CBR 600 f servis bakım konusunda yardım

Dostlar herkese selam. Bu konuyu açmamın sebebi maalesef servis bakım konularında daha önce bir çok kez mağdur olmam. Önce ki motorlarım yine hep honda idi, cbr 1100 xx, shadow, transalp, şimdi kendime oldukça temiz olduğunu bildiğim, sahibini şahsen tanıdığım 32bin km'de bir 2006 600 f almış bulunuyorum. Müzdarip olduğum daha doğrusu bundan sonrası için kaygılı olduğum konu servisler. Maalesef servislerin ülkemizde ki bir çok sektörde olduğu gibi, "kendi kafama göre yaparım", "kitapta 5 Nm ile sıkılması lazım yazması önemli değil, ben kendi bileğime göre sıkarım", "Kitapta şu, şu parçaların inspect edilmesi gerektiğinin yazması önemli değil, müşteri bir şey demediğine göre zaman kaybetmeye gerek yok" zihniyetinde olduğunu çoğunuz bilirsiniz. Artık bunları kafama takmayı bıraktım, düzelmeyeceğini biliyorum ama en azından işini GERÇEKTEN severek yapan, sanki kendi motoruna bakar gibi bakım yapan, konuya derince hakim, sadece işi başından savmaya ve para kazanmaya odaklanmamış, gerçekten ZANAATKAR ve SANATKAR usta arıyorum. Motorumun bundan sonra ki yaşamını uzun ve sağlıklı geçirmesini çok istiyorum ama servislerde yaşadığım olaylar beni o kadar soğuttu ki en sonunda buraya yazma ihtiyacı duydum. Burada kimsenin veya hiç bir kurumun ismini vermeyeceğim ama daha önce başıma gelen bir örnekten bahsetmek istiyorum. Özenle baktığım cbr 1100 xx motorumun makinesinden ses gelmeye başladığını anlayınca soluğu sürekli götürdüğüm serviste aldım, orada ki usta öyle aptalca mantıksız argumanlar sundu ki, bu işi yapmayan ben bile saçmalığını anlayabildim ve motorumu servisten kaçırır gibi aldım, internetten service manuel'ini buldum troubleshooting kısımlarını inceledim ve uzun uğraşlar sonucu konuyu kendi kendime hallettim. Sonra kafama takıldı, bu işi yapmak için lisans alan, müşterilere dünya fatura çıkartan adamlar benim gibi bu işten hiç anlamayan bir insanın yaptığını yapamayacaksa vay o 6binde bir götürdüğüm bakımların haline dedim.
Konuyu çok uzattığımın farkındayım, işin özü uzun yıllar müşterisi olacağım işini seven iyi bir usta ve servis tavsiyesi istiyorum, özellikle honda cbr 600 f ve benzeri tarzı motorlar için. Bunu isim olarak buradan yazmak şık olmayacaktır, o yüzden isim yazacaksanız özelden yazmanızı rica edeceğim.
Saygılar,

hayırlı olsun öncelikle :) yaşadığınız şehri belirtirseniz daha yardımcı olacaktır herkes,kazasız sürüşler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim bildiğim öyle bir yer yok :cherry: 3 gulfu 1 elhamı okuduktan sonra motoru servise vericeksiniz:salut:,artık hangisi en az zararla çıkarırsa ona duacı olup bundan sonraki bakımları ona yaptıracaksınız, haydi rastgele:santa:

arkadaşım senin için şöyle bir link buldum belki göz atmışsındır yinede yapıştırıyorum buraya linki

http://www.motosiklet.net/forum/mot...iklamayan-motor-ustasi-ariyorum-istanbul.html

bu arada sana bir önerim daha olacak bandırmaya gelebilirim dersen seni burda çok güvendiğim motosiklet tamiri yapan özellikle yüksek cc motorlarla ilgilenen ustama götürebilirim memnun kalırsın yakınsan yenikapıya ido ile bandırmaya geçebilirsin biraz maliyetli olur bu iş sana ama gezmişte olursun sadece bir tavsiye kolay gelsin :)

Kardeşim Ben Pazartesi günü motosikletimi aldım ve hala bakımlarını yaptırıyorum Çok memnun olduğum istanbul Fatihte Historianın orda Racing makina satışı + tamirini Yapan ustam var Eğer yolum yakın bir bakıyım Bakmaktan zarar gelmez diyor isen havanın güzel olduğu bir gün Telefon çak bana hem bende Çıkarırım Motoru beraber turlar ordan kararını verir Kendi kafana göre yolunu çizersin. eğer düşünürsen Özelden msj atabilirsin..

Arkadaşlar burada hiç bir servisi rencide etmek istemiyorum aslında, sonuçta herkes ekmek parasının peşinde, ama insanımızın çoğunda olan o bildiğiniz aşırı rahatlık hali maalesef servislerde de kendini gösteriyor. otomobil servislerinde de aynı lakayıtlık vardır aslında çoğunuz bilirsiniz ama şunu kabul etmek lazım, Motor ile otomobil çok farklıdır. Otomobil servisinde çalışanın yapacağı bir hata büyük ihtimalle sizi emniyet şeridinde dörtleri yakıp ızdıraplı saatler geçirmenize sebep olur en kötü, ha kazaya da sebep olabilir ama nadirdir. Motosiklette ise durum çok farklı, bu alet bir denge sistemi üzerinde yüksek süratlerde gidiyor ve gevşek sıkılan bir vida, yalnış ayarlanan bir zincir vb. ufak şeyler bile bu denge sisteminin bozulmasına ve sizin ölmenize sebebiyet veriyor. Çok insanı motorsiklet kazasında kaybediyoruz, ama sonrasında ne kadar araştırılıyor o kazanın sebebi?? Toplumda genel kanı, "motorcudur kesin yolda bi itlik yapıp öldürtmüştür kendini, zaten manyak bunlar" şeklinde ama ben şahsen işin aslının böyle olmadığına inanıyorum, bence işin içinde "gevşek ve lakayıt" servisçiliğinde önemli bir rolu var. Belki kazadan önce bağlantı somunu çıktı, belki iyi incelenmemiş zincir koptu tekeri kilitledi, belki zamanında değiştirilmesi gereken ama değişmeyen bir parça kırıldı ve o şekilde oldu kaza kim bilir?
Bildiğim tek şey, bu 4.hondam. daha önce bir suzuki ve yamahamda oldu, ama şu ana kadar gerçekten kaliteli servis aldım demem çok zor. O isimleri çok bilinenlerde büyük hikayedir o kadar da net söylüyorum. Uyuz olduğum nokta şu, Türk Motosikletçisi bence en vefakar Motosikletçidir. 6bin dolarlık motora 25bin TL verir, rende gibi otobanlarda ve delik teşik yollarda sürer, ayı sürücülere tahammul eder, servislerde kötü işçiliğe dünya para d.malır ama yine de vazgeçmez bu tutkudan. Bu vefakar kişilerin en azından işini adam gibi yapan, cahil olmayan kültürlü, yaptığı işin ölüme veya kalıma sebebiyet vereceğinin bilincinde insanlara motorunu teslim etme lüksü de yok mudur kardeşim?
Eskiden şuursuzken 6binde bir motorumu bakıma verirdim sonra içim rahat gezerdim, meğerse bu placebo etkisinden başka bir şey değilmiş. Artık gerçekleri gördükten sonra bu adamlar yüzünden paranoyak oldum. O yüzden bu bilgi platformunda bu konuyu paylaşmak istedim, eminim benim yaşadıklarımı yaşayan düşündüklerimi düşünen ama benim aksime iyi sonuca ulaşmış birileri vardır umudu ile

sanıyorum gittiğin yerde ERAY olmalı kısa boylu GÖZLERİ FILDIR FILDIR OYNAYAN BİRİ :=)
SLM SÖYLERSIN ptt'den SERKAN dersin anlar o :)

Ben lüleburgazdan mutluhana goturuyorum makinayı ayrıca bikaç arkadaşta yine mutluhana gidiyor forumdan
İlkay vs iyi tanıyorlar ustaları.
Şuana kadar bir yamuklarını gormedım makinada sorunda çıkmadı allaha şükür

valla ben de repair maintenance manual indirip, okuyup, söktüğü parçaları doğru vidalarla motora ve parçalara zarar vermeden toplamayı becerebilecek bir motosiklet servisinin hayalini kuruyorum ama daha denk getiremedik. Kusur biraz da bizde. İstenen niteliklerde bir adamın geçinebilmesi için bizim ödemeye alıştığımız servis ücretlerinin 2 katını müşterisinden alabilmesi lazım. iş burada çıkmaza giriyor

Kesinlikle senin düşüncelerini aynısını uzun zamandır paylaşmaktayım ama service manual ile çalışan bir usta bulamadım henüz, bulabileceğimi de sanmıyorum. O yüzden yapabileceğim şeyleri kendim yapıyorum ve diğerlerini bakım zamanı geldiğinde manualden okuyup tek tek ustaya söylüyorum. 4 silindirli motorun karbüratörünü söküp temizledim ve senkronize ettim ustalarımız sayesinde.:pr: Biyerinden ses gelse birkaç ustaya dinletiyorum ve manualden bakıp kendimce sorunu tespit etmeye çalışıyorum. Zaten başına bişey gelmediği sürece ustanın yapacağı en önemli şey subap ayarı ve balata değişimi oluyor. Bu arada tonla para veriyoruz o da ayrı mesele. Motor ustası olmak varmış valla.:)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım senin için şöyle bir link buldum belki göz atmışsındır yinede yapıştırıyorum buraya linki

http://www.motosiklet.net/forum/mot...iklamayan-motor-ustasi-ariyorum-istanbul.html

bu arada sana bir önerim daha olacak bandırmaya gelebilirim dersen seni burda çok güvendiğim motosiklet tamiri yapan özellikle yüksek cc motorlarla ilgilenen ustama götürebilirim memnun kalırsın yakınsan yenikapıya ido ile bandırmaya geçebilirsin biraz maliyetli olur bu iş sana ama gezmişte olursun sadece bir tavsiye kolay gelsin :)

bandırmadaki ustanı öğrenebilirmiyim?

Yazdıklarınıza %100 hak veriyorum.benim az çok gördüğüm kadarıyla türkiyede motosiklet servisi diye bişey yok.Aralarında en iyisi honda olmasına rağmen onunda durumu ortada malesef

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar