Bu CBR125'in nesi var böyle :(

Merhaba beyler.

Bu benim 2. CBR125 im. İlki siyahtı 2006 modeldi 36.000 km de idi.

Yeni kasa bir CBR125 ile yarışmıştık o varken. Düz yolda tam korumalı risksiz bi şekilde merak etmeyin :) Sadece hangisi geçer merak ettik.

Benim motorum geçti yeni kasayı. Debriyaj balatası bitik olmasına rağmen geçti.

Gelelim şuandaki duruma. Şuanda 2005 model 16.900 km de CBR125'im var.

Dün aynı arkadaşla dolaşıyorduk " hadi hangisi daha hızlı deneyelim dedi" pekala dedim. Çocuktan resmen fark yedim...

Bu motor ciddi manada yürümüyor. Önceki CBR ile dağlar kadar fark olduğunu resmen hissediyorum. Bir CBR125 in gitmesi gereken hızı, yapması gereken ivmelenmeyi yapamıyor.

Zincir dişli takımı yeni. Debriyaj balatası bitik falan da değil.

Neden bu böyle. Bu motor "sağır?" mı ?

Not. motoru bir üni öğrencisinden aldım. 2007 çıkışlı motor. çocuk sadece yaz aylarında binip üniye gitmiş. yani motora 3 ay binmiş 9 ay yatmış. bu işlem en az 1-2 kere tekrarlanmış. Çok fazla yatmış olduğundan mı kaynaklı bu problem.

Çözümü nedir bunun yahu.

Dipnot: milletle yarışıp hava atmak değil amacım, bir sorunu var ki bu motorun gitmesi gereken hızda gidemiyor. Buda beni rahatsız ediyor.

Teşekkür ederim...

Rodajı düzgün yapılmadıysa düzeltemezsin normal şartlar altında. Belki performans arttırıcı bir takım modifiyeler faydalı olabilir. (Buji,Hava filtresi,Egzos vb.) Ama çok sağlam bir ayar gereklidir. Ayar sağlam olmazsa 90 ı bile zor görür malesef. Tavsiyem zorlama motosikletini.Masraf açmasın başına.

uygun devrinde kullanırsan zamanla düzelir birde karbüratör hava ayarını fazla açınca çabuk ivmelenmiyor 2.5 tur açılır genelde ben cub a 2 tur açarsam çok güzel ivmeleniyor tamirci arkadaşlar motorun sesinden bana kızıyor sağır çalışıyor diye ama be kardeşim motor kı.... ..nı kaldıramadıktan sonra düzgün çalışsa ne kıymeti var

yani 60 km hızla 5 vitesle gidiyorsun motoru bayıltıp zorlamış oluyorsun ama orda motorun hakkı 3 vites gibi demek istediğim bu ben cbr 125 kullanmadım vites aralarını bilmem yaklaşık olarak yazdım örnek olsun diye

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

arkaya 100 kg arkadaşını koydun vurdun rampaya 5. vites cıkıyor ama bayılarak zorlamayacan düşecen 4.vites rahat ve devirli cıkacan ama son devire dayamadan tatlı bir şekilde

benım motorda 100 km de 16 lira yaktı oysa o kadarda duzgun kullanıyorum duz yolda ancak ıkı kısıyız tek olsak daha da azalır mı kı o kadar fark eder mı

GKN

Motorun bakimli oldugunu ve senin kilo almadigini varsayarsak sorun rodajda :) ama inanilmaz farklar yapacakta degil ;)

Yanlış anlama Onur ama iki kasayıda kıyaslarsak sağlıklı şekilde açılmışsa ikiside ve iki motor da aynı temizlikteyse yeni kasa gerçekten biraz daha hızlı eski kasadan.Ben eski kasa arkadaşlarımda ki 2 repsol ile denedim ikisinide aldım düzde.Ayrıca bahsettiğim 2 eski kasa repsolü de kullandım,gaz tepkilerinde yeni kasa çok daha önde.
Rodajı düzgün yapılmamış bi motorun geri dönüşü veya düzeltilmesi gibi bi durum olamaz.

benim ybr de 6 ay kullanılıp 6 ay yatan bi motordu. 9 litre benzinle 270 kmyi zor görüyordum. karbüratörü temizlettikten ve yağını castrol power1 racing 10w 50 ile değiştikten sonra 100 kmde 2.5 litreden az yakmaya başladı. güç olarak değişti mi dersen en güzel örnek; uzun yolda 4. vites 70le çıktığım yokuşu 5. vites 80le çıkmaya başladım.

yani karbüratöründe benzin tıkanma yapmıştır. karbüratörü açtırıp balata spreyi ile temizletirsen ve normal bakımını yaparsan düzelir diye umuyorum.

düzelmezse motorun kompresyonu azaldığından gücü de azalmıştır diye tahmin ediyorum. orijinal egzoz varsa onu tak. üstteki şıkla düzelmezse sorunu kompresyonda ara.

bence bu olayı çözerse şakak adlı kullanıcı çözer
aglity 50 cc scooterla 90 yapmış
herhalde birşey biliyordur:mrgreen:

Beyler dün bir test daha yaptım. Nene hızında kullandım ve hava ayarımı ayarlattım.

10 TL ile 75 km gitti. Yani 100 km de 3 lt yaktı. Ara ara seri hızlanmalar genelde 6000 devir ile seyretmeler sonucu oldu bu.

Yeni kasaların hızlı olduğunu biliyorum ister istemez hızlı olucak çünkü enjeksiyon mevcut. Enjeksiyon saniyelere düşürüyor tepki süresini. bizim karbüratörler vakumlu bide. o daha da kötü yapıyor işi. :)

bna göre eski kasanın mantıken daha hızlı olması gerek
eğer aynı motoru kullanıyorlarsa ince tekerlek ince kasa, avantajının daha büyük etken olmalı
enjecsiyon ise kalkışta karbüratörlüden fark yediriyor
dylanla ps arasında fark var bu yüzden

tam enjecsiyon sisteminin dahisi değilim kendi yaptığım hesapla da ortaya çıkan sonuç ile bilinenin aksine karbüratör benzini daha çok çekiyorsa biraz daha performans vermesi lazım değilmidir?

geçen sene arkaşaşla iddaya girmiştik bu yüzden ben enjecsiyon püskürttüğü için güç verir diye idda ediyordum o da enjecsiyon püskürtür ve yakıttan tasaruf sağlar
sen tasaruf sağlayan bişeyi daha güç vermesini mantıken doğru buluyormusun diyordu
ps150 sym joyride kullanırkende ilk motor yürüyünceye kadar kalkışı karbüratörlüden düşük olduğunu gözlemledim enjecsiyonu koyunca yeni kasalara böyle oluyor

konunun üstadı varsa aydınlatırsa hepimiz için daha iyi olur
ortada bi çelişki var

bna göre eski kasanın mantıken daha hızlı olması gerek
eğer aynı motoru kullanıyorlarsa ince tekerlek ince kasa, avantajının daha büyük etken olmalı
enjecsiyon ise kalkışta karbüratörlüden fark yediriyor
dylanla ps arasında fark var bu yüzden

tam enjecsiyon sisteminin dahisi değilim kendi yaptığım hesapla da ortaya çıkan sonuç ile bilinenin aksine karbüratör benzini daha çok çekiyorsa biraz daha performans vermesi lazım değilmidir?

geçen sene arkaşaşla iddaya girmiştik bu yüzden ben enjecsiyon püskürttüğü için güç verir diye idda ediyordum o da enjecsiyon püskürtür ve yakıttan tasaruf sağlar
sen tasaruf sağlayan bişeyi daha güç vermesini mantıken doğru buluyormusun diyordu
ps150 sym joyride kullanırkende ilk motor yürüyünceye kadar kalkışı karbüratörlüden düşük olduğunu gözlemledim enjecsiyonu koyunca yeni kasalara böyle oluyor

konunun üstadı varsa aydınlatırsa hepimiz için daha iyi olur
ortada bi çelişki var

O kadar bilemiyorum ama eski kasa 2007 model kullandığımda 110 km hıza kadar çıktığımda yolda savruluyodu resmen.Bende senin gibi düşünmüştüm eski kasalar daha hızlıdır diyodum ama arkadaşımda benim motorumu kullandı.Özellikle 2. ve 3. viteste gaz tepkisi çok iyi eski kasaya göre iyi uzuyo dedi.Biraz da kullanıcıya bağlı.Yinede bi eski kasa duruma göre yeni kasayı yiyebilir.

o şeyden galiba yzf r125 mesela cbr125 daha güçlü ama cbr125 uzayınca geçiyor diye duydum kesiciye daha geç giriyormuş devrini uzatmışlar diye biliyorum forumdada konuşuluyordu

benim anlamadığım olay enjecsiyonun performans artışının olur demeleri
dediğim gibi dylan ile ps arasında fark var :D
ilk motor yürüme diye tavir edilen yere kadar o fark bariz anlaşılıyor (bana göre )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar