Servisle görüştüm yarın sabah motoru bırakacağım bakalım sorun ve sonuç ne olacak işlemler bitince sizi tekrar bilgilendirecegim saygılar
Büyük bir ihtimalle halen su eksiltiyor, çatlak olma olasılığı büyük.
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben 3 yıldır bu moto kullanıyorum 2 yıl kadar 250 venture kullandım hava soğutmalı olması nedeniyle problemsizdi. sonra markanın bana verdiği güvenilirlik nedeniyle calibre 250 aldım. calibre 250 nin kronik sorunu su eksiltmesi gibi geldi bana benden önce alan arkadaşım (kendisi aynı zamanda bu moto yetkili servisi) conta yaktı sorunun ne olduğunu sorduğumda su bitmiş dedi :S buna rağmen motorun görüntüsüne sürüklenmekten kendimi alamadım ve satın aldım.
sürüş keyfi ve tepkileri çok güzel, ayrıca yatışlarda güven duygusu aşılıyor insana birçok 250 liğe göre tok bir sürüşü var. Su eksiltme sorunu bende olmadı fakat motoru satana arkadaşım nedense sürekli suyunu kontrol et demekten alamadı kendini.
evet erken fan açıyor. cbr 250 si olan bir arkadaşım her toplu sürüşten sonra lan yine fan açmış seninki demekten kendini alamıyor

benim için hiçbir sakıncası olmamasına rağmen bazen illet oluyorum. 250 cbr bana daha dengesiz geldiği için halen calibre aldığıma memnunum.
Görüntü bakımından gerçekten çok hoş çizgilere sahip ve sahibini şımartacak kadar güzel olduğunu düşünüyorum.
Motorun bana göre en büyük eksisi yüksek devirlerden sonra titreşimi hissettiriyor olması. 250 venturenin titreşimi çok daha fazlaydı fakat vites geçişlerinde daha seri geldi bana. Birçok arkadaş top speed konusuna takılmış 175i gördüm ben, daha da gidermiydi ? evet bir 10 km kadar daha gidebileceğini düşünüyorum. Benden bir eksi daha 5. viteste 8000 rpm de 6. vitese atınca bayılıyor motor.
Calibre alacak arkadaşlara tavsiyem; Fazla kasmaya gerek yok 150-160 km hız bana yeter, şeklim olsun motor kendine baktırsın diyorsanız kaçırmyaın alın fakat hiçbir zaman 600 lük fazerla kıyaslamaya kalkmayın unutmayın 2005-2006 fazer 13.000 den başlarken bu motorun 2013 fiyatı 8.000 TL civarı.
Herkese iyi sürüşler, 125 lik dahi olsa motor motordur. Motorcu olsun çamurdan olsun...