Bir XL200 Macerası

Hepiniz biliyorsunuz ki 1-1,5 ay önce, şehir içi ve arazi ağırlıklı kullanmak için bir adet XL200 aldım. Bu XL200 ile başımdan geçen kötü olayları sizlere anlatmak istedim ki en azından benim hatam ders olsun başkalarına.

Öncelikle bu XL200’ü, Ümraniye’de yeri olan, bol miktarda XL200 alıp satan ve hakkında olumsuz bir şey duymadığım birinden aldım. En büyük hatam, sadece sağdan soldan bilgi alarak, kendim gidip görmeden almak oldu motoru. Ancak satıcının bana söylediği “motoruna anahtar dahi değmedi, sorunsuz, tertemiz bir motor, herhangi bir sıkıntı olursa geri alırım ben, arkasındayım motorun” sözü de bir sıkıntı olmayacağını doğrular nitelikteydi.

Motor Ankara’ya 60 YTL karşılığında kargo ile geldi (nasıl bu kadar ucuza geldiğini de anlatacağım). Motor gecenin bir vakti indiği için herhangi bir inceleme fırsatım olmadı. Ben kargoya geç gelmiştim o yüzden teslim alan arkadaşlar (Ankara MT’den canciğer dostlarım) gidonunda eğrilik olduğunu söylediler. Sorun olmayacağını düşünerek garaja koydum. Sol ön ve arka sinyali de kırılmıştı motorun. Telefon ettiğimde bu şahıs “sorun değil yollarım yeni sinyal, Çin malı alıp takıyoruz” dedi. Ben de olanca efendilikle “gerek yok ben buradan alırım sinyal, zaten kırılır bunlar” dedim.

3 gün boyunca işlerimin yoğunluğu sebebiyle ne binebildim, ne de yanına gidebildim motorun. Bir gün motoru alıp, babası 40 yıldır tamircilik yapan, kendi de 20 yıldır bu işi yapan ustama götürdüm. Usta motoru inceler incelemez “geri iade edebilir misin” dedi. “Evet ama sorun nedir” dedim? Başladı anlatmaya; “gidon eğri ciddi bir darbe almış, motor kapağı açılmış, jigle arızalı, egzoz da pas dolu motor rahat atamıyor egzoz gazını. Bunlar sadece dışardan fark ettiklerim, motorun içini açınca neler görebileceğimiz bilmiyorum.” Şok olmuştum, “anahtar bile değmedi” denilen motor 15.000 km’de diye satılmasına rağmen kısmen pertti. Satıcıyı aradım ve diğer sorunlarını söylemeden sadece motorunu söyledim. “Olur mu öyle şey açılmadı onun motoru” dedi önce. Sanırım bu işleri bilmediğimi bildiği için, öylesine dedim sandı. Sonra kapaktaki contaları söylediğimde, “üst kapağın açılması motor açılması anlamına gelmez ki” diyerek yan çizmeye başladı. Motorun açılması için yan kapağın açılması gerekiyormuş ona göre. “Peki almadan önce neden söylemedin” dedim, “ordan sadece subap ayarı yapılıyor, 4000-5000 km ye gelen her motorun açılır, önemsiz bir şey inanmazsan Honda’ya sor sonra tekrar ara beni” dedi ve kapattı telefonu. Kıvırmacalar başlamıştı artık. Honda’daki arkadaşıma sorduğumda “sadece subap ayarı değil, eksantrik de oradan değişiyor” dedi. Tekrar arayıp söylediğimde takdir edersiniz ki yine kabul etmedi. Ben de “çatal da eğik zaten” dedim, gidon diğeceğime. İyi ki de öyle demişim, bu sefer hemen atlayıp, “gidon eğik olabilir ama çatal eğik değil” dedi. E peki “gidon eğik diye niye demedin” dedim. “Az bir şey eğik o sorun değil” dedi.

Neyse efendim, en son geri almaya razı ettim ve kargonun yolunu tuttum. Kargoya gittim ki ne göreyim bana 400 YTL’ye yakın taşıma masrafı çıkardılar. Elimdeki irsaliyeyi gösterdim 60 YTL “olamaz böyle” dediler. Bir araştırdılar ki, bu şahsın aktarma merkezindeki tanıdığı, bir şubeyi arayıp “1 adet koli var 100 desi, barkod çıkarın biz buradan yüklüyoruz” demiş. Şube de görmeden basıyor barkodu tabi. Motor geliyor 600 desi, adamlar işlemiş 100 desi. Şikayet etsem İstanbul’daki şubenin başına dert olacak. Şubedekilerin ellerindeki tüm indirim imkanını kullanarak 180 YTL’ye gönderebildim ancak.

Kargo ertesi günü ulaşmış. Satıcının söylediklerine bakın:
- Bunun sinyalleri kırılmış (biz ne dedik sana motoru alınca), çamurluğu da kırılmış, ha bir de gidon eğri onun parasını da keserim.

Yani bana sorunlu yolladığı motorun tüm sorunlu parçalarını sanki ben yapmışım gibi bana söyledi :) . Paramız onda olduğu için sesimizi çıkarmadan tamam dedik hepsine. Çamurluğun siparişini de İstanbul’daki bir Honda bayisine verdik ve “Git ordan al” dedik.

500 YTL’ye yakın bir zararla paramızı geriye aldık. Bitti mi, hayır bitmedi.. :)

Bu akıllı arkadaşımız gidip çamurluğu almadığı için, Honda bayisi benim ustama yollamış çamurluğu.
Son olarak bu yazıyı yazmaktaki amacıma gelirsek. Benim yaptığım hataya düşmeyin, motor alacakken ustanıza ya da bu işlerden iyi anlayan birine göstermeden asla almayın. Hele ki Ümraniye civarından XL200 hiç almayın :cherry:

Evet XL200 hevesim kursağımda kaldı belki, ama bir aksilik olmazsa pek yakında başka bir motorla karşınızda olacağım :)

Dostum senin adına gerçekten cok üzüldüm
Büyüklerin bir lafı var Atın,avratın,silahın 2.eli olmaz derler.
Motorsikletlerimiz bizim için at...
Bence de cok doğru...
Umarım bir daha üç kagıtcı satıcılarla karşılaşmazsın...

acı gerçek buna denir işte.geçmiş olsun kardeşim.inş bir daha başına böle olay gelmez

Üzüldüm Pro'cum.
TE610 da böyleydi. Sen en iyisi güzel bir 0 km al, kafan rahat olsun...

Benim başıma gelmesinden öte, sizlerin de başına gelmesin arkadaşlar. Ben dersimi aldım, bundan sonra daha dikkatli olacağım; ancak bu yazıyı sizlerle paylaşmasam belki benzer bir hataya düşerdiniz siz de. :)

Geçmiş olsun prometheus. :rendeer: Çamurluk kötü olmuş haa... Adam parayı kesmiş almamış. Alacam ayağına çamurluğun parasını indirigandi yapmış :) Çakaaalll....
Bilgilendirme için sağol. Bence sen Ankaran Ramzer,Takashi Pioneer gibi bir kros al.

pro kardeşim özelden de olsa bana kim olduğunu bildirirsen başka almak isteyen arkadaşlar olursa belki vaz geçirtirim

bende ümraniyede oturuyorum:cat:

Geçmiş olsun prometheus. :rendeer: Çamurluk kötü olmuş haa... Adam parayı kesmiş almamış. Alacam ayağına çamurluğun parasını indirigandi yapmış :) Çakaaalll....
Bilgilendirme için sağol. Bence sen Ankaran Ramzer,Takashi Pioneer gibi bir kros al.

Yok çamurluk sorun olmadı, ihtiyacı olan başkası aldı. Zaten ucuz bir şeydi :)

Pro senin bu xl 200'ü aldıgın şahışı bizim adil iyi tanır.Bana onun hakkında "çok dürüst,yılların ustası ,sözünde duran birisi demişti.:silent::silent: Hepsi hikayeymiş demek:silent:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
İsmini neden yazmadın pro can..... Bu şekilde davranan arkadaşın aramızda yeri olmadığını düşünüyorum......

Ayrıca sana tavsiyede bulunup kefil olan arkadaşıda yazsaydın..... :silent::silent:

ben 34 yaşındayım ve 2000 yılından beri bu motor piyasasındayım ve 8 senedir söylediğim şu: bu motor işinden para kazanan ekmek yiyenlerin % 80 i yalan dolan alavera dalavera işlerle yapıyorlar bu işi yani kısacası ekmeksiz adam bunlar bana kalırsa bu tüp adamları burda teşhir etmemiz başkalarının yanmasını engellememiz gerekir

bence tum bunları yapan yeri ifşa etmende bi sakınca olmamalı. hatta soylemelisin ki başka insanlar da aynı adamdan madur olmasın... Tabi şahsi fikrimdir.

Benim başıma gelmesinden öte, sizlerin de başına gelmesin arkadaşlar. Ben dersimi aldım, bundan sonra daha dikkatli olacağım; ancak bu yazıyı sizlerle paylaşmasam belki benzer bir hataya düşerdiniz siz de. :)

dostum geçmiş olsun hatırlarsan görmeden alma demiştim bende daha önce yaşamıştım böyle bişey.

dostum geçmiş olsun hatırlarsan görmeden alma demiştim bende daha önce yaşamıştım böyle bişey.

"BİR MÜSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR" demişler ya abi :) Bizim de görüp öğreneceğimiz varmış demek ki :)

Arkadaşlar kim olduğunu, neresi olduğunu bilerek yazmıyorum. Yerini yurdunu ve diğer detayları söyledim zaten. Merak etmeyin, karşınıza çıktığı zaman hemen aklınıza gelecektir bu yazım. :)

harbi macera olmus iyi erdemli insanmissin sabirla karsilamissin ben usenmez giderdim adamin yanina

Motosikleti
Forza250-cygnusL
"BİR MÜSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR" demişler ya abi :) Bizim de görüp öğreneceğimiz varmış demek ki :)

Arkadaşlar kim olduğunu, neresi olduğunu bilerek yazmıyorum. Yerini yurdunu ve diğer detayları söyledim zaten. Merak etmeyin, karşınıza çıktığı zaman hemen aklınıza gelecektir bu yazım. :)

Tamam da sitemizde üye olduğu için bence yazman gerekir..... :cat::cat::cat:

Hayır anlamadığım o satıcıya kefil olanlar bu yazıyı okuyunca ne diyecekler onu merak ediyorum....:silent::silent:

Hayır anlamadığım o satıcıya kefil olanlar bu yazıyı okuyunca ne diyecekler onu merak ediyorum....:silent::silent:

Kefillik ile alakası yok abi, uzaktan öyle tanımışlar demek ki. Belki de cinlik yapacak bizi buldu :cherry:

. Sorun olmayacağını düşünerek garaja koydum.

3 gün boyunca işlerimin yoğunluğu sebebiyle ne binebildim, ne de yanına gidebildim motorun.

:)

Kampana Kafalı bir ER 5 ci arkadaşım bana taş atmış...cevaplayayım...:p

ben tavsiye ettim...nedenmi...adam 2005 te İNNOVA mı sattım...alıcam dedi...geldi Levente ..5 dk baktı ve aldı...yanlışım yoksa 2100 lirayı kuruşu kuruşuna verdi...daha işlemi yapmadan...o an...notere gittik...para benim cebimde...o önde ben arkada...para bende he...aldım dedi pazarlık yapmadı...satışı yaptık...hayatımdan çıktı...

ama selam sabah...nabersin falan derken böyleyken böyle...şu ana kadarda bir yamuğunu görmedim...ne bana ne başkasına...se3n çıktın işte bir arıza olarak yırtık dondan...:queen::p

Valla PRO bu olayın içine ucundan benide soktun...bi halt yiyonuz ben olmadan olmaz yani...:p

neyse makara bi yana...PRO aradı beni...paylaşıyomki bende .öt altına gelmiyim...:p

dediki ya haci Ümraniye sana yakınmı...böyleyken böyle...şu gidon eğiriliğine bi bakıver...

Pronun tenezzül ettiğinden değilde işte bi bak hesabı...bende olmaz öle şey dedim...ben gidemesemde ararım konuşurum...paranı aynen iade eder falan dedim...ikisinide az buçuk tanıyom ya...ikiside yiğit insanlar üçe beşe tenezzül etmezler...

neyse akşam aradım ...deidmki la olm böyle böyle...hayırdır...

oda dediki

abi Makina 5 gündür onda...:pale:

haydaaa dedimm...Pro bana bişey anlatmadı dedim...neyse dedim fazla bulaşmadan işin içinden tüydüm...sonra PRO ya dedimki abi makina 5 gündür sendeymiş...yapılacak bişey yok...adam zararı karşıla diyor dedim..bişey gelmedi elimden olaydan çekildim...

kim haklı kim haksız halen anlamış değilim...ikinizde kaybetmek istemem...ikinizde kırmak istemem...

ama PRO makina sende 5 gün kalmış be abi...hanginiz uyanık hanginiz Ali Cengiz çözemedim...o tilkiyse PRO sen ondan kurtsun...sen köy kurnazısın olm...:pyani daha tehlikelisin...yinede olaya daha fazla bulaşmadığım için seviniyorum...ne haliniz varsa görün ulen...bağane...

Pro sanada ders olsun bu...görmeden makina aldığın için bence kafanı duvara sen vurmalısın...daha ne diyim size abi...

Nasreddin Hoca hesabı...Latifin hiçmi suçu yok...Allah herşeyi görendir bilendir...eğer bir üçkaat dönme dolap varsa Allah ikinizdende çıkarsın...ne diyim daha abi...:p

o kefil olanlar seni öpsün emi...:cherry:

Son düzenleme:
Kampana Kafalı bir ER 5 ci arkadaşım bana taş atmış...cevaplayayım...:p

İyi de sana taş atan yoktu ki :silent: Sen kefil falan olmadın, ben motoru almadan senin tanıdığını bile sanmıyordum. :) Alper Abi sanırım kimseye taş atmadı, sadece merakından sormuş olsa gerek. Olayın senle ya da bir başkasıyla hiç alakası yok zaten :)

Diğer yandan makinanın bende kalma gerekçesi yazıyor zaten :) Cumartesi akşam geldi alet, pazar usta kapalı. Pazartesi işlerim yoğundu bakamadım. Salı günü de baktı usta. :)

Her neyse ben yazacağımı yazdım zaten, detay isteyen olursa ÖM atabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar