- Konu Yazar
Dostlar herkese selam. Bu konuyu açmamın sebebi maalesef servis bakım konularında daha önce bir çok kez mağdur olmam. Önce ki motorlarım yine hep honda idi, cbr 1100 xx, shadow, transalp, şimdi kendime oldukça temiz olduğunu bildiğim, sahibini şahsen tanıdığım 32bin km'de bir 2006 600 f almış bulunuyorum. Müzdarip olduğum daha doğrusu bundan sonrası için kaygılı olduğum konu servisler. Maalesef servislerin ülkemizde ki bir çok sektörde olduğu gibi, "kendi kafama göre yaparım", "kitapta 5 Nm ile sıkılması lazım yazması önemli değil, ben kendi bileğime göre sıkarım", "Kitapta şu, şu parçaların inspect edilmesi gerektiğinin yazması önemli değil, müşteri bir şey demediğine göre zaman kaybetmeye gerek yok" zihniyetinde olduğunu çoğunuz bilirsiniz. Artık bunları kafama takmayı bıraktım, düzelmeyeceğini biliyorum ama en azından işini GERÇEKTEN severek yapan, sanki kendi motoruna bakar gibi bakım yapan, konuya derince hakim, sadece işi başından savmaya ve para kazanmaya odaklanmamış, gerçekten ZANAATKAR ve SANATKAR usta arıyorum. Motorumun bundan sonra ki yaşamını uzun ve sağlıklı geçirmesini çok istiyorum ama servislerde yaşadığım olaylar beni o kadar soğuttu ki en sonunda buraya yazma ihtiyacı duydum. Burada kimsenin veya hiç bir kurumun ismini vermeyeceğim ama daha önce başıma gelen bir örnekten bahsetmek istiyorum. Özenle baktığım cbr 1100 xx motorumun makinesinden ses gelmeye başladığını anlayınca soluğu sürekli götürdüğüm serviste aldım, orada ki usta öyle aptalca mantıksız argumanlar sundu ki, bu işi yapmayan ben bile saçmalığını anlayabildim ve motorumu servisten kaçırır gibi aldım, internetten service manuel'ini buldum troubleshooting kısımlarını inceledim ve uzun uğraşlar sonucu konuyu kendi kendime hallettim. Sonra kafama takıldı, bu işi yapmak için lisans alan, müşterilere dünya fatura çıkartan adamlar benim gibi bu işten hiç anlamayan bir insanın yaptığını yapamayacaksa vay o 6binde bir götürdüğüm bakımların haline dedim.
Konuyu çok uzattığımın farkındayım, işin özü uzun yıllar müşterisi olacağım işini seven iyi bir usta ve servis tavsiyesi istiyorum, özellikle honda cbr 600 f ve benzeri tarzı motorlar için. Bunu isim olarak buradan yazmak şık olmayacaktır, o yüzden isim yazacaksanız özelden yazmanızı rica edeceğim.
Saygılar,
Konuyu çok uzattığımın farkındayım, işin özü uzun yıllar müşterisi olacağım işini seven iyi bir usta ve servis tavsiyesi istiyorum, özellikle honda cbr 600 f ve benzeri tarzı motorlar için. Bunu isim olarak buradan yazmak şık olmayacaktır, o yüzden isim yazacaksanız özelden yazmanızı rica edeceğim.
Saygılar,