Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bence et
zira kusur gerçekten sende

Durumun konumla psikoloji ile toplumla ne alakası var

Honda dediğin motor Moto Guzzi den ucuz mu ?
Aynı hacimde bir Honda'ya ulaşması çok mu daha kolay ?
Bunlara bakıpta mı yazıyorsun

Sana göre kişinin marka tercihi anında psikolojik sorun oluyor ama aynı kişi Kymco iyi derse sorun yok ama BMW derse var Moto Guzzi derse var

Ne biliyorsun belki bunlar psikolojik sorun değilde deneyime dayalı gerçek sonuçlar

İşte o yüzden

Kimde var bahsettiğin o sorunlar daha iyi düşünmelisin.
Gerçekten okuduğunu anlamayan, anlasa bile analiz edemeyen, etse bile yüzüne gözüne bulaştıran cahil bir toplumuz...

Yav kardeşim hadi yazdığıma bozuldun, üstüne alındın, atarlanıyorsun falan da, koca paragrafımda "psikoloji" yazan tek bir yer gösterir misin bana? Nerden çıkardın meseleyi psikolojik sorunlara bağladığımı?

Hakikatten sorunlu bir milletiz...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Niş bir motosiklet kullanmak istemekte - bunun temel sebebine bağlı olarak - bir gariplik veya eleştirilecek bir şey olmayabilir açıkçası.

Çok fazla kişide olan, çok fazla kişinin (neredeyse imanla) övdüğü / beğendiği motosikletleri ben pek içselleştiremiyorum mesela. Radikal bir şekilde örneklemek gerekirse; motosiklet seçim kriterlerimden bir tanesi ile tas kafa saç traşı ile dolaşmama sebebim bir miktar paralellik gösteriyor olabilir - çok normal değil mi?
Zaten mezara götürmeyeceğimiz, totomuz pelte olunca da binmeyeceğimiz şeyler. İçselleştirecek bir durum yok zaten, dediğiniz gibi özelleştirilmemiş fabrikasyon bir şey anca tüketim malzemesidir. Fabrikasyonda olsa ruhu olan şeyler eski üretimlerdi veya bu guzzi gibi üretim yapan firmalar. Bu arada bende ne saç var ne sakal ne bıyık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Gerçekten okuduğunu anlamayan, anlasa bile analiz edemeyen, etse bile yüzüne gözüne bulaştıran cahil bir toplumuz...

Yav kardeşim hadi yazdığıma bozuldun, üstüne alındın, atarlanıyorsun falan da, koca paragrafımda "psikoloji" yazan tek bir yer gösterir misin bana? Nerden çıkardın meseleyi psikolojik sorunlara bağladığımı?

"...İnsanların kendini kullandığı ürünle konumlandırması, marka imajıyla bütünleştirmesi, hiç ait olmadığı ve ömrü boyunca da olamayacağı sınıfsal perspektife bürünmeye çalışması, ait olduğu hiyerarşik katmana örtü araması..."

Bunlar neyle ilgili pardon? (Arkasına sosyolojik yazmak bunları salt sosyolojik yapmıyor; toplumlar bireylerden oluşur ve bireylerin eylemleri de psikolojilerinden hallice etkilenir...)

Sen

Kişinin marka nedeniyle kendisini bir yere k

Hakikatten sorunlu bir mille

Psikoloji yazmamışmış bak sen şu tatlı su kurnazına
Kişinin marka ilintisi ile kendini olamayacağı bir konuma konumlandırmaya kalkması sence ne sorunudur ?

İnsanlara janjanli kelimelerle marka budalası diyorsun sonra beni anlamıyorsunuz diye entelektüel ayağına yatıyorsun sonra utanmadan millete cahil cühela diyorsun

Bende sana milleti anında cahil cühela yaptığın için aklı fukaranın fikri ukala olur derler diyorum.

enoloGAY sen bu ikisiin arasına girme adam gibi tartışma izliyelim.

İki tarafta donanımlı iki tarafta entel dantel. Bakalım kim kazanacak. Entellerin tartışmasıda ayrı bir keyifli :) biz kıro tattışssak birbirimizi yeriz bakın adamlar nasıl edeple birbirlerini şey ediyor :)
Olm daha elektrik yazmayı bilmeyip elektirik yazıyorsun sonra ben ECU doktoruyum diyorsun yani elektriği bilmeden elektronik profesörüsün onu anladık tamam

Ama artık en azından GUY ile GAY ı da birbirinden ayırmayı başarman lazım ha gayret 😊

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Olm daha elektrik yazmayı bilmeyip elektirik yazıyorsun sonra ben ECU doktoruyum diyorsun yani elektriği bilmeden elektronik profesörüsün onu anladık tamam

Ama artık en azından GUY ile GAY ı da birbirinden ayırmayı başarman lazım ha gayret 😊

kamyoncu askeri ücret falan da yazıyor. ama bunu bilerek yapıyor. ilginc bir kişi.

ama senınki harbiden gay olmalı sanki :)

Motosikleti
"...İnsanların kendini kullandığı ürünle konumlandırması, marka imajıyla bütünleştirmesi, hiç ait olmadığı ve ömrü boyunca da olamayacağı sınıfsal perspektife bürünmeye çalışması, ait olduğu hiyerarşik katmana örtü araması..."

Bunlar neyle ilgili pardon? (Arkasına sosyolojik yazmak bunları salt sosyolojik yapmıyor; toplumlar bireylerden oluşur ve bireylerin eylemleri de psikolojilerinden hallice etkilenir...)
Bireylerin marka tercihleri ve satın alma davranışlarını tetikleyen faktörleri basitçe "psikolojik sorunlara" indirgeyen bir sıradanlığa prim vermeni yadırgadım doğrusu. Hadi enolaguy alındı anlıyorum da, sen de motoguzziciden çok motoguzzici oldun mu diye kabul edip yanıt vereyim, yoksa gerçekten içerikli bir tartışma mı yapacağız?

Bak şu çalışmada ne demiş araştırmacılar...
"Duygusal fayda sunumları en genel ifade ile ürün ve hizmetin fonksiyonel (kalite, fiyat,performans) faydasından ziyade markanın tüketici duygularına hitap etmesidir."
Tüketici Kişiliği ile Marka Kişiliği arasında da ilgi kuruluyor doğal olarak;

Marka bağımlılığı ve marka tercih etmedeki davranış karakteristiği üzerine de çalışıyor insanlar,

Daha onlarca eklerim de anlaşıldı herhalde,

Bir önceki mesajında "çok güzel ve net bir paragraf" dedikten sonra enolaguy'un dümen suyuna girmen de manidar olmuş :)

Enolaguy;

Sana ayrıca yazmıyorum. Cyan'la yazışmaları takip edersen aydınlanacaksın :) Ama cahilsin yani, orada şüphe yok :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bireylerin marka tercihleri ve satın alma davranışlarını tetikleyen faktörleri basitçe "psikolojik sorunlara" indirgeyen bir sıradanlığa prim vermeni yadırgadım doğrusu. Hadi enolaguy alındı anlıyorum da, sen de motoguzziciden çok motoguzzici oldun mu diye kabul edip yanıt vereyim, yoksa gerçekten içerikli bir tartışma mı yapacağız?

Bak şu çalışmada ne demiş araştırmacılar...
"Duygusal fayda sunumları en genel ifade ile ürün ve hizmetin fonksiyonel (kalite, fiyat,performans) faydasından ziyade markanın tüketici duygularına hitap etmesidir."
Tüketici Kişiliği ile Marka Kişiliği arasında da ilgi kuruluyor doğal olarak;

Marka bağımlılığı ve marka tercih etmedeki davranış karakteristiği üzerine de çalışıyor insanlar,

Daha onlarca eklerim de anlaşıldı herhalde,

Bir önceki mesajında "çok güzel ve net bir paragraf" dedikten sonra enolaguy'un dümen suyuna girmen de manidar olmuş :)

Enolaguy;

Sana ayrıca yazmıyorum. Cyan'la yazışmaları takip edersen aydınlanacaksın :) Ama cahilsin yani, orada şüphe yok :)
Demagoji yapıyorsun; "psikolojik sorunlar" diye bir ibare kullanmadım ve senin alıntıladığım cümlelerin de tamamen psikoloji ile ilgili.

"Tüketici duyguları" diye tamlama var yukarıda paylaştığın makalelerin biriyle ilgili; bu psikoloji ile ilişkili değil de nedir? Duyguyu bana tarifler misin; neyle ilgili bir kavram acep?

Bu kadar basit günlük konularda bilimsel makale paylaşmak da ayrı bir psikoloji konusu; savunma mekanizması. (Yapılan sokak ağzıyla: goygoy...)

Motosikleti
Demagoji yapıyorsun; "psikolojik sorunlar" diye bir ibare kullanmadım ve senin alıntıladığım cümlelerin de tamamen psikoloji ile ilgili.

"Tüketici duyguları" diye tamlama var yukarıda paylaştığın makalelerin biriyle ilgili; bu psikoloji ile ilişkili değil de nedir? Duyguyu bana tarifler misin; neyle ilgili bir kavram acep?

Bu kadar basit günlük konularda bilimsel makale paylaşmak da ayrı bir psikoloji konusu; savunma mekanizması. (Yapılan sokak ağzıyla: goygoy...)
Psikoloji, salt sizin algıladığınız anlamıyla vasat bir nitelendirmeden ibaret değil ki...benim paragrafımdan enolaguy'un anladığı biçimiyle "psikolojik sorunları olanlar Moto Guzzi tercih eder" anlamı mı çıkıyor? Bunu iddia eden demagoji yapmıyor da, ben mi yapmış oluyorum? O kadar kaynak paylaştım, tabii ki okumadınız ama hala laf yetiştirmeye devam mı edeceksiniz? Savunma mekanizması neymiş? Tabii ki inandığım doğruları savunacağım ama bunu sizin yaptığınız biçimde kıraathane ağzı ile değil, bilimsel makalelerle destekliyorum. "Basit günlük konular" dediğin meselelerde akademik makaleler, tezler, araştırmalar yapılıyor yahu. Goy goy bunun neresinde? Akademik hassasiyet diyelim mi küçümsediğin biçime...?

Forumun en tartışılabilir kişisi olarak desteklediğin diyalektik bu mu yani? Moto Guzzi fanatizmini mi kerteriz alıp tartışacağız?

Kimseyi alıntılamadan yaptığım bir tespite sadece sen ve enolaguy'un tepki vermesi kuşku uyandırmıyor mu?

Epey yanılttın beni...

Son düzenleme:
buradakileri şakayla karışık kaç defa uyardım aslında punctum la munakasa yaparsanız kazanamazsınız diye., ama dinlemiyorlar..

al işte mutlu musunuz şimdi :d

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
la siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz?
kalite hissiyatı diye bir şey var. 3 liraya bunu satın alamazsınız. ha bu 5 lira etmesi gerekirken 10 liraya alırsan enayisin o ayrı. ama böyle bir şey var yani. hepinizde yok belki ama böyle bir şey var
hiç motoguzzi gördüm mü hatırlamıyorum bile ama fotoğrafına baktığımda silindir kapağındaki metal işçiliğinden anlayabiliyorum kaliteli/ özenilmiş makina olduğunu. bakın sorunsuz demedim
niye demedim? hem bilmiyorum hem de:
bunlar az üreten firmalar. mühendislik anlamında büyük üretim gücü olan markaların ardında kalmaları normal konudur. motoguzzi hala eski kalıp teknolojisini eski blokları kopyalıyordur, ötesine mali gücü yoktur, olabilir. ancak kalite başka bir konu
bu tür markaların hissiyatları, adlarından, marka algılarından değil, özenmekten gelir
öyle olmasa ben anlamazdım
rica ediyorum konuyu uzatıp beni salon beyefendisi çizgimden çıkarmayın
0

Bakın beyler özellikle Puntcum öyle yazdığın gibi içerikli tartışma yeri değil burası adı üstünde bir motosiklet forumu

Burada motosikletle ilgili fikirler önce motosikletle ilgili olarak algılanmak ve onun üzerinden değerlendirilmek zorunda. Motosikletle ilgili bir konunun sosyal kişilik üzerinden algılanması için buranın motosiklet forumu değil kişisel gelişim forumu falan olması lazım.

Buraya insanlar motosikletle ilgili bilgiler almak ve yorum yapmak için geliyorlar sosyal statü ve kimlik tasnifi veya psikoloji analizi adına gelmiyorlar o yüzden de burada motorsiklet ile ilgili fikirler veya iddialar motosiklet üzerine olmak zorunda o yüzden motosiklet üzerinden kimlik veya kişilik değerlendirmesi yapmak zaten yanlış birşey.

Ha şimdi Moto Guzzi ye gelirsek ve doğru bir bilgi vermek istersek

Moto Guzzi Japonların üzerinde bir markadır (teknolojik veya güç olarak değil bir ikon olarak) çünkü farklı farklı kimliklerde motor yapmayan bir kimliğe sahip olarak yıllardır değişmeyen çizgisi ile bir BMW ve Harley grubundadır.

Bunu dünya böyle kabul eder bir motosiklet forumu için Moto Guzzi hakkında basitçe doğru bilgi budur denebilir

Motosikleti
K 1600 GTL
Bakın beyler özellikle Puntcum öyle yazdığın gibi içerikli tartışma yeri değil burası adı üstünde bir motosiklet forumu

Burada motosikletle ilgili fikirler önce motosikletle ilgili olarak algılanmak ve onun üzerinden değerlendirilmek zorunda. Motosikletle ilgili bir konunun sosyal kişilik üzerinden algılanması için buranın motosiklet forumu değil kişisel gelişim forumu falan olması lazım.

Buraya insanlar motosikletle ilgili bilgiler almak ve yorum yapmak için geliyorlar sosyal statü ve kimlik tasnifi veya psikoloji analizi adına gelmiyorlar o yüzden de burada motorsiklet ile ilgili fikirler veya iddialar motosiklet üzerine olmak zorunda o yüzden motosiklet üzerinden kimlik veya kişilik değerlendirmesi yapmak zaten yanlış birşey.

Ha şimdi Moto Guzzi ye gelirsek ve doğru bir bilgi vermek istersek

Moto Guzzi Japonların üzerinde bir markadır (teknolojik veya güç olarak değil bir ikon olarak) çünkü farklı farklı kimliklerde motor yapmayan bir kimliğe sahip olarak yıllardır değişmeyen çizgisi ile bir BMW ve Harley grubundadır.

Bunu dünya böyle kabul eder bir motosiklet forumu için Moto Guzzi hakkında basitçe doğru bilgi budur denebilir
O zaman şöyle bir sıralama yapabiliriz. @Burak Kara izninle... BMW >Diğer Avrupalılar > Japon 🟰 Kaliteli Tayvan > Hint > Çin

emek emekte uğraştım neyini beğenmedin.... ;)

motosiklet adı üstünde buyuk olcude motordan oluşan bir taşıttır.

en kaliteli motorlarda japonlardan çıkıyor.bu tüm dunyanın kabul ettiği bir gerçek.tartışmaya kapalı bir konu

Japon > BMW >Moto Guzzi(gülüşmeler) >.. diye devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar