Bir XL200 Macerası

Geçmiş olsun, Allahtan geri iteleyebilmişsin ya elinde kalsaydı.

dostum geri itele yok her zaman kımın elinde xl varsa ben alırım itele yok begenmesen geri gönder dedim ve aldım tabıkı bakmadan aldıgı için yol masrafını ve yolda gelen hasarları karşılayacak alıcı bunları göz önüne alarak alacak motosikleti yoksa gelip bakacak

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kusura bakmayın ama olmuş bitmiş. herkeste biraz olsun hata var. şu vakitten sonra olanın bitenin iyice kurcalanmasına dallandırılıp budaklandırılmasına gerek yok diye düşünüyorum.
kimse daha fazla kırılmasın kimse daha fazla suçlanmasın. hepimiz bişiler öğrendik hayattaki her tökezleme bize bişiler öğretiyor. latif, pro da öğrenmiştir. sayelerinde bizde kendi çapımızda öğrendik bişiler.
nasreddin hocanın çalınan eşek fkrası misali.. herkeste biraz hata (suç değil hata olduğunu düşünüyorum) var.
ama sonrasında buraya yazılan mesajlardaki ağır suçlamalar daha büyük bir hata.

şimdi buradan ne öğrendik..
kimse bilmediği tanımadığı insanın arkasından konuşmayacak (örnek: latif bey, bişiden anlamıyor dediği ustanın ankaranın en ünlü, en dürüst, en iyiniyetli, en bilgili ustalarından biri olduğunu bilse)
kimse kimseye kefil olmayacak (örnek:alper abi pronun dürüstlüğüne kefil olmayacak. metehan bey de ustaya: çünki hepimiz insanız, hepimiz çiğ süt emmişiz. hepimize bir yere kadar güvenilir. kimblir neler vardır zamanı gelince ortaya çıkacak ve hepimizin ağzından vay edepsiz lafının çıkmasına sebep olacak)
kimse hele böyle bir alışverişte mümkün olduğunca emin olmadan mal almayacak (örnek: sözkonusu alışveriş)
kimse kimseyi tehdit etmeyecek, yapılacak bişi varsa zamanı gelince yapar. namus, haysiyet problemi olmadığı müddetçe de hayat bu affedilir herşey..
her iki tarafa da geçmiş olsun.
alper abi bizim alışverişimiz nasıldı ya? hiç tatsız tuzsuz mevzu oldu mu?
varsa bi hatam affet bu vesileyle :)

dostum geri itele yok her zaman kımın elinde xl varsa ben alırım itele yok begenmesen geri gönder dedim ve aldım tabıkı bakmadan aldıgı için yol masrafını ve yolda gelen hasarları karşılayacak alıcı bunları göz önüne alarak alacak motosikleti yoksa gelip bakacak
yaptığın çok ayıp.bir de baksaydı diye gerekçe öne sürüyorsun.yani bakmadan da şusu busu var diye bilgi verebilirdin.sonuçta kör atın kör alıcısı olur demişler fiyatına göre her mala alıcı çıkar.ben bu sitede onlarca hurda motor var mı topluycaz diye mal aramaya çalışanını da gördük.
sen baksaydı diyorsan baktığında anlamasaydı e banane baktın aldın mı diyecektin.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Pro bu cezayı hak etti.
Sanırım almadan bir kaç gün önce saatlerce kafamı ütülemişti.:)
Ben de bir sürü şey söylemeye çalışmıştım ama dinlemedi...

Fakat;

Sayın satıcının yazdıklarını okuyunca, Pro'nun bütün hatası siliniverdi.

Sayın Latif;

Yazdıklarınız dönüp tekrar okuyun.
Kendinizi savunurken ahlaksızlık yaptığınızı itiraf etmişsiniz.
Ayıplı mal satmışsınız.
Öyle ben dürüstüm edebiyatıyla olmuyor bu işler.
Ve ya konuyu teknik detaya boğup, kıvırmaca tekniği uygulamakla da ancak ahmakları kandırırsınız.
Tekrar yazıyorum.
Ayıplı mal satmışsınız.
Kendiniz de kendi yazdığınız cevap yazısında itiraf etmişsiniz.

Sattığınız malı satın alan kişi oğluna ya da kızına bir doğum günü hediyesi yapmak isteyen ve motosikletten hiç anlamayan bir Baba da olabilirdi.
Görse de anlamayacağı için siz de rahatça kazıklardınız.

Kendiniz de yazdığınız gibi;
demekki siz,
eğer bir KASAP olsaydınız, etten anlayanlara,
eğer bir ECZACI olsaydınız, hastalıktan anlayanlara mal satacaktınız.
Motordan anlamayana mal satmaktan pişman olduğunuza göre durumunuz budur.
İyi ki bevliyeci değilsiniz.

Doktor olsaydınız muayene etmeden hastanın şikayetini kendisinin anlatmasını isteyecektiniz demekki.

Eğer bir satıcıysanız, malınızı kullanılabilir ve sağlam teslim etmek zorundasınız.
Hatta malınıza garanti vermek zorundasınız.

İsteseydim geri almazdım vs. gibi savunma cümleleri sizi haklı çıkartmaz.

Tekrar ediyorum.
Bir motosiklet satın almak için motosikletten çok iyi anlıyor olmam gerekmez.
Bu satın alacağım her mal için böyledir.
Siz satın aldığınız her şey hakkında büyük bir ilim sahibisiniz anlaşılan.
Bu yüzden sattığınız malları alanların da nirvanaya ulaşmış olmalarını bekliyorsunuz.

Pro, bir motosiklet kullanıcısı değil de biricik yavrusuna çok istediği bir hediyeyi almak için dişinden tırnağından arttırmış bir baba da olabilirdi.
Ama motosikletten anlamadığı ve size güvendiği için suçlu değil mi?

Yaptığınız iş yasal mı? Latif.

Vergi ödüyormusunuz?
Pro'ya yaptığınız satış için fatura kestiniz mi?
Yoksa yetim hakkı mı yiyorsunuz?

Bunları bana cevap verin diye yazmıyorum.
Kendinize sormanız için yazıyorum.

Ve bir mantaliteyi ifşa ediyorum....
Maalesef canım ülkemde ki satıcılarının büyük çoğunluğunun sahip olduğu mantaliteyi.

Yazıyı okudum çok sinirlendim satıcıya...Böyle heriflerden oldukça fazla var ülkede. İyiki iade etmişsin kimbilir ilerde ne sorunlar çıkardı başına. Neyse zararın neresinden dönersen kardır demiş atalarımız, çok geçmiş olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar