CB250R Uzatılmış Garanti: Sizce Değer mi?

Motosikleti
Honda CB 250 R
Selamlar herkese, bir konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim. Benim CB250R’ın garantisi Ekim 2026’da doluyor. Honda şöyle bir seçenek sunmuş: Eğer 6 ayda bir veya 4.000 KM’de bir düzenli bakıma getirirsen, garantiyi 2028’e kadar (2 yıl daha) uzatırız diyorlar.

İşin aslı, yılda en az 2 kez servise gitmek şart. Bu da her seferinde cebimizden en az 2.000 TL çıkması demek. Yani bir nevi servise abone oluyoruz.

Ama öte yandan, motora binerken kafa rahat olur. Bir sorun çıksa muhatabın belli. Üstüne bir de yarın bir gün satmaya kalksak, ilana "2028'e kadar garantili ve servis bakımlı" yazmanın avantajı büyük olur diye düşünüyorum. Hem güven verir hem de motoru daha rahat satarız gibi geliyor.

Siz ne dersiniz? Yılda bu kadar parayı garanti için bağlamaya değer mi, yoksa "garanti bitince bakımı dışarıda hallederim" mi dersiniz? Aranızda garantiyi uzatan veya bu konuda tecrübesi olan var mı?

2000 3000 lira yılda iki kere servis bakım için çok yüksek değil garantide veriyosa bence devam ettir.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
2000 3000 tl tutacağından eminmisin. eminsen devam etmek mantıklı ama o fiyatlara sanmıyorum bakım yapsınlar. benim kıytırık cb 125 f nin 6000 km bakımına bile 4400 tl ödedim. subap ayarını kapsıyomuş güya. bozuk olmayan ayarı kontrol için 2 civata sökülüp külbütör kapağını çıkarıp boşluk kontrol etmeye aldılar bu meblayı ve her 6000 de bir bu ritüel tekrar edilecek. hava filtresi ve buji daha işin içine dahil değil. garantiye işim düşecek olsa muhtemelen bin dereden su getireceklerini biliyorum. ben kendi adıma garanti sonrası kendi işimi kendim halledicem.

Motosikleti
Honda CB 250 R
20.000 KM bakımı bana 4.000 TL’ye patladı. Zaten motoru masaya aldıklarında işçilik direkt 2.000 TL’den başlıyor; yani o para artık servisin bir nevi 'girdi-çıktı' parası oldu. 2K Biraz yanlış anlaşıldı. :)

Yine de her şeye rağmen garantinin sürmesi ve kafa rahatlığı için bence bu maliyetlere değer. En azından yarın bir gün satarken de içimiz rahat olur, güvenle satarım.

Son düzenleme:
Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bajaj bakım fiyatlarını burada yazıyor bazen üyeler, ağzım açık kalıyorum. en sen satacağım dominar 250 ye yağını kendim götürdüğüm halde 3500 tl falan ödemiştim. ekstradan bana sormadan bozuk olduğunu söyledikleri bujiyi değişmişlerdi sadece. 1 sene önceydi bu dediğim olay.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir sorun çıkarsa garanti kapsamında çözeceklerine eminseniz devam edin tabi. %1 ihtimal bile yok...) Motosikletiniz kaç km'de? 10.000 km civarlarını gördüyseniz ve bir sorun çıkarmadıysa bundan sonra da çıkarmayacaktır gibi kabul edebilirsiniz.

