Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Motosikleti
cbf 150
Moto Guzzi için denmişki eskinin motorları tıpkı harley bmw gibi. Bir yerlerimle güldüm :)

Ozaman Royal enfield bildiğiniz HİNT Keneviri olan bunları aha babası öyle değilmi?

Japonlar pok yemiş Royal enfield bullet varken hadi zaten iphone 14 kampanyalı satıyorlar gidip alalım.

Bu arada komik değilmi koca guzzisin kendisin harley le aynı yere konumlandırıyorsun ve motor satabilmek için yanında scooter hediye ediyorsun :))))

Harleyde ben böyle birşey görmedim neredeyse donumu bile alacaktı harley

O zaman şöyle bir sıralama yapabiliriz. @Burak Kara izninle... BMW >Diğer Avrupalılar > Japon 🟰 Kaliteli Tayvan > Hint > Çi
Yok ben Japon Avrupalıdan daha geride gelir demedim

Hangi açıdan baktığına bağlı

Teknoloji deyince BMW ile Japon kapışır hangisi önde gelir bilemem

Ama tarz dersen o zaman işler farklılaşıyor ve işe Moto Guzzi Harley gibi markalar devreye giriyor ve tarz olarak bence Harley ve Moto Guzzi veya BMW Japondan önde gelir.

Yok teknoloji dersen sadece BMW ve Japon kapışır derim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Moto Guzzi için denmişki eskinin motorları tıpkı harley bmw gibi. Bir yerlerimle güldüm :)

Ozaman Royal enfield bildiğiniz HİNT Keneviri olan bunları aha babası öyle değilmi?

Japonlar pok yemiş Royal enfield bullet varken hadi zaten iphone 14 kampanyalı satıyorlar gidip alalım.

Bu arada komik değilmi koca guzzisin kendisin harley le aynı yere konumlandırıyorsun ve motor satabilmek için yanında scooter hediye ediyorsun :))))

Harleyde ben böyle birşey görmedim neredeyse donumu bile alacaktı harley
İşin gücün sulandırma
Royal Enfield devrede ve güncel değil o yüzden yazmadım ve o şekilde bakarsan başka markalar da var.

Moto Guzzi tabiki Harley ve BMW sınıfında gelir nerede gelecekti 😊

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Yok ben Japon Avrupalıdan daha geride gelir demedim

Hangi açıdan baktığına bağlı

Teknoloji deyince BMW ile Japon kapışır hangisi önde gelir bilemem

Ama tarz dersen o zaman işler farklılaşıyor ve işe Moto Guzzi Harley gibi markalar devreye giriyor ve tarz olarak bence Harley ve Moto Guzzi veya BMW Japondan önde gelir.

Yok teknoloji dersen sadece BMW ve Japon kapışır derim.
Japonların pek teknolojik olduğunu düşünmüyorum. Avrupalılar çok daha teknolojik motosiklet üretiyorlar bana göre.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Kimseyi alıntılamadan yaptığım bir tespite sadece sen ve enolaguy'un tepki vermesi kuşku uyandırmıyor mu?

Epey yanılttın beni...

İkimiz de ukala, kendi kakasını cilalayan ezik insanları sevmiyor olabiliriz. Benim bu tiplere özel alerjim var mesela - zamanında epeyi maruz kalmışlığım var.

Yaptığın yorum (burada başka benzerlerine de önceden rastlamış olduğumuz şekilde) tamamen gereksiz, faydasız, hiçbirimize bir şey katmayan hadsiz bir ego mastürbasyonuydu. Hatırlayalım:

"...İnsanların kendini kullandığı ürünle konumlandırması, marka imajıyla bütünleştirmesi, hiç ait olmadığı ve ömrü boyunca da olamayacağı sınıfsal perspektife bürünmeye çalışması, ait olduğu hiyerarşik katmana örtü araması..."

Yahu bunun Moto Guzzi, Honda, BMW, Yamaha vb. tercihleriyle ne ilgisi var? Buradaki alt-metin çok net değil mi? Net bir hedef de belirtilmiyor. (Klasik taktiklerdendir, köşeye sıkışınca lafı çevirmek, öyle değil böyle falan demek mümkün olur...) Göte göt diyelim lütfen.

Ahmet q, w, e sebeplerle Moto Guzzi tercih etmiş, Mehmet a, s, d sebeplerle Honda tercih etmiş. Önemli olan (katılmasak da) Ahmet ve Mehmet'in tercihlerinin sebeplerini anlamak, yeter ki tutarlı olsunlar. Bugün katılmadığın bir sebep yarın senin için de manalı hale gelebilir veya tersi. Bizleri de zenginleştiren zaten tam da bu; (motosiklet tercihleri bağlamnda) üç yıl önce dudak büktüğün şeye bugün hak vermek veya tersi her zaman mümkündür. Çok büyük konuşmaya gerek yok, netice itibarıyla banal ve önemsiz bir konu...

Sanırım bu forumda "hmmmm motorum y.rr.k gibiymiş, emek veren mühendise atlayayım" diyebilecek tek kişi benim..
@espresso ile ben de motorlarımızı epeyi gömüyoruz aslında :D (Ben halen tipine alışamadım, sanırım asla alışamayacağım...)

Son düzenleme:
Japonların pek teknolojik olduğunu düşünmüyorum. Avrupalılar çok daha teknolojik motosiklet üretiyorlar bana göre.
Yok hacim başına güç olarak çok iyiler ama bana göre bu herşey değil yolda akici olmayan hisli olmayan bir makine güçlü olmuş bence önemli değil

Yalnız özellikle Honda nın bu tanıma uymayan oldukça karakterli hatta bana göre nirvana ya ulaşmış motorları da vardır.
Yalnız sanki onlar eskilerde kaldı çünkü iyice ruhsuza ve birazda tel maşaya döndüler (tabiki hala kaliteliler) benim bu aralar Japona biraz sırt çevirmem bundan

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
O zaman şöyle bir sıralama yapabiliriz. @Burak Kara izninle... BMW >Diğer Avrupalılar > Japon 🟰 Kaliteli Tayvan > Hint > Çin
en başa italyanları yazmanızı rica edeceğim
images

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İkimiz de ukala, kendi kakasını cilalayan ezik insanları sevmiyor olabiliriz. Benim bu tiplere özel alerjim var mesela - zamanında epeyi maruz kalmışlığım var.

Yaptığın yorum (burada başka benzerlerine de önceden rastlamış olduğumuz şekilde) tamamen gereksiz, faydasız, hiçbirimize bir şey katmayan hadsiz bir ego mastürbasyonuydu. Hatırlayalım:

"...İnsanların kendini kullandığı ürünle konumlandırması, marka imajıyla bütünleştirmesi, hiç ait olmadığı ve ömrü boyunca da olamayacağı sınıfsal perspektife bürünmeye çalışması, ait olduğu hiyerarşik katmana örtü araması..."

Yahu bunun Moto Guzzi, Honda, BMW, Yamaha vb. tercihleriyle ne ilgisi var? Buradaki alt-metin çok net değil mi? Net bir hedef de belirtilmiyor. (Klasik taktiklerdendir, köşeye sıkışınca lafı çevirmek, öyle değil böyle falan demek mümkün olur...) Göte göt diyelim lütfen.

Ahmet q, w, e sebeplerle Moto Guzzi tercih etmiş, Mehmet a, s, d sebeplerle Honda tercih etmiş. Önemli olan (katılmasak da) Ahmet ve Mehmet'in tercihlerinin sebeplerini anlamak, yeter ki tutarlı olsunlar. Bugün katılmadığın bir sebep yarın senin için de manalı hale gelebilir veya tersi. Bizleri de zenginleştiren zaten tam da bu; (motosiklet tercihleri bağlamnda) üç yıl önce dudak büktüğün şeye bugün hak vermek veya tersi her zaman mümkündür. Çok büyük konuşmaya gerek yok, netice itibarıyla banal ve önemsiz bir konu...
Sosyal ilişki tercihlerin beni ilgilendirmiyor, problem, meseleyi pragmatik değil tabu ölçekli kriterlerle karşılayıp, kendince konumlandırdığın bir özel markaya yönelik eleştirileri vasat retoriklerle geçiştirmen...

Ego mastürbasyonuymuş, peh...

Yaptığım bir tespit ve bunun akademik temelleri de tartışılmış. Motosiklet sonuçta ticari bir meta ve bunun markayla ilişkilendirilmesi de doğal yaşamın bir pratiği. Tabii ki tercih kriterlerinin coğrafi, toplumsal, sosyolojik temellerini konuşacağız. Ne yapalım, destek verdiğin tipler gibi biz de kafa göz yararak demagojiye mi sarılalım? Sana göre önemsiz kabul edip, kapatalım mı ekranı? Banal konu, gereksiz, faydasız vs....hadi canım...yazma öyleyse, ne karışıyorsun?

Bak, okumadığın makalelerde, tüketici davranışını tetikleyen faktörler arasında psikolojik etmenler (sizin ısrarla eğip büktüğünüzün aksine güdülenme, algılama, öğrenme, kişilik, vb.) yanı sıra kişisel faktörler ve sosyo-kültürel faktörler de sıralanıyor. Yani mabadınızdan uydurduğunuz alt metinler değil, rasyonel analizlerle desteklenen çıkarımlar geçerli oluyor. Varsa karşı argümanınız, yönteminizi de ortaya koyup savunursunuz fikrinizi. Her eleştiriye tuzlukla koşmak işe yaramıyor maalesef.

Ben burada yerilen veya övülen bir marka görmüyorum. Sadece muhafazakar tutumlarla, yakın hissettiği bir markayı cansiparane savunan fanatikler görüyorum. Hadi bunun ortalama eğitim düzeyiyle yapılmasını anlıyorum da, 200 kelime ile de olmuyor be birader :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
agusta mııı dukati mi ?

bence agusta..

lewis hamilton agustaya biniyor cunku.

herkes haddini bilecek:

not: bu lewis de iyice feminen bir tip oldu o nasıl canta yaa
ducati mühendislik anlamda daha önde bence, agustaya ilk bindiğimde direk farkettiğim bir konuydu bu. gücün gelme şekli/ haritalandırılması, dengesi, amortisörlerin karşılaması, çok güven verici, ağır abi bir nevi. daha ağır ve daha cüsseli olduğu halde ducatide kendimi daha güvende hissediyordum. blok ta elektronik te daha dayanıklıdır sanıyorum
agustanın kalite/ sürüş hissiyatı başka ama, daha çok mahallenin bıçkın delikanlısı
ha bir streetfgihteer v2, bir panigale sürsek, ducati de benzer bir kalite hissini verir muhtemelen, 797 2. sınıf motorlarındandır; yine de kalite konuşacaksak bir japondan evladır nazarımızda

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bu konu çok su götürür. Moto Guzzi'nin v7 serileri özelinde R versiyonu hoşuma gidiyor. Bazı sorunları da vardır belki bilemiyorum hiç kullanmadım. Niş üretim yapıyor, hatta bazı modelleri seri numaralı çıkıyor. Bu son yazdığım bile tercih sebebi olabiliyor mesela. Adam teknolojisine sağlamlığına falan bakmıyor ki. Zaten çoğu sahibinin başka motorları da var. Orada farklı olmak, tarzı sevmek, sesinden hoşlanmak vb faktörler var. Yoksa parası olan herkes spor araba olarak Porsche alır, kimse Maserati almazdı. Elbette daha az satsa da onun da bir pazarı var.

Yaşı uygun olanlar hatırlar. Bir ara Nokia'nın altın mı ne kaplı bir telefonu vardı. Özelliklere bakınca diğer modellerinden pek bir farkı yoktu. O dönem nette de bunun tartışması vardı, alanlardan bazısı fakirler alamazsınız derdi, kimi prestij için alıyorum derdi. Bu durumda Moto Guzzi'yi altın kaplama olan ama özellik olarak pek bir şey vermeyen telefon kategorisinde mi sayalım diğerlerinin yanında. Bence bu Guzzi'ye haksızlık olur.

Bu konulara bakışım da son zamanlarda değişmiştir. Genelde performans, teknik veriler üzerinden kıyaslarım motorları, performanslı kullanmayı da severim. Ama gittim geçen sene "parasının ederi olmayan", "gitmeyen" "eski teknoloji" bir Royal Enfield Classic 350 aldım. O kadar motor değiştirdim, hayatımda ilk defa motora uysun şekil şukul olsun diye kıyafet eldiven falan aldım, abarttım uğraştım kaskımı boyadım. Başka motorda bunları hiç yapmamıştım. Öte yandan viraj kovalayım, otobanda uzayayım diyen ben, faklı keyifleri keşfettim; sesi dinler oldum, yol kenarındaki insanların bakışlarına dikkat eder oldum, "abi bunu nerde toplattın" diyen adamdan mutlu oldum. Bırak virajı falan, zar zor 120 yapıyor motor ama şu an üstünden inmiyorum. Bir CL veya CRF 250 ile bunlardan keyif almazdım muhtemelen. Yeni kıyafet almazdım mesela. Guzzi de böyle bir şey bence.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Olm daha elektrik yazmayı bilmeyip elektirik yazıyorsun sonra ben ECU doktoruyum diyorsun yani elektriği bilmeden elektronik profesörüsün onu anladık tamam

Ama artık en azından GUY ile GAY ı da birbirinden ayırmayı başarman lazım ha gayret 😊
Ama bildiğimiz meşhur olan Enola Gay olacaktı doğrusu.
İlk atom bombasını atan uçağın adı, Pilot Paul Tibbets'in annesi "Enola Gay Tibbets"den esinlenip konulmuş.
960px-Tibbets-wave.jpg

@espresso ile ben de motorlarımızı epeyi gömüyoruz aslında :D (Ben halen tipine alışamadım, sanırım asla alışamayacağım...)
Ben motorumu gömüyorum ama aslında çok seviyorum, tam bize göre orta yaşlı motoru diyorum ve bunu derken gömmek anlamında demiyorum, bu yaştan sonra bizim ihtiyaçlarımıza en uygun motor diyorum. Uçup kaçmasına gerek yok ama traktör gibi sapasağlam ve de çok konforlu, daha ne olsun.
Tipine de alıştım, iki yanda farları ve pörtlek gözüyle iyi ki 2015 modeli denk gelmiş diyorum. 10 yaşında motor, alırken 9 yaşında motor aldım iyi mi yaptım acaba diyordum ama daha eski önceki kasa olan abilerini yollarda görünce daha gençmiş diyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada "Gay" kelimesi İngilizce'ye yanılmıyorsam Fransızca "Gai" (Fransızca Ge diye okunur, neşeli anlamına gelir) kelimesinden geçmiş, Makarasına İngilizce hocamıza ne alaka diye sormuştuk, adam da "gayler biraz neşeli ya o nedenledir" diye sallamıştı. Eskiden gay falan demezlerdi, "fag" derlerdi, dünya çok kibarlaştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar