Böyle insanlar da var işte... izleyin

bende birkaç kez izledim ve inceledim vardığım yargı motorcu sollamasın diye korkutmak amacıyla geçişi zorlaştırmak istemiş fakat motor çok hızlı geldiğinden araba zamanı tutturamamış ve eline yüzüne bulaştırmış sanırım motorcuya bişey olmuyor sonunda sanki yürürken görüyoruz kimsenin başına gelmesin

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benzer iki örnek daha ekleyelim;

[YT]EMyhZKJxWD0[/YT]

[YT]igrNjCAYQJo[/YT]

Olaya objektif bakalım ve bir değerlendirme yapalım ne dersiniz?
Videonun 10. saniyesi gibi motor otoyu solluyor,
Ancak korna selektör vs uyarı yok,
Oto sürücüsü daha eşşek aynaya bakmıyor.
11. saniyede ileriye bakın yol ortasında bir yaya var ve o bölgede bir karmaşa mevcut.

Kısacası motor sürmek için bir satranç oyuncusu gibi öngörüye ihtiyacımız var.
O oto sürücüsünün beynini okuyacağız,kadınmı çocukmu telefonla mı konuşuyor kalp krizimi geçiriyor vs vs vs.

Biz tüm dikkatimizi yol ve çevresel oluşumlara vermezsek,olaydan sonra çoook dizimizi döveriz.

Not:gördüğüm kadarıyla ne motor nede oto sinyal vermiyor.Hatalar kolkola vermiş halay çekiyor.

abi cok guzel yorumlamışsın :cat:

dort tekerin soforu seref... biriymis dalginlik felan degil yaptigi manevra ortada cok net bilincli zorluyo mt yi bazi arkadaslar neden sellektor korna yapmamis mt demis ama ben avrupada arac sollarken sellektor yapan arac hic gormedim

son iki kazaya gelince sen nekadar dikkat edersen et karsindaki adam kural tanimazsa tanka binsen nafile :silent:

[YT]igrNjCAYQJo[/YT]

Keşke şu videoda o kavşaktan motosiklet yerine kocaman bir tır çıksaydı diye düşündüm artık ya.

Konunun başındaki sollama videosu için İhtiyar abiye katılıyorum fakat bu sonradan eklenen videolar için kötü kötü düşünmeye başladım otomobil sürücüleri için... Bunlar nasıl insandır yahu aklım almıyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Topicin her tarafı video ile dolmuş olduğundan neye yorum yaptığımı anlayasınız diye videoyu bir de ben ekleyeyim.

[YT]9ecyM55Q69Q&NR=1[/YT]

Sizce motosiklet sürücüsü kurallara uygun mu hareket ediyor?
Sollama kurallarını bilmiyorsanız aynı olay sizin de başınıza gelebilir.
Motosikletin hataları:
  • Takip mesafesini korumuyor. (Arabaya çok yakın)
  • Sinyal vermeden sollama yapıyor
  • Sollamayı derhal bitirecek aksiyonu yapmıyor, yavaş hareket ediyor.

Motosikletin doğru yaptığı şey:
Sollama yasağı olan bölgeyi geçene kadar sollama yapmıyor. Bu özeni keşke takip mesafesini koruyup ve sinyal vererek de gösterseydi.

Otomobilin hatası:
Sinyali verir vermez sollamaya başlıyor.

Hamiş: Siz önünüzdeki aracın dibinde seyredip, aniden sollama yapmaya kalkarsanız tabii ki görünmez olursunuz.
Bu olayda motosiklet değil, otomobil de olsa sonuç aynı olurdu.
Otomobil dikiz aynasına baktığında bir şey görmeyince sollamaya geçmiş.
Motosiklet sürücüsü de eş zamanlı hareket edince olan olmuş.
İtirazı olan arkadaşlar, sollama usülleri ile ilgili öncelikle trafik kurallarını bir okusun.
Sonra da "Allah Allah, ben bu ehliyeti nasıl almışım? "diye kendine sorsun.

birincisi kesinlikkle tam dikkat şart.ikincisi özellikkle genç otomobil sürücülerinden çoook dikkat edin.özellikle altlarında pahalı lüks araçlar varsa.çünkü bu asalaklar da felaket bir şımarıklık ve komplesk var.kesinllikkle aptal hareketlerde bulunacaklar siz onları geçmeye kalkıştığınızda.hele bir de yanlarında kız varsa...sormayın.çünkü çorlu istanbul yolunda bir bmw m3 böyle bir hata yapmıştı bize.tabii akıllandı 230kmh sonrasında:mrgreen::mrgreen::mrgreen:aman dikkat ..tam dikkat.

yha valla benim kafam basmıyor böyle işlere
şu sürücülerin... :mrgreen::pr:

aynısını banada oldu benım sallamadıgım ama kendısı benımle yarısmaya kalkan koyde at arabası kullanıp sehırde araba kullanmaya calısan bır dallama altına aldıgı eskı modelbı sahının ıcıne doldurdugu 4 5 kısı ıle benle yarısa kalktı gecınce yedıremedı sanırım ustume kırdı ben kurtardım ama okuz kendısı cıktı kaldırıma bende gectım karsılarına oturdum motorun ustune yaktım sıgaramı gulerek ızledım kamıllerı nekadar kaza tehlıkesı atlatmıs olsamda eylencelıydı onları ızlemek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar