Bu kaza lastik yüzünden mi -VİDEOLU-

Gayet güzel takip mesafesi varken olmayacak kaza yapmış.
Tamam yerler ıslak ve lastikler de mükemmel olmayabilir ama, sebep acemilik görünüyor :)

geç firen yapmış ve ön firene ani yüklenmiş.Lastik kayınca panik yapmıs salmış bir daha basmış ön firene.

Lastik yüzünden kazamı olurmuş. Kaza kullananlar yüzünden olur. Sen hava , yol ve aracının durumuna göre ayarlayamıyorsan kendini lastik ne yapsın ?
Lstik sebepsiz yere yarılır patlar çatlar anlarım bir yere kadar onuda. Çünki motosiklet üzerinde etiket vardır araca oturmadan önce lastiğinizi yağınızı suyunuzu frenlerinizi kontrol edin der. Yani lastik gümlese bile yine kullananın hatasıdır aslen.

Sanki ilk defa yağmurlu havada kullanıyormuş gibi.

Hıza göre takip mesafesi çok iyiydi. Kayma mesafesini de hesaplaması gerekirdi. Geç fren sağlam giriş olmuş. Acemi şansı. Tebrik ederim.

acemilik, bi ara daldı gibi geldi bana geç tepki verdi yavaşlamak için sonrada panik fren kurtaramadı iyice s..ctı cafer bez getir oldu.:)

ıslak zeminde ön frene o kadar yüklenirsen sonuç bu olur.araca patlamasa bile zaten düşmesi kaçınılmazdı

Reaksiyon süresi olduğundan daha geç. Bu dalgın olduğu anlamına gelebilir. Yanlış frenleme yapıyor. Ya da yola yeni çıktı lastik daha suya alışmadan böyle bir olay oldu. Kaçış yapmayı hiç denemedi ve sadece arabaya odaklandı. Dolayısıyla baktığı yere çok çabuk bir şekilde ulaştı. Hiç fren yapmadan da kurtarabilirdi. Sonuç dalgınlık ve acemilik. Ama motorunda abs olsaydı ve her şey buradaki gibi olsaydı o araca daha yavaş çarpacaktı. ABS ye laf atanlara duyurulur. Arkadaşa geçmiş olsun.

Lastiklik bir olay yok bisiklette versek bu adama gene girecekti kamyonete,halbuki sol tarafı boş hafif sola alıp o şekilde frenlese olmayacak bu kaza ama tecrübe önemli.
Tek hata panik bir anda duramayacağını anlayınca ön freni fazla sıktı,geçmiş olsun.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
fren sıkarken dengesini yitiriyor
lastiğin yola tutunamamasının etkisi var
ama acemilik etkeni daha fazla
özellikle ön frene basarken motoru ve gidon açısını mümkün olduğunca dik tutmalı ve bunu muhafaza için kuvvetle mukabele etmeli

demekki neymiş?
bindiğimiz her motorun hangi şartlarda nasıl davranacağını kestirmek için bolca panik fren çalışması yapacakmışız

"Acemilik" yerine "fren yapmayı bilmemek" dememiz daha doğru, "acemilik" dediğimizde "ben 2 senedir motor sürüyorum" diyen arkadaşlar tecrübeli olduklarından aynı kazayı yapmayacaklarını zannedebilirler. Motorcu isterse 10 senedir motosiklet kullanıyor olsun, yağmurda fren çalışmamışsa aynı kazayı yapabilir.

Yeni başlayanlara ders niteliğinde bir video. Hemen hemen aynını yaptım ama ben öndekine v urmamak için direk atmıştım kendimi yere :)

Bu tarz kazaları yapanlar motora çok kaliteli lastik takınca ıslak zeminde hiç kaymayacağını sanıyor ama aslında dikkatsizlik yapmadan olaylara zamanında doğru tepkilerle ortalama kalitede lastiklerle de böyle bir durumda kazadan kaçınmak mümkün.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ön freni fazla sıkmış ve lastikler yeterince ısınmamış bence kış lastiği olmayabilir lastikler

Dikkatsizlik ve acemilik , öndeki aracın fren lambalarını iyi takip edip zamanında fren yapamamış , kesinlikle böyle bir zeminde , ön fren elciği sonuna kadar çekilmemeli .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar