Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

aha süper ya şu siyah beyaz civciv çok yakışıklıymış :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:33 ----------

abi şöyle bi fikrim var yapma imkanın varmı bilmiyorum ama yaparsan süper olurdu. şöyleki:
şimdi bu yaptığın makinenin içerisine kamera koyma şansın varmı? eğer koyabilirsen bi tane çıkım olcak yumurtanın tam karşısına bi kamera koyup yavrunun yumurtadan çıkış anını kaydedebilirmisin :) tabi bunun için uzun saatler boyunca kayıt yapabilen bi kamera lazım yada sen tahmin edebiliyosundur çıkacakları saati o zamanlarda koyarsan kamerayı çok güzel olur.kabuğundan çıkan yavrunun ilk hareketleri vs çok güzel bi video yapılabilir :)

makinenin içerisinde sıcaklı ve özellikle nem kameranın bozulmasına neden olur.Ama istiyorsanız çıkımlarını video çekip atarım :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:06 ----------

bu video bana ait eski ve telefonla çekmiştim bununla idare edin şimdilik.Bıldırcın çıkıyor.

http://www.izlesene.com/video/kendi-kulucka-makinem-civciv-cikisi/2046559

heh işte bahsettiğim olay ama burda görüntü kalitesi çok düşük :)

telefonla çekmiştim o yüzden görüntü kalitesi bozuk birdahakine dijital makineyle çekerim net görüntü :cat:

cennet hayatı yaşıyorsun hocam Maaşallah.. evinin yeride çok güzel Allah bozmasın.

bendede 18 tavuk bir horoz 16 civciv vardı... tavuğun biri yumurtasını kırıp içmeye alıştı.... bende sinirle hepsini kesip bir haftada tükettim... civicivleride köye gönderdim...

bendede 18 tavuk bir horoz 16 civciv vardı... tavuğun biri yumurtasını kırıp içmeye alıştı.... bende sinirle hepsini kesip bir haftada tükettim... civicivleride köye gönderdim...

Bu olay bende sülünlerde vardı sanırım genetikmiş üremesinler diye erkek kırıp yiyormuş öyleki dişi kalkar kalkmaz hemen yumurtaya üşüşüyor erkek:) Yetişirsem alıyordum yumurtayı yoksa gidiyordu aramızda yarış vardı erkekle kim önce davranırsa onundu yumurta centilmence bir yarıştı ilk başta ama baktım olmıyacak yumurta zamanında ayırıyordum sonradan unuttumu ne artık yemiyor :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:36 ----------

Durum zaman ne gösterir bilmiyorum ama ileride doğru devam edersem sadece sülün keklik bırdırcın üzerinde yoğunlaşcam çok fazla çeşitle baş etmesi zor.Bir kaç ay sonra değişik sülün ırklarının yumurtalarından alıp yavru çıkarıp seneye anaç olarak üretirim artık.Mübarek yumurtalarıda çok pahalı 8 tl 10 tl 12 tl tanesi :)

Bu türler
Sülün olarak
Kırmızı altun sülün
Limoni Sülün
Gümüş Sülün
Hatuni (elmas)sülün

Keklik olarak
Beyaz Keklik
Çil Keklik
Kum Kekliği

Bıldırcın olarak
Kilifornia Bıldırcını
Bobwhite
Çin Bıldırcını

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:45 ----------

Bilginiz olması açısından resimlerini ekliyeyim :)

Gümüş Sülün

5a80086a.jpg

d2af9999.jpg

Hatuni (elmas)sülün

d0a8d782.jpg

Kırmızı altun sülün

80b42d40.jpg

c9360317.jpg

Limoni Sülün

710ca23d.jpg

Beyaz Keklik
images

Çil Keklik
cil3.jpg

Bobwhite
bobwhit.jpg

California Bıldırcını
index.php

Çok farklı renklere sahip ufak bir bıldırcın türü olan Çin bıldırcını

bildircin6.jpg

İlk denemde çıkan bıldırcınlar kocaman oldular 20 gün sonra yumurtaya başlarlar o zaman asıl üretim başlar işte :cherry:

758b2b00.jpg

6edcff38.jpg

b7a93933.jpg

6dc710c7.jpg

ba978ca0.jpg

91f0d2e4.jpg

e3f61191.jpg

1 Hafta sonra bunlara güzel bir 3 katlı yumurta kafesi yapıp yeni yerlerine alırım görünürde dişi oranı daha fazla şanslıyım :)

Yumurtalar makineye konduktan 1 hafta 10 gün sonra kuvvetli ışıkla (power led olabilir) yumurtalara bakıldığında içeride oluşmaya başlayan civcvi görünür eğer civciv oluşmamışla yumurta dölsüzdür makineden çıkartılır.Birkaç resim çektim ama fotoğraf makinesinin flaşını kapatmak gerektiğinden net resimler çekilmede karanlık olduğu için.Çıplak gözle çok daha iyi gözüküyor hareket ettiği bile belli oluyor.

10 günlük yumurtalarda oluşmaya başlayan civciv damarlanmalar net gözüküyor :)

a3bcf042.jpg

f70b8312.jpg

67aca8d6.jpg

vaybe şimdi bizim marketlerden aldığımız yumurtalardada araya karışmış olan çıkarmı :)

marketten aldığınız yumurtalardan civciv çıkmaz :p dölsüzdür.Döllü olma ihtimali varsa bile marketlerdeki yumurtalar birçok işlemden geçiyor o esnada yumurta içerisindeki embriyo ölür.:cherry: Bu işi paylaştığım bir sitede bana dedilerki eyvahh yumurtaları markettenmi aldın çıkmaz onlar boşuna bekleme :queen:

marketten aldığınız yumurtalardan civciv çıkmaz :p dölsüzdür.Döllü olma ihtimali varsa bile marketlerdeki yumurtalar birçok işlemden geçiyor o esnada yumurta içerisindeki embriyo ölür.:cherry: Bu işi paylaştığım bir sitede bana dedilerki eyvahh yumurtaları markettenmi aldın çıkmaz onlar boşuna bekleme :queen:

köy yumurtası diye satılanlar oluyo ya direk şahıstan alınan onlarda karışabilir belki şimdi miğdem bulandı:queen:

Kocaeli İl Temsilcisi
maşallah arkadaşım hobi işini aşmışsın sen yahu :) hayvanları sevmeyen insanlarıda sevemez sevgiler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar