Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Resimler tarihten gelmiş gibi... İyi nostalji oldu...
Ömer, resimleri bekliyoruz ama!!!

resimler nişanlımın cep telefonunda, bu hafta sonu alacağım,gerçi çok resim yok, olduğu kadar artık..zaten bi önceki gezinin bıraktığı izleri takip ettim.aynı yerde oturup çay içtik vb.güneyliye gitmedik,baklaburnuna gittik.mecidiye diye bir yer varmış.orası güzelmiş,bu sefer oraya gideceğiz.zira bu gittiğimiz yerin alt yapısı iyi olsa ucubik, saçma sapan bir müzik yağmuru vardı, kafamız şişti, sonra havai fişik rezilliği.deniz ve kum ve mehtap vb.süperdi..gidelim derim.

pict0156b.jpg

şu motorun şu haliyle şu çekimine hastayım sanki amerikan çöllerinde tek başına bir rider havası var...

iyi akşamlar arkadaşar.bakıyorum da nostalji yapmışsınız.mete han abi bile duygulanmış herhal sesi çıkmaz olmuş :)

ömer abi fotoğrafları şiddetle bekliyoruz.bende nişanlımla geçenlerde biraz dolaştım çok keyif aldım.merak eden olursa diye resmilerin linkini veriyorum.çok keyifli bir geziydi.

http://www.motosiklet.net/forum/etk...turlerimizden-esintiler-ile-kazak-vadisi.html

herkese iyi geceler.keyifli sürüşler..

iyi akşamlar arkadaşar.bakıyorum da nostalji yapmışsınız.mete han abi bile duygulanmış herhal sesi çıkmaz olmuş :)

ömer abi fotoğrafları şiddetle bekliyoruz.bende nişanlımla geçenlerde biraz dolaştım çok keyif aldım.merak eden olursa diye resmilerin linkini veriyorum.çok keyifli bir geziydi.

http://www.motosiklet.net/forum/etk...turlerimizden-esintiler-ile-kazak-vadisi.html

herkese iyi geceler.keyifli sürüşler..

dostum savaş abi ve sülüman çaresiz vaka kelimeler kifayetsiz artık...:p

ömer şirin kendi hallerine bırak dedi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum savaş abi ve sülüman çaresiz vaka kelimeler kifayetsiz artık...:p

ömer şirin kendi hallerine bırak dedi...

olum asıl sizi kendi halinize bırakmak lazım,

Sizinki garanti kapsamı dışında, tamamen kullanıcı hatası :)

Yaşasın markalara takılı kalmamış motorcu kardeşliği:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:38 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:35 AM ----------

haklarından Mustafa Topaloğlu gelirmiş...:queen:

Nedense sizin muhitte dolanıyor hep,12 km çapında bir alan içinde,,Ulus,Mecidiyekör,Levent,Seyrantepe civarındaki mekanlardan sabaha karşı karakola akıyor
demekki uzaylılar oraya takılıyor Vardır bi bildiği:)

size bişey söyleyeyim arkadaşlar,şu anda masamda karayolları haritası var,kendime bir sahil kasabası beğenip basıp gideceğim,kuvvetle muhtemel orası mecidiye/suluca plajı olacak,bırakalım şu marka bayraktarlığını,gelin işi kolay kılıp önümüzdeki hafta minimum bir gün kalmak üzere buraya gidelim.herkes tedarikli gelsin,migros, kipa şarabımdan ve tuvalet kağıdımdan vermem,efendim sonra neden vermedin, efendim sonra bu nasıl "yoldaşlık" diye beni sorguya çekmesin.malum yaz bitimine,hüznün başlamasına az kaldı.bu arada herkes herkesi kendi haline bıraksın ve sadece önümüzdeki hafta içi nereye kaçabilirizin hesabını yapsın.gün kaçma ve markası ne olursa olsun motosikleri güneşli günlere sürme zamanıdır..ilanen duyurulur.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
size bişey söyleyeyim arkadaşlar,şu anda masamda karayolları haritası var,kendime bir sahil kasabası beğenip basıp gideceğim,kuvvetle muhtemel orası mecidiye/suluca plajı olacak,bırakalım şu marka bayraktarlığını,gelin işi kolay kılıp önümüzdeki hafta minimum bir gün kalmak üzere buraya gidelim.herkes tedarikli gelsin,migros, kipa şarabımdan ve tuvalet kağıdımdan vermem,efendim sonra neden vermedin, efendim sonra bu nasıl "yoldaşlık" diye beni sorguya çekmesin.malum yaz bitimine,hüznün başlamasına az kaldı.bu arada herkes herkesi kendi haline bıraksın ve sadece önümüzdeki hafta içi nereye kaçabilirizin hesabını yapsın.gün kaçma ve markası ne olursa olsun motosikleri güneşli günlere sürme zamanıdır..ilanen duyurulur.

hüooop Mete sana söylüyor :) :) :)

Abi Mete gelemez İstanbul da motorsiklet yağı kalmamış. Okadar yol giderse motorunda hem yağ kalmaz hemde totoşu seleye yapışır birdaha üstüne oturamaz :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abi Mete gelemez İstanbul da motorsiklet yağı kalmamış. Okadar yol giderse motorunda hem yağ kalmaz hemde totoşu seleye yapışır birdaha üstüne oturamaz :)

burası Trakya,
Kolza yağı, çicek yağı ne bulursak yolda bırakmayız arkadaşımızı:)

Abi evde papates kızartması yaptığım kullanılmış yağım da var onu süzeyim de yolda onuda kullanır Metehandro cincinati

Forumdan Uzaklaştırıldı
doğru bir ayar teknigi vermiş arkadaş
hava ayarını yaparken motor sıcak olsun.
1. hava ayar vidasını 2-2.5 tur sık.
2.motoru çalıştır. ( rolantide durmaz stop eder.)
3.rolanti ayarını yükselt ( normalden biraz fazla)
4.azar azar hava ayarını gevşet ( rolanti yükselmeye başlar)
5. rolanti ayarını biraz düşür
6. hava ayarını rolantinin en yüksek olduğu konumda bırak .
7. rolanti yi son bi defa ayarla .

işlem tamam . :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:47 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:45 AM ----------

Abi evde papates kızartması yaptığım kullanılmış yağım da var onu süzeyim de yolda onuda kullanır Metehandro cincinati

boşuna değildir Mete'nin İstanbul'dan Çorlu'ya gelirken acıktım bahanesi ile Değirmenköy'e uğraması:)

Ben eminim Lifan yazısını söküp yamaha yazsan ve Metehandroya al bunu kullan desen abi müthiş bir motor bu harika bir japon der. :) Zaten bir tur attıktan sonra "abi güzel motor ya" demedimi :)

Onun takıntısı etikette. Motorla bir sorunu yok halbuki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben eminim Lifan yazısını söküp yamaha yazsan ve Metehandroya al bunu kullan desen abi müthiş bir motor bu harika bir japon der. :) Zaten bir tur attıktan sonra "abi güzel motor ya" demedimi :)

yok onun takıntısı motora değil
senle bana kitleyecek
sinir edecek,sonra da seyredip kih kih gülecek:)

Son düzenleme:
olum asıl sizi kendi halinize bırakmak lazım,

Sizinki garanti kapsamı dışında, tamamen kullanıcı hatası :)

Yaşasın markalara takılı kalmamış motorcu kardeşliği:)

:)

al birini vur ötekine...:p fotokopi gibi...bisangiller....:queen:

ya abi sende atom bombasını bıraktın çekildin...beni yalınız goma yiğidim...:pale:

sülo yaz motorcusu savaş abi adli tatil motorcusu....:queen:

hüooop Mete sana söylüyor :) :) :)

sülo yaz motorcusu savaş abi sen adli tatil motorcusuuu....sen oku..:queen:

aynı yağın akışkanlığını sendede deniycem...:queen:

burası Trakya,
Kolza yağı, çicek yağı ne bulursak yolda bırakmayız arkadaşımızı:)

delikanlı motör yağ eksiltir...gittiği yere imzasını atıyor..:p

boşuna değildir Mete'nin İstanbul'dan Çorlu'ya gelirken acıktım bahanesi ile Değirmenköy'e uğraması:)

31 yıldır açım...:queen:

yok onun takıntısı motora değil
senle bana kitleyecek
sinir edecek,sonra da seyredip kih kih gülecek:)
]

galiba sizin küçükken başınıza bir hal geldide bu sendrom başladı...bir abiniz gezdirdi galiba motörle...:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
galiba sizin küçükken başınıza bir hal geldide bu sendrom başladı...bir abiniz gezdirdi galiba motörle...:cherry:
tecrübe konuştu galiba:) vah vah:)
bizim evde 1969 dan beri garacava vardı,başka bir sey demem.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:02 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:55 AM ----------

sülo yaz motorcusu savaş abi sen adli tatil motorcusuuu....sen oku..:queen:

ben Adli tatil motorcusuyum ama milletin 12 ayda gezemediğini ben bir ayda gezerim.
Zaman mı var da motora binelim langidi langidi gezelim?
Telefonumuzu kapatamıyoruz,
büromuz" 09-17 ve arada iki saat öğle tatili modunda" değil zaten.
ailevi ve sosyal sorumluluklarımızı da eklersek geri kalan zaman uyumaya ancak yetiyor.
Sen Yarından sonrasını seyret.
Ekşin,macera,keyif,eğlence all time.

Evet arkadaşlar bugün motoruma ilk defa anahtar deydi :) Artık pek de tutmamaya başlayan arka fren balatasını değiştirmek için Sevdin ustanın dükkanına gittim.

İlk olarak motorun dükkandaki yakışıklı halini fotoğrafladım:)
dsc00202medium.jpg

Bu arada ilk defa motorun balatalarını görüyorum.
Balatayı söktünten sonra arka tekerleği fotoladım
dsc00203medium.jpg

Kapak balata tozu olmuş
dsc00204medium.jpg

Meşhur balata. Balatalar aşınmamış ama arasına su girdiği için sanırım sertleşmiş.
dsc00205medium.jpg

dsc00206medium.jpg

Ben ustanın yanında kurtlandım. Dur dedim alet edevat var madem egsozları da sökeceğim merak ettim :)
dsc00207medium.jpg

2. egsozun tamamen kapalı olduğunu söktükten sonra görmüş oldum.
dsc00208medium.jpg

dsc00209medium.jpg

Egsozsuz olan V motoru görelim buranda da
dsc00210medium.jpg

Sevdin ustadan birkaç deneme balata taktık ama istediğim gibi verimli değildi. Ne yapalım ne edelim derken imdadıma Savaş abi yetişti. Hızır gibi adam valla. Hemen Savaş abi ile sanayi ye gittik balata çaktırmak için. 2 dükkan gezdik ve açık biryer bulduk. Bunlar da taze balatalarımın resmi :)

dsc00211medium.jpg

dsc00212medium.jpg

dsc00213medium.jpg

Hazır birsürü aleti bulmuşum ustası da yanımda rahat durmadım motorun nekadar merak ettiğim yeri varsa başladım sökmeye :) Motorun dişlilerine baktım ilk önce dişliler taş gibi çıktı ustayla bir göz kontrol :)

Zincirden dünya kadar yağ sıçramış kapakların altına orayı bir güzel temizledim. Ellerim yağ içinde kaldığı için tabi bu bölümlerini cep telefonu ile foto çekemedim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar