağı laleler ve salak saçma sulama yaparak kazaya sebebiyet veren çimlerle doldurdu.
Yine unutmadan bu şehirde üstgeçitlerde yürüyen merdivenler var ama daha adam gibi üst geçit yok.
Sorunumuz bu işte. Kendi atasözlerimize bile kulak asmıyoruz. Resmen cin olmadan adam çarpmaya çalışıyoruz.
Babanneme "Şöyle yapalım, böyle yapalım" diye akıl verdiğimde bana söylediği bir söz vardı;
Sen önce bir tarafındaki pisliği sil sonra gel büyük adam ol...
Balık baştan kokuyor. Önce pisliğimizi silmemiz lazım kalkınmak için.
Yoksa cin olamadan biz çarpılacağız, hem de çok fena.
Aslında bakıyorum da halimize yıllar önce çarpılmış ama hala farkında değil de olabiliriz.