6 ayda bir 2.000₺ alacaklarsa garantisi tabi ki devam etsin ama şu anda yağını bile o fiyata vermezler diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
D400
bajaj bakım fiyatlarını burada yazıyor bazen üyeler, ağzım açık kalıyorum. en sen satacağım dominar 250 ye yağını kendim götürdüğüm halde 3500 tl falan ödemiştim. ekstradan bana sormadan bozuk olduğunu söyledikleri bujiyi değişmişlerdi sadece. 1 sene önceydi bu dediğim olay.

arkadaş yağ-yağfiltresi-detaylı temizlik-zincir ayarı ve bakımı için 3 mü 3.5 mu ne ödedi daha yeni. Ağır bakıma 7 demiş adam.

ben garantiyi yakıp malzemeleri kendim alıp yaptırıyorum ustama, daha ucuz.

ben Royal enfield'ın fiyatlarına şaşırmış durumdayım. 2025 in başında rodaj bakımına 4500 lira demişlerdi. (sadece yağ ve filtre değişimi)

yedek parça inmternette olmadıgı için benim 300 liraya aldıgım yağ filtresini servis 1000 liradan fiyat biçiyordu.

Su an muhtemel rodaj bakımı 7 falandır .

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
14K küsürlerde vites müşüründen arıza yaşadım Suzuki'de ve ücretsiz değişecek. Eğer garantisini deldirseydim 8-10K arası maliyeti olacaktı sadece parça için. Gözünde büyümesin, servisinde devam ettir bakımlarını.

En azından yarın bir gün satarken de içimiz rahat olur, güvenle satarım.

Motosiklete kurye değilsek yüzde doksan dokuz zevk için biniyoruz. Zevk için kullanılan bir şeyi de böyle hesap kitapla binmek bilemedim.

Ne bileyim bana ters geliyor. Vur kırbaçı gitsin, tabi kanunlara uymak şartı ile orası yanlış anlaşılmasın.

Ön ödemeli servis kampanyası olursa mantıklı. Forddan aldığım aracıma 3 bakımı içeren paket sundular. Hemen satın aldım. 22bin liraya 15-30-45bin bakımlarını yaptılar. Honda da bunu sunarsa mantıklı. Yoksa bakımı 2bine imkansız yapmazlar…

Zaten Honda ne çıkarsa çıksın kullanıcı hatası diyip geçiyor. Honda da ilk 10.000km de bir arıza çıkmamışsa daha çıkmaz kolay kolay. Pek geri çağırma yaptığını da duymadım. Bu sebeple ben şahsen yaptırmazdım. Kitapçık ne diyorsa onu uygulardım…

Motosikleti
Honda CB 250 R
  • 10W40 ULTRA G2 1L
1,5 LT
781,14 TL
  • YAĞ FİLTRESİ
1 AD
472,60 TL
  • YAĞ FİLTRESİ CONTASI
1 AD
108,56 TL
  • ELEMAN HAVA FILTRESI
1 AD
343,94 TL
  • PUL YAG TAPASI
1 AD
33,50 TL
  • Honda Dışı Tedarik - ENDÜSTRİYEL TEMİZLEME
1 AD
150,00 TL
  • TOPLAM PERYODIK BAKIM İŞÇILIĞI
1,03 SA
1.946,70 TL

liste bu sekilde 20.000KM bakım, 4.600 TL(KDV Dahil) Odeme
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakım işçilik İçeriği:
Aracı Lifte Alma ve Bakıma Başlama - Hazırlık
Yakıt Hattı - Kontrol
Gaz Kolu - Kontrol
Hava Filtresi - Değiştirme
Motor Yağı - Değiştirme
Fren Sistemi - Kontrol
Fren Lambası Svici - Kontrol
Far Yüksekliği - Kontrol
Yan Ayak - Kontrol
Süspansiyon - Kontrol
Somunlar, Cıvatalar, Bağlantı Elemanları - Kontrol
Lastikler/Jantlar - Kontrol
Gidon Gövdesi - Kontrol
Gidon Gövdesi - Ayar
Test Sürüşü - İşlem
Tahrik Zinciri - İşlemi
Akü - Kontrol
Lamba/Korna - Kontrol

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bakımı bırak sadece garantiyi uzatmak istesen başka markalarda 4000nin bikaç katını ödersin ama bu bildiğimiz garanti mi iyi niyet garantisi mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar