Bursa paramotor trayk uçuşum iyi seyirler :)

Kocaeli İl Temsilcisi
uzun bir aradan sonra tekrar yeni bir paylaşımla buradayım arkadaşlar hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum :)

bu aralar buraya pek giremiyordum daha doğrusu bundan sonrada uzun soluklu bir sessizliğe çekileceğim , onun için kusuruma bakmayın :)

insanoğlu hep kuşlar gibi özgürce uçmayı düşlemiş ve uçmayı istemiştir , bu kimimize göre imkansız kimimize göre riskli, bazılarımıza görede tehlikeli gibi görünmektedir ve uçmanın en güvenli ucuz yollarından biride yamaç paraşütüdür ,

yüksek bir tepeye çıkılır rüzgarın ve yerden yükselen termal havaları kullanılarak irtifa kazanılıp havada süzülünür lakin bu iyi düzeyde teknik bilgi ,doğru ekipman,ve metoolojiden anlamayı gerektirir onun için her tepeden uçmak riskli olabilir neyse bende, dağ tepe aramamak maksadıyla yamaç paraşütünün motorlu olanını yani paramotoru özgürce uçabilmek adına çok güzel olacağı düşüncesindeydim ki yanılmadımda :)

istediğiniz uygun zeminden motorun itme gücünü kullanarak istediğiniz yüksekliğe çıkıp istediğiniz kadar havada kalma lüksüne sahipsiniz , bu paramotor dediğimiz araç sırta takılıyor olsada sonralardan altına 3 teker konularak inişler daha risksiz stabil ve konforlu hale gelmiştir , bunada paramotor buggy (trayk) denmektedir ,

bir uçak alacak param yok , paramotor trayk yurtdışında imal edilip burada oldukça yüksek fiyatlara satılmakta , eeee ne yapacağız uçamayacakmıyız ?

http://www.thkpilotshop.com/T-Ride-39-Yamac-Parasutu,PR-1031.html sadece kanat fiyatıdır alt trayk kısmı 10,000 dolar civarı .

yukarıda uzun süre aranızda yokumdan sanırım anladınız siz beni :cherry:

tüm eksikler pervane dışında hepsi tamam videolarını izlediğiniz kanat kendi kanadımdı , motor hazır olacak kısa süre sonra, geriye şasi kalıyorki en sevdiğim aracın ruhunu görüntüsünü kazanacağı zevkli ve meşşakatli yanı ,

inşallah bir kaç ay sonra azmin hikayesini ve başarısını görmek önce bana sonra hepimize nasib olur resimler ve uçuş videolarımla sizleri başbaşa bırakıyor tüm gönül dostlarına selam ediyorum hoşça kalın.

[video=youtube;dh7yVcYMI5I]http://www.youtube.com/watch?vNqLJWyyXWEo=dh7yVcYMI5I[/video]

işte cbf 150 nin knatlı hali :cherry: :p artık kardeşinizinde bir kanadı var ve geriye kalan küçük ayrıntılar :)

çalışmalara tam yol başlamış bulunmaktayım :) aşık veysel misali uzun ince bir yoldayım :)

allah iniş takımlarınıza zeval vermesin kazasız sürüşler :)

kalın sağlıcakla...

Moderatör
Yap bitir, arkandan bende geliyorum abi :)
Allah kolaylik versin yaparken, kaza bela vermesin ucarken :)

Soru Bir ;

Kaç Basıyor ? 300 yaparmı

Soru iki ;

Ne kadar yakıyor ?

Zor işe benzer kazasız belasız inş.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çin malı motor kullanma
Allah muhafaza yolda arıza yapar niyazi_irfan deriz arkandan :p
kolay gelsin
bu arada şasiyi çok ağır tasarlamışsın
sipor ayakkabılarımın yanımda olduğu bir zamanda hatırlat ta daha iyisini çizelim

İrfan ne yaptın şimdi yahu ,bizi de merak sardıracaksın bu işe.
Ne diyeyim şimdi sana on parmağında 10 marifet; helal olsun kanatların hava dolsun.

Alaydın bi 600rr böyle şeylere gerek kalmazdı be kanka.
Allah yolunu açık etsin. Bitirde benide kucağına alırsın artık iki tur :)

irfan abi bundan sonra uçaksiklet.comda takılacakmış öyle duyduk :queen:
allah kaza bela vermesin abi

irfan abi yine yapmışsın yapıcağını helal olsun
allah kaza bela göstermesin hayırlısı olsun

Kocaeli İl Temsilcisi
Yap bitir, arkandan bende geliyorum abi :)
Allah kolaylik versin yaparken, kaza bela vermesin ucarken :)

sağolasın erdemim bu bahar herşeyi ile uçuşa hazır hale gelecek inşallah o arada eğitim işide bitemiş olacak hatta yazı bile bekleyemeyebilirim , inşallah kazasız kedersiz diyelim , ama motosikletten daha fazla korkmalısın :) çünki ondaki güvenlik önlemi motosiklette yok :cherry:

Kocaeli İl Temsilcisi
Soru Bir ;

Kaç Basıyor ? 300 yaparmı

Soru iki ;

Ne kadar yakıyor ?

Zor işe benzer kazasız belasız inş.

:cherry: kaç yapıyor derken 300 km yapmaz elbette maksimum 35 ila 45 km yapıyor daha hızlılarıda var ama mucize bekleme :) lakin 3000 metreye kısa sürede çıkmak mümkün :)

yakıt sarfiyatına gelince bindiğim alet dakikada 8000 devir ortalaması gibi bir devir hızına sahip 250 cc 30 hp güç üretiyor tabi durum böyle olunca ve 2 zamanlı da olunca muhtemelen emsalleri diye gördüğümüz motosikletlerden fazla yakıyor olsa gerek benim olmadığı için kesin bir bilgiye sahip değilim :)

ama verdiği hazzı motosiklettte bulmak imkansız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

çin malı motor kullanma
Allah muhafaza yolda arıza yapar niyazi_irfan deriz arkandan :p
kolay gelsin
bu arada şasiyi çok ağır tasarlamışsın
sipor ayakkabılarımın yanımda olduğu bir zamanda hatırlat ta daha iyisini çizelim

öyle bir yanlışa düşmem tirigerim bizim :cherry: gerekirse silindirini dahi sıfırlayacağım ateşleme ve elektirik akssamını komple sıfırrını kullanacağım parçaları sudan pistonu segmanları takım 35 lira :)

şasiyi daha tasarlamadım sanayide boru bktürmek için derdimi anlatabilmek adına kaba taslak çizdim lakin canımda tatlıdır , dur. aliminyum araştırmasındayım komple aliminyumdan yaparsam 2 kişi uçma olasılığım yükselecek bu seferde önüme aliminyum kaynağı çıkmakta yada tig vs. internette örnekleri çok sen en iyisi giy şu ayakkaplarını :rendeer:

Kocaeli İl Temsilcisi
İrfan ne yaptın şimdi yahu ,bizi de merak sardıracaksın bu işe.
Ne diyeyim şimdi sana on parmağında 10 marifet; helal olsun kanatların hava dolsun.

ellerinden öperim serdar abi teşekkür ederim termal semalarındada fena olmaz hani :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------

irfan abi kapışakmı? :queen: hayranım sana üstad.

sağolasın yumurtacım :) suçlusun sen görünmüyorsun ortalarda yada ben yokum bu aralar :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

ağa yakışır sana :queen:

estağfurullah ne ağası yavvv cenkcim kıyı kıyı takılıyoruz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Alaydın bi 600rr böyle şeylere gerek kalmazdı be kanka.
Allah yolunu açık etsin. Bitirde benide kucağına alırsın artık iki tur :)

varmı öyle bir 600 RR ulen aya çıkarız yeminle :queen: kucağıma ne dimek başım üstünde yerin var beybi :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

güle güle uç sevgi kelebeği:mrgreen:

bu işin altyapısında 1 kilonun bile ehemmiyeti var pamığım onun için pindiremeyeceğim tek insansın , seni anca kargo uçağı keser oda bende yok :cherry: :p

günde 50 msj yazıyorum yahu.nası göremiyon? Gözlük tak, tekrar bak. :queen: burlardayım abi. Sen pek gözükmüyon. Ya işin çok, yada bıkkınlık geldi. Kolay gelsin abi.

Kocaeli İl Temsilcisi
günde 50 msj yazıyorum yahu.nası göremiyon? Gözlük tak, tekrar bak. :queen: burlardayım abi. Sen pek gözükmüyon. Ya işin çok, yada bıkkınlık geldi. Kolay gelsin abi.

doğrudur ademcim bıkkınlıktan değilde kafayı toparlayamıyorum yoğunluktan, iş üstüne iş gelince bilgisayar başında harcanan zaman daralıyor zaman ayıramıyorsun , neyse allah sağlık verisnde tilki döner dolaşır kürkçü dükkanına döner :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar