Boykot Ediyor musunuz

hiçbir haltı boykot etmem.

ben 3 kuruş kazandıgım para ile f/p olarak ihtiyaclarımı karşılarım. bir ürün bu ülkede olmaması gerekiyorsa ve benım almamam gerekiyor ise bunu hükümet düzenlemeli.

hiçbir haltı boykot etmem.

ben 3 kuruş kazandıgım para ile f/p olarak ihtiyaclarımı karşılarım. bir ürün bu ülkede olmaması gerekiyorsa ve benım almamam gerekiyor ise bunu hükümet düzenlemeli.

+, +, -

Bir ürünün bir ülkede "olmaması gerektiği" istisnai durumlar dışında kimsenin belirleyebildiği bir şey olmamalı.
Hükümetlere böyle eblek güçler verdiğimiz zaman yaptıkları ortada.

Sen yıllarca ithalatı pompala, üretenin kafasını ez, sonra ithalat düşmanı kesil ama bu çerçevede yaptığın tek şey ithalata karşı akıl almaz seviyede vergiler koymak olsun. Aha sonuç bu oluyor işte.

+, +, -

Bir ürünün bir ülkede "olmaması gerektiği" istisnai durumlar dışında kimsenin belirleyebildiği bir şey olmamalı.

Sen yıllarca ithalatı pompala, üretenin kafasını ez, sonra ithalat düşmanı kesil ama bu çerçevede yaptığın tek şey ithalata karşı akıl almaz seviyede vergiler koymak olsun. Aha sonuç bu oluyor işte.

Ben ithalat sınırlaması olması gerektiğine inanıyorum açıkçası ancak bizim ülkede bu işi ceplerini doldurmak için yapacakları için amacından sapacaktır.

+, +, -

Serbest piyasa var olduğu müddetçe biz rekabet edebiliriz. Yeni ürünler geliştirebiliriz. Devletin tek yapması gereken altyapıyı hazırlayıp gerekli desteği vermek. Ancak her zamanki gibi devlet yasaklarla ve yönergeler piyasayı ağırlaştırıyor. Doları bile kontrol etmek serbest piyasaya müdahaledir. Piyasa tamamen serbest olsa ve müteşebbisler devlet desteğini arkasına alabilseler, biz çok kısa zamanda büyük işler başarırız.

Boykot etmiyorum.
Kalitesini bozan hiçbir markaya para vermem. Mesela Ülker grubuna ait olan hiçbir ürün kapımdan içeri girmez. Bugün coca cola tadını bozsun bir daha içmem.

Aynı şekilde sırf marka yerli diye dandik ürününe para vermem. Kalitenin ideolojisi olmaz, verdiğiniz paraya değer veya değmez bu kadar basittir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Başlık metnini tam okumamıştım, düşündüğüm şeyle alakası yoktur diyerek ilk yorumumu yazmıştım.

Ama yanılmışım.

Akşam sizin için 1 lite Coca-cola içeceğim hatta 1 litre de komşuma hediye edeceğim. Siz de arap sabunuyla yıkanın.

şu an coca cola zero içerken ülker bitter gofret yiyorum mesela. Neden? Cünkü ikisinin de kalitesi diğer muadillerine göre daha iyi ve aynı fiyat.

Ben ithalat sınırlaması olması gerektiğine inanıyorum açıkçası ancak bizim ülkede bu işi ceplerini doldurmak için yapacakları için amacından sapacaktır.

Abi spesifik durumlar vardır, bunların sayısı bellidir, bu konularla ilgili çeşitli yaptırımlar uygularsın elbette.
Ama bizde neye dönüşüyor bu? Yerli cep telefonu olacak kafasıyla bir işlere kalkışıldı - yerli cep telefonu ne demekse artık - kalkıp yerli montajcıya destekler verecekleri yerde, onun dışındakilerin hepsine ek vergi getirdiler. Böyle olmaz işte =)

Daha önce de kısaca değinmişimdir tekrar olacak. İtalyan malı bir yapı malzemesinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz, AB menşeili olduğu için de herhangi bir gümrük vergisi vs yok tabi. Bir gün bir kararname çıktı şak diye, kaba özet Çin malıymış gibi anti-damping ödemeye başladık - meali, aldığın alın kg'ı için $1.46 gibi bir şey ek para ödüyorsun. ürünün İtalya üretimi olduğunu ispat etme hakkın kanunen yok. ödeyeceksin.

Sebep? yerli üreticiye destek..
ulan adamlar çükübik menteşe üretiyorlar, $2'ye falan satılıyor, küçümsemiyorum da ürün bu.
bizim getirdiğimiz ürün dünyada tek bu markada olan patentli bir ürün, tanesi $200'e falan satılıyor. kimi neyden korudun sen şimdi?
kaldı ki adamı korumak istiyorsan arge teşviği ver, gelir vergisi teşviği ver. onu kollamanın yolu başkasına zulüm etmek değil.

Son düzenleme:
Bizim de mi yoktu?
He gurban yoktu. Rabia aşkına şiyaptık. 😜
erdogan_isparta_coca_cola_fabrikasi_acilisi_12agustos2017_tccb.jpg

Serbest piyasa var olduğu müddetçe biz rekabet edebiliriz. Yeni ürünler geliştirebiliriz. Devletin tek yapması gereken altyapıyı hazırlayıp gerekli desteği vermek. Ancak her zamanki gibi devlet yasaklarla ve yönergeler piyasayı ağırlaştırıyor. Doları bile kontrol etmek serbest piyasaya müdahaledir. Piyasa tamamen serbest olsa ve müteşebbisler devlet desteğini arkasına alabilseler, biz çok kısa zamanda büyük işler başarırız.

Şu da var ki serbest piyasa hikayesi 100% doğru bir hikaye de değil. merkez ülkelerin diğer ülkeleri kendi saflarına katıp onlardan nemalanması için fazla toz pembe anlatılan bir sistem - ama şu an dünya bununla mı dönüyor? evet. yine takip edilecek yol bu mu? evet.
Türkiye'nin gerçek anlamda bir devlete dönüştüğü 1960 sonrası dönemi ele alalım. Gerçekten hiç kurcalamasalar sahip olduğu potansiyel ile bugün hem ekonomik düzlemde söz sahibi olan, hem bölgesel anlamda konumu belirli olan hem de tam anlamıyla bir merkez ekonomiye dönüşmese de şimdikinden çok daha güçlü konumda bir ülke olabilirdi. Götümüzle inatlaşınca işte vaziyet bu oluyor.

şu an coca cola zero içerken ülker bitter gofret yiyorum mesela. Neden? Cünkü ikisinin de kalitesi diğer muadillerine göre daha iyi ve aynı fiyat.
Yanlız özellikle iskandinav ülkelerindeki kolanın ambalaj kalitesi ve tadı ile ülkemizdekilerin tadı ve ambalajı arasında çok fark var. Yani kola içecekseniz bence yurt dışında için. :))

birleşik arap emirlikleri abd ortağı ülkedir. Ancak suudi arabistan durumu biraz karışık faysal döneminde avrupa,abd ye ambargo uygulandığı için dönemin abd dış işleri bakanı petrol kuyularını bombalamakla tehdit etti. Fakat faysalın meşhur bir cevabı var bunla ilgili ''atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.'' sonrada faysal öldürülüyor :) yani anlayacağınız suudi arabistan halk olarak tabi ki karşı gazze de olanlara ama yönetim inanılmaz tehdit altında
Ne dedi ne dedi?

Son düzenleme:
Yanlız özellikle iskandinav ülkelerindeki kolanın ambalaj kalitesi ve tadı ile ülkemizdekilerin tadı ve ambalajı arasında çok fark var. Yani kola içecekseniz bence yurt dışında için. :))

içemiyoz ki herif o vergisi bu vergisi derken yurtdışı çıkışını imkansız noktaya getirdi neredeyse :D

Vizesiz yere uçak bileti 20 bin, vizeli yere 10 bin. vizeye başvuruyon çıkmıyor.

mecbur buradaki kolayı içecez :D

Boykotu "MÜSLÜMAN ÜLKENİN MÜSLÜMAN LİDERİ" yapsın. Sonra boykotun samimiyetine inanıp ben de yapayım. Zaten herşeyi halk yapıyor. Kendi adaletini bile halk kendisi arıyor. Boykotu da ben düşünmeyeyim.

Abi spesifik durumlar vardır, bunların sayısı bellidir, bu konularla ilgili çeşitli yaptırımlar uygularsın elbette.
Ama bizde neye dönüşüyor bu? Yerli cep telefonu olacak kafasıyla bir işlere kalkışıldı - yerli cep telefonu ne demekse artık - kalkıp yerli montajcıya destekler verecekleri yerde, onun dışındakilerin hepsine ek vergi getirdiler. Böyle olmaz işte =)

Daha önce de kısaca değinmişimdir tekrar olacak. İtalyan malı bir yapı malzemesinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz, AB menşeili olduğu için de herhangi bir gümrük vergisi vs yok tabi. Bir gün bir kararname çıktı şak diye, kaba özet Çin malıymış gibi anti-damping ödemeye başladık - meali, aldığın alın kg'ı için $1.46 gibi bir şey ek para ödüyorsun. ürünün İtalya üretimi olduğunu ispat etme hakkın kanunen yok. ödeyeceksin.

Sebep? yerli üreticiye destek..
ulan adamlar çükübik menteşe üretiyorlar, $2'ye falan satılıyor, küçümsemiyorum da ürün bu.
bizim getirdiğimiz ürün dünyada tek bu markada olan patentli bir ürün, tanesi $200'e falan satılıyor. kimi neyden korudun sen şimdi?
kaldı ki adamı korumak istiyorsan arge teşviği ver, gelir vergisi teşviği ver. onu kollamanın yolu başkasına zulüm etmek değil.
Her konuda oldugu gibi bu konuda da kendinle celisiyorsun.

Anti damping yasasi yerli üreticiyi korumak icin cikartilmadi , aksine damping yapan yerli üreticiler de anti damping yasasi kapsaminda ceza aliyorlar.

Ayrica anti damping yasasi kilogram basina 1,46 dolar uygulandigi icin sizin ithal ettiginiz 200 dolarlik ürünlere mali bir külfet degil . Ürün basina ek maliyet bir simit parasini gecmeyecektir. Kapisina 200 dolarlik ithal mentese takan görgüsüz hiyarlarda o parayi ödeyiversin bir zahmet.

Hükümet cayır cayır ticaret yapıyorken sen, ben sabaha kadar boykot etsek ne olacak?
Varsa ardı yiyen, gerçekten sorumlu olan tek kişiye sorar bunların hesabını. Tarihi boyunca Türk'e ihanet eden filistine destek için(Türkler onların o kadar umurlarında değil ki) ben ihtiyaçlarımı saçma sapan firmalardan karşılayamam. Ayrıca filistin, İsrail'e saldırınca Allahu ekber, İsrail filistinin içinden geçince ühühühü.

birleşik arap emirlikleri abd ortağı ülkedir. Ancak suudi arabistan durumu biraz karışık faysal döneminde avrupa,abd ye ambargo uygulandığı için dönemin abd dış işleri bakanı petrol kuyularını bombalamakla tehdit etti. Fakat faysalın meşhur bir cevabı var bunla ilgili ''atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.'' sonrada faysal öldürülüyor :) yani anlayacağınız suudi arabistan halk olarak tabi ki karşı gazze de olanlara ama yönetim inanılmaz tehdit altında
Malumun ilanına gerek yok.
Anlattıklarınız herkes tarafından bilinen hikayeler.
Yahudinin tek bir düsturu vardır, müslüman çocuğunun yeteneklerine göre yetişmesini engelle yeter öldürmene gerek yok der.
Senin ülkende madde kullanım oranı % 12 lere dayanmışken kimi neye göre boykot ediyorsun.
Eğitim sistemin sıçıp sıvanmış durumdayken kime nasıl yardım edeceksin.
Liste uzun.
Anllattığınız şekilde basit maddi boykot mücadelenin en vasat halidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar