Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu arada "Gay" kelimesi İngilizce'ye yanılmıyorsam Fransızca "Gai" (Fransızca Ge diye okunur, neşeli anlamına gelir) kelimesinden geçmiş, Makarasına İngilizce hocamıza ne alaka diye sormuştuk, adam da "gayler biraz neşeli ya o nedenledir" diye sallamıştı. Eskiden gay falan demezlerdi, "fag" derlerdi, dünya çok kibarlaştı.
Gay arkadaşlarıma sormuştum Gay kelimesi nereden geliyor diye, aynen senin söylediğin şekilde açıklamışlardı. Neşeli anlamında olduğu için bu tanımı sahiplendik, gay deyin ama i.ne demeyin, onu kendi aramızda birbirimize söylüyoruz ama başkası derse üzülüyoruz demişlerdi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gay arkadaşlarıma sormuştum Gay kelimesi nereden geliyor diye, aynen senin söylediğin şekilde açıklamışlardı. Neşeli anlamında olduğu için bu tanımı sahiplendik, gay deyin ama i.ne demeyin, onu kendi aramızda birbirimize söylüyoruz ama başkası derse üzülüyoruz demişlerdi.
O değil de Diyanette yer alan dümbüğü epeydir anmıyoruz, n'aapıyor acaba kılıçlı toparlak?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Herkese merhaba,

Muhtemelen hiç bir zaman tercih etmeyeceğim markalardan birisi de Moto Guzzi.

Hatta büyük konuşmayayım ama hiç bir İtalyan motosikletini de para verip alacağıma ihtimal vermiyorum yani.

Piaggio grup altındaki Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi ve MV Agusta, Lambretta, Ducati gibi diğer İtalyanlar da bana uzak olsun diyecek kadar mesafeliyim İtalyanlara.

Otomotiv kısmından birkaç nahoş deneyimimden ayrı olarak özellikle istendiğinde detaylara gösterdikleri özen ve performans açısından adlarına şiirler yazılacak derecede iddialı modelleri olsa da gözle görünmeyen bir yerlerde bir "ucuza kaçma" ve/veya "günü kurtarmalık iş yapma" Akdenizliliği barındırdıklarını düşünüyorum.

Tüm Fransız ve İtalyan otomotiv sektörünü içine alacak kadar büyük bir endüstri için benzer duygular besliyorum hatta.

İtalyan ve Fransızların planlı eskitme (planned obsolescence) fikrini kalben benimseyip can'ı gönülden desteklediklerini, ve hatta bu konuda Alman üreticilerini yanlarına alıp 2000'lerden (belki daha da öncesinden) itibaren ürettikleri araçlardaki bazı parça ve komponentlerin belli bir yaş ya da kilometrede yıpranacak/bozulacak şekilde ömrünü tamamlayıp pahalı tamirat ve parça değişimleri gerektirmeleri ve bundan dolayı da zaten ikinci elin para etmemesi yüzünden tüketicilerin ellerindeki taşıtları elden çıkarıp yeni taşıt alarak Avrupa ekonomisinin çarklarını döndürmeye katkıda bulunmayı harfiyen yerine getirdiklerini de düşünüyorum.

Hatta bu 3 millete ait üreticilerin planlı eskitme konusunda ortak adım attığına inancım tam.

Büyük resmi gördüm yani. 😁

Buna Japonlar da otomobil kısmında bazı marka ve modellerle girdiler maalesef.

Ama yine de Avrupalıların hızına yetişemezler gibime geliyor.

Neyse, konu Moto Guzzi'den açıldı.

Marka lehine veya aleyhine çok kaliteli mesajlar yazılmış konu altında.

... deyip olayı tekrar genele bağlayayım: 😃

Amerika hariç neredeyse tüm dünya otomotiv endüstrisi (savaşta yerle bir olan Avrupa ve Japonya yani) 2. dünya savaşının ardından elde kalan malzemeler ve mevcut - kolay ulaşabilecekleri hammaddeleri kullanarak kendi toplumlarının mobilite ihtiyaçlarını gidermek için üretime başladılar ve bu sırada da ihtiyaçların yanında ayrıca gerek coğrafi öncelikler/kısıtlamalar ve gerekse de artistik kaygılarla çeşitli dizaynları benimseyip o yoldan yürüdüler.

Bu hususta İtalyanlara ağırlıklı olarak daracık sokaklarda rahatça ilerleyebilecekleri, milletin satın alırken zorlanmayacağı, hafif, küçük, pratik modeller üretme düştü.

Ama zaman içinde bir yandan da performans açısından çok güçlü modellere de yöneldiler.

Ve tabii Rönesansın doğduğu toprakların çocukları olarak dünya estetiğine yön vermiş meşhur sanatçı yönlerini de bazı dizaynlarda öne çıkarıp göze müthiş hitap eden, daha kaliteli malzemelerden ve güzel bir işçilikle bezenmiş modeller de ürettiler.

Bildiğim kadarıyla Moto Guzzi de bu modeller arasında belki de en çok öne çıkanlardan olmuştur.

Ama bir yandan da bir dönem Arçelikle birlikte ülkemizde üretimi de yapılmış olan triportörler de ilk başlarda Moto Guzzi ve Piaggio olarak da 1960'lı yıllardan itibaren işlevsellik ve pratiklikleriyle ülkemizin araç parkına girmişlerdir.

1965 Moto Guzzi Ercole

Moto Guzzinin tarihinden birkaç çok fonksiyonlu araç:

https://petrolicious.com/blogs/articles/this-moto-guzzi-may-be-the-most-tasteful-truck

Sonuç: Moto Guzzi alıp, binip, keyfini çıkaran gözü kara motorcu dostlarımıza selam olsun. :)

Motosikleti
cbf 150
Bu konuda herşey var, kıskançlık,iftira,çekemezmilik,bilgisi olmadan sallama,bilgisi olanı ziklememe, gaylik, felsefe,Köfteci ama tek Vstrom güzellemesi yok :(

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sosyal ilişki tercihlerin beni ilgilendirmiyor, problem, meseleyi pragmatik değil tabu ölçekli kriterlerle karşılayıp, kendince konumlandırdığın bir özel markaya yönelik eleştirileri vasat retoriklerle geçiştirmen...

Ego mastürbasyonuymuş, peh...

Yaptığım bir tespit ve bunun akademik temelleri de tartışılmış. Motosiklet sonuçta ticari bir meta ve bunun markayla ilişkilendirilmesi de doğal yaşamın bir pratiği. Tabii ki tercih kriterlerinin coğrafi, toplumsal, sosyolojik temellerini konuşacağız. Ne yapalım, destek verdiğin tipler gibi biz de kafa göz yararak demagojiye mi sarılalım? Sana göre önemsiz kabul edip, kapatalım mı ekranı? Banal konu, gereksiz, faydasız vs....hadi canım...yazma öyleyse, ne karışıyorsun?

Bak, okumadığın makalelerde, tüketici davranışını tetikleyen faktörler arasında psikolojik etmenler (sizin ısrarla eğip büktüğünüzün aksine güdülenme, algılama, öğrenme, kişilik, vb.) yanı sıra kişisel faktörler ve sosyo-kültürel faktörler de sıralanıyor. Yani mabadınızdan uydurduğunuz alt metinler değil, rasyonel analizlerle desteklenen çıkarımlar geçerli oluyor. Varsa karşı argümanınız, yönteminizi de ortaya koyup savunursunuz fikrinizi. Her eleştiriye tuzlukla koşmak işe yaramıyor maalesef.

Ben burada yerilen veya övülen bir marka görmüyorum. Sadece muhafazakar tutumlarla, yakın hissettiği bir markayı cansiparane savunan fanatikler görüyorum. Hadi bunun ortalama eğitim düzeyiyle yapılmasını anlıyorum da, 200 kelime ile de olmuyor be birader :)
İstediğin kadar alla pulla, suçüstü yakalandın işte; derdin mevzuu derinlemesine ve disiplinlerarası bir bağlamda gündeme getirmek ve tartışmak olsaydı, ilk mesajındaki o üç beş cümlelik ve istenilen yere çekilebilecek kısa paragraf yerine, daha önce yaptığın gibi birçok makale paylaşımları ve atıflar içeren paragraflar yazardın. (Kaza videoları konusuydu yanlış hatırlamıyorsam...)

200 kelime lafzını edebileceğin son kişilerden biri olduğuma emin olabilirsin; danışmanlık mesleğini icra etmemden mütevellit, epeyice okur ve epeyice de yazarım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu arada "Gay" kelimesi İngilizce'ye yanılmıyorsam Fransızca "Gai" (Fransızca Ge diye okunur, neşeli anlamına gelir) kelimesinden geçmiş, Makarasına İngilizce hocamıza ne alaka diye sormuştuk, adam da "gayler biraz neşeli ya o nedenledir" diye sallamıştı. Eskiden gay falan demezlerdi, "fag" derlerdi, dünya çok kibarlaştı.
https://www.ldoceonline.com/dictionary/gay

İlk ve en popüler anlamı dışında 2 kullanımı daha var bu kelimenin. İlkini yazmadan diğer ikisini yazıyorum:

2. old-fashioned - bright or attractive - gay colours
Eskilerin kullanımıyla parlak ve cazip demekmiş. Parlak, canlı renkler derken kullanılırmış eskiden.

3. old-fashioned - cheerful and excited - She felt excited and quite gay.

Yine eskilerin kullanımıyla neşeli ve heyecanlı demekmiş. Keyifli bir anımızda heyecanlı, neşeli ve mutlu olduğumuzu belirtmek için kullanılırmış.

Köken olarak da aynen yazdığın gibi eski Fransızcadan gelme bir kelime ve "mutlu" anlamına geliyor.

(1200-1300) Old French gai “happy”

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
O değil de Diyanette yer alan dümbüğü epeydir anmıyoruz, n'aapıyor acaba kılıçlı toparlak?
Olmayacak duaya amin diyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peşin peşin üç buçuk günlük yağmur yağdırmış bilem. 🤪
l2fx2vn.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İstediğin kadar alla pulla, suçüstü yakalandın işte; derdin mevzuu derinlemesine ve disiplinlerarası bir bağlamda gündeme getirmek ve tartışmak olsaydı, ilk mesajındaki o üç beş cümlelik ve istenilen yere çekilebilecek kısa paragraf yerine, daha önce yaptığın gibi birçok makale paylaşımları ve atıflar içeren paragraflar yazardın. (Kaza videoları konusuydu yanlış hatırlamıyorsam...)

200 kelime lafzını edebileceğin son kişilerden biri olduğuma emin olabilirsin; danışmanlık mesleğini icra etmemden mütevellit, epeyice okur ve epeyice de yazarım.

Suçüstü mü yakalandım? Aahahaha...nedir hocam böyle kül yutmaz hafiye pozları? Öncesini okumayan da devlet sırlarını falan ifşa ederken beni bastın zannedecek...alem adamsın valla :)

Derinlemesine tartışmaların ömrü uzun olmuyor, bilmiyor musun? Şu forumda en aklı başında adamlardan biri diye düşündüğüm seninle bile analitik düzlemde tartışamıyoruz, sen bile verdiğim kaynakları okumuyorsun, 3. mesajdan sonrası makaraya sarıyor işte. Kaynak göstererek açtığım konuların izlenme oranlarına bak, bir de zincir temizliği konularına :) Bu da bahsettiğin konu, her şey açık değil mi?
Yav bu forumda "motoruma atladım altın almaya gittim" diye açılan konular sayfalarca rating alıyor. Şu konu bile millete çerez niyetine. Nerede derinlemesine ve disiplinler arası konuşacağız?

Hem bak enolaguy "burası içerikli tartışma yeri değil" demiş ve sen de bunu beğenmişsin :)
Bakın beyler özellikle Puntcum öyle yazdığın gibi içerikli tartışma yeri değil burası adı üstünde bir motosiklet forumu
Hangi Cyan'a inanalım? enolaguy'ı onaylayan Cyan'a mı, yoksa bana "derdin derinlemesine ve disiplinler arası tartışmak değil" diyen Cyan'a mı? :)

Bence senin kafan biraz karışık. Başta da paragrafımı gayet anlaşılır ve net bulmuştun, sonra ne olduysa enolaguy ayarlarını bozdu senin. Belki de fazla köftedendir, bilemedim :)

Neyse, valla enteresan adammışsın.

NOT: 200 kelimeye İngilizce olanlar dahil değildi. Onları da katarsan ortalamayı yakalarsın :) Olmadı sizin grup dışarıdan destek verecektir...:)

Motosikleti
Moto Guzzi V85TT Travel
Moto guzzi kullananların, diğer marka kullananlardan daha farklı sorunları olduğunu düşünmüyorum. Parça sıkıntısı her markanın ortak sorunu. Maalesef en yaygın arabalarda bile parça sıkıntısı yaşanabiliyor ülkemizde. Anlayan usta konusuna bir şey diyemeyeceğim, Adana'da yetkili servisi var, diğer markalara göre daha uygun fiyata bakım yapılıyor. Motor ortada ve hava soğutmalı olduğundan, bakımını kendi yapmak isteyenler için bulunmaz nimet.

Motor işi gönül işi. Ben 12 yıl aradan sonra v85ttye gönlüm düştüğü için tekrar motor sahibi oldum. İlk başlarda özellikle otopark manevralarında ağır geldi hamlamış bünyeme, sonrasında alıştım. Yola çıkınca zaten şahane kullanımı var. Kullanmaya fırsatım olmadığından şikayet etsem de yaptığım yol 14000 km oldu 1 sene içinde. Allah kaza bela vermezse daha uzun süre binerim diye düşünüyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi dakka, fularımı alıp geliyorum
hq720.jpg

ya şurda tartışmaya korktuğum tek bir adam var o da punctum. Killingroad bile durumu cok hızlı kavrayıp blokladı adamı.Uğraşılacak gibi değil cunku dfdfdadfaf fbence yapay zeka dan destek alıyor.evet

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
ya şurda tartışmaya korktuğum tek bir adam var o da punctum. Killingroad bile durumu cok hızlı kavrayıp blokladı adamı.Uğraşılacak gibi değil cunku dfdfdadfaf fbence yapay zeka dan destek alıyor.evet
Ahahaha...ulen iyi gaz veriyorsun millete. Sonra ben uğraşıyorum....

Yapay zekaya gerek yok, normal zeka yetip de artıyor bunlara :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Kulakları çınlasın Amerikalı bir arkadaş vardı belki o hakkından gelirdi ama oda yok artık forumda....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kulakları çınlasın Amerikalı bir arkadaş vardı belki o hakkından gelirdi ama oda yok artık forumda....

punctum amerikalıyla top diye oynar, dizine alıp sektirir.Killing diyorum yaaa,lutfen.

ama nacizane tavsiyem, arada yeniliyomuş gibi yapıp geri adım atması iyi olur. Yoksa bloklamalar devam eder.

Motosikleti
K 1600 GTL
punctum amerikalıyla top diye oynar, dizine alıp sektirir.Killing diyorum yaaa,lutfen.

ama nacizane tavsiyem, arada yeniliyomuş gibi yapıp geri adım atması iyi olur. Yoksa bloklamalar devam eder.
Yok canım amerikalı da öyle hafife alınacak bir rakip değil hatta burun farkıyla geçer ben sana diyeyim....😀

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
gençliğime denk gelmedi
mahsun ibo izzet özcan alişan bile benlen polemiğe girmezdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar