Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Herkesin kendisine göre bir f/p skoru vardır mutlaka. Fiyatlar belli olduğuna göre buradaki değişken performans. Ancak performans algısı da kişiden kişiye değişiyor. Pek çoğunun yana yıkıla olmazsa olmaz dediği cruise kontrol, otomatik vites, quickshifteri ben performanstan saymam, ihtiyacım yoktur ve ya hoşlanmam. Bu durumda aynı motorun performans algısı bende ve diğerinde farklı olabilir. Evet matematiksel değerler var ama her şey matematik olmadığı için ya da herkes için uygun olan farklı olabileceği için f/p algısında bu farklar var sonuçta. Filanca marka amortisör yada USD amortisör ya da çelik hortum ya da bunların markaları; herkes için aynı anlamı ifade etmiyor.

Elbette insanların tercihlerini eleştirmek kimseye düşmez. Tipini sevmiştir, parası ona yetmiştir, taksitle almıştır, servisi yakındır vb bir sürü faktör nedeniyle tercih yapılmış olabilir. Şu motor tu kaka olmaz ancak o motor sana uygun olmayabilir. İşin özeti bu.
Performans konusu genellikle varsa objektif degerler (ornek beygir ve tork) ile ekstra ozellikler (qs, cruise control) toplanarak bir sonuca ulastiriliyor. Mesela offroad bir motor ile super sport bir motorun suspansiyonlari farkli degerlendirilir ve ona gore puanlanir. Buradaki kisisel olan sey iki ornegin off road motorun suspansiyonu arasindaki karakter farki gibi seyler. Ki bence bu performansa girmiyor. Soyle bir soru sorayim: Ikinci el motor alacaksiniz. Iki farkli satici var ve ikisinin de motorlari ayni km ve kazasiz. Biri ekstra aksesuar olarak qs takmis. Bu aksesuari hic kullanmayacak olsaniz bile bunu goz ardi edip ayni fiyata ayni motorun qs'siz halini almazsiniz degil mi?

Insanlar aradigi karakter bir motorda yoksa ancak o motor ne kadar F/P olsa da olsun onu tercih etmeyebilir. Bu cok normal. Ancak bence bu tercih edilen motoru F/P yapmaz, digerini de F/P olmaktan cikarmaz. Hani bu olay her turlu urunde var ve cok alisveris yaparken sahip olunmasi gereken cok yaygin bir sagduyu bu. Konu motor olunca birden bu sagduyunun yok olmasi cok garip.

Ayrica F/P olayini satis rakamlari ile cok rahat oranlayabiliriz bence. Gidip de herkes bunu almis akil yok bu insanlarda demek de bana asiri komik geliyor. Sizin tercihleriniz cogunluktan farkli diye cogunluk akilsiz olmuyor, siz de elit/ustun olmuyorsunuz. Bu son paragrafi da size hitaben yazmadim, alinmayin lutfen.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayrica F/P olayini satis rakamlari ile cok rahat oranlayabiliriz bence. Gidip de herkes bunu almis akil yok bu insanlarda demek de bana asiri komik geliyor. Sizin tercihleriniz cogunluktan farkli diye cogunluk akilsiz olmuyor, siz de elit/ustun olmuyorsunuz. Bu son paragrafi da size hitaben yazmadim, alinmayin lutfen.

helal olsun ceyhun sevdim seni :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yahu neyin itirafı? Konumuz komponent farklılıkları ise aynı komponentlere sahip motosikletlerin karşılaştırmasının yapmanın ne anlamı var?

konumuz, "japonların dandik komponent kullanıyor" !!! ,olması senin deyiminle "CİMRİ" diye nitelendirilmesi.

Ama goruluyor ki aynı fiyat sıkalasında avrupalı rakipleri de oo cok sevdiğiniz komponentleri kullanamıyor.

japon vites yukselttiğinde ise bol komponentli(dgsdgsd) avrupacı yine geride kalıyor.

Örn: Hornet 1000 sp z900 se vs triump dukati aprilia alayııııııı

konu benım acımdan şu an itibariyle bitmiştir.

ama bitirmeden once şuna da dikkat;

hersey komponent değil. Ustun japon kalitesi ile super dayanıklı ve sorunsuz motor almanın keyfi paha biçilemez dafdssg.

svg,

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Soyle bir soru sorayim: Ikinci el motor alacaksiniz. Iki farkli satici var ve ikisinin de motorlari ayni km ve kazasiz. Biri ekstra aksesuar olarak qs takmis. Bu aksesuari hic kullanmayacak olsaniz bile bunu goz ardi edip ayni fiyata ayni motorun qs'siz halini almazsiniz degil mi?...

...Ayrica F/P olayini satis rakamlari ile cok rahat oranlayabiliriz bence. Gidip de herkes bunu almis akil yok bu insanlarda demek de bana asiri komik geliyor. Sizin tercihleriniz cogunluktan farkli diye cogunluk akilsiz olmuyor, siz de elit/ustun olmuyorsunuz. Bu son paragrafi da size hitaben yazmadim, alinmayin lutfen.
Bu fiyata QS lisini veriyorlar der olmayanı için pazarlık yapar düşürmeye çalışırım. Birinde qs birinde başka bir aksesuar varsa başka aksesuarlısını alırım. Motosiklet almayı hiç bir zaman ticaret olarak düşünmedim. Varsın ikinci eli düşük olsun. Önemli değil. Keyfimden önemli değil. İşte keyif ön plana çıkınca motorun farının şekli bile QS den ön plana çıkabilir onu anlatmaya çalıştım. Başkası için de farklı dinamikler vardır o başka.

Son paragrafı yazdığınız üzere üstüme alınmadım. Kaldı ki benim iletimin son paragrafı da insanları eleştirmenin doğru olmadığı yönünde idi. Kayıtlara tekrar geçsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konu çok su götürür. Moto Guzzi'nin v7 serileri özelinde R versiyonu hoşuma gidiyor. Bazı sorunları da vardır belki bilemiyorum hiç kullanmadım. Niş üretim yapıyor, hatta bazı modelleri seri numaralı çıkıyor. Bu son yazdığım bile tercih sebebi olabiliyor mesela. Adam teknolojisine sağlamlığına falan bakmıyor ki. Zaten çoğu sahibinin başka motorları da var. Orada farklı olmak, tarzı sevmek, sesinden hoşlanmak vb faktörler var. Yoksa parası olan herkes spor araba olarak Porsche alır, kimse Maserati almazdı. Elbette daha az satsa da onun da bir pazarı var.

Yaşı uygun olanlar hatırlar. Bir ara Nokia'nın altın mı ne kaplı bir telefonu vardı. Özelliklere bakınca diğer modellerinden pek bir farkı yoktu. O dönem nette de bunun tartışması vardı, alanlardan bazısı fakirler alamazsınız derdi, kimi prestij için alıyorum derdi. Bu durumda Moto Guzzi'yi altın kaplama olan ama özellik olarak pek bir şey vermeyen telefon kategorisinde mi sayalım diğerlerinin yanında. Bence bu Guzzi'ye haksızlık olur.

Bu konulara bakışım da son zamanlarda değişmiştir. Genelde performans, teknik veriler üzerinden kıyaslarım motorları, performanslı kullanmayı da severim. Ama gittim geçen sene "parasının ederi olmayan", "gitmeyen" "eski teknoloji" bir Royal Enfield Classic 350 aldım. O kadar motor değiştirdim, hayatımda ilk defa motora uysun şekil şukul olsun diye kıyafet eldiven falan aldım, abarttım uğraştım kaskımı boyadım. Başka motorda bunları hiç yapmamıştım. Öte yandan viraj kovalayım, otobanda uzayayım diyen ben, faklı keyifleri keşfettim; sesi dinler oldum, yol kenarındaki insanların bakışlarına dikkat eder oldum, "abi bunu nerde toplattın" diyen adamdan mutlu oldum. Bırak virajı falan, zar zor 120 yapıyor motor ama şu an üstünden inmiyorum. Bir CL veya CRF 250 ile bunlardan keyif almazdım muhtemelen. Yeni kıyafet almazdım mesela. Guzzi de böyle bir şey bence.
Fikirlerimi detaylandırmak açısından; başka bir konuya da şu mesajı yazmıştım yakınlarda.

Motosikleti
Bu fiyata QS lisini veriyorlar der olmayanı için pazarlık yapar düşürmeye çalışırım. Birinde qs birinde başka bir aksesuar varsa başka aksesuarlısını alırım. Motosiklet almayı hiç bir zaman ticaret olarak düşünmedim. Varsın ikinci eli düşük olsun. Önemli değil. Keyfimden önemli değil. İşte keyif ön plana çıkınca motorun farının şekli bile QS den ön plana çıkabilir onu anlatmaya çalıştım. Başkası için de farklı dinamikler vardır o başka.
Olay da bu zaten. Sizin icin o dediginiz olaylar onemli oldugundan F/P onemli degil, keyfiniz onemli. Ama o almadiginiz motor hala F/P.

Verdigim ornekte de oyle pazarlik yapma vs. gibi durumlar mumkun olsa zaten benim demek istedigim anlamsiz oluyor. Cunku fiyat degisiyor :) Sifir motorda boyle pazarliklar pek mumkun degil ornek olarak.

Istekler ve ihtiyaclar goz onune alindiginda en ucuz mali aramak da benim gozumde ticaret degil, butce yonetimidir. Ki bir yerde insanin bunu dusunmesi lazim. Herkesin butcesi var sonucta. Eger keyifte de sinirimiz yoksa ozel yapim motosiklete falan yonelmemiz lazim. Bunun icin de kesenin agzini bayagi buyuk acmaniz gerekir haliyle. Buradaki cogu kisinin ise bunu yapabilecegini sanmiyorum.
Son paragrafı yazdığınız üzere üstüme alınmadım. Kaldı ki benim iletimin son paragrafı da insanları eleştirmenin doğru olmadığı yönünde idi. Kayıtlara tekrar geçsin.
🙏

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Onun adına yazmaya gerek var mı bilemiyorum ancak @Burak Kara nın biraz da agresifçe savunduğu durumun basite indirgenmiş özeti şu; (yanılıyorsam düzelt),

Kimse sizin f/p oranı yaklaşımınıza, motosiklet tercihi kriterlerinize, satın aldığınız ürüne ve ödediğiniz paraya laf etmiyor...

Burada problem, karşılaştırma yapılırken daha düşük özellikli ancak ona göre de daha ucuz ve ulaşılabilir bir motosikletin yerilmesi, farklı segment ürünlerle dövüştürülmeye çalışılması ve nihayetinde de haksız ve subjektif ithamlarla bir skalaya oturtulmaya çalışılması.

En basit itham; "evet Honda sağlam ve sorunsuz bir motosiklet ama zevksiz "...kime göre? Forumda ahkam kesen çok bilmişlere göre...

İyi de Honda'nın kendi segmentinde ve fiyat skalasında gayet zevkli, donanımlı, teknolojik, hızlı ama bir o kadar da yine sağlam ve sorunsuz motosikletleri de var...hem de kendi rakiplerinden çok daha alınabilir ölçekte ki, tüm dünyadaki satış rakamları da bunu teyit ediyor...

Böyle mi demek istiyorsun @Burak Kara ?

Motosikleti
Fikirlerimi detaylandırmak açısından; başka bir konuya da şu mesajı yazmıştım yakınlarda.
Ben bu bakis acisina saygi duyuyorum. Sahsen ben su an boyle davranacak durumda degilim. Keske hepimiz boyle yasayabilsek ama mumkun degil dogal olarak.

Onceki mesajimda da demek istedigimi orneklendirirsek: Classic 350 belki F/P degil ama sizi cok mutlu ediyor. Bu yuzden de aldiniz. Ama K-rides kafayi yiyip o motoru 500k TL'den satmaya baslasaydi belki de satin almayacaktiniz. Ama bir milyoner gidip de o motoru o fiyattan ayni sizinki gibi bir sebepten alabilirdi. Sonra o milyonerin "Motor aliyorsun yuvarlak fari yok" diye ahkam kesmesini ve benim ayni fiyattaki CB500'ime laf atmasini duymam asiri sinirimi bozardi mesela :)

Objektif metriklerle bir yere kadar motorlarin performansini fiyatina gore oranlayip siralama yapmak en dogali. Geriye kalan kisisel tercihler ile farkli motor almak da gayet normal ancak bunun kisisel tercih oldugunu hatirlayip insanlara o sekilde tavsiyede bulunulmasi gerektigini dusunuyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
....
Millet akıllı olduğu için bunu almış demek de aşırı komik yalnız? :) Mesela milletimiz çok akıllı o yüzden 2002'den beri ... asgadafsa 🤪 :ROFLMAO: 💦

Siz de çoğunluğun tercihini iyi bulduysanız çoğunluğun tercihleriyle sizinki tutuyor demektir. Tutması da tutmaması da kötü veya iyi bir şey olmayabilir, özellikle "motosiklet tercihi söz konusu olduğunda" değeri / önemi solda sıfır bir kavram. (Ama mesele politik tercihlerse, eminim Burak Kara'nın bazı politik tercihlerde bulunanlarla yıldızı hiç barışmıyordur, tıpkı benim gibi...)

Ayrıca parasını verip de aldığınız hiçbir şey sizi elit yapamaz. Çok parası olan sonradan görme herkes elit olabilir o zaman? Halbuki mevzu öyle değil; nesiller alan bir süreç elitlik süreci, içine doğulması ve devam ettirilmesi lazım.

Onun adına yazmaya gerek var mı bilemiyorum ancak @Burak Kara nın biraz da agresifçe savunduğu durumun basite indirgenmiş özeti şu; (yanılıyorsam düzelt),

Kimse sizin f/p oranı yaklaşımınıza, motosiklet tercihi kriterlerinize, satın aldığınız ürüne ve ödediğiniz paraya laf etmiyor...

Burada problem, karşılaştırma yapılırken daha düşük özellikli ancak ona göre de daha ucuz ve ulaşılabilir bir motosikletin yerilmesi, farklı segment ürünlerle dövüştürülmeye çalışılması ve nihayetinde de haksız ve subjektif ithamlarla bir skalaya oturtulmaya çalışılması.

En basit itham; "evet Honda sağlam ve sorunsuz bir motosiklet ama zevksiz "...kime göre? Forumda ahkam kesen çok bilmişlere göre...

İyi de Honda'nın kendi segmentinde ve fiyat skalasında gayet zevkli, donanımlı, teknolojik, hızlı ama bir o kadar da yine sağlam ve sorunsuz motosikletleri de var...hem de kendi rakiplerinden çok daha alınabilir ölçekte ki, tüm dünyadaki satış rakamları da bunu teyit ediyor...

Böyle mi demek istiyorsun @Burak Kara ?

oyle demek istiyorum tabi ama ben zaten boyle yazdım yaaaa. Yazmadım mı ?

Motosikleti
Millet akıllı olduğu için bunu almış demek de aşırı komik yalnız? :) Mesela milletimiz çok akıllı o yüzden 2002'den beri ... asgadafsa 🤪 :ROFLMAO: 💦

Siz de çoğunluğun tercihini iyi bulduysanız çoğunluğun tercihleriyle sizinki tutuyor demektir. Tutması da tutmaması da kötü veya iyi bir şey olmayabilir, özellikle "motosiklet tercihi söz konusu olduğunda" değeri / önemi solda sıfır bir kavram. (Ama mesele politik tercihlerse, eminim Burak Kara'nın bazı politik tercihlerde bulunanlarla yıldızı hiç barışmıyordur, tıpkı benim gibi...)

Ayrıca parasını verip de aldığınız hiçbir şey sizi elit yapamaz. Çok parası olan sonradan görme herkes elit olabilir o zaman? Halbuki mevzu öyle değil; nesiller alan bir süreç elitlik süreci, içine doğulması ve devam ettirilmesi lazım.
Millet akilli oldugu icin de onu aliyor demedim tabi ki.
Siz de çoğunluğun tercihini iyi bulduysanız çoğunluğun tercihleriyle sizinki tutuyor demektir. Tutması da tutmaması da kötü veya iyi bir şey olmayabilir
Katiliyorum.
Farkindayim. Fakat sizin bazi soylemleriniz "Bu motor nasil bu kadar cok satmis, bu yerine bu alinir" seklinde oluyor. Oneriniz de ya nis tercihleri olanlara yonelik ya da fiyat bandi cok farkli olan motor.

Daha once de dedigim gibi, motosikletin fiyati benim ve (muhtemelen) cogunluk icin onemli. Ihtiyaclarimi/isteklerimi karsilayan bir motor 100 birimken sadece bir tik daha iyi bir motora 150 birim para vermem/veremem. Siz verirsiniz/verebilirsiniz, saygi duyarim. Ancak sizin yorumlarinizdan surekli herkesin o parayi vermesi gerektigi cunku motorun keyif isi olmasi gerektigi cikariminda bulunuyorum. Keyfi premium ucret odemeden de elde edebiliyoruz.

Performans konusu genellikle varsa objektif degerler (ornek beygir ve tork) ile ekstra ozellikler (qs, cruise control) toplanarak bir sonuca ulastiriliyor. Mesela offroad bir motor ile super sport bir motorun suspansiyonlari farkli degerlendirilir ve ona gore puanlanir. Buradaki kisisel olan sey iki ornegin off road motorun suspansiyonu arasindaki karakter farki gibi seyler. Ki bence bu performansa girmiyor. Soyle bir soru sorayim: Ikinci el motor alacaksiniz. Iki farkli satici var ve ikisinin de motorlari ayni km ve kazasiz. Biri ekstra aksesuar olarak qs takmis. Bu aksesuari hic kullanmayacak olsaniz bile bunu goz ardi edip ayni fiyata ayni motorun qs'siz halini almazsiniz degil mi?
Aslında eğer qs nin ilerinde arıza çıkaracağını düşünüyorsam qs siz modeli alırım. Ne kadar az bileşen o kadar az arıza.
Ancak bu durum geleneksel iktisat teorisine uymuyor. Şöyle söyleyeyim.
Sırf kırmızı olduğu için aynı ürüne daha fazla para verir misiniz? Ya da rengi kötü olduğu için daha ucuz bir ürünü almayıp beğendiğiniz rengi daha pahalıya aldınız mı?
Eğer bunu yaptıysanız yaşadığınız şey tamamen duygularınız ile hareket etmektir. Çünkü renk gibi ürünün çalışmasını yada işlevini değiştirmeyecek bir kavrama daha fazla para vermek pragmatik bir insanın yapacağı bir şey değildir.
Meslea pembe renkli v stromu 1000 tl daha ucuza alır mıydınız? Tahmin ediyorum ki çoğumuz böylr bir teklifi kabul etmezdi? Peki neden?
Çünkü hepimiz sosyal varlıklarız ve toplum içindeki saygınlığımız ya da otoritemiz ya da karizmamız bizi bazı davranışları yapmaya ya da yapmamaya iter.
Kabul etmemiz gereken durum bizler tamamen duygusal varlıklarız ve verdiğimiz karaları ne kadar iyi irdelersek irdeleyelim sonuçta hep duygusal karar veririz.
Bu gerçekten çok kötü bir şey değil mi?

Motosikleti
Aslında eğer qs nin ilerinde arıza çıkaracağını düşünüyorsam qs siz modeli alırım. Ne kadar az bileşen o kadar az arıza.
Ancak bu durum geleneksel iktisat teorisine uymuyor. Şöyle söyleyeyim.
Sırf kırmızı olduğu için aynı ürüne daha fazla para verir misiniz? Ya da rengi kötü olduğu için daha ucuz bir ürünü almayıp beğendiğiniz rengi daha pahalıya aldınız mı?
Eğer bunu yaptıysanız yaşadığınız şey tamamen duygularınız ile hareket etmektir. Çünkü renk gibi ürünün çalışmasını yada işlevini değiştirmeyecek bir kavrama daha fazla para vermek pragmatik bir insanın yapacağı bir şey değildir.
Meslea pembe renkli v stromu 1000 tl daha ucuza alır mıydınız? Tahmin ediyorum ki çoğumuz böylr bir teklifi kabul etmezdi? Peki neden?
Çünkü hepimiz sosyal varlıklarız ve toplum içindeki saygınlığımız ya da otoritemiz ya da karizmamız bizi bazı davranışları yapmaya ya da yapmamaya iter.
Kabul etmemiz gereken durum bizler tamamen duygusal varlıklarız ve verdiğimiz karaları ne kadar iyi irdelersek irdeleyelim sonuçta hep duygusal karar veririz.
Bu gerçekten çok kötü bir şey değil mi?
Kotu bir sey degil bence. Mesela ekonomik durumum motorumun renginin pembe olmamasi icin ekstra para vermeye elverisli ve ben o ekstrayi verebilirim. Bir motor ne kadar F/P olmasa da o motor o kisinin istedigi bir seyse almasinda yine sorun gormuyorum.

Konunun acilma sebebi ve benim de su forumda gecirdigim kisitli zamanda gordugum sey: Bir motor hakkinda soru soruluyor. Biri al gec diyor, biri bunu alacagina git 1.5 kat pahali olani al diyor. Hani bu motorun soyle kusurlari var ama soyle de guzel. Ayni paraya soyle de alternatifleri var demek cok zor olmamali.

Yahu su baslik yeni acildi bir inceler misiniz: https://www.motosiklet.net/forum/konu/aprilia-rs660-alinir-mi.222224/#post-4850330. Adamin soru sorus bicimi hatali cunku sorunun ucu cok acik. Ama motorun alternatiflerine gore nasil oldugunu veya servis deneyimi gibi seyleri merak ettigini anlamak cok zor degil. Ilk cevabi da bir inceleyin su aklinizdayken. Kafayi siyirmamak elde degil. En azindan duzgun cevap verip eksi yonlerini dile getiren insanlar var asagisinda.

Motosikleti
...
Daha once de dedigim gibi, motosikletin fiyati benim ve (muhtemelen) cogunluk icin onemli. Ihtiyaclarimi/isteklerimi karsilayan bir motor 100 birimken sadece bir tik daha iyi bir motora 150 birim para vermem/veremem. Siz verirsiniz/verebilirsiniz, saygi duyarim. Ancak sizin yorumlarinizdan surekli herkesin o parayi vermesi gerektigi cunku motorun keyif isi olmasi gerektigi cikariminda bulunuyorum. Keyfi premium ucret odemeden de elde edebiliyoruz.
Premium ücret ödemeden aldığınız keyfin aynısını başkalarının da almasını veya f/p seçiminizden dolayı takdir görmeyi beklemezseniz hiçbir sorun olmaz. Buradaki beklenti genelde o biraz o yönde oluyor, yorumlar bu istikameti gösteriyor genelde.

Yukarıdaki kısıtlarla bir tercih yaptığınız zaman, yani "benim bütçem en fazla buna yetiyordu, paramı en iyi şekilde kullanabileceğim tercih buydu" diye söylediğinizde (uygun başka alternatifleri sunmadan) laf eden zaten düpedüz densizdir. Ama böyle bir cümle kurmak yerine "en f/p tercih benimki, x aradaki çok az fark için (kime göre neye göre) kol gibi para vermiş, pii yazık -- y o kadar para vermiş (mesela) ayda bir servise düşüyor, keh keh keh --- z biz fanilerin hissetmediği ince farkları hisseden elit bir kişi meh meh meh" gibi çocukça yorumlarla gelince o durumda densizlik yapan taraf değişiyor açıkçası.

Motosikleti
Premium ücret ödemeden aldığınız keyfin aynısını başkalarının da almasını veya f/p seçiminizden dolayı takdir görmeyi beklemezseniz hiçbir sorun olmaz. Buradaki beklenti genelde o biraz o yönde oluyor, yorumlar bu istikameti gösteriyor genelde.

Yukarıdaki kısıtlarla bir tercih yaptığınız zaman, yani "benim bütçem en fazla buna yetiyordu, paramı en iyi şekilde kullanabileceğim tercih buydu" diye söylediğinizde (uygun başka alternatifleri sunmadan) laf eden zaten düpedüz densizdir. Ama böyle bir cümle kurmak yerine "en f/p tercih benimki, x aradaki çok az fark için (kime göre neye göre) kol gibi para vermiş, pii yazık -- y o kadar para vermiş (mesela) ayda bir servise düşüyor, keh keh keh --- z biz fanilerin hissetmediği ince farkları hisseden elit bir kişi meh meh meh" gibi çocukça yorumlarla gelince o durumda densizlik yapan taraf değişiyor açıkçası.
Katiliyorum. Oyle de demeye calismadim ancak yanlis anlasilmis olabilirim. Sizin dediklerinizi de yanlis yorumlamis olabilirim. Surekli ayni muhabbeti okuyunca can sikintisindan konu sapabiliyor.

Emin ol o amortisöre koydukları yayın yarıçapının 0,5mm daha ufak olmasının maliyete katkısının hesabını bile yapıyordur pis cimriler...

yazık yazık...

sen yeminle al şu guzzi yi de tam olsunn. Sen çooook "motor ışığı yanıyor sönüyor" diye mesaj atacaksın..
allah bunları yazıyor deftere,fsfafass

bir de demez mi ben nerde bokladım japon ahahhaa.
Eski mesajlarını da tek tek inceleyecem sen durrrrrrr..:d

Motosikleti
yazık yazık...

sen yeminle al şu guzzi yi de tam olsunn. Sen çooook "motor ışığı yanıyor sönüyor" diye mesaj atacaksın..
allah bunları yazıyor deftere,fsfafass

bir de demez mi ben nerde bokladım japon ahahhaa.
Eski mesajlarını da tek tek inceleyecem sen durrrrrrr..:d
İncele istediğin kadar :)

Cimriye cimri demek de boklamak olmuyor. Cimri olmasalar da cimri desek haklısın. Kendin yazdın Suzuki 20 yıldır aynı ekranı kullanıyor diye. Yeni ekran arge ister tasarım ister test ister, mis gibi yapılmışı var neden para harcayalım demişler işte? Yeni ve güzel bir ekran tasarlayamayacak kadar beceriksiz olmadıklarına göre düpedüz cimriler. Honda için de örnek zaten vermiştim...

(Bu arada benim V Strom'un ekranına bayılıyorum; her şey olması gerektiği kadar olması gerektiği şekilde mevcut, mis gibi okunaklı net bir ekran. İlk alırken çok demode gelmişti ama alışınca sevdim.)

Artık Guzzi mi alırım başka bir şey mi bilmiyorum. İşler tıkırında giderse 1-2 sene içinde enteresan bir şey patlatacağım kesin. Scrambler 1200 XE bile olabilir veya R12 G/S olur belki? Kısmet... (Bunların ikisi de f/p değil dikkat edersen; çünkü bu seviye artık beyinle değil kalple satın alım yapılan bir seviye...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
iki defa okudum yanlış mı goruyorum diye..

yazık gercekten.

seninle iki defa kofte yedik, telefonum var. punctum ise sadece forumdan bilirim.

ama bu yaptığın ayıptır ve ciddi bir problem.

eğer ozur dileme niyetin yoksa hem forumdan hem de telefon rehberinden beni silmeni rica edeceğim.
Sabah sana konunun seninle ilgili olmadığını, kastettiğimin sen olmadığını içeren Whatsapp'tan bir mesaj gönderdim ama bu saate kadar mesajım sana hala iletilemediğine göre demek ki bana engel koydun. Biz seninle evet 2 defa köfte, bir defa da ayvalık tostu yedik ama en az 10 defa da seni gezilerimize davet ettik ya sen uygun değildin ya da gelesin gelmedi. Seni en son 5-6 gün sonra gerçekleştireceğimiz geziye davet ettim, bahçenizle ilgili bir durumdan kaynaklı gelmeyeceğini zaten forumda yazdın. Seni bu kadar davet etmelerimin sebebi manyak güzel sürüyor olman değil, kendimce seni yıllardır arkadaş olarak görüyor olmamdır. Sen banlı olduğun zamanlar farklı üyelikler alıyordun, bu bir ara çok sık olmaya başladı. Forumda absürt konu açan her insandan sonra sana özelden dönüş yaptım "Hacım pis gireceğim sensen söyle de bir şey yazmayayım" Sen de bana çoğunlukla "benim, benim" dedin. Her buluşmalarımızda çekilen fotolarda " aman beni göstermeyin, millet benden nefret ediyor" demenden kaynaklı gizliliğine duyduğum saygıdan senin ne resmini verdik ne de isminin ne olduğunu ulu orta söyledik, hala da söylemem. Sana kıl kapan bir çok kişiyle yüz yüze görüşmelerimde, telefon konuşmalarımda, forum yazışmalarımda da senin için "yaa aslında gerçek hayatta çok farklı biri, inanılmaz naif ve saygılı biri, valla öyle forumda göründüğü gibi değil" demedim mi? Bunu sen de biliyorsun.

Doğruya doğru ben Punctum'u sevmiyorum, ona saygı da duymuyorum, sinsi adamın teki, güvenilmez. Tabi ki motor kazasında gebermesini istiyorum diye yazmam hoş olmamış, farkındayım. Ben de okuyunca üzüldüm, keşke "motor kazasında değil de eceliyle geberse de kurtulsak heriften" yazsaymışım.

Son olarak özür dilemeyeceğim, Puntcum da mal bulmuş mağribi gibi arkamdan atıp sıkabilir. Bundan sonra onunla ilgili bir şey yazmayacağım ama beni engellediğin için sen de benim için artık yabancısın, sıradansın kardeşim.

Motosikleti
1190 ADV
Doğruya doğru ben Punctum'u sevmiyorum, ona saygı da duymuyorum, sinsi adamın teki, güvenilmez. Tabi ki motor kazasında gebermesini istiyorum diye yazmam hoş olmamış, farkındayım. Ben de okuyunca üzüldüm, keşke "motor kazasında değil de eceliyle geberse de kurtulsak heriften" yazsaymışım.

Teknik olarak birşey değişmez, ecel yaşam süresinin sona ermesi demektir. Motor kazası yada tepesine meteor düşmesi diye detay vermek sadece ölümün nasıl olmasını istediğini belirtir ki motosiklet sürmekten zevk alan biri için motor kazasında ölsün demen sevdiği şeyi yaparken ölmesini istemen anlamı taşır. İlk talebini değiştirme bence :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Teknik olarak birşey değişmez, ecel yaşam süresinin sona ermesi demektir. Motor kazası yada tepesine meteor düşmesi diye detay vermek sadece ölümün nasıl olmasını istediğini belirtir ki motosiklet sürmekten zevk alan biri için motor kazasında ölsün demen sevdiği şeyi yaparken ölmesini istemen anlamı taşır. İlk talebini değiştirme bence :)
Herif sürmüyor ki senin dediğin şeyin olasılığı Real Madrid ile Gençlerbirliği'nin İspanya'da yapacağı maçta Gençlerbirliği'nin 3-0 kazanmasıyla aynı olasılık.

İşler tıkırında giderse 1-2 sene içinde enteresan bir şey patlatacağım kesin. Scrambler 1200 XE bile olabilir veya R12 G/S olur belki? Kısmet... (Bunların ikisi de f/p değil dikkat edersen; çünkü bu seviye artık beyinle değil kalple satın alım yapılan bir seviye...)

eee şirket sahibi bir kişi olarak r 12 g/s hayırlı olsun deriz.

sen de act den öğren gider gostermeyi, biz zavallılar oderiz sizin yerinize :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar