2 büyük marka var biri ülker biri etiBen de boykot yapıyorum ama ülker’eiçerik paylaşmaz gramaj düşürür her türlü iğrençliği yaparlar
birisi icazet almadığı için nerdeyse yok oldu diğeri hala yerinde
2 büyük marka var biri ülker biri etiBen de boykot yapıyorum ama ülker’eiçerik paylaşmaz gramaj düşürür her türlü iğrençliği yaparlar
hiçbir haltı boykot etmem.
ben 3 kuruş kazandıgım para ile f/p olarak ihtiyaclarımı karşılarım. bir ürün bu ülkede olmaması gerekiyorsa ve benım almamam gerekiyor ise bunu hükümet düzenlemeli.
+, +, -
Bir ürünün bir ülkede "olmaması gerektiği" istisnai durumlar dışında kimsenin belirleyebildiği bir şey olmamalı.
Hükümetlere böyle eblek güçler verdiğimiz zaman yaptıkları ortada.
Sen yıllarca ithalatı pompala, üretenin kafasını ez, sonra ithalat düşmanı kesil ama bu çerçevede yaptığın tek şey ithalata karşı akıl almaz seviyede vergiler koymak olsun. Aha sonuç bu oluyor işte.
Serbest piyasa var olduğu müddetçe biz rekabet edebiliriz. Yeni ürünler geliştirebiliriz. Devletin tek yapması gereken altyapıyı hazırlayıp gerekli desteği vermek. Ancak her zamanki gibi devlet yasaklarla ve yönergeler piyasayı ağırlaştırıyor. Doları bile kontrol etmek serbest piyasaya müdahaledir. Piyasa tamamen serbest olsa ve müteşebbisler devlet desteğini arkasına alabilseler, biz çok kısa zamanda büyük işler başarırız.+, +, -
Bir ürünün bir ülkede "olmaması gerektiği" istisnai durumlar dışında kimsenin belirleyebildiği bir şey olmamalı.
Hükümetlere böyle eblek güçler verdiğimiz zaman yaptıkları ortada.
Sen yıllarca ithalatı pompala, üretenin kafasını ez, sonra ithalat düşmanı kesil ama bu çerçevede yaptığın tek şey ithalata karşı akıl almaz seviyede vergiler koymak olsun. Aha sonuç bu oluyor işte.
Ben ithalat sınırlaması olması gerektiğine inanıyorum açıkçası ancak bizim ülkede bu işi ceplerini doldurmak için yapacakları için amacından sapacaktır.
He gurban yoktu. Rabia aşkına şiyaptık.Bizim de mi yoktu?
Serbest piyasa var olduğu müddetçe biz rekabet edebiliriz. Yeni ürünler geliştirebiliriz. Devletin tek yapması gereken altyapıyı hazırlayıp gerekli desteği vermek. Ancak her zamanki gibi devlet yasaklarla ve yönergeler piyasayı ağırlaştırıyor. Doları bile kontrol etmek serbest piyasaya müdahaledir. Piyasa tamamen serbest olsa ve müteşebbisler devlet desteğini arkasına alabilseler, biz çok kısa zamanda büyük işler başarırız.
Yanlız özellikle iskandinav ülkelerindeki kolanın ambalaj kalitesi ve tadı ile ülkemizdekilerin tadı ve ambalajı arasında çok fark var. Yani kola içecekseniz bence yurt dışında için.şu an coca cola zero içerken ülker bitter gofret yiyorum mesela. Neden? Cünkü ikisinin de kalitesi diğer muadillerine göre daha iyi ve aynı fiyat.
Ne dedi ne dedi?birleşik arap emirlikleri abd ortağı ülkedir. Ancak suudi arabistan durumu biraz karışık faysal döneminde avrupa,abd ye ambargo uygulandığı için dönemin abd dış işleri bakanı petrol kuyularını bombalamakla tehdit etti. Fakat faysalın meşhur bir cevabı var bunla ilgili ''atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.'' sonrada faysal öldürülüyoryani anlayacağınız suudi arabistan halk olarak tabi ki karşı gazze de olanlara ama yönetim inanılmaz tehdit altında
Yanlız özellikle iskandinav ülkelerindeki kolanın ambalaj kalitesi ve tadı ile ülkemizdekilerin tadı ve ambalajı arasında çok fark var. Yani kola içecekseniz bence yurt dışında için.)
Her konuda oldugu gibi bu konuda da kendinle celisiyorsun.Abi spesifik durumlar vardır, bunların sayısı bellidir, bu konularla ilgili çeşitli yaptırımlar uygularsın elbette.
Ama bizde neye dönüşüyor bu? Yerli cep telefonu olacak kafasıyla bir işlere kalkışıldı - yerli cep telefonu ne demekse artık - kalkıp yerli montajcıya destekler verecekleri yerde, onun dışındakilerin hepsine ek vergi getirdiler. Böyle olmaz işte =)
Daha önce de kısaca değinmişimdir tekrar olacak. İtalyan malı bir yapı malzemesinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz, AB menşeili olduğu için de herhangi bir gümrük vergisi vs yok tabi. Bir gün bir kararname çıktı şak diye, kaba özet Çin malıymış gibi anti-damping ödemeye başladık - meali, aldığın alın kg'ı için $1.46 gibi bir şey ek para ödüyorsun. ürünün İtalya üretimi olduğunu ispat etme hakkın kanunen yok. ödeyeceksin.
Sebep? yerli üreticiye destek..
ulan adamlar çükübik menteşe üretiyorlar, $2'ye falan satılıyor, küçümsemiyorum da ürün bu.
bizim getirdiğimiz ürün dünyada tek bu markada olan patentli bir ürün, tanesi $200'e falan satılıyor. kimi neyden korudun sen şimdi?
kaldı ki adamı korumak istiyorsan arge teşviği ver, gelir vergisi teşviği ver. onu kollamanın yolu başkasına zulüm etmek değil.
Malumun ilanına gerek yok.birleşik arap emirlikleri abd ortağı ülkedir. Ancak suudi arabistan durumu biraz karışık faysal döneminde avrupa,abd ye ambargo uygulandığı için dönemin abd dış işleri bakanı petrol kuyularını bombalamakla tehdit etti. Fakat faysalın meşhur bir cevabı var bunla ilgili ''atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.'' sonrada faysal öldürülüyoryani anlayacağınız suudi arabistan halk olarak tabi ki karşı gazze de olanlara ama yönetim inanılmaz tehdit altında