Cbr 125 den koku geliyor

Arkadaşlar ben cbr 125 motor aldım sıfır. yeni. 2 gün oldu alalı. Motordan çok az bi koku geliyor. Bu normal midir acaba ?

:D Net olarak bir cevap alamadım. Doğrusu endişelendim biraz sorun yok değil mi beyler ?

kardeşim korkmana gerek yok aşağı yukarı herşeyde olur yeni televizyon alırsın ilk zamanlar ısınınca koku gelir motorsiklette öyle fabrikadan çıkalı hiç ısı görmemiş şeyler ilk defa ısınıyor izin verde az bişey olsun hem kafanı neden yoruyosun anlamadım sıfırsa illaki garantisi wardır baktın bi arıza verdi götürür garantiden yaptırırsın ama benim bildiğim kadarıyla normal yani korkma ;)

koku derken bir yeni kokusu olur motorda birde yağ benzin egzos kokusu olur seninkinden nasıl bir koku geliyor koklayamadım buradan sen biraz daha ayrıntı versen :)

Karışık diyebilirim :) Yeni alınan mal kokusu varda yine de endişelendim. 5 aylık paramı yatırdım ve öğrenciyim

Koku muhtemelen eksozundan geliyordur. Manifold üzerindeki boya bir süre koku yapar. İyice yanana kadar devam edeip sonra kesilir. (yanık boya kokusu yada kimyasal bir yanık kokusu olduğunu varsayıyorum)

Haklsınız. Hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Koku normal egzostan geliyor olabilir yeni oldugu icin...Hayırlı olsun

onemli degil kardesim..Bende Horneti alınca oyle olmusdu normal yani ama eger icime sinmedi bu acıklama dersen servise gidebilirsin aynı sozu duyacaksın :)

Benim Çinli ilk aldığımda ne güzel kokuyordu.Şimdi pok gibi yağ ve benzin kokuyor çinli sonuçta :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önce motor yenidir koku gelir diye bir genelleme yapılması bana göre yanlıştır.
motorda boya,plastik kokusunu motor ısındığında algılarsınız ilk birkaçbin km bu koku aynıdır değişmez önemli olan kokunun farklılaşması
eğer bu kokunun dışında bir koku olursa

örn: yanık et kokusu gibi veya ızgara gibi (bakınız radyatör petek aralarında böcek vs vardır ısındıkça kokar)

örn: evde yemek yapılırken bazen tencere boş kalır, pis bir koku gelir kızgın demir kokusu, sıcak metal kokusu gibi (bu normal değil motorun eksozu yada başka bir aksamı aşırı ısınmış olabilir servise göstermen gerekir.

örn: plastik kokusu (çok ağır plastik kokusu varsa eksoza plastik yani ayakkabı tabanı vs değmiştir.)

yani bu koku olayı çok ciddi bir konudur motorunun kokusunu ezberle ve her bindiğinde bu kokunun dışında bir koku olup olmadığını ve sebeplerini araştır derim.
aksi halde düz bir motorcu olup yolda kaldığında yda çekici cağırmak zorunda kalabilirsin. veya kendi imkanlarınla sorunu halledip cebin daha dolu bir şekilde motoruna zevkle binersin.

yeni motor kokusu... içine iyi çek, beynine iyi kazı. her zaman duyamayabilirsin.

Yeni motor kokar :) Daha önce aşırı sıcaklıkla karşılaşmamış motor bloğu, boyalı yüzeyler, motor aksamı, sıcağı alan plastik aksam bir müddet kokacaktır. Ama 1 kaç hafta içinde kesilir. Bu koku sıfır motor kokusudur, 3 kere yaşadım. Darısı henüz yaşamayanların başına :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar