bişey sorcam ama kızmayın :(

Düşünebilirsin ama başlangıç motoru olarak ideal değil.Neredeyse 600cc'lik motorlarla aynı ebatlarda.Bu da kontrolü (özellikle yeni başlayanlar için) daha zor olacak demek.Ancak cüsseyle de yakından alakalı bu konu.250 cc olması biraz toparlıyor durumu.Almaya karar verirsen ilk iş lastiklerini değiştir derim, çünkü kullanan hiç kimse memnun değil üzerinde gelen shinko lastiklerden.Michelin Pirelli vs. iyi gider o makinaya.

Ha bu arada ekleyeyim, hiç bir güç bana kanuni makina aldıramaz.Alana da karışırım.Üstteki cevabı Hyosung GT 250 R'yi düşünerek yazdım.Ama onların da durumu malum Türkiye'de.0 almayı düşünüyorsanız kawasaki ninja 250r'yi de değerlendirebilirsiniz.Başlangıç motoru tanımına daha yakın.Onun da Türkiye distribütörü ayrı bi cins gerçi.Ama yine de kawasaki kawasakidir.

Kawasaki Ninja 250r= YAKIT KAPASİTESİ:17.8 Lt
KURU AĞIRLIK: 154 Kg

Yazar= Boy: 1.92
Kilo: 90

Sol Sinyal(Tek)= 45€
Sol Grenaj(Tek)=464€

2. Parti Motosiklet Tahmini Geliş Zamanı= Kasım 2008

Aldım Pişmanmıyım, Asla :p

Ben de ilk 250R ile başladım,sorun yaşamadım. Çok güçlü bir makina değil,biraz ağırdır. Kısa sürede alışırsın. Uzuuun bir süre de değiştirmek istemezsin...

Evet insan kendinin limitlerini ve tecrübesini biliyorsa sorun yok, düşünemediği bir ande sonuçları ne olur diye düşünmesi bile yeterli, ben ne arkadaşlar gördüm scooter dan 650 vstrom alan,

Bence kötü bir seçim değil(if) LİMİTLER dahilinde.

abi biraz kendine güven.al gt250 r.sabredeceğin 2 ay.sonra bu makinayı çok iyi kullancağına inanıyorum.ama o 2 ay bizi üzme:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar lütfen gaza getirici cümlelerden sakınalım şu etapta riske attığımız şey insan hayatı bunu unutmayın hyo alacak parası varsa zaten ilerde de alabilir , sen bu işi ciddiye al bence arkadaşım al bi 125 lik ya da 150 lilik olaya hakim panik ataksız atlat 3-5 ayını sonra alırsın gönlündekini :) tabi ki insan isterse herşeyi yapar onu da kullanırsın belki ama neden sıkıntıya giresin ki zevkini ala ala binmek dururken :mrgreen:

Arkadaşlar lütfen gaza getirici cümlelerden sakınalım şu etapta riske attığımız şey insan hayatı bunu unutmayın hyo alacak parası varsa zaten ilerde de alabilir , sen bu işi ciddiye al bence arkadaşım al bi 125 lik ya da 150 lilik olaya hakim panik ataksız atlat 3-5 ayını sonra alırsın gönlündekini :) tabi ki insan isterse herşeyi yapar onu da kullanırsın belki ama neden sıkıntıya giresin ki zevkini ala ala binmek dururken :mrgreen:

tamamen katılıyorum çok güzel söylemişsin :cat:

ya bin üstüne bak kullanabiliyormusun, düştüğünde kararını veririsin nasıl?????

Mesele 250 cc olması değil. Sportbike olması.
Kimse kendini kandırmasın sende kendini kandırma. Motosiklete binmeyi biraz öğrendikten sonra gazı köklemeyecek adam race motor almaz.
Ben bu sene yavaş sürücem iyice öğrenmeden gaza basmıycam falan diye düşünüyosan sen onu benim kaskıma anlat.
Yavaş sürecek adam race motor almaz.
250 cc motor almak istiyosan git cruiser al. Hatta cruiserin 500 lüğünü al (şimdi bunada itiraz eden çok olur ama bence önemli olan son hızdan ziyade ivmelenme)
Yarın bigün de senin yada biraderin haberini gazeteden okumayalım.

abi motor bence başlangıç için gayet ideal, kilo olayına gelince de eğer
motorun ağırlığını hazırlıksız bir anda yüklendiysen, isterse 100 kg olsun yine
tutamazsın, he hafif bir motorda kurtarma payın daha fazla olur belki ama yine
de hazırlıksız yakalanırsan çok farketmez, düzde iken zaten bütün yük
tekerlerde :)

ben tavsiye ederim gayet uygundur bence ;)

Hocam bence işin bu kadar detayını inceliklerini düşünen bir insan limitlerini de biliyordur.İradelidir.
Bence içine sinecek olanı al. gt250 demişsin. Hiç korkma korumalarını eksik etme yeter

başlangıç motorun en cok yıpranacak motorundur aynı zamanda bunuda göz önüne al.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bana kalsa hiç sormam bile . hani motor nerde başlayalım hadiii :mrgreen:

Süpersiniz devam :farao: :pr:

teşekkür ederm arkadaşlar hepiniz zaman harcayıp yorumlarda bulunmuşsunuz.
kızmayın dememin sebebi bu ve benzeri başlıklardan yüzlerce kez açılmış olmasıydı.
karakteristik özellik olarak istikrarlı bi yapım vardır.
racing makine alıpta motoru son limitlerinde kullanmak değildi amacım sadece hani olursa olabiliyorsa başlangıç motoru olarak göz zevkime uyan bir motosiklet ile başlamaktı.

Benim vitesli tecrübem yok ama bence gt 250 r gibi bir motorla başlanmaz.Ufak ile başlayıp; yavaş yavaş, sindire sindire, zevkini ala ala büyüğe geçmek varken sırf göze güzel görünüyor diye büyük motor almak hiç akıl işi değil dostum kusura bakma.Sen motorun son limitlerinde kullanmam diyorsun da o makine öyle bir kullandırır ki kendini bir bakmışsın red-line'ları zorluyorsun.Önünü boş bulduğunda kendini yavaş gidicem diye şartlasan bile arkandaki trafik, çevrenin bakışları, kendi iç seslerin hep biraz daha gaz vermeni isteyecek.İyi düşün taşın derim.Fiziki olarak çok büyük değilsen cbr 125 r bence çok güzel bir vitesli başlangıç motoru.

dostum biranlık bir heves ise seninki al derim ama inşallah hevesin geçene kadar başına bişey gelmez.ama yok motor benim için bir tutku oldu artık dersen bu motorda hoşuma gitti dersen bende derimki en azından biraz daha ucuz yollu ikinci el al.yukarda bir arkadaşın degindigi gibi başlangıç motorun en çok yıpranacak motordur.eh st yani hyonunda parçaları pekde ucuz degil başlangıç seviyesindeki motorcular için karenajlı motor tavsiye edilmez çünkü her yan yatışda karenaj gidon ve aynalardan birini yada egzosu kaybetmen ihtimali var depoda oluşan ezikleri saymadım bile bu aradasana bişey olmadıgını farz etsek bile hevesin kaçacagıda kesindir ama artık daha dikkatli ve temkinli yaklaşırsın olaya bu arada unutmayalımki mal canın yongasıdır demiş atalarımız

İlk önce kendine güven,tecrübe ve para sözkonusu bu üçü varsa 250 veya 500 lük bir makina ile başlangıç yapabilirsin.Benim şuan aklıma gelen Ankara MT üyelerimizden Urcolak=Hyosung 650 GT, PaskalNouma=Hyosung 650GT,Naktürk=shadow 750 bir arkadaşımızda fazerle başladılar.Saygılar.

Arkadaşım Cbf150 yani Süleyman abimin dediği gibi ben GT650R ile başladım, ilk motorumdur, ilk defa onunla motor üzerine oturdum, yalnız sana şunu söylemek istiyorum, hiç motora binmemiş biri olarak, ilk defa 650R ye binince alışana kadar onu tanıyana kadar biraz zorluklar çekiyorsun, ben semtimde 3 defa kayboldum, nedeni motorla istediğim yere, istediğim zaman dönememem, 250 lik bile olsa görüntü ve manevra kabiliyeti 650 lik ile aynı, bir süre o beni gezdirdi, boş yolda 10 yıl motor sürsen bile trafik tecrübesi kazanamazsın, trafik tecrübesi için trafiğe çıkman lazım, motorunu boş yolda biraz sürüp alıştıktan sonra trafiğe girersin, ben motorumu Nisan sonu gibi 4500 km de aldım, şimdi yaklaşık olarak 9000 km de ve bunun hemen hemen 4000 km sini Ankaranın en hızlı, en işlek yolunda yaptım, 3 ayda 4500 Km ne kadar çok sürersen o kadar çok tecrübe kazanılıyor, Allahın izniylede sürersin, bunu konu bile yapman gereksiz, tamamen seninle alakalı bir şey.
Sürememen için bir neden göremiyorum ben, sen görüyor musun?

Son düzenleme:
bencede sen direk emeklemeden koşuyum diyon ama olmaz ....
Aslada bir kere alcam tam alcam mantığıyla gitme kendine musalladan yer ayırtırsın Allah korusun şimdiden hayırlı olsun

Kişisel beceriler yada beceriksizlikler örnek teşkil etmemelidir,arkadaşım kendine güveniyosan eğitimi al ve dediğin motor ile başla,bence kullanırsın....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar