Bunun amacı ?

kıyaslama işine girmeden duramıyoruz,herkes aynı zevke,düşünceye sahip olacak değil ya. Beğeniler üzerine tartışılmaz.
Taklit'ten çok bana aynı fabrikadan çıkma gibi geldi.Tek farkları birine mondial etiketi konuluyordur.

Aslinda ayni fabrikadan ciktigina inanmak zor, bu motor ilk Frankfurt fuarinda sergilendi sanirim 2007 idi. Orda sahsen gormustum hatta resmini cekmistim. Avrupada satis yapmak icin tasarim hakkini elinde tutan bir firma buna musade etmez. Bariz telif haklari ile yapilan bazi oyunlar ile bu motor baska yerde uretime gecilmis. Iphone taklidini yapan bununda yapar , cok zor bir sey degil.

Ama tuketicimiz cok bilincsiz, bu motorun mondialin kendi tasarimi olduguna inanacak binlerce kisi var bu sitede su anda.

Mondialin tek hedefi ise Mobiletin yerine , yeni bir efsane motor yaratmak. Bu modelde tam bicilmis kaftan.

Ben de şaşırdım zaten Mondial'dan böyle bir marjinal motorun çıkmasına. Çalmış adamlar. Vay hırsızlar :D

Bu motosikletin Mondail tasarımı olmadığını ben biliyordum lakin ben bunun Sachs MadAss olduğunu sanıyordum. Yani bana kalırsa, ya da benim bildiğim, bu motosiklet Mondial üretimi değil, direk olarak Sachs, sadece ülkeye girerken Mondial yazıları yapıştırılmıştır.

zeda marka alman kökenli olsada fabrika çin'de.iphone'un bir tane taklidi olsa gene iyi 10 çeşit fason üretimi var.
Bu motora şaşı baktım,tek noktaya odaklandım yokk , birebir aynısını yapmışlar :)Farklı isimlerle şatışa sunulursa ozaman kesin taklit diyebilirim.Tabi sorumlular çekik gözlü kardeşler.Çünkü çin'de işler böyle yürüyor üretimleri arz ve talep olayına göre şekilleniyor.Markalar ucuz iş gücü,ucuz ham madde için uzak doğuya yöneliyor olsada adamlar aptal değil.Kendi ülkelerinde kendi boruları ötüyor.istihdam adı altında her yol mübah,Çin ticaret kanunu'da olsa çin'in menfaatlerini ön planda tutacaktır tabi.Danışıklı dövüş.Biraz iphone yedi biraz fasoncuları.Biraz sachs yedi şimdi'de fasoncularda sıra.

http://www.made-in-china.com/showro...ACHS-Bikes-International-Company-Limited.html
Tasarım epey ödül almış,demekki motorun bir amacı var :)

izleyelim örenelim nasıl bişiymiş :)
[yt]CUxOQg9-DKU[/yt]
Produced by the German company Sachs, Manufactured in China diyor video'da.
Alman Sachs firmasının Çinde ürettirdiği bir motor yani. Alman malı değil, zaten üzerindeki cup motorundan belli ne mal olduğu.
Video'da ayrıca bu motordan performans beklemeyin hızlanması da yavaş diyor, tarzı olan bi makina o kadar diyor.

buna bide pedal koysalarmış.insanın canı sıkılınca bisiklet niyetinede kullanılırdı....

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Dün akşam Discovery kanalındaki meşhur baba-oğul motosiklet üreticisi Occ'de gördüm aynısını, baba-oğul para yüzünden mahkemelik olmuşlar! Çocuk kendine yeni bir yer kiraladı, makine ekipman vs. dizdiler, birde daha önceden babasının yanında çalışan arkadaşını aldı yanına. Eleman bu Mondial'in çok benzeri bir motorla geldi işe.. :)

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
Aslinda ayni fabrikadan ciktigina inanmak zor, bu motor ilk Frankfurt fuarinda sergilendi sanirim 2007 idi. Orda sahsen gormustum hatta resmini cekmistim. Avrupada satis yapmak icin tasarim hakkini elinde tutan bir firma buna musade etmez. Bariz telif haklari ile yapilan bazi oyunlar ile bu motor baska yerde uretime gecilmis. Iphone taklidini yapan bununda yapar , cok zor bir sey degil.

Ama tuketicimiz cok bilincsiz, bu motorun mondialin kendi tasarimi olduguna inanacak binlerce kisi var bu sitede su anda.

Mondialin tek hedefi ise Mobiletin yerine , yeni bir efsane motor yaratmak. Bu modelde tam bicilmis kaftan.

çinde patentli üretiliyor olabilir,yoksa bire bir kopyasını yapamaz

sanırım Mondial,mobiletin tahtına göz dikerek bu aleti ithal ediyor.
Ancak gerek fiyatının pahalı oluşu,gerek vitesli oluşu ve gerekse 120 cc oluşundan dolayı motorlu taşıtlar vergisine tabi olması nedeniyle,piyasada tutulacağını sanmıyorum.

Moderatör
Onu bunu bilmem de farlarının çok pahalı olduğunu biliyorum, e-bay'da görmüştüm :)

Bıyıklı, o programın herşeyi yalan dolan. Motosiklet ile ilgili programda maşallah motosiklet haricinde herşey var. Reyting amaçlı senelerdir kavga eder onlar. 5-6 senedir izliyorum hiç değişmedi program akışı. Yalan dolan onlar inanma. O chopperları gerçekten kendileri mi yapıyorlar ondan da şüpheliyim. Adam kaplama egzos istiyor öbürü plak götürüyor. Saçmalık.

dağ bisikletinin motor takılmış hali gibi :D dağda bayırda pedal çevirip bi karış dili çıkanlara ideal çözüm adam yeni versiyon bisiklet dese yutturur

arkadaşlar onu bunu bırakında bunun farları benim mötöre olurmu cok hoş bı far tasarımı var :))

Fazla çirkin ve işlevsiz. Tamam kaliteli (görünen) diğer modellerden farklı bir tasarımı olabilir fark gösterge egzoz gibi. Ama bu fiyat olmamış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar