boy' Alıntı:
@saykoshey
Gücü ölçmenin birçok yöntemi var. Normalde fabrikanın belirlediği beygir gücü, dyno üzerinde lastiğin verdiği güçten daha yüksek diye biliyorum. Senin makinanın standardı 185HP ise lastikteki nasıl 186HP oluyor? Çok daha düşük çıkması gerekmez miydi? Bir de yeni modellerde neden daha düşük güç olduğu hakkında bir fikrin var mı?
Bu arada Power/weight ratio (ZX-12R için 0.8249 HP/kg) motorda gücü gösteren en doğru sayıdır bana kalırsa. Yani kilo başına düşen beygir gücü

Hollanda'da bu tip ölçüm yerleri çok mu? Kaça ölçüyorlar?
Fabrikasyon tarihi 2004, model tarihi 2003.
Yokardi anlatigim gibi guc olculen yerler farkli. Fabrikada gucu motorda olcerler, biz arka tekerde olcduk.
Tabi benim motosiklet orjinal halinde degil. Egzoz, chip ve diger kucuk modifikasyonlar yaptim.
Birde sunu soylemem lazim, su an altinda Pirelli Dragon Supercorsa var.
Vallah her fuar veya toplatinda mobil alet getiriyorlar, genelde 20 euro'ya falan olcuyorlar. Tuning center veya servis centerlerde bulunuyor. Anlatigin gibi guc olcmek icin bin bir yontem var ve bu nedenle mobil aletlere pek guvenmiyorum.
Benden once giden 10R'in telefon ile resmini cekmisdim, asagida. Motorun ustundeki tuning center'in sahibi. Birde grup halinde italyadan lastik istetdik, bir palet dolusu lastik :cherry: