Cafe' si olan yada seven??

mutlaka meraklisi vardir diye dusundum, arama yaptim pek bir sey bulamadim, cafe tarzi ragbet gormuyor mu tr de? yoksa bu forumdaki arkadaslar mi ilgilenmiyor?

asagidaki 350cc lik honda gibi mesela;
28gyz2e.jpg

su anda cb750 custom cafe projesine basladim, ilgilenen olur mu diye arastiriym dedim :)

Cafe tarzı sevenleri pek göremezsiniz buralarda. Çünkü ülkemizde çoğu motosiklet severe (!) göre, cafe tarzı motorlar kesip biçilmiş mobilet muamelesi görüyor. Size sözü hiç uzatmadan tarz motorların ülkemizde gördüğü muameleyi gösteren bir konu gösteriyorum.

http://www.motosiklet.net/forum/yeni-model/68525-2010-phantom-eg.html

Bu konuyu okuyunca açtığım sayılı sayıdaki konunun da çok gereksiz olduğunu anladım maalesef.

Ülkemizde motosiklet sevmek, motosikletler hakkında bilgi sahibi olmak, scooter' lardan veya kurye motorlarından ibaret olduğu için, okumayı sevmediğimiz için, motosiklet tarihi, motosiklet tarihine yön veren markalara ve dönemlere hiç bir ilgi olmadığı için, yani kısacası cahillikten buralarda pek ratlayamazsınız ekol yaratan tarzlarla ilgilenenleri. Çok dertlendim şimdi :)

Mesela cb750 ile ilgilendiğinizi söylüyorsunuz. Burada cb750' nin motosiklet tarihindeki yerini bilen kimse olacağını zannetmiyorum. Çıktığı zaman Triumph' un tahtını salladığını, dönemine göre çok ileri bir teknoloji sunan 4 silindirli motorunu, disk frenlerin ilk defa bu motosiklette kullanıldığını, hiç sorun çıkarmadan 120.000 km yol yapabilen ilk ve tek motosiklet olduğunu, gözlerinizi kapatıp sadece sesini dinlediğinizde ferrari zannedeceğinizi, trimuph ve eşdeğer markalarda titreşimden romatizma olacak hale gelirken, cb750' nin selesine bir bardak su koyup, sehpadayken gazı köklediğinizde suyun neredeyse hiç titremediğini kimse bilmez.

Bir tane bulsam kesinlikle kaçırmam. Ama hiç rastlamadım. Ha buralarda varsa yoksa cbx 750.

Son düzenleme:
Çıktığı zaman Triumph' un tahtını salladığını, dönemine göre çok ileri bir teknoloji sunan 4 silindirli motorunu, disk frenlerin ilk defa bu motosiklette kullanıldığını, hiç sorun çıkarmadan 120.000 km yol yapabilen ilk ve tek motosiklet olduğunu, gözlerinizi kapatıp sadece sesini dinlediğinizde ferrari zannedeceğinizi, trimuph ve eşdeğer markalarda titreşimden romatizma olacak hale gelirken, cb750' nin selesine bir bardak su koyup, sehpadayken gazı köklediğinizde suyun neredeyse hiç titremediğini kimse bilmez.
.

Discovery'den almışın sende:mrgreen:

Ben de cafe racer hastasıyım.Önümüzdeki kış imkanım olursa şöyle bir motor toplamak istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=NvoL_URhPcY

Ben bir MZ Etz'den toplayacağım.Birkaç çizim bile yaptım.Ama imkanım olsa ben de honda seçerdim.

Discovery'den almışın sende:mrgreen:

Ben de cafe racer hastasıyım.Önümüzdeki kış imkanım olursa şöyle bir motor toplamak istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=NvoL_URhPcY

Ben bir MZ Etz'den toplayacağım.Birkaç çizim bile yaptım.Ama imkanım olsa ben de honda seçerdim.

Aslına bakarsanız discovery' dan almadım. Honda corp.' un cb750' yi tanıtmak için hazırladığı videoda yapılanları discovery birebir yapmış. kendi orjinal fikirleriymiş gibi :)

Honda sevgimiz cb750 ile sınırlı olmadığı için marka hakkında biraz bilgi sahibiyim. Honda fanatiklerinin buluştuğu portala sizi de beklerim: www.hondam.com

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Angel Spear, bobber, motocycleboyreigns

Üçünüzde özel mesaj kutunuza bakın:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:54 ----------

Aslına bakarsanız discovery' dan almadım. Honda corp.' un cb750' yi tanıtmak için hazırladığı videoda yapılanları discovery birebir yapmış. kendi orjinal fikirleriymiş gibi :)

Honda sevgimiz cb750 ile sınırlı olmadığı için marka hakkında biraz bilgi sahibiyim. Honda fanatiklerinin buluştuğu portala sizi de beklerim: www.hondam.com

Hondam.com daki nickiniz nedir:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
İşte beklenen buluşmaaaa

maxxx :D :D

Allah kahretmesin:mrgreen:
Neyse sana özel mesaj atmadan biraz bekledim zaten Yılmaz abi, ne zamandır forumda görüyorum, konuşma şeklinden üslubundan tanıdığımdan emindim ama kısmet bugüneymiş:)

Bi gün forumların birinde karambole gelicez sana hiç kimseye demediğim halde kardeş falan diye hitap edicem de ne zaman olur bilemiyorum, neyse bu gün de kurtardık:mrgreen:

Diğer üyeler için de açıklayayım, sitemiz hondam.com a girme sebebimdir, onun kadar dikkatli ve kaliteli paylaşım yapan kişiler pek bulunmaz:cat:

Saygılar abicim:rendeer:

cafemı?ne kafesi ilk baslıgı gorur gormez anlamadım :mrgreen:
forumda bu baslıgın acılması guzel oldu,ne zaman nıyetlı oldugum bır tarz,cafe race ıcın uygun olan motorlar ınternette yok denecek kadar az olanlarında fıyatları yuksek
temız durumda koylude cb750 buldum fakat ruhsat problemı yasadıgımızdan alamıyorum
sonunda dayanamayp ruhsatsız bır sekılde alıp tez sekılde baslamak ıstıyorum kesıp bıcmeye

bu arada eklenen lınktekı tartısma konusuda guzel ,yoruma gerek yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
forumda bu baslıgın acılması guzel oldu,ne zaman nıyetlı oldugum bır tarz,cafe race ıcın uygun olan motorlar ınternette yok denecek kadar az olanlarında fıyatları yuksek
temız durumda koylude cb750 buldum fakat ruhsat problemı yasadıgımızdan alamıyorum
sonunda dayanamayp ruhsatsız bır sekılde alıp tez sekılde baslamak ıstıyorum kesıp bıcmeye

O linkteki konuda epey savaş verdik ama bir takım oturmuş halk kanunlarını ve mantalitelerini değiştiremiyorsun...

Her neyse sen de bir özel mesaj kazandın, gelen kutuna bak:mrgreen:

Forever Cafe & Bobber:bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Benim bir tane var.
Göstereyim mi?:p

Cafe dedin mi akan sular durur...
Tarihini marihini çok iyi bilmem ama tarzının hastasıyım.

chanel_motorcycle.jpg

Cafe'm yok ama olsa yolda grenaj hastası motorcu bozmalarına selam biele vermezdim doğrusu. Çoluk çocuk gözüyle bakar havalarda gezerdim herhalde...

Tabi sağlam bir cafeden bahsediyoruz. :)

Cx 500 üzerine de bir cafe racer veya periment düşünülebilir.

[YT]8YrK688JE54[/YT]

[YT]G5zGEEbxqJ8&feature=PlayList&p=D1D1220F3434F83A&playnext=1&playnext_from=PL&index=17[/YT]

[YT]_frSOee-IdI[/YT]

İlginç bir paylaşım konusu.

Angel Spear ve Bobber, teşekkürler :wiinkk:

mavi olandan bahsediyorsunuz yanılmıyorsam. Bir kere gördüm sahibinden' de, ertesi gün bakayım dedim kaybolmuştu. Açıkçası kaçmayacak bir fırsatı kaçırdım. Ancak evraklarının problemli olduğunu bilmiyordum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:28 ----------

Allah kahretmesin:mrgreen:
Neyse sana özel mesaj atmadan biraz bekledim zaten Yılmaz abi, ne zamandır forumda görüyorum, konuşma şeklinden üslubundan tanıdığımdan emindim ama kısmet bugüneymiş:)

Bi gün forumların birinde karambole gelicez sana hiç kimseye demediğim halde kardeş falan diye hitap edicem de ne zaman olur bilemiyorum, neyse bu gün de kurtardık:mrgreen:

Diğer üyeler için de açıklayayım, sitemiz hondam.com a girme sebebimdir, onun kadar dikkatli ve kaliteli paylaşım yapan kişiler pek bulunmaz:cat:

Saygılar abicim:rendeer:

Teşekkür ederim Barış, benim senden öğrendiklerim senin benden öğrendiklerinden kat ve kat fazladır. Tekrar teşekkürler.

bahsettıgınız motor mavı vede ıskenderundamıydı ?tok satıcı alır gıderım son fıyatı soyle dedıgımde; bırsey yapamam dedı.motorunun degerını bıldıgınden yapmıs olabılır:cat: ,benım buldugum tekırdag sarkkoyde kırmızı buda 2.sahıbınden satıcının babasına aıt babasıda vefat etmıs bende ustune al satısıda ver alayım dedım,ondan haber beklıyorum,bırcok calısmayı ben yapmayı dusunuyorum,bırazda ebay'e bayılıcaz halıyle malıyetı fazla arttırmak ıstemıyorum :mrgreen:

bahsettıgınız motor mavı vede ıskenderundamıydı ?tok satıcı alır gıderım son fıyatı soyle dedıgımde; bırsey yapamam dedı.motorunun degerını bıldıgınden yapmıs olabılır:cat: ,benım buldugum tekırdag sarkkoyde kırmızı buda 2.sahıbınden satıcının babasına aıt babasıda vefat etmıs bende ustune al satısıda ver alayım dedım,ondan haber beklıyorum,bırcok calısmayı ben yapmayı dusunuyorum,bırazda ebay'e bayılıcaz halıyle malıyetı fazla arttırmak ıstemıyorum :mrgreen:

Artık paylaşırız burada yapım aşamalarımızı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şöyle bir mavi CB750 var uzun zamandır takip ettiğim...

18978039h7d.jpg

18978039oyf.jpg

1897803922v.jpg

http://www.sahibinden.com/tek!!!!!!_13_000_km_garaj_motoru-00WQQaXQQ18978039WQQpXQQdisplayitem

Biraz daha detaylı girişilirse ciddi bir cafe racer a dönüşebileceğini düşünüyorum ancak böyle bir motorun ham halini 2000-2500 lira civarına alıp kendim bir cafe racer haline getirmeyi yeğlerim.

Aşağıda görmüş olduğunuz linkler, 24 sayfalık motosiklet favorilerimden sadece bir kaçı, incelemenizi öneririm:

http://www.sahibinden.com/r65_cafe_racer-09WQQaXQQ16355694WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/antika_motosiklet_calisir_durumda-76WQQaXQQ17697025WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_temiz...da_custom-14WQQaXQQ11649786WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/1951_model_cz-15WQQaXQQ18683285WQQpXQQdisplayitem

Sahibinden.com u sürekli takip ederseniz oraya düşüyor tek tük bobberlar, cafe racerlar...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar