Bursa paramotor trayk uçuşum iyi seyirler :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Abi uçmuşsun sen :cherry:

hakkaten uçtum :cherry: türkçeye bak :cherry: çek nereye çekersen don lastiği gibi :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------

Helal olsun irfan,
daha önce ben görmüştüm MZ motorlu olanlarını,pek tutulmasa da motor piyasasının çinlileri gibi iş görüyor en azından.
Çok hevesim var ama en son 1990 da paraşütle atlamıştım,o keyfi alıp alamayacağım şüpheli.

teşekkür ederim savaş abi , evet mz motoru çinlilerden iyidir güzel bir revizyon ve bakımla yolda bırakacağını sanmıyorum 1990 dan beri çok zaman geçmiş :) paraşütle atlamak daha bir adrenalin geliyor bana ne dersin ?

yamaç paraşütü bambaşka bence maksimum 35-40 km hızlarda kuşlar gibi süzülmek dünyaya tepeden bakmak, yıllardır gecdiğimiz coğrafyayı avucumuzun içi gibi bildiğimiz yerleri havadan bu şekilde uçarak görmek gerçekten bambaşka bir şey , 350 mt. irtifada o kocaman binalın küp şeker gibi görünmesi yolda giden araçların karınca gibi yürümesi ,insanların küçücük mikro organizmalar gibi hareket etmelerini görmek anlatılacak gibi bir his değil , allah izin verirse go pro kamerayla daha çok güzel işler çıkar darısı havacılığa gönül saran tüm dostlarımızın başına ,

ellerinden öperim :):rendeer:

VIA

Tebrikler ve başarılar dostum, yere çakılmamaya özen göster :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bende hep bu paraşüt ters rüzgar alırda kapanırsa diye düşünüyorum....
Onun için deltalar daha cazip geliyor...

Yapacaksan bari delta falan yap... En azından planör gibi süzülürsün.. Daha güvenli...

bizde arıyoruz İrfan kardeş nerde bir görelim özlem giderelim diye ama adam uçuşa geçmiş haberimiz yok,birde dersin işten vakit bulamıyorum başımı kaşımaya ama çıkmışsın göklere :)
kardeşim yerde gitmek kesmedi seni anlaşılan,bende derim motosiklet uçaktan sonra gelir ama hava'da uçan şeyleri es geçerim totoş yemez :queen:
sana kolay gelsin kardeşim sen en iyisi Fatih'i gezdir.:)

Kocaeli İl Temsilcisi
Bende hep bu paraşüt ters rüzgar alırda kapanırsa diye düşünüyorum....
Onun için deltalar daha cazip geliyor...

Yapacaksan bari delta falan yap... En azından planör gibi süzülürsün.. Daha güvenli...

deltayı yapmaktansa hazır almak daha ucuza gelir :) yurdumuzda kumaşı ve dikiş teknolojisini nerede yaptırabilirim sorusunu hala sormaktayım sadece bununla bitse bu gün yapalım ama benim boyumu aşan bir durum :)

yamaç paraşütünün kapanmasına gelince şayet bir itme gücü varsa kanat kolay kolay kapanmaz genelde oluşan hataların çoğunluğu plotaj hatasından kaynaklı iniş ve kalkışlarda yaşanıyor , motorsuz uçuşlarda kapanmaların olduğu doğru bu aşamada tecrübe hayati önem taşımakta ,

öte yandan delta kanatların nakliyesi , kurulumu sıkıntı tabi yamaç paraşütüne göre :) iniş ve kalkışlar için daha uzun alana ihtiyaç var ama deltalarında kendine göre riskleri var havada hiç bir şey güvenli değildir , kullanılan ekipman, tecrübe, çok önemli yoksa uçulan hiç bir hava aracında tam güvenlik aramamak gerekir bu gün aırbus uçağında bile sıkıntılar oluşabilir allah göstermesin ,

uçmak bu yüzden bilgi ve tecrübe ister, yamaç paraşütüne gelince isteyen her insan uçabilir ama teknik altyapıyı ve ekipmanı kurduktan sonra :)

ben şöyle düşünüyorum yada kendimi kandırıyorum taktir sizlerin :) motosiklettede , arabada da , denizdede caddede yürürkende risk var , körü körüne ardından fırtına kopacak havada uçuşa çıkarsan kendi sonunu hazırlamışsın demektir , ben kelleyi koltuğa almışım allah sonumuzu hayır getire :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------

bizde arıyoruz İrfan kardeş nerde bir görelim özlem giderelim diye ama adam uçuşa geçmiş haberimiz yok,birde dersin işten vakit bulamıyorum başımı kaşımaya ama çıkmışsın göklere :)
kardeşim yerde gitmek kesmedi seni anlaşılan,bende derim motosiklet uçaktan sonra gelir ama hava'da uçan şeyleri es geçerim totoş yemez :queen:
sana kolay gelsin kardeşim sen en iyisi Fatih'i gezdir.:)

işim çok yoğunum diyorsam ya kafa tam performans çalışıyordur yada bedenen yardırıyorumdur tamer abi benim işlerim hayatta bitmez o gün ilk defa gelen bir telefona malesef ters zamanda olduğum için aranıza katılamadım , totoş meselesine gelince oraları fazla karıştırmayalım :cherry: zamanla alışıyor insan :p

Motosikleti
bmw f650 cs
İrfan bir uçtun konu 4 sayfa olmuş
çok zevkli olsa gerek inşallah kendi imalatınla da uçuşunu görmek dileğiyle başarılar dilerim

Kocaeli İl Temsilcisi
İrfan bir uçtun konu 4 sayfa olmuş
çok zevkli olsa gerek inşallah kendi imalatınla da uçuşunu görmek dileğiyle başarılar dilerim

teşekkür ederim nadir abi inşallah darısı senin başına :cherry: :p

bu arada merak eden arkadaşlar için neden paramotor trike ? işte cevaplar :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
len bırakın bu traykları
yatın uyuyun saat kaç olmuş.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Videoyu seyrettim... Sonuna kadar...
Hiç bu kadar gülmemiştim... :)
Delikanlı adam işi değil len bu.... :) :)
Rezil oluyor adam :queen:

irfan abi karamürselin vecihisi olacaksın bu gidişle =) inşallah aksilik olmadan istediğin gibi birşey çıkarırsın ortaya

Kocaeli İl Temsilcisi
Bursa Motor okudum gulesim geldi...

başındaki para yı göremedin muhtemelen :cherry: :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

Yaw İrfan kardeş sen vazgeç bu sevdadan.Gün geçmiyor ki bi paraşüt faciası yaşanmasın :

http://haber.video.mynet.com/detay/Havada_korkulu_anlar/1473853/

abi adam gibi uçmuyorlarki sipiral çalışması yapıyormuş totoş sağlamda tabi, altında deniz var yedek var :cherry: bot hazır bekliyor eeee kendini geliştiriyor hoca ne yapsın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------

irfan abi karamürselin vecihisi olacaksın bu gidişle =) inşallah aksilik olmadan istediğin gibi birşey çıkarırsın ortaya

valla karamürselin vecihisi olurmuyuım olmazmıyım bilinmez , aksilik olmadan aletide muhtemelen yaparımda işin uçuş kısmı en heyecanlı yanı olacak , yazı tura atarız , tura gelirse uçmam ama yazı gelirse gökyüzü beni bekler olmammı ? :cherry: :p

Kocaeli İl Temsilcisi
Bütün bunları seyrettikten sonra kimse binmez bu trakimi dir nedir bu şeye :thumright

Doğru dersin serdar abi, kimse binmiyor zaten :cherry: :p kimseyide zorlamıyorlar ama uçuş etkinliklerinde sıraya giren insanları gözümle gördüm hatta birisi 5 mt de çalılıklara düştü, ardından bağırıyor (ben iyiyim bern iyiyim ):cherry: tozunu toprağını silkeledi paraşütü zor bela yırta tırta çıkardılar ormandan sonra eleman tekrar çıktı tepeye ve bu sefer uçtu gitti böcek gibi :cherry:

yani demem o ki bu işe bir bulaştınmı kaçarın yok , bu arada güzel bir sözle noktalayayım ( herkez cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez) ... öperim ellerinden .:rendeer:

başındaki para yı göremedin muhtemelen :cherry: :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

abi adam gibi uçmuyorlarki sipiral çalışması yapıyormuş totoş sağlamda tabi, altında deniz var yedek var :cherry: bot hazır bekliyor eeee kendini geliştiriyor hoca ne yapsın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------

valla karamürselin vecihisi olurmuyuım olmazmıyım bilinmez , aksilik olmadan aletide muhtemelen yaparımda işin uçuş kısmı en heyecanlı yanı olacak , yazı tura atarız , tura gelirse uçmam ama yazı gelirse gökyüzü beni bekler olmammı ? :cherry: :p

o gün geldiğinde izlemek istiyorum abi =)

Kocaeli İl Temsilcisi
o gün geldiğinde izlemek istiyorum abi =)

inşallah allah sağlık verisin, şu an için temel eksikleri tamamlamakla meşgulüm pervane inşallah gelecek tekerleride temin edince işin mekanik kısmı başlayacak, ve beni zorlayacak kısım motosiklet motorunu traşlayıp şasiye oturtmak olacak gibi geliyor ama yavaş yavaş acele yok :)

Hazerfen İrfan Çelebiye :) başarılar dilerim:rendeer:

dostum pek aktif değilsin bu aralar özlettin uleee kendini :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar