Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Suçüstü mü yakalandım? Aahahaha...nedir hocam böyle kül yutmaz hafiye pozları? Öncesini okumayan da devlet sırlarını falan ifşa ederken beni bastın zannedecek...alem adamsın valla :)

Derinlemesine tartışmaların ömrü uzun olmuyor, bilmiyor musun? Şu forumda en aklı başında adamlardan biri diye düşündüğüm seninle bile analitik düzlemde tartışamıyoruz, sen bile verdiğim kaynakları okumuyorsun, 3. mesajdan sonrası makaraya sarıyor işte. Kaynak göstererek açtığım konuların izlenme oranlarına bak, bir de zincir temizliği konularına :) Bu da bahsettiğin konu, her şey açık değil mi?
Yav bu forumda "motoruma atladım altın almaya gittim" diye açılan konular sayfalarca rating alıyor. Şu konu bile millete çerez niyetine. Nerede derinlemesine ve disiplinler arası konuşacağız?

Hem bak enolaguy "burası içerikli tartışma yeri değil" demiş ve sen de bunu beğenmişsin :)

Hangi Cyan'a inanalım? enolaguy'ı onaylayan Cyan'a mı, yoksa bana "derdin derinlemesine ve disiplinler arası tartışmak değil" diyen Cyan'a mı? :)

Bence senin kafan biraz karışık. Başta da paragrafımı gayet anlaşılır ve net bulmuştun, sonra ne olduysa enolaguy ayarlarını bozdu senin. Belki de fazla köftedendir, bilemedim :)

Neyse, valla enteresan adammışsın.

NOT: 200 kelimeye İngilizce olanlar dahil değildi. Onları da katarsan ortalamayı yakalarsın :) Olmadı sizin grup dışarıdan destek verecektir...:)
Yahu tamam uzatma sonuçta bir motosiklet hakkında fikrimizi dile getiriyoruz.
Kompleks veya cehalet yada psikolojik sorun varsa da var (kendi adıma) yapacak birşey yok sonuçta motosikletler üstüne kendi fikrimi yazmaya devam edeceğim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hasmet zaman zaman sinirine hakim olamıyordu, zaten başına ne geldiyse sinirden geldi. Ben de yıllar önce onu tahrik edip asla söylememesi gereken bir şeyi itiraf olarak almıştım, sonra da adamın düştüğü pozisyona üzülüp bir daha asla o konuyla ilgili ona en ufak bir imada bile bulunmayacağımın sözünü vermiştim, o sözü de hep tuttum. Öteki arkadaş daha kontrollü, tahriklere kapılmıyor, gudubet çizgisini koruyor.

Ben şahsen tembel adamım 200-400 km de bir zincir temizleme ile uğraşamam ilk üç beş sene sonra sırf bu yüzden zincirli motorlardan pek haz etmedim.
Bu yüzden gençliğimde ilk defa karşıma çıkan Kawasaki 440 Belt drive vardı onu sevmiştim aynı şekilde BMW yi de en çok şaftlı olduğundan sevdim.

Tabi bir de bana göre bazı temel teknik konular da var mesela BMW boxer olduğu için denge merkezi yere yakın olduğundan iyi yol tutuşa sahipti ve o devirlerde su soğutma pek olmadığı için yandan dışarıya çıkan silindirleriyle en iyi soğutma özelliğine sahip makineydi bu yüzden de uzun yol motoru olarak bilinirdi.

İnternet falan yok 1978 model bir motosiklet kataloğu ele geçirmiştim sene 1985 falandı o zamanlar baba motor olarak bilinen Harleyler ve BMW ler vardı daha eski zamanlarda BSA lar Norton lar varmış onlara yetişemedim Japonlar yeni yeni büyük ve güçlü ama bir o kadar da kolay yatak saran makineleri üretmeye başlamışlardı ben ilk defa o katalogda gördüm Moto Guzzi yi yani 1985 yılında bir 1978 kataloğunda....

Bir Moto Guzzi California idi ve gerçekten de en baba BMW den daha havalı görünüyordu yani bundan 47 sene evvel bile çok klas bir görüntüsü vardı hatta diyebilirim ki o kataloğun en etkileyici motosikletiydi.

Yıllarca yolda gerçek bir Moto Guzzi görmedim hep fotoğraflarda gördüm işte bu bilinmezlik ve gizemlilik sonucunda ilk fırsatta ve oldukça geç bir zamanda bir Moto Guzzi aldım ve ondan önce 1976 model dahil kısa süreli birkaç Goldwing de kullandım yani sonuçta ben Japonu kötü görmem onlarda (bana görr bilhassa Honda da) klas makinelerdir ama sırf zincir ile aram iyi değil diye özellikle BMW ile aram iyi oldu.

Şimdi bilen bilir uzun yolda belki de en iyisi BMW dir (Tabiki herşey uzun yol da değildir) Benim deneyimlememe göre yolda en iyilerden biri de Moto Guzzi dir bazıları 4 silindirli motor sevebilir ve altında sadece güç isteyebilir ben maximum power meraklısı değilim motorda keyifte istiyorum en önemlisi düsük devirde yüksek tork istiyorum çünkü maximum devirde güç ne kadar önemliyse minimum devirde maximum tork ta aynı şekilde önemlidir ve motor kullanımını keyifli hale getiren belkide en önemli şeydir.

Yani beklentilere göre herşey değişebiliyor sırf zinciri sevmeyen bir adam Hayabusa dahil birçok motoru eleyebiliyor

Güç isteyen de bunun aksini yapıyor

O yüzden aslında şu iyi bu iyi diye birşey yok insanın ruhuna veya beklentisine göre motor var

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hasmet zaman zaman sinirine hakim olamıyordu, zaten başına ne geldiyse sinirden geldi.

alla alla, ilginccc.

karşıdakine ana avrat, hayvanlı kufur eden, ondan sonra da "kumandan bende :) gule gule şimdi.. " falan diye kurulan biri değil miydi bu ?

punctum adamdır,
hasmet ise herkesin malumu..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
alla alla, ilginccc.

karşıdakine ana avrat, hayvanlı kufur eden, ondan sonra da "kumandan bende :) gule gule şimdi.. " falan diye kurulan biri değil miydi bu ?

punctum adamdır,
hasmet ise herkesin malumu..
Ben hasmet'i tercih ederim, en azından motosiklete dair Google araması yapmadan bir şeyler anlatabiliyordu. Punctum ise daha dünün çocuğu, 2 senelik üye, anca hamal gibi günde 25 ton kaldırsın.

Motosikleti
cbf 150
V stromculardan gay çıkmaz ama istisnalar olabilir tabi arada kalmışlık gibi. Burada felsefeci arkadaşlar daha iyi yazıya döker tabi bu olguyu.

Mesela ben vespamda var bildiğini ibine motoru hayabusada var öne eğilmeli motor bir nevi erkeğim ama ipnelikde var içimde ve sonuncusu erkekliğin son noktası olan köfteci motoru v strom hernekadar budist bile olsam v stroma bindiğimde köfteciye gidesim geliyor.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello
Geyik topiclerde bu hafta,

Malum sarı siteden, kendime klasik bir motor bakıyorum.

İlk uğradıgım tabiki motoguzzi oldu, ilanlara göz atmaya başladım.

Anladıgım kadarıyla herkes 5000km olmadan v100 lerini v85 lerini diğer guzzilerini satmaya başlamış. Dikkatlice neden sattıklarını okuuayim dedim aonuöta kmsi az motorlar. Hepsinin ortak noktası sağlık sorunu. Acaba guzzi sağlık sorununamonneden oluyor?

Pek açıklama görmedim nasıl bir sağlık sorunu?? Sonra yabancı forumlara baktım, elektirik sorunları, servis sağlıyıcının ilgisizliği ve kronik tonla problem.

Sonra ışık yandı zihninde guzzi kullanıcıların herkesden sakladığı sağlık sorunu sinirsel.

Modern klasik bulmak zor iş :(
Malesef sağlık sorunu olan bir abimiz vefat etti. Motosiklete gelince Tr şartlarında çoğu çok satan firmalarla aynı şekilde parça tedariği ve servis uygulması var garantilik konu olsa zorluk çıkarmıyor. Motosiklette kronik (yani hiç çözülemeyen sürekli devam edip tekrarlayan) sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar