Cennete Düştük

Bi Ağva yapalım dedik eşimle. Hava güzel herşey müsait. Şile'yi geçtik, adını hatırlayamadığım bir köyde yol ikiye ayrılıyor, Ağva Sahil yolu ve dağ yolu. Seçtik dağ yolunu 2-3 km gittik. Hızımız da yoktu aslında, sola bir viraj, mıcıra kaptırdım motoyu, ufak bir patinaj ve motor içe yatarak DÜŞTÜK.

10 sn sonrası, karşı yönden yeşil Truimph'lı bir abi geldi. Sırlar Dünyası gibi :) Hemen yardımcı oldu. Kaldırdık motoru. Dedi ki, "Yollar çok tozlu, birileri mutlaka düşüyor". Demek ki tecrübe böyle birşey :) Neyse, böyle böyle biz de edineceğiz :) (Şaşkınlıktan adını bile soramadığım abiye tekrar teşekkürler)

Dün koruma demiri almıştım, bugün düştük :) Motorda birşey yok, sadece depoda 2-3 cm'lik 2 çizik var (tabi yarım santim içe eğildi). Size soracağım: tamir için hemen gideyim mi, 1000 bakımını bekleyeyim mi? Motor 320 km.de

Çıkardığım dersler:
1.Mıcırlı yolda, minimum hızla viraj alınmalı. Şakası yok.
2. İyi ki tam korumalı çıkmışız, hiçbir yerimiz sızlamadı bile.
3. Mümkünse tek motor yola çıkmamak lazım.

500m ileride güzel bir mola yeri var. Orman içinde temiz bir yer. Çay içtik, şaşkınlığı attık ve yola devam ettik :) Eşime dedim: "Düştük ama cennete düştük galiba :)"

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Geçmiş olsun. Aman dikkat tecrübe iyidir ama düşük hızda, güvenlik önlemleri alınmış şekilde yaşanması çok daha iyidir. :cat:

geçmiş olsun.
motora binmeden evvel tecrübeli birisinden yardım,nasihat vs. bir şey alsaydınız keşke.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
geçmiş olsun.en büyük kazanız bunla kalsın.daha yeni hayırlı olsun demiştik,yazık olmuş motora ama size bişe olmamışya gerisi önemli deil:cat: :rendeer:

Herkese teşekkürler.
İyi tarafından bakarsak, kazadan önce stres altında kullanıyordum, aman bir tarafına birşey olmasın, toz değmesin, böcek konmasın :mrgreen: çizilmesin bozulmasın...
Kazadan sonra, stres mtres kalmadı, zevk almaya başladım. Ha tabii ki dikkat hat safhada kullanıyorum. Ama dedim ya, aklım motorda kaportada değil artık, sadece trafikte :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar