Boykot Ediyor musunuz

Kullandığımız bilgisayarlar onların ürünü olabilir, Bilgisayara,internete veya manipüle edilmiş medya yerine gerçek bilgilere ulaşmak için X yerine kullanabileceğimiz bir altarnatif yok, ya da nvidia,amd,intelin alternatifi yok. Ama kola içmek, Nike giymek ya da Omo kullanmak zorunda değiliz.Altarnatifleri var

Boykot, bir ürünün ne kadar işe yaradığına göre yapılmaz. "Yerdeki çöpü ben alsam ne olur ki?" demekle aynı mantık. Peki, neden boykot yapıyoruz? Safımız belli olsun diye.Herkes böyle düşünürse zaten boykot işe yaramaya başlayacak.

50 bin insan öldürüldü ve çoğunluğu kadın ve çocuk. Tarihte kaç savaşta kadınlar ve çocuklar daha fazla öldü? Eğer bu katliam boykot edilmeyecekse başka neyi boykot edeceğiz?

Coca-Cola doğrudan bir İsrail markası olarak geçmiyor, ancak siyonistleri beslediği bir gerçek. Türkiye, "Ülkeme kola sokmayacağım" dese, zaten azalan yatırımlar iyice düşer ve yatırımcıların güveni sarsılır.

Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.

Örneğin Biz Coca-Cola tüketmiyoruz ve boykot yapıyoruz. Türkiye, "Tüketicinin bu ürünlere olan Talebi düşük, bu yüzden alımı azaltmak durumundayız" diyebilir.Tüketici kullanmadıktan sonra kimse bişey diyemez. Böylece yerli firmalar bu açığı görüp kendi kola markalarını üretmeye başlar. Coca-Cola bünyesinde çalışan insanlar da zamanla yerli firmalara kayar. Bu durum, diğer boykot edilen markalar için de geçerlidir. Coca-Cola sadece bir örnek.Starbucksta boykot ciddi anlamda işe yaramaya başladı diğer markalarda neden olmasın ?

Hatta bu yeni çıkacak markalar desteklenir ve kendilerini geliştirirlerse ortadoğudan başlayarak dünyanın bir çok yerine pazarlanan küresel markalar haline de gelebilir.Bu durum ülkemizi de kalkındaracaktır. Tekstilde bunu başarmıştık. Diğer alanlarda neden olmasın ?

Siz alonun omonun muadili olduğunu zannediyorsunuz.
Ya da signalin ipananın yana colgate in muadili. Araştırın bakalım ne nedir.

Ülker'i asla almıyorum. O konuyu biraz daha araştırın bakalım, ülker ne kadar doğru söylüyor. Gıda dedektifi sadece ürünün arkasında yazanları okuyarak eleştirdiği için adam adliyede yatar oldu.

şu video olmasa belki birileri yerdi yazdıklarınızı
Aslında attığınız video dediklerimi çürütmüyor destekliyor iyi okuyun ''Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.''

panda da algida nın zorbalığı ile battı ABD dünyanın en büyük gücü malesef bazen eyvallah çekmek zorunda kalıyoruz kalacağız bu bir süreç biraz dünyayı takip ediyorsanız dünya artık yavaş yavaş abd nin hegomanyasından ekonomik anlamda çıkmaya başladı yükselen bir çin gücü var brics var yükselen bir avrasya gücü var biz tüketici olarak olan bitenin farkına varırsak zorbaların ekmeğine yağ sürmeyiz

Dünyadaki tüm para ve bilgi kaynaklarının sahipleri yahudi iken umurlarında olmayacak boykottur. bizim aslında boykot etmemiz gereken ülkemizdeki ve müslüman alemindeki cehalet kültürüdür. Din ticaretidir. İnsanlarımızın çağın bir asır gerisinde bırakılmasıdır. bu ülkede yönetim halen Türkiye'nin en vasıfsız insanlarından oluşuyor..
Akrabalar doluşmuş evini yönetemeyen adamlar ülke idarecileri oluyor.
Vatandaş olarak bizim yapacaklarımız sınırlı.
Karşı değilim ölen binlerce masum sivil var çoluk çocuk var ama sen ben sınırlı yardımda bulunuyoruz.
Allah israilin belasını versin .
Destekleyenlerinde.
11 milyar dolara yakın abdye para ödedik f35 için.
Boykotu başımızdakiler yapacak vatandaş olarak bizde uyarız.
Uymazsak o zaman kendimizden şüphe edebiliriz.
Hala gemilerle ticari anlaşmaya devlet müsaade ediyorsa vatandaş olarak kolayla hamburgerle maalesef biz çok bir boykota yaramayız

Dünyadaki tüm para ve bilgi kaynaklarının sahipleri yahudi iken umurlarında olmayacak boykottur. bizim aslında boykot etmemiz gereken ülkemizdeki ve müslüman alemindeki cehalet kültürüdür. Din ticaretidir. İnsanlarımızın çağın bir asır gerisinde bırakılmasıdır. bu ülkede yönetim halen Türkiye'nin en vasıfsız insanlarından oluşuyor..
Akrabalar doluşmuş evini yönetemeyen adamlar ülke idarecileri oluyor.
Vatandaş olarak bizim yapacaklarımız sınırlı.
Karşı değilim ölen binlerce masum sivil var çoluk çocuk var ama sen ben sınırlı yardımda bulunuyoruz.
Allah israilin belasını versin .
Destekleyenlerinde.
11 milyar dolara yakın abdye para ödedik f35 için.
Boykotu başımızdakiler yapacak vatandaş olarak bizde uyarız.
Uymazsak o zaman kendimizden şüphe edebiliriz.
Hala gemilerle ticari anlaşmaya devlet müsaade ediyorsa vatandaş olarak kolayla hamburgerle maalesef biz çok bir boykota yaramayız
burada yazdığınız bir çok şeyin cevabı attığım yazıda var iyi okuyun lütfen ülke olarak böyle bir karar alındığında karşı yaptırım ile karşılaşıyor bizim yaptırımımız onları %0.5 etkiliyorsa onların yaptırımı %30-40 etkiliyor zaten yüksek olan enflasyonumuza bir darbe daha indiriyor ama tüketiciler almazsa kimse bişey yapamaz talep yok çünkü ve kendinizi birey olarak küçümsemeyin yazıyı iyi okuyun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizim de mi yoktu?
aynen öyle bizimde yoktu biz haklı olmamıza rağmen kıbrıs barış harekatını yaptık diye ekonomik olarak ne hallere düştük biliyor musun senelerce etkisini çektik siyonistler abd yi ele geçirmiş trump netenyahunun sandalyesini çekiyor sen diyorsun ki bizimde mi yoktu :)

elbette kendi tercihlerim çerçevesinde kimi teknolojik tercihlerden, kimi bireysel başka tercihlerimden ötürü boykot ettiğim ya da bir ürününü / hizmetini almadığım firmalar var.

Başlıkta adı geçen firmaları örnek olarak alırsak, IBM ve Nike'a karşı boykota benzer bir durum var diyebilirim, ama yarın gider uyguna güzel beğendiğim bir Nike ayakkabı görürsem alabilirim de. Boykot etmemin sebebi dandik ayakkabılara çok para istemeleri. IBM'i de benzer bir yaklaşımla tercih etmiyorum. Starbucks'ın kahvesini beğenmediğim için alternatifim varsa onu tercih ediyorum, ama misal Bursa'dayım ve 1-2 saat oturmak çalışmak için bir yere ihtiyacım varsa ilk aradığım yer Starbucks olur. 20 yıla yakın süredir Samsung'dan bir şey almıyorum, anneme telefon almak dışında, ama şimdi bir sağlam tablet ile navigasyon işini çözmek için baktığım çözümler arasında Samsung bir tablet de var, en ideal çözüm o olursa benim tercih etmeme sebeplerimin yanında daha güçlü sebeplerle almam mantıklı olursa alırım.

İsrail'e öpücük veren siyasi partilere oy vermiyorum, israil'le alakalı olarak dikkat ettiğim nokta bu. ancak siyasi tercihimin ana dayanağı da bu değil.

burada yazdığınız bir çok şeyin cevabı attığım yazıda var iyi okuyun lütfen ülke olarak böyle bir karar alındığında karşı yaptırım ile karşılaşıyor bizim yaptırımımız onları %0.5 etkiliyorsa onların yaptırımı %30-40 etkiliyor zaten yüksek olan enflasyonumuza bir darbe daha indiriyor ama tüketiciler almazsa kimse bişey yapamaz talep yok çünkü ve kendinizi birey olarak küçümsemeyin yazıyı iyi okuyun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aynen öyle bizimde yoktu biz haklı olmamıza rağmen kıbrıs barış harekatını yaptık diye ekonomik olarak ne hallere düştük biliyor musun senelerce etkisini çektik siyonistler abd yi ele geçirmiş trump netenyahunun sandalyesini çekiyor sen diyorsun ki bizimde mi yoktu :)
Ben yazınıza boykot edelim çağrınıza karşı çıkmadım iyi okudum karşı değilim yani.
İçmiyorum ben kendimce yapıyorum zaten boykotumu.
Köfteci yusuf Türk markası.
Vatandaş sayesin de ezilmedi ilk hafta dışın da.
Arkadasın da ne olaylar var ben biliyorum şahsen..
Şu burger king mc donalds o kadar üstüne gidilse neler çıkar o lastik gibi etlerden ben zaten yemiyorum bilerek bir çok alternatif var.
Düşüncelerimi yazdım aslın da size bir cevap gibi değil.
Sadece devletin öncü olması bu konuda daha etkili olur.

Boykot etmek yerine üretmeyi seçsek.

Bak her şeyi adamlar üretiyor. Coca colayı boykot etmektense moca colayı üretip milletin onu tercih etmesini sağlasak daha gerçekçi olmaz mı?

Biz ise kahve köşelerinde, parklarda pinekleyerek, ahkam keserek ömrümüzü geçiriyoruz.

Gavuru boykot et diyenlerinde gavurca kendilerine rumuz koymaları da çok gavurca oluyor.

Son düzenleme:
Boykot etmek yerine üretmeyi seçsek.

Bak her şeyi adamlar üretiyor. Coca colayı boykot etmektense moca colayı üretip milletin onu tercih etmesini sağlasak daha gerçekçi olmaz mı?

Biz ise kahve köşelerinde, parklarda pinekleyerek, ahkam keserek ömrümüzü geçiriyoruz.
''Biz ise kahve köşelerinde, parklarda pinekleyerek, ahkam keserek ömrümüzü geçiriyoruz.'' harika bir noktaya değindin kesinlikle katılıyorum Yönetim iyi değil,alım gücümüz iyi değil ama şunuda unutmamak gerekir ki o eleştirdiğimiz milletvekilleri benim sensin yani bizim aynamız önce çuvaldızı kendimize batıracağız sürekli söylenmek yerine ben bir birey olarak ne yapabilirim. Yazımdaki çöp örneği gibi herkes doğru olanı yapmaya başlarsa birey olarak zaten yönetimde değişecek ve eğer siyasi bir eleştiri yapacaksanız mutlaka kendi medyanızı değil yabancı medyayı abd basınını avrupa basınını orta doğuyu asya topluluklarını takip edin toplantılarda neler konuşuldu neler söylendi somut gerçeklikte neler oldu son yüzyılda neler olup bitti ne olursa kimin çıkarına olur gelecekte neler olabilir bunları takip etmeden yanındaki arkadaşının kulağına mantıklı geldi diye söylediği şeyleri gidip başkasına anlatmayın ,atılan her adımlar bir satranç oyunu ,gözüktüğü gibi değil, zaten bu nedenle geçmişe baktığımızda sövdüğümüz şeylere aa aslında ne kadar yanlış konuşmuşuz diyebiliyoruz çünkü zamanında insanların galyanına geldiğimiz için yönlendirildiğimiz için ama farkına bile varamıyoruz o yüzden herkes eleştirmen olamaz eğer iyi tarih bilmiyorsan ,siyaset bilmiyorsan, ekonomi bilmiyorsan, küresel düzen nasıl işler bilmiyorsan abi sen sadece ben kendim için ne yapabilirim kendimi nasıl geliştiririm nasıl dil öğrenirim nasıl alanımın uzmanı olabilirim vatanım için ne yapabilirim birey olarak bunu düşün yeter bu yorum senin için değil senin de söylediğin gibi pinekleyip sağda solda bilmeden konuşan insanlar için

ACT

Öncelikle şunda hemfikir olalım,

İsrail orantısız güç kullanıyor mu? Evet.
Suçlu mu? Evet.
Sonra şunlara dikkat çekeyim.
Hayır kuramazsınız diyecek gücü mü var ?
Yok diyelim. Peki filistine karşı israil ordusunda savaşan müslüman filistinliler? Orantısız güç kullanımı ve bu şekilde bir katliamı tabii ki yanlış buluyorum, ama bize lanse edildiği gibi mi her şey? Sen burada onlara üzülürken onlar bize karşı ne kadar terör örgütü varsa onu tanıyor, ve destekliyor.
İsrail mi zorluyor onları tanımasına?
Olayları başlatan doğrudan Filistin devleti değil, Hamas. Peki Hamas kim? Terör örgütü listesinde bir örgüt. Peki neden Hamas'ı bahane edip saldırdı?
Hamas israil ve filistin arasında ateşkes varken sivillere saldırıp bu katliamın başlamasına sebep oldu. Çünkü Hamas Filistin devletinde parlementoda çoğunluk sahibi bir grup. Bizim ülkemizde de parlamentoda bebek katilinin yiğeni falan var ya hani. Öyle işte. Ama onların parlamentosunda terör yandaşları fazla. Masum çoluk çocuğun ölmesini umursamayan kendileriyken ben bireysel olarak neden aksiyon alıyorum? İpini tutanlar yapsın. İki tarafında ipi aynı kişilerin elinde. Hatta coğrafyadaki diğer ülkelerinde.

Kabe ye git boykotun şahını gör.
birleşik arap emirlikleri abd ortağı ülkedir. Ancak suudi arabistan durumu biraz karışık faysal döneminde avrupa,abd ye ambargo uygulandığı için dönemin abd dış işleri bakanı petrol kuyularını bombalamakla tehdit etti. Fakat faysalın meşhur bir cevabı var bunla ilgili ''atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.'' sonrada faysal öldürülüyor :) yani anlayacağınız suudi arabistan halk olarak tabi ki karşı gazze de olanlara ama yönetim inanılmaz tehdit altında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar