Cbr 125 Soğutma Suyu

Merhaba arkadaşlar CBR 125 2005 Repsol kullanıcısıyım,

Motoru spor biçimde kullanıyorum ;

yeri gelince kesici,
yüksek devirde vites “ 9 -10 - 11” arası
Hızlı gidiyorum şehir içi “90-100-110”

Motorun 2-3 günde bir soğutma suyu bitiyor normal midir ?

Ailemden araba kullanan insanlar motora suyu katarsın 1 sene ellemezsin yine bitmez falan diyor tedirginledim

Normal değilse sorun nedir hazneden dışarı su damlatmıyor, grenajları, yeri, ya da o bölgeyi ıslatmıyor ıslaklık yok kuru hep ama su sürekli azalıyor, kontrol ettim çokça kez

Contalara falan iyice baktım, su atmıyordu dışarı egzoz yoluna kaçıp egzozdan dışarı atma ihtimali var mı

Motor yağına bak, motor yağına karıştırıyor olabilir zaten o şekilde fazla uzun sürmez motoru eline alırsın

Motorda vites geçişlerinde çekişten düşme tarzı birşey evet var, yani şöyle söyleyim birde kalkıp ikinci vitese attıktan sonra sanki motor ikiye geçmiyor da biraz birinci viteste gidip sonra pat diye kendini ileri atıp ikinci vitese geçip rahatlıyor gibi ayrıca bazen üçüncü viteste fazla yavaşlayınca gaz kesiliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

Motor yağına karıştığını nasıl anlarız

Hocam aman dikkat motor yağına bak eğer köpür me vs varsa geçmiş olsun conta gitti demektir dikkat et motoru kucaklama aman

Motor hafif sıcakken su tankını açmıştım pofladı yukarı doğru baloncukluydu az biraz

Boşaltıp bakman biraz mantıksız olur ama öbür türlü de nasıl bakılır bilemedim bence bir ustaya göster

Aynı belirtiyi soğutma suyu da veriyor ya hocam bence ilk olarak suyu doldursun gezsin dolaşsın sonra baksın suyun durumuna dediğimiz gibiyse ilk iş usta olmalı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------

Motor hafif sıcakken su tankını açmıştım pofladı yukarı doğru baloncukluydu az biraz

Poflar normal basınçtan soğukken bakılır veya kapak açılır bilginize

Bildigim kadariyla motor sogutma suyunu yillar sonra veyahut 40 bin km uzerlerlerinde ya eksiltir yada degistirilir
3gun de sogutma suyu eksiltiyor olmasi bu sogutma suyunu motor biryerlerde istemsizce disari atiyor bu da demek oluyorki motorunu bastan asagi bir kontrol et karenajlari sokebilirsen sok heryerine bak

Ben grenajın altındaki soğutma suyundan bahsediyorum zaten, siz başka bir sudan mı bahsediliyorsunuz?

Aynı belirtiyi soğutma suyu da veriyor ya hocam bence ilk olarak suyu doldursun gezsin dolaşsın sonra baksın suyun durumuna dediğimiz gibiyse ilk iş usta olmalı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------

Doğru diyorsun bir an aklıma gelmedi

Biraz yol yapıp motoru iyice ısıtın sonra motor yağına bakın.
Eğer yağ tahin gibi ise yağa su karışıyordur. Muhtemelen üst kapak contanız yanıktır.
Yoksa eğer devir daimin sağlam olduğundan emin olun,suyu dolaştıramazsa kaynatır ve en zayıf yerden buhar olarak atar.
İnşallah hortum bağlantılarından kaçırıyordur,en ucuzu bu çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar