Boykot Ediyor musunuz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dur ben şoktan kredi kartıyla ikibuçukluk kola alayım dökeyim...
Nokta.

Boykot diye gelince aklıma hep bizim burada starbucks basan salaklar geliyor :D

Mekke'de Kabe'nin dibinde starbucks var yahu :D
Bu konuda şöyle bir durum var. Bir kısım starbucks'ı gerçekten boykot ettiğini düşünüyor, bir kısım ise büyükşehirlerdeki diğer kahve firmasına hizmet ediyor. Sektörü takip eden kişiler bu firmanın hangisi olduğunu hemencecik bilecektir.

Motosikleti
Ns200 15"
Dolara isyan edip yakan dayılar vardı aklıma onlar geldi.

Dayılar doları görünce alıp karakola bomba diye götürmedikleri için şükretmek gerek :D, artık Aksaray'da nasıl bir ekonomik bir merkez ve gelişmişlik varsa pazarlarda döviz geçiyormuş seneler önce :D.

Dolara isyan edip yakan dayılar vardı aklıma onlar geldi.

Dayılar doları görünce alıp karakola bomba diye götürmedikleri için şükretmek gerek :D, artık Aksaray'da nasıl bir ekonomik bir merkez ve gelişmişlik varsa pazarlarda döviz geçiyormuş seneler önce :D.
Bu dayılar ve düşünceleri tecavüzden beter gelecek nesillere.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
artık Aksaray'da nasıl bir ekonomik bir merkez ve gelişmişlik varsa pazarlarda döviz geçiyormuş seneler önce :D.
467956065_1048272187289957_8896373504332331511_n.jpg

Olabildiğince almamaya çalışıyorum.Benim referansım politikacılar olamaz.

Kullandığımız bilgisayarlar onların ürünü olabilir, Bilgisayara,internete veya manipüle edilmiş medya yerine gerçek bilgilere ulaşmak için X yerine kullanabileceğimiz bir altarnatif yok, ya da nvidia,amd,intelin alternatifi yok. Ama kola içmek, Nike giymek ya da Omo kullanmak zorunda değiliz.Altarnatifleri var

Boykot, bir ürünün ne kadar işe yaradığına göre yapılmaz. "Yerdeki çöpü ben alsam ne olur ki?" demekle aynı mantık. Peki, neden boykot yapıyoruz? Safımız belli olsun diye.Herkes böyle düşünürse zaten boykot işe yaramaya başlayacak.

50 bin insan öldürüldü ve çoğunluğu kadın ve çocuk. Tarihte kaç savaşta kadınlar ve çocuklar daha fazla öldü? Eğer bu katliam boykot edilmeyecekse başka neyi boykot edeceğiz?

Coca-Cola doğrudan bir İsrail markası olarak geçmiyor, ancak siyonistleri beslediği bir gerçek. Türkiye, "Ülkeme kola sokmayacağım" dese, zaten azalan yatırımlar iyice düşer ve yatırımcıların güveni sarsılır.

Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.

Örneğin Biz Coca-Cola tüketmiyoruz ve boykot yapıyoruz. Türkiye, "Tüketicinin bu ürünlere olan Talebi düşük, bu yüzden alımı azaltmak durumundayız" diyebilir.Tüketici kullanmadıktan sonra kimse bişey diyemez. Böylece yerli firmalar bu açığı görüp kendi kola markalarını üretmeye başlar. Coca-Cola bünyesinde çalışan insanlar da zamanla yerli firmalara kayar. Bu durum, diğer boykot edilen markalar için de geçerlidir. Coca-Cola sadece bir örnek.Starbucksta boykot ciddi anlamda işe yaramaya başladı diğer markalarda neden olmasın ?

Hatta bu yeni çıkacak markalar desteklenir ve kendilerini geliştirirlerse ortadoğudan başlayarak dünyanın bir çok yerine pazarlanan küresel markalar haline de gelebilir.Bu durum ülkemizi de kalkındaracaktır. Tekstilde bunu başarmıştık. Diğer alanlarda neden olmasın ?
Hocam yanlış anlama ama boykot etmek için hiçbir ürün kullanmaman lazım, herşeyin içindeler,her masada varlar. Bilimi ve teknolojiyi kendi tekellerine almışlar kullandığımız herşeyin bir noktasında mevcutlar ve işin komik kısmı bizlere boykot et diyen büyük başlar en çok onlarla ticaret yapıyor onlar sayesinde zengin olup onları zengin ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden çıktığımız için bizlerde ancak ufak tefek tepki sunabiliyoruz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tip markalar çok uluslu markalar ve binlerce etnik kökenden, yüzlerce farklı milletten hissedarları var. Dolayısıyla bunlara "Yahudi markası" diye etiket yapıştırmak günümüzde biraz geçerliliğini yitirmiş bir fikir. İnancınız gereği o inanca mensup bir halkın çektiği eziyete duyarlı olmanızı anlıyorum, saygı da gösteriyorum. Ben de İsrail'in sivil halk üzerindeki katliamı konusunda sizinle aynı acıyı paylaşıyorum ama bir "devlet" olarak Filistin benim zerre umrumda değil, hatta hiçbir Arap devleti umrumda değil.

Ben İsrail'in yerinde olsam Türkiye'de Ak Parti iktidarının hiç bitmemesi için tüm imkanları kullanırdım. Çünkü mikrofon önünde "Eyyy katil İsrail" mikrofonlar gözden kaybolunca "Rızkın onda dokuzu ticarette"

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bu tip markalar çok uluslu markalar ve binlerce etnik kökenden, yüzlerce farklı milletten hissedarları var. Dolayısıyla bunlara "Yahudi markası" diye etiket yapıştırmak günümüzde biraz geçerliliğini yitirmiş bir fikir. İnancınız gereği o inanca mensup bir halkın çektiği eziyete duyarlı olmanızı anlıyorum, saygı da gösteriyorum. Ben de İsrail'in sivil halk üzerindeki katliamı konusunda sizinle aynı acıyı paylaşıyorum ama bir "devlet" olarak Filistin benim zerre umrumda değil, hatta hiçbir Arap devleti umrumda değil.

Ben İsrail'in yerinde olsam Türkiye'de Ak Parti iktidarının hiç bitmemesi için tüm imkanları kullanırdım. Çünkü mikrofon önünde "Eyyy katil İsrail" mikrofonlar gözden kaybolunca "Rızkın onda dokuzu ticarette"
Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde 'Milliyetçilik' başlığı altındaki bir paragraf
Türk milliyetçiliği doğarken, yalnız Türklerin değil, bütün Müslümanların tek millet olması gereğini ileri sürenler de çıktı. Ama Müslüman Osmanlı vatandaşı olan Arapların Birinci Dünya Savaşında, Hıristiyan düşmanlarımızla iş birliği yaparak bizi arkadan vurmaları, milletin dine dayandırılamayacağını çok açık ve acı biçimde göstermiştir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde 'Milliyetçilik' başlığı altındaki bir paragraf
Türk milliyetçiliği doğarken, yalnız Türklerin değil, bütün Müslümanların tek millet olması gereğini ileri sürenler de çıktı. Ama Müslüman Osmanlı vatandaşı olan Arapların Birinci Dünya Savaşında, Hıristiyan düşmanlarımızla iş birliği yaparak bizi arkadan vurmaları, milletin dine dayandırılamayacağını çok açık ve acı biçimde göstermiştir.
Araplar bence bu kadar Peygamber gönderilip de adam edilememiş bir halk. Bu vesileyle "Arap'tan bir mok olmaz" diyerek Bağdat'ı 13. yüzyılda "Kıyamet" ile tanıştıran Hülagu Han'ı da bir anmadan geçmeyelim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konu coladan açılmış bir şirket çalışanı olarak ben de yazayım,bu boykot olaylarından hiç etkilenmedik aksine yıllık büyüme planlarımızı tutturduk ve hedeflediğimiz satış tutarlarına ulaştık,şuan yılın ilk çeyreğine gelmemiş olsak bile satışlar hala yüksek ve kış sezonundayız:) yaza yeni üretim ve tüketim rekorları gelecek siz boykot yapın veya yapmayın hiç bir şey farketmiyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Araplar bence bu kadar Peygamber gönderilip de adam edilememiş bir halk. Bu vesileyle "Arap'tan bir mok olmaz" diyerek Bağdat'ı 13. yüzyılda "Kıyamet" ile tanıştıran Hülagu Han'ı da bir anmadan geçmeyelim.

Sorun zaten tam olarak budur. İnsanlar dinin önemli olduğunu düşünürler. Aslında din önemli değildir. Önemli olan vatandır. Vatan demek özgürlük demektir. Vatanın varsa istediğin dini istediğin şekilde yaşarsın. Vatanın yoksa hiç bir dini hiç bir şekilde yaşayamazsın. En basit örneği İsrail. İsrail kurulmadan önce bütün Yahudiler sürgün edilip durdular Katledildiler, hiç bir şekilde dinlerini yaşayamadılar. Ne zaman İsrail kuruldu. İstediklerini istedikleri şekilde yapmaya başladılar.
Bir de Filistin'lilere bakın. Suriyelilere bakın.
O sebeple Özgür vatanımızın kurucuları Atatürk ve silah arkadaşlarını (Hepsi birer kahraman ve en az Atatürk kadar muhteşem insanlar) Saygı ve minnetle anıyorum. O güzel insanların, şehitlerimizin, gazilerimizin ellerini ayaklarını öpüyorum.
Nur için de yatsınlar.

Motosikleti
Yamaha Xmax 250 2025
Ben şahsen boykot ediyorum. Şimdi daha önce aldığım ürünler var boykot olan sonradan onlara yapacak birşey yok.

konu coladan açılmış bir şirket çalışanı olarak ben de yazayım,bu boykot olaylarından hiç etkilenmedik aksine yıllık büyüme planlarımızı tutturduk ve hedeflediğimiz satış tutarlarına ulaştık,şuan yılın ilk çeyreğine gelmemiş olsak bile satışlar hala yüksek ve kış sezonundayız:) yaza yeni üretim ve tüketim rekorları gelecek siz boykot yapın veya yapmayın hiç bir şey farketmiyor.
Mesele colanın alınıp içilmemesi değil, mesele colaya rakip ürün çıkaramamız. Üç gün beş gün cola içmemek hiç bir şeyi çözmez ama cola ya rakip çıkarmamız bu işi çözer. Millet bunu anlamıyor.

Örneğin: Köfteci yusuf. Gecen gün arabayla Antalya ya gittik geldik yollar da bir sürü köfteci yusuf gördüm hatta birinde karnımızı bile doyurduk ama yollarda hiç Amerikan marka fast food göremedik ( olanlar da azaldığı için gözümüzden kaçmış olabilir ) eskiden bir sürü vardı. .
Sorun zaten tam olarak budur. İnsanlar dinin önemli olduğunu düşünürler. Aslında din önemli değildir. Önemli olan vatandır. Vatan demek özgürlük demektir. Vatanın varsa istediğin dini istediğin şekilde yaşarsın. Vatanın yoksa hiç bir dini hiç bir şekilde yaşayamazsın. En basit örneği İsrail. İsrail kurulmadan önce bütün Yahudiler sürgün edilip durdular Katledildiler, hiç bir şekilde dinlerini yaşayamadılar. Ne zaman İsrail kuruldu. İstediklerini istedikleri şekilde yapmaya başladılar.
Ne saçma bir görüş.

Vatan her kafatasına ayrı bir toprak demek mi? Nüfus sayımı yaparak toprakları bölecek miyiz? Hadi böldük diyelim nüfus değişimlerinde topraklarda mı değişecek?

Olayı kafatasına indirgersek. Her vatanda ayrı etnik kafatasları var o zaman hiç bir vatanda baskın olmayanlar kendi dini hür ve özgürce yaşayamıyor..

Soruyu Yahudiler üzerinden sorarsak ne zaman Osmanlı imparatorluğu ve onun devamı olan Türkiye de dini olarak baskıya veya kısıtlamaya uğradılar?

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Elimden gelen Filistinlilere dua etmek ve Yahudi mallarını boykot etmek. Keşke daha fazlası elimden gelse...

İsmet abi,
Gayrimüslimlerin Osmanlı içinde ödedikleri vergileri (cizye) diye araştırabilirsiniz. Ayrıca yine yahudilerin ve diğer Gayrimüslim (yahudi ve ermenilerin ) (11 kasım 1942 ) 4305 sayılı kanunla mecbur bırakıldığı varlık vergisini de araştırmanızı öneririm.
Vatan derken kişi başı topraktan bahsetmiyorum elbette. Bahsettiğim şey aynı kültüre sahip insanların belirli bir toprak parçasında özgürce yaşaması.

Bunun yanında benim fikrimde olmayabilirsiniz ancak benim fikrime saçma deme hakkınız yok. Her fikir değerlidir. Ben sizin fikirlerinize yada başkalarınınkine hiç bir zaman saçma mantıksız gibi şeyler söylemedim. katılırsınız yada katılmazsınız ki Türkiye ve osmanlı tarihinde bihaber olduğunuz belli, yineden fikirlerinize saygı duyuyorum.

Elimden gelen Filistinlilere dua etmek ve Yahudi mallarını boykot etmek. Keşke daha fazlası elimden gelse...
Siyasi fikrini belirtir misin? (Yanlış anlaşılmasın iki tarafı da savunmuyorum. İki taraf da savaş suçu işledi ama sadece İsrail boykotlanıyor, iş Filistin'e gelince herkes susuyor.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar