Boykot Ediyor musunuz

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
De jure = Kanuna göre, hukuki olarak.

De facto = Gerçekte, uygulamada, fiilen.

Kaynak Cyan'ın referans olarak gösterdiği Vikipedi.
De facto daha çok kabul görmüş demek değil mi? Yasal değil ama çoğunluk tarafından kabul görmüş gibi. Orhan Gencebay-Sevim Emre birlikteliği gibi. Yasal olarak evli değiller ama karı koca gibi muamele görüyorlar. Genel tarafından kabul edilen. Fiilen uygulamada olsa herkes nikahsız yaşardı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
La tommy, senin ağzın ne der, dediğini kulakların işitir mi? Bence burada ''Türkmen'' kelimesini yanlış seçtin. En azından Anadolu'da kullanılan Türkmen kelimesini.

Haşa asla Anadolu Türkmenlerine söz söylemem, ben de Türk oğlu Türk'üm. Kastettiğim yabancılar. Türkmen yerine Rusça konuşan Özbek, Mözbek desem meramım daha iyi anlaşılırmış

Son düzenleme:
Kullandığımız bilgisayarlar onların ürünü olabilir, Bilgisayara,internete veya manipüle edilmiş medya yerine gerçek bilgilere ulaşmak için X yerine kullanabileceğimiz bir altarnatif yok, ya da nvidia,amd,intelin alternatifi yok. Ama kola içmek, Nike giymek ya da Omo kullanmak zorunda değiliz.Altarnatifleri var

Boykot, bir ürünün ne kadar işe yaradığına göre yapılmaz. "Yerdeki çöpü ben alsam ne olur ki?" demekle aynı mantık. Peki, neden boykot yapıyoruz? Safımız belli olsun diye.Herkes böyle düşünürse zaten boykot işe yaramaya başlayacak.

50 bin insan öldürüldü ve çoğunluğu kadın ve çocuk. Tarihte kaç savaşta kadınlar ve çocuklar daha fazla öldü? Eğer bu katliam boykot edilmeyecekse başka neyi boykot edeceğiz?

Coca-Cola doğrudan bir İsrail markası olarak geçmiyor, ancak siyonistleri beslediği bir gerçek. Türkiye, "Ülkeme kola sokmayacağım" dese, zaten azalan yatırımlar iyice düşer ve yatırımcıların güveni sarsılır.

Her şeyin bir dengesi var. "Ben Apple, IBM, İntel,Coca-Cola,Syarbucks gibi markaları yasaklıyorum, İsraile destek olan kim varsa ABD ve Avrupa ürünlerinide boykot ediyorum, ilişkileri kesiyorum" derseniz, sonuç olarak Kuzey Kore gibi bir duruma düşersiniz. Bu yüzden akıllıca hareket etmek gerek.

Örneğin Biz Coca-Cola tüketmiyoruz ve boykot yapıyoruz. Türkiye, "Tüketicinin bu ürünlere olan Talebi düşük, bu yüzden alımı azaltmak durumundayız" diyebilir.Tüketici kullanmadıktan sonra kimse bişey diyemez. Böylece yerli firmalar bu açığı görüp kendi kola markalarını üretmeye başlar. Coca-Cola bünyesinde çalışan insanlar da zamanla yerli firmalara kayar. Bu durum, diğer boykot edilen markalar için de geçerlidir. Coca-Cola sadece bir örnek.Starbucksta boykot ciddi anlamda işe yaramaya başladı diğer markalarda neden olmasın ?

Hatta bu yeni çıkacak markalar desteklenir ve kendilerini geliştirirlerse ortadoğudan başlayarak dünyanın bir çok yerine pazarlanan küresel markalar haline de gelebilir.Bu durum ülkemizi de kalkındaracaktır. Tekstilde bunu başarmıştık. Diğer alanlarda neden olmasın ?
Boykot etmiyorum. Önce başımızdakileri boykot etmek gerek. Sahne önünde İsrail'e ayar verir gibi yapıp sahne arkasında ticaret yapana Müslüman demem ben.

"Osmanlı'da böyle ayrım olmadı"
+ "Vardı, hatta Osmanlı'dan sonra Varlık Vergisi uygulandı"
"O sadece gayrimüslümlere uygulanmadı
+ "Toplanan paraların %90'ını gayrimüslümlerden almışlar"
"Para onlardaydı normal"

fıkra bu kadar.

De facto daha çok kabul görmüş demek değil mi? Yasal değil ama çoğunluk tarafından kabul görmüş gibi. Orhan Gencebay-Sevim Emre birlikteliği gibi. Yasal olarak evli değiller ama karı koca gibi muamele görüyorlar. Genel tarafından kabul edilen. Fiilen uygulamada olsa herkes nikahsız yaşardı.
Yanlış anlaşıldım, yanlış anladınız.

Kelimenin Türkçe karşılığını ben söylemedim.

Kelimenin Türkçe karşılığı var mı diye sormuş, oradan da vikipediayı referans göstermiş, bende referans gösterdiği yerden karşılığını alıntı yaptım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Kelimenin Türkçe karşılığı var mı diye sormuş, oradan da vikipediayı referans göstermiş, bende referans gösterdiği yerden karşılığını alıntı yaptım.
Yok İsmet abi sana yazmadım, yanlış biliyorsam bende öğreneyim diye yazdım. Yanlış bilmek ayıp değil sonuçta. De jureyi de yeni duydum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Kelimenin Türkçe dilindeki karşılığı ile anlamı aynı şeymiş bunu da öğrendik.

De jure: Kanunla düzenlendiği şekilde.
De facto: Kanunun metninden ve ifadesinden bağımsız, fiiliyattaki durum.

[De jure ile De facto] arasında hep bir fark olacaktır. -> [Kanunun düzenlediği şekil ile fiili durum] arasında hep bir fark olacaktır. İki cümle arasında ikinciyi kısa yazmaya özendiğim halde 1 kelime ve 22 karakter fark var. Neden bu terimi kullandığım anlaşılmıştır herhalde?

De jure ile De facto'nun ne olduğunu bilmiyor ve öğrenmekle ilgilenmiyorsun diye ben daha uzun yazamadım İsmet Bey kusuruma bakma. Ortalama bir okura yönelik yazıyorum, herkesi kapsayamam.

Selametle...

Ya abi bu kadar detaylı tartışmaya gerek yok ama siyasilerin kameralara oynayıp sonrasında birbirleriyle oynaştığı aşikar bir durum. 😂 😂 😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Başına De eki koyunca fabrika dışı gibim bişi zannediyordum..
Fransılızcam kötüydü ortaokulda...
abi sorması ayıp senin yaş kaç.

Evet Boykot yapıyorum ,Kendimi bildim bileli Ülker gurubuna ait hiç birşey almamaya dikkat ederim.

Uzun yola çıkarken Benzinliklerden Starbucks'tan Kahve alıyorum , ama sadece Tall yada Grande boy .. Venti ve Trenta boyu protesto ediyorum..

Sen İsrail'i falan bırak da önce Türkiye dışında hiçbir yerde satılamayacak kadar kalitesiz olan ürünleri sana yediren, ambalaj içeriğini çaktırmadan azaltan, para için her şeyi yapmaya hazır firmaların tümünü boykot et. Protesto etmeni tetikleyecek olan şey sadece dini mevzular değil kendi vatandaşının sağlığı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